Go Math Answer Key

McGraw Hill Math Grade 6 Lesson 6.6 Answer Key Adding Mixed Numbers with Unlike Denominators

Practice questions available in McGraw Hill Math Grade 6 Answer Key PDF Lesson 6.6 Adding Mixed Numbers with Unlike Denominators will engage students and is a great way of informal assessment.

McGraw-Hill Math Grade 6 Answer Key Lesson 6.6 Adding Mixed Numbers with Unlike Denominators

Exercises Add

Question 1.
1\(\frac{2}{3}\) + 3\(\frac{1}{5}\)
Answer:
1\(\frac{2}{3}\) + 3\(\frac{1}{5}\) = 4\(\frac{13}{15}\)

Explanation:
1\(\frac{2}{3}\) + 3\(\frac{1}{5}\)
= {[(1× 3) + 2] ÷ 3} + {[(3 × 5) + 1] ÷ 5}
= [(3 + 2) ÷ 3] + [(15 + 1) ÷ 5]
= \(\frac{5}{3}\) + \(\frac{16}{5}\)
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.6-Adding-Mixed-Numbers-with-Unlike-Denominators-Exercises-Add-1

Question 2.
4\(\frac{1}{7}\) + 3\(\frac{3}{5}\)
Answer:
4\(\frac{1}{7}\) + 3\(\frac{3}{5}\) = 7\(\frac{26}{35}\)

Explanation:
4\(\frac{1}{7}\) + 3\(\frac{3}{5}\)
= {[(4 × 7) + 1] ÷ 7} + {[(3 × 5) + 3] ÷ 5}
= [(28 + 1) ÷ 7] + [(15 + 3) ÷ 5]
= (29 ÷ 7) + (18 ÷ 5)
= McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.6-Adding-Mixed-Numbers-with-Unlike-Denominators-Exercises-Add-2

Question 3.
5\(\frac{1}{9}\) + 2\(\frac{3}{7}\)
Answer:
5\(\frac{1}{9}\) + 2\(\frac{3}{7}\) = 7\(\frac{34}{63}\)

Explanation:
5\(\frac{1}{9}\) + 2\(\frac{3}{7}\)
= {[(5 × 9) + 1] ÷ 9} + {[(2 × 7) + 3] ÷ 7}
= [(45 + 1) ÷ 9] + [(14 + 3) ÷ 7]
= (46 ÷ 9) + (17 ÷ 7)
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.6-Adding-Mixed-Numbers-with-Unlike-Denominators-Exercises-Add-3

Question 4.
1\(\frac{2}{3}\) + 4\(\frac{1}{16}\)
Answer:
1\(\frac{2}{3}\) + 4\(\frac{1}{16}\) = 5\(\frac{35}{48}\)

Explanation:
1\(\frac{2}{3}\) + 4\(\frac{1}{16}\)
= {[(1 × 3) + 2] ÷ 3} + {[(4 × 16) + 1] ÷ 16}
= [(3 + 2) ÷ 3] + [(64 + 1) ÷ 16]
= (5 ÷ 3) + (65 ÷ 16)
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.6-Adding-Mixed-Numbers-with-Unlike-Denominators-Exercises-Add-4

Question 5.
10\(\frac{3}{7}\) + 2\(\frac{3}{11}\)
Answer:
10\(\frac{3}{7}\) + 2\(\frac{3}{11}\) = 12\(\frac{54}{77}\)

Explanation:
10\(\frac{3}{7}\) + 2\(\frac{3}{11}\)
= {[(10 × 7) + 3] ÷ 7} + {[(2 × 11) + 3] ÷ 11}
= [(70 + 3) ÷ 7] + [(22 + 3) ÷ 11]
= (73 ÷ 7) + (25 ÷ 11)
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.6-Adding-Mixed-Numbers-with-Unlike-Denominators-Exercises-Add-5

Question 6.
3\(\frac{1}{4}\) + 5\(\frac{2}{9}\)
Answer:
3\(\frac{1}{4}\) + 5\(\frac{2}{9}\) = 8\(\frac{17}{36}\)

Explanation:
3\(\frac{1}{4}\) + 5\(\frac{2}{9}\)
= {[(3 × 4) + 1] ÷ 4} + {[(5 × 9) + 2] ÷ 9}
= [(12 + 1) ÷ 4] + [(45 + 2) ÷ 9]
= (13 ÷ 4) + (47 ÷ 9)
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.6-Adding-Mixed-Numbers-with-Unlike-Denominators-Exercises-Add-6

 

Question 7.
11\(\frac{2}{7}\) + 12\(\frac{3}{8}\)
Answer:
11\(\frac{2}{7}\) + 12\(\frac{3}{8}\) = 23\(\frac{37}{56}\)

Explanation:
11\(\frac{2}{7}\) + 12\(\frac{3}{8}\)
= {[(11 × 7) + 2] ÷ 7} + {[(12 × 8) + 3] ÷ 8}
= [(77 + 2) ÷ 7] + [(96 + 3) ÷ 8]
= (79 ÷ 7) + (99 ÷ 8)
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.6-Adding-Mixed-Numbers-with-Unlike-Denominators-Exercises-Add-7

Question 8.
12\(\frac{5}{6}\) + 1\(\frac{1}{15}\)
Answer:
12\(\frac{5}{6}\) + 1\(\frac{1}{15}\) = 13\(\frac{9}{10}\)

Explanation:
12\(\frac{5}{6}\) + 1\(\frac{1}{15}\)
= {[(12 × 6) + 5] ÷ 6} + {[(1 × 15) + 1] ÷ 15}
= [(72 + 5) ÷ 6] + [(15 + 1) ÷ 15]
= (77 ÷ 6) + (16 ÷ 15)
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.6-Adding-Mixed-Numbers-with-Unlike-Denominators-Exercises-Add-8

Question 9.
McGraw Hill Math Grade 6 Chapter 6 Lesson 6.6 Answer Key Adding Mixed Numbers with Unlike Denominators 1
Answer:
13\(\frac{2}{7}\) + 3\(\frac{2}{9}\) = 16\(\frac{32}{63}\)

Explanation:
13\(\frac{2}{7}\) + 3\(\frac{2}{9}\)
= {[(13 × 7) + 2] ÷ 7} + {[(3 × 9) + 2] ÷ 9}
= [(91 + 2) ÷ 7] + [(27 + 2) ÷ 9]
= (93 ÷ 7) + (29 ÷ 9)
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.6-Adding-Mixed-Numbers-with-Unlike-Denominators-Exercises-Add-9

Question 10.
McGraw Hill Math Grade 6 Chapter 6 Lesson 6.6 Answer Key Adding Mixed Numbers with Unlike Denominators 2
Answer:
21\(\frac{1}{9}\) + 3\(\frac{5}{6}\) = 15\(\frac{17}{18}\)

Explanation:
21\(\frac{1}{9}\) + 3\(\frac{5}{6}\)
= {[(21 × 9) + 1] ÷ 9} + {[(3 × 6) + 5] ÷ 6}
= [(108 + 1) ÷ 9] + [(18 + 5) ÷ 6]
= (109 ÷ 9) + (23 ÷ 6)
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.6-Adding-Mixed-Numbers-with-Unlike-Denominators-Exercises-Add-10

Question 11.
McGraw Hill Math Grade 6 Chapter 6 Lesson 6.6 Answer Key Adding Mixed Numbers with Unlike Denominators 3
Answer:
2\(\frac{2}{3}\) + 2\(\frac{2}{5}\) = 5\(\frac{1}{15}[/latex

Explanation:
2[latex]\frac{2}{3}\) + 2\(\frac{2}{5}\)
= {[(2 × 3) + 2] ÷ 3} + {[(2 × 5) + 2] ÷ 5}
= [(6 + 2) ÷ 3] + [(10 + 2) ÷ 5]
= (8 ÷ 3) + (12 ÷ 5)
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.6-Adding-Mixed-Numbers-with-Unlike-Denominators-Exercises-Add-11

Question 12.
McGraw Hill Math Grade 6 Chapter 6 Lesson 6.6 Answer Key Adding Mixed Numbers with Unlike Denominators 4
Answer:
3\(\frac{1}{5}\) + 4\(\frac{5}{6}\) = 8\(\frac{1}{30}\)

Explanation:
3\(\frac{1}{5}\) + 4\(\frac{5}{6}\)
= {[(3 × 5) + 1] ÷ 5} + {[(4 × 6) + 5] ÷ 6}
= [(15 + 1) ÷ 5] + [(24 + 5) ÷ 6]
= (16 ÷ 5) + (29 ÷ 6)
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.6-Adding-Mixed-Numbers-with-Unlike-Denominators-Exercises-Add-12

Question 13.
McGraw Hill Math Grade 6 Chapter 6 Lesson 6.6 Answer Key Adding Mixed Numbers with Unlike Denominators 5
Answer:
3\(\frac{5}{9}\) + 2\(\frac{3}{4}\) = 6\(\frac{11}{36}\)

Explanation:
3\(\frac{5}{9}\) + 2\(\frac{3}{4}\)
= {[(3 × 9) + 5] ÷ 9} + {[(2 × 4) + 3] ÷ 4}
= [(27 + 5) ÷ 9] + [(8 + 3) ÷ 4]
= (32 ÷ 9) + (11 ÷ 4)
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.6-Adding-Mixed-Numbers-with-Unlike-Denominators-Exercises-Add-13

Question 14.
McGraw Hill Math Grade 6 Chapter 6 Lesson 6.6 Answer Key Adding Mixed Numbers with Unlike Denominators 6
Answer:
5\(\frac{1}{2}\) + 4\(\frac{1}{9}\) = 9\(\frac{11}{18}\)

Explanation:
5\(\frac{1}{2}\) + 4\(\frac{1}{9}\)
= {[(5 × 2) + 1] ÷ 2} + {[(4 × 9) + 1] ÷ 9}
= [(10 + 1) ÷ 2] + [(36 + 1) ÷ 9]
= (11 ÷ 2) + (37 ÷ 9)
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.6-Adding-Mixed-Numbers-with-Unlike-Denominators-Exercises-Add-14

Question 15.
McGraw Hill Math Grade 6 Chapter 6 Lesson 6.6 Answer Key Adding Mixed Numbers with Unlike Denominators 7
Answer:
4\(\frac{7}{8}\) + 2\(\frac{2}{9}\) = 7\(\frac{7}{72}\)

Explanation:
4\(\frac{7}{8}\) + 2\(\frac{2}{9}\)
= {[(4 × 8) + 7] ÷ 8} + {[(2 × 9) + 2] ÷ 9}
= [(32 + 7) ÷ 8] + [(18 + 2) ÷ 9]
= (39 ÷ 8) + (20 ÷ 9)
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.6-Adding-Mixed-Numbers-with-Unlike-Denominators-Exercises-Add-15

Question 16.
McGraw Hill Math Grade 6 Chapter 6 Lesson 6.6 Answer Key Adding Mixed Numbers with Unlike Denominators 8
Answer:
3\(\frac{1}{2}\) + 2\(\frac{2}{7}\) = 5\(\frac{11}{14}\)

Explanation:
3\(\frac{1}{2}\) + 2\(\frac{2}{7}\)
= {[(3 × 2) + 1] ÷ 2} + {[(2 × 7) + 2] ÷ 7}
= [(6 + 1) ÷ 2] + [(14 + 2) ÷ 7]
= (7 ÷ 2) + (16 ÷ 7)
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.6-Adding-Mixed-Numbers-with-Unlike-Denominators-Exercises-Add-16

McGraw Hill Math Grade 6 Lesson 6.7 Answer Key Subtracting Mixed Numbers with Unlike Denominators

Practice questions available in McGraw Hill Math Grade 6 Answer Key PDF Lesson 6.7 Subtracting Mixed Numbers with Unlike Denominators will engage students and is a great way of informal assessment.

McGraw-Hill Math Grade 6 Answer Key Lesson 6.7 Subtracting Mixed Numbers with Unlike Denominators

Exercises Subtract

Question 1.
2\(\frac{5}{8}\) – 1\(\frac{1}{4}\)
Answer:
2\(\frac{5}{8}\) – 1\(\frac{1}{4}\) = 1\(\frac{3}{8}\)

Explanation:
2\(\frac{5}{8}\) – 1\(\frac{1}{4}\)
= {[(2 × 8) + 5] ÷ 8} – {[(1 × 4) + 1] ÷ 4}
= [(16 + 5) ÷ 8] – [(4 + 1) ÷ 4]
= (21 ÷ 8) – (5 ÷ 4)
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.7-Subtracting-Mixed-Numbers-with-Unlike-Denominators-Exercises-Subtract-1

Question 2.
4\(\frac{6}{7}\) – 2\(\frac{3}{4}\)
Answer:
4\(\frac{6}{7}\) – 2\(\frac{3}{4}\) = 2\(\frac{3}{28}\)

Explanation:
4\(\frac{6}{7}\) – 2\(\frac{3}{4}\)
={[(4 × 7) + 6] ÷ 7} – {[(2 × 4) + 3] ÷ 4}
= [(28 + 6) ÷ 7] – [(8 + 3) ÷ 4]
= (34 ÷ 7) – (11 ÷ 4)
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.7-Subtracting-Mixed-Numbers-with-Unlike-Denominators-Exercises-Subtract-2

Question 3.
5\(\frac{4}{9}\) – 2\(\frac{1}{3}\)
Answer:
5\(\frac{4}{9}\) – 2\(\frac{1}{3}\) = 3\(\frac{1}{9}\)

Explanation:
5\(\frac{4}{9}\) – 2\(\frac{1}{3}\)
= {[(5 × 9) + 4] ÷ 9} – {[(2 × 3) + 1] ÷ 3}
= [(45 + 4) ÷ 9] – [(6 + 1) ÷ 3]
= (49 ÷ 9) – (7 ÷ 3)
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.7-Subtracting-Mixed-Numbers-with-Unlike-Denominators-Exercises-Subtract-3

Question 4.
7\(\frac{7}{8}\) – 5\(\frac{1}{5}\)
Answer:
7\(\frac{7}{8}\) – 5\(\frac{1}{5}\) = 2\(\frac{27}{40}\)

Explanation:
7\(\frac{7}{8}\) – 5\(\frac{1}{5}\)
= {[(7 × 8) + 7] ÷ 8} – {[(5 × 5) + 1] ÷ 5}
= [(56 + 7) ÷ 8] – [(25 + 1) ÷ 5]
= (63 ÷ 8) – (26 ÷ 5)
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.7-Subtracting-Mixed-Numbers-with-Unlike-Denominators-Exercises-Subtract-4

Question 5.
2\(\frac{1}{10}\) – 1\(\frac{1}{11}\)
Answer:
2\(\frac{1}{10}\) – 1\(\frac{1}{11}\) = 1\(\frac{1}{110}\)

Explanation:
2\(\frac{1}{10}\) – 1\(\frac{1}{11}\)
= {[(2 × 10) + 1] ÷ 10} – {[(1 × 11) + 1] ÷ 11}
= [(20 + 1) ÷ 10] – [(11 + 1) ÷ 11]
= (21 ÷ 10) – (12 ÷ 11)
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.7-Subtracting-Mixed-Numbers-with-Unlike-Denominators-Exercises-Subtract-5

Question 6.
5\(\frac{3}{4}\) – 4\(\frac{2}{3}\)
Answer:
5\(\frac{3}{4}\) – 4\(\frac{2}{3}\) = -2\(\frac{1}{4}\)

Explanation:
5\(\frac{3}{4}\) – 4\(\frac{2}{3}\)
= {[(5 × 4) + 3] ÷ 4} – {[(4 × 3) + 2] ÷ 3}
= [(20 + 3) ÷ 4] – [(12 + 2) ÷ 3]
= (23 ÷ 4) – (24 ÷ 3)
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.7-Subtracting-Mixed-Numbers-with-Unlike-Denominators-Exercises-Subtract-6

Question 7.
7\(\frac{7}{9}\) – 2\(\frac{1}{4}\)
Answer:
7\(\frac{7}{9}\) – 2\(\frac{1}{4}\) = 5\(\frac{19}{36}\)

Explanation:
7\(\frac{7}{9}\) – 2\(\frac{1}{4}\)
= {[(7 × 9) + 7] ÷ 9} – {[(2 × 4) + 1] ÷ 4}
= [(63 + 7) ÷ 9] – [(8 + 1) ÷ 4]
= (70 ÷ 9) – (9 ÷ 4)
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.7-Subtracting-Mixed-Numbers-with-Unlike-Denominators-Exercises-Subtract-7

Question 8.
5\(\frac{3}{7}\) – 2\(\frac{1}{6}\)
Answer:
5\(\frac{3}{7}\) – 2\(\frac{1}{6}\) = 3\(\frac{11}{42}\)

Explanation:
5\(\frac{3}{7}\) – 2\(\frac{1}{6}\)
= {[(5 × 7) + 3] ÷ 7} – {[(2 × 6) + 1] ÷ 6}
= [(35 + 3) ÷ 7] – [(12 + 1) ÷ 6]
= (38 ÷ 7) – (13 ÷ 6)
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.7-Subtracting-Mixed-Numbers-with-Unlike-Denominators-Exercises-Subtract-8

Question 9.
McGraw Hill Math Grade 6 Chapter 6 Lesson 6.7 Answer Key Subtracting Mixed Numbers with Unlike Denominators 1
Answer:
5\(\frac{1}{4}\) – 2\(\frac{2}{13}\) = 3\(\frac{5}{52}\)

Explanation:
5\(\frac{1}{4}\) – 2\(\frac{2}{13}\)
= {[(5 × 4) + 1] ÷ 4} – {[(2 × 13) + 2] ÷ 13}
= [(20 + 1) ÷ 4] – [(26 + 2) ÷ 13]
= (21 ÷ 4) – (28 ÷ 13)
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.7-Subtracting-Mixed-Numbers-with-Unlike-Denominators-Exercises-Subtract-9

Question 10.
McGraw Hill Math Grade 6 Chapter 6 Lesson 6.7 Answer Key Subtracting Mixed Numbers with Unlike Denominators 2
Answer:
19\(\frac{6}{7}\) – 3\(\frac{3}{10}\) = 16\(\frac{39}{70}\)

Explanation:
19\(\frac{6}{7}\) – 3\(\frac{3}{10}\)
= {[(19 × 7) + 6] ÷ 7} – {[(3 × 10) + 3] ÷ 10}
= [(133 + 6) ÷ 7] – [(30 + 3) ÷ 10]
= (139 ÷ 7) – (33 ÷ 10)
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.7-Subtracting-Mixed-Numbers-with-Unlike-Denominators-Exercises-Subtract-10

Question 11.
McGraw Hill Math Grade 6 Chapter 6 Lesson 6.7 Answer Key Subtracting Mixed Numbers with Unlike Denominators 3
Answer:
4\(\frac{2}{3}\) – 1\(\frac{1}{8}\) = 3\(\frac{13}{24}\)

Explanation:
4\(\frac{2}{3}\) – 1\(\frac{1}{8}\)
= {[(4 × 3) + 2] ÷ 3} – {[(1 × 8) + 1] ÷ 8}
= [(12 + 2) ÷ 3] – [(8 + 1) ÷ 8]
= (14 ÷ 3) – (9 ÷ 8)
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.7-Subtracting-Mixed-Numbers-with-Unlike-Denominators-Exercises-Subtract-11

Question 12.
McGraw Hill Math Grade 6 Chapter 6 Lesson 6.7 Answer Key Subtracting Mixed Numbers with Unlike Denominators 4
Answer:
10\(\frac{7}{10}\) – 7\(\frac{5}{9}\) = 3\(\frac{13}{90}\)

Explanation:
10\(\frac{7}{10}\) – 7\(\frac{5}{9}\)
= {[(10 × 10) + 7] ÷ 10} – {[(7 × 9) + 5] ÷ 9}
= [(100 + 7) ÷ 10] – [(63 + 5) ÷ 9]
= (107 ÷ 10) – (68 ÷ 9)
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.7-Subtracting-Mixed-Numbers-with-Unlike-Denominators-Exercises-Subtract-12

Question 13.
Mario is selling lemonade to raise money for his school. He started with 8\(\frac{1}{2}\) gallons of lemonade and has, so far, sold 3\(\frac{7}{8}\) gallons. How many gallons does he have left to sell?
Answer:
Number of gallons of lemonade he left to sell = 4\(\frac{5}{8}\)

Explanation:
Number of gallons of lemonade he started with = 8\(\frac{1}{2}\)
Number of gallons of lemonade he sold = 3\(\frac{7}{8}\)
Number of gallons of lemonade he left to sell = Number of gallons of lemonade he started with – Number of gallons of lemonade he sold
= 8\(\frac{1}{2}\) – 3\(\frac{7}{8}\)
= {[(8 × 2) + 1] ÷ 2} – {[(3 × 8) + 7] ÷ 8}
= [(16 + 1) ÷ 2] – [(24 + 7) ÷ 8]
= (17 ÷ 2) – (31 ÷ 8)
= McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.7-Subtracting-Mixed-Numbers-with-Unlike-Denominators-Exercises-Subtract-13

Question 14.
Bethany is making strawberry shortcake for her entire family. The recipe calls for 1\(\frac{3}{5}\) pounds of strawberries. If Bethany purchases 1\(\frac{7}{8}\) pounds, but drops \(\frac{1}{4}\) pound of strawberries on her way home, will she have enough to complete the recipe?
Answer:
Yes, she has enough to complete the recipe.

Explanation:
Number of pounds of recipe calls of strawberries = 1\(\frac{3}{5}\)
Number of pounds Bethany purchases = 1\(\frac{7}{8}\)
Number of pounds of strawberries Bethany drops on her way home = \(\frac{1}{4}\)
Number of pounds of strawberries Bethany is left = Number of pounds Bethany purchases – Number of pounds of strawberries Bethany drops on her way home
= 1\(\frac{7}{8}\) – \(\frac{1}{4}\)
= {[(1 × 8) + 7] ÷ 8} – \(\frac{1}{4}\)
= [(8 + 7) ÷ 8] – \(\frac{1}{4}\)
= \(\frac{15}{8}\) – \(\frac{1}{4}\)
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.7-Subtracting-Mixed-Numbers-with-Unlike-Denominators-Exercises-Subtract-14
Number of pounds of recipe calls of strawberries = 1\(\frac{3}{5}\)
Number of pounds of strawberries Bethany is left = 1\(\frac{5}{8}\)
Equating:
=> 1\(\frac{3}{5}\) = 1\(\frac{5}{8}\)
=> {[(1 × 5) + 3] ÷ 5} = {[(1 × 8) + 5] ÷ 8}
=> [(5 + 3) ÷ 5] = [(8 + 5) ÷ 8]
=> (8 ÷ 5) = (13 ÷ 8)
LCD of 5 and 8: 40.
=> [(8 × 8) ÷ 40 = (13 × 5) ÷ 40
=> (64 ÷ 40) = (65 ÷ 40)
=> 1.6 = 1.625.
=> Number of pounds of strawberries Bethany is left with him are more than the Number of pounds of recipe calls of strawberries.

McGraw Hill Math Grade 6 Lesson 6.8 Answer Key Estimating Sums and Differences of Fractions and Mixed Numbers

Practice questions available in McGraw Hill Math Grade 6 Answer Key PDF Lesson 6.8 Estimating Sums and Differences of Fractions and Mixed Numbers will engage students and is a great way of informal assessment.

McGraw-Hill Math Grade 6 Answer Key Lesson 6.8 Estimating Sums and Differences of Fractions and Mixed Numbers

Exercises Estimate

Question 1.
\(\frac{3}{4}\) + \(\frac{5}{6}\)
Answer:
\(\frac{3}{4}\) + \(\frac{5}{6}\) = 1 \(\frac{7}{12}\)

Explanation:
\(\frac{3}{4}\) + \(\frac{5}{6}\)
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.8-Estimating-Sums-and-Differences-of-Fractions-and-Mixed-Numbers- 1

Question 2.
\(\frac{4}{5}\) + \(\frac{1}{7}\)
Answer:
\(\frac{4}{5}\) + \(\frac{1}{7}\) = \(\frac{33}{35}\)

Explanation:
\(\frac{4}{5}\) + \(\frac{1}{7}\)
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.8-Estimating-Sums-and-Differences-of-Fractions-and-Mixed-Numbers- 2

Question 3.
\(\frac{1}{3}\) + \(\frac{4}{7}\)
Answer:
\(\frac{1}{3}\) + \(\frac{4}{7}\) = \(\frac{19}{21}\)

Explanation:
\(\frac{1}{3}\) + \(\frac{4}{7}\)
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.8-Estimating-Sums-and-Differences-of-Fractions-and-Mixed-Numbers- 3

Question 4.
\(\frac{5}{6}\) + \(\frac{4}{8}\)
Answer:
\(\frac{5}{6}\) + \(\frac{4}{8}\) = 1\(\frac{1}{3}\)

Explanation:
\(\frac{5}{6}\) + \(\frac{4}{8}\)
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.8-Estimating-Sums-and-Differences-of-Fractions-and-Mixed-Numbers- 4

Question 5.
1\(\frac{1}{5}\) + 2\(\frac{5}{6}\)
Answer:
1\(\frac{1}{5}\) + 2\(\frac{5}{6}\) = 4\(\frac{1}{30}\)

Explanation:
1\(\frac{1}{5}\) + 2\(\frac{5}{6}\)
= {[(1 × 5) + 1] ÷ 5} + {[(2 × 6) + 5] ÷ 6}
= [(5 + 1) ÷ 5] + [(12 + 5) ÷ 6]
= (6 ÷ 5) + (17 ÷ 6)
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.8-Estimating-Sums-and-Differences-of-Fractions-and-Mixed-Numbers- 5

Question 6.
7\(\frac{4}{5}\) + 4\(\frac{1}{3}\)
Answer:
7\(\frac{4}{5}\) + 4\(\frac{1}{3}\) = 12\(\frac{2}{15\)

Explanation:
7\(\frac{4}{5}\) + 4\(\frac{1}{3}\)
= {[(7 × 5) + 4] ÷ 5} + {[(4 × 3) + 1] ÷ 3}
= [(35 + 4) ÷ 5] + [(12 + 1) ÷ 3]
= (39 ÷ 5) + (13 ÷ 3)
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.8-Estimating-Sums-and-Differences-of-Fractions-and-Mixed-Numbers- 6

Question 7.
5\(\frac{1}{5}\) – 2\(\frac{3}{5}\)
Answer:
5\(\frac{1}{5}\) – 2\(\frac{3}{5}\) = 2\(\frac{3}{5}\)

Explanation:
5\(\frac{1}{5}\) – 2\(\frac{3}{5}\)
= {[(5 × 5) + 1] ÷ 5} – {[(2 × 5) + 3] ÷ 5}
= [(25 + 1) ÷ 5] – [(10 + 3) ÷ 5]
= (26 ÷ 5) – (13 ÷ 5)
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.8-Estimating-Sums-and-Differences-of-Fractions-and-Mixed-Numbers- 7

Question 8.
7\(\frac{1}{2}\) – \(\frac{3}{4}\)
Answer:
7\(\frac{1}{2}\) – \(\frac{3}{4}\) = 6\(\frac{3}{4}\)

Explanation:
7\(\frac{1}{2}\) – \(\frac{3}{4}\)
{[(7 × 2) + 1] ÷ 2} – \(\frac{3}{4}\)
= [(14 + 1) ÷ 2] – \(\frac{3}{4}\)
= (15 ÷ 2) – (3 ÷ 4)
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.8-Estimating-Sums-and-Differences-of-Fractions-and-Mixed-Numbers- 8

Question 9.
12\(\frac{1}{8}\) – \(\frac{2}{3}\)
Answer:
12\(\frac{1}{8}\) – \(\frac{2}{3}\) = 11\(\frac{11}{24}\)

Explanation:
12\(\frac{1}{8}\) – \(\frac{2}{3}\)
= {[(12 × 8) + 1] ÷ 8} – \(\frac{2}{3}\)
= [(96 + 1) ÷ 8] – \(\frac{2}{3}\)
= (97 ÷ 8) – (2 ÷ 3)
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.8-Estimating-Sums-and-Differences-of-Fractions-and-Mixed-Numbers- 9

Question 10.
4\(\frac{4}{7}\) + 4\(\frac{4}{7}\)
Answer:
4\(\frac{4}{7}\) + 4\(\frac{4}{7}\) = 9\(\frac{1}{7}\)

Explanation:
4\(\frac{4}{7}\) + 4\(\frac{4}{7}\)
{[(4 × 7) + 4] ÷ 7} + {[(4 × 7) + 4] ÷ 7}
= [(28 + 4) ÷ 7] + [(28 + 4) ÷ 7]
= (32 ÷ 7) + (32 ÷ 7)
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.8-Estimating-Sums-and-Differences-of-Fractions-and-Mixed-Numbers- 10

Question 11.
13\(\frac{5}{8}\) – 12\(\frac{1}{4}\)
Answer:
13\(\frac{5}{8}\) – 12\(\frac{1}{4}\) = 1\(\frac{3}{8}\)

Explanation:
13\(\frac{5}{8}\) – 12\(\frac{1}{4}\)
{[(13 × 8) + 5] ÷ 8} – {[(12 × 4) + 1] ÷ 4}
= [(104 + 5) ÷ 8] – [(48 + 1) ÷ 4]
= (109 ÷ 8) – (49 ÷ 4)
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.8-Estimating-Sums-and-Differences-of-Fractions-and-Mixed-Numbers- 11

Question 12.
17\(\frac{1}{7}\) – 13\(\frac{3}{4}\)
Answer:
17\(\frac{1}{7}\) – 13\(\frac{3}{4}\) = 3\(\frac{11}{28}\)

Explanation:
17\(\frac{1}{7}\) – 13\(\frac{3}{4}\)
{[(17 × 7) + 1] ÷ 7} – {[(13 × 4) + 3] ÷ 4}
= [(119 + 1) ÷ 7] – [(52 + 3) ÷ 4]
= (120 ÷ 7) – (55 ÷ 4)
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.8-Estimating-Sums-and-Differences-of-Fractions-and-Mixed-Numbers- 12

Question 13.
Leslie had 25\(\frac{4}{9}\) ounces of cat food left in a bag. If she feeds each of her two cats 1\(\frac{7}{8}\) ounces of food, about how much cat food will she have left?
Answer:
Number of ounces of cat food left with her = 21\(\frac{25}{36}\)

Explanation:
Number of ounces of cat food Leslie had left in a bag = 25\(\frac{4}{9}\)
Number of ounces of cat food she feeds each of her two cats = 1\(\frac{7}{8}\)
Number of ounces of cat food left with her = Number of ounces of cat food Leslie had left in a bag – Number of ounces of cat food she feeds each of her two cats
= 25\(\frac{4}{9}\)  – 2(1\(\frac{7}{8}\))
= {[(25 × 9 ) + 4] ÷ 9} – 2{[(1 × 8) + 7] ÷ 8}
= [(225 + 4) ÷ 9] – 2[(8 + 7) ÷ 8]
= (229 ÷ 9) – 2(15 ÷ 8)
= (229 ÷ 9) – (15 ÷ 4)
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.8-Estimating-Sums-and-Differences-of-Fractions-and-Mixed-Numbers- 13

Question 14.
James was gathering wood for the fireplace. He already had 1\(\frac{4}{5}\) cords of wood and he gathered another 2\(\frac{1}{3}\) cords today. About how many cords of wood does James have now?
Answer:
Number of cords of wood he has now = 4\(\frac{2}{15}\)

Explanation:
Number of cords of wood he already had = 1\(\frac{4}{5}\)
Number of cords of wood he again gathered today = 2\(\frac{1}{3}\)
Number of cords of wood he has now = Number of cords of wood he already had + Number of cords of wood he again gathered today
= 1\(\frac{4}{5}\) + 2\(\frac{1}{3}\)
= {[(1 × 5) + 4] ÷ 5} + {[(2 × 3) + 1] ÷ 3}
= [(5 + 4) ÷ 5] + [(6 + 1) ÷ 3]
= (9 ÷ 5) + (7 ÷ 3)
McGraw-Hill-Math-Grade-6-Answer-Key-Lesson-6.8-Estimating-Sums-and-Differences-of-Fractions-and-Mixed-Numbers- 14

McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 2 Lesson 5 Answer Key Addition Facts from 0 to 20

All the solutions provided in McGraw Hill Math Grade 1 Answer Key PDF Chapter 2 Lesson 5 Addition Facts from 0 to 20 as per the latest syllabus guidelines.

McGraw-Hill Math Grade 1 Answer Key Chapter 2 Lesson 5 Addition Facts from 0 to 20

Add.

Use the number line to find how many in all. Write the sum.

Question 1.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 2 Lesson 5 Answer Key Addition Facts from 0 to 20 1
Answer:
Add 3 with 3 then you get 6.
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-2-lesson-5-Answer-Key-1(1)

Question 2.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 2 Lesson 5 Answer Key Addition Facts from 0 to 20 2
9 + 2 = ____
Answer:
Add 9 with 2 then you get 11.
9 + 2 = 11
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-2-lesson-5-Answer-Key-1(2)

Question 3.
5 + 10 = ____
Answer:
Add 5 with 10 then you get 15.
5 + 10 = 15
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-2-lesson-5-Answer-Key-1(3)

Question 4.
1 + 1 = ___
Answer:
Add 1 with 1 then you get 2.
1 + 1 = 2
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-2-lesson-5-Answer-Key-1(4)

Question 5.
13 + 7 = ____
Answer:
Add 13 with 7 then you get 20.
13 + 7 = 20
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-2-lesson-5-Answer-Key-1(5)

Question 6.
14 + 0 = ____
Answer:
Add 14 with 0 then you get 14,
14 + 0 = 14
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-2-lesson-5-Answer-Key-1(6)

McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 2 Test Answer Key

All the solutions provided in McGraw Hill Math Grade 1 Answer Key PDF Chapter 2 Test as per the latest syllabus guidelines.

McGraw-Hill Math Grade 1 Chapter 2 Test Answer Key

Add to find how many in all. Write the sum. Use the number line to help.

McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 2 Test Answer Key 1

Question 1.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 2 Test Answer Key 2
2 + 2 = ____ dogs
Answer:
Add 2 dogs with 2 dogs then you get 4 dogs.
2 + 2 = 4
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-2-Test-Answer-Key-1(1)

Question 2.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 2 Test Answer Key 3
2 + 1 = ___ cats
Answer:
Add 2 cats with 1 cat then you get 3 cats.
2 + 1 = 3
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-2-Test-Answer-Key-1(2)

Question 3.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 2 Test Answer Key 4
3 + 2 = ___ cows
Answer:
Add 3 cows with 2 cows then you get 5 cows.
3 + 2 = 5
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-2-Test-Answer-Key-1(3)

Question 4.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 2 Test Answer Key 5
7 + 4 = ___ horses
Answer:
Add 7 horses with 4 horses then you get 11 horses.
7 + 4 = 11
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-2-Test-Answer-Key-1(4)

Question 5.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 2 Test Answer Key 6
4 + 4 = ____ pigs
Answer:
Add 4 pigs with 4 pigs then you get 8 pigs.
4 + 4 = 8
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-2-Test-Answer-Key-1(5)

Question 6.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 2 Test Answer Key 7
2 + 0 = ___ rabbits
Answer:
Add 2 rabbits with 0 rabbits then you get 2 rabbits.
2 + 0 = 2
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-2-Test-Answer-Key-1(6)

Question 7.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 2 Test Answer Key 8
4 + 1 = ___ sheep
Answer:
Add 4 sheep’s with 1 sheep then you get 5 sheep’s.
4 + 1 = 5
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-2-Test-Answer-Key-1(5)

Question 8.
McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 2 Test Answer Key 9
3 + 9 = ___ fish
Answer:
Add 3 fishes with 9 fishes then you get 12 fishes.
3 + 9 = 12
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-2-Test-Answer-Key-1(8)

Add. Write the sum.

Question 9.
5 + 5 = ___
Answer:
Add 5 with 5 then you get 10.
5 + 5 = 10.

Question 10.
2 + 7 = ___
Answer:
Add 2 with 7 then you get 9.
2 + 7 = 9

Question 11.
1 + 1 = ___
Answer:
Add 1 with 1then you get 2.
1 + 1 = 2

Question 12.
6 + 3 = ____
Answer:
Add 6 with 3 then you get 9.
6 + 3 = 9.

Question 13.
1 + 11 = ___
Answer:
Add 1 with 11 then you get 12.
1 + 11 = 12.

Question 14.
3 + 5 = ___
Answer:
Add 3 with 5 then you 8.
3 + 5 = 8

Question 15.
14 + 5 = ___
Answer:
Add 14 with 5 then you get 19.
14 + 5 = 19

Question 16.
8 + 5 = ___
Answer:
Add 8 with 5 then you get 13.
8 + 5 = 13

Question 17.
9 + 8 = ___
Answer:
Add 9 with 8 then you get 17.
9 + 8 = 17

Question 18.
0 + 14 = ___
Answer:
Add 0 with 14 then you get 14.
0 + 14 = 14

Solve. Write the sum. Use the number line to help.

McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 2 Test Answer Key 10

Question 19.
There are 5 pups playing. There are 2 pups sleeping. How many pups are there?
5 + 2 = ___ pups
Answer:
Given that,
The total number of pups playing = 5
The total number of pups sleeping = 2
Therefore the total number of pups are  5 + 2 = 7.
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-2-Test-Answer-Key-10(1)

Question 20.
Ed has 7 pens. His mom has 5 pens. How many do they have in all?
7 + 5 = ___ pens
Answer:
Given that,
The total number of pens near Ed = 7
The total number of pens near his mother = 5
Therefore the total number of pens in all is 7 + 5 = 12.
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-2-Test-Answer-Key-10(2)

McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 3 Lesson 3 Answer Key Subtraction Facts from 0 to 12

All the solutions provided in McGraw Hill Math Grade 1 Answer Key PDF Chapter 3 Lesson 3 Subtraction Facts from 0 to 12 as per the latest syllabus guidelines.

McGraw-Hill Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Lesson 3 Subtraction Facts from 0 to 12

Subtract

Write the difference. Use the number line to help.

Question 1.
6 – 5 = 1
Answer:
Subtract 5 from 6 then you get 1.
6 – 5 = 1
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-3 lesson 3-Test-Answer-Key (1)

Question 2.
10 – 2 = ___
Answer:
Subtract 2 from 10 then you get 8.
10 – 2 = 8
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-3 lesson 3-Test-Answer-Key (2)

Question 3.
11 – 11 = ___
Answer:
Subtract 11 from 11 then you get 0
11 – 11 = 0
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-3 lesson 3-Test-Answer-Key (3)

Question 4.
7 – 4 = ____
Answer:
Subtract 4 from 7 then you get 3.
7 – 4 = 3
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-3 lesson 3-Test-Answer-Key (4)

Question 5.
7 – 1 = ___
Answer:
Subtract 1 from 7 then you get 6.
7 – 1 = 6
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-3 lesson 3-Test-Answer-Key (5)

Question 6.
12 – 7 = ___
Answer:
Subtract 7 from 12 then you get 5.
12 – 7 = 5
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-3 lesson 3-Test-Answer-Key (6)

Question 7.
9 – 7 = ___
Answer:
Subtract 7 from 9 then you get 2.
9 – 7 = 2
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-3 lesson 3-Test-Answer-Key (7)

Question 8.
11 – 10 = ___
Answer:
Subtract 10 from 11 then you get 1.
11 – 10 = 1
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-3 lesson 3-Test-Answer-Key (8)

Question 9.
12 – 12 = ___
Answer:
Subtract 12 from 12 then you get 0.
12 – 12 = 0
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-3 lesson 3-Test-Answer-Key (9)

Question 10.
8 – 4 = ___
Answer:
Subtract 4 from 8 then you get 4.
8 – 4 = 4
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-3 lesson 3-Test-Answer-Key (10)

McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 3 Lesson 4 Answer Key Subtraction Facts Through 20

All the solutions provided in McGraw Hill Math Grade 1 Answer Key PDF Chapter 3 Lesson 4 Subtraction Facts Through 20 as per the latest syllabus guidelines.

McGraw-Hill Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Lesson 4 Subtraction Facts Through 20

Subtract

Write the difference. Use objects to help.

Question 1.
15 – 5 = 10
Answer:
Subtract 5 from 15 then you get 10.
15 – 5 = 10.
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-3 lesson 4-Test-Answer-Key (10)

Question 2.
12 – 3 = ___
Answer:
Subtract 3 from 12 then you get 9.
12 – 3 = 9
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-3 lesson 4-Test-Answer-Key (2)

Question 3.
18 – 12 = ___
Answer:
Subtract 12 from 18 then you get 6
18 – 12 = 6
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-3 lesson 4-Test-Answer-Key (3)

Question 4.
14 – 13 = ___
Answer:
Subtract 13 from 14 then you get 1.
14 – 13 = 1
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-3 lesson 4-Test-Answer-Key (4)

Question 5.
9 – 5 = ___
Answer:
Subtract 5 from 9 then you get 4.
9 – 5 = 4
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-3 lesson 4-Test-Answer-Key (8)

Question 6.
6 – 4 = ___
Answer:
Subtract 4 from 6 then you get 2.
6 – 4 = 2
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-3 lesson 4-Test-Answer-Key (10)

Question 7.
17 – 6 = ___
Answer:
Subtract 6 from 17 then you get 11.
17 – 6 = 11
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-3 lesson 4-Test-Answer-Key (7)

Question 8.
20 – 4 = ___
Answer:
Subtract 4 from 20 then you get 16.
20 – 4 = 16
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-3 lesson 4-Test-Answer-Key (5)

Question 9.
19 – 7 = ___
Answer:
Subtract 7 from 19 then you get 12.
19 – 7 = 12
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-3 lesson 4-Test-Answer-Key (6)

Question 10.
8 – 1 = ___
Answer:
Subtract 1 from 8 then you get 7.
8 – 1 = 7
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-3 lesson 4-Test-Answer-Key (9)

McGraw Hill Math Grade 1 Chapter 3 Lesson 5 Answer Key Subtraction Facts from 0 to 20

All the solutions provided in McGraw Hill Math Grade 1 Answer Key PDF Chapter 3 Lesson 5 Subtraction Facts from 0 to 20 as per the latest syllabus guidelines.

McGraw-Hill Math Grade 1 Answer Key Chapter 3 Lesson 5 Subtraction Facts from 0 to 20

Subtract

Write the difference. Use objects to help.

Question 1.
7 – 4 = 3
Answer:
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-3 lesson 5-Test-Answer-Key (10)
Subtract 4 circles from 7 circles then you get 3 circles.
7 – 4 = 3

Question 2.
13 – 3 = ___
Answer:
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-3 lesson 5-Test-Answer-Key (7)
Subtract 3 circles from 13 circles then you get 10 circles.
13 – 3 = 10.

Question 3.
17 – 4 = ___
Answer:
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-3 lesson 5-Test-Answer-Key (4)
Subtract 4 circles from 17 circles then you get 13 circles.
17 – 4 = 13

Question 4.
11 – 4 = ___
Answer:
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-3 lesson 5-Test-Answer-Key (8)
Subtract 4 circles from 11 circles then you get 7 circles.
11 – 4 = 7

Question 5.
4 – 2 = ___
Answer:
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-3 lesson 5-Test-Answer-Key (11)
Subtract 2 circles from 4 circles then you get 2 circles.
4 – 2 = 2

Question 6.
9 – 0 = ___
Answer:
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-3 lesson 5-Test-Answer-Key (9)
Subtract 0 circles from 9 circles then you get 9 circles.
9 – 0 = 9

Question 7.
18 – 6 = ___
Answer:
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-3 lesson 5-Test-Answer-Key (3)
Subtract 6 circles from 18 circles then you get 12 circles.
18 – 6 = 12

Question 8.
20 – 15 = ___
Answer:
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-3 lesson 5-Test-Answer-Key (1)
Subtract 15 circles from 20 circles then you get 5 circles.
20 – 15 = 5.

Question 9.
3 – 2 = ___
Answer:
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-3 lesson 5-Test-Answer-Key (12)
Subtract 2 circles from 3 circles then you get 1 circle.
3 – 2 = 1

Question 10.
19 – 8 = ___
Answer:
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-3 lesson 5-Test-Answer-Key (2)
Subtract 8 circles from 19 circles then you get 11 circles.
19 – 8 = 11

Question 11.
16 – 16 = ___
Answer:
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-3 lesson 5-Test-Answer-Key (5)
Subtract 16 circles from 16 circles then you get 0 circles.
16 – 16 = 0

Question 12.
14 – 6 = ___
Answer:
McGraw-Hill-Math-Grade-1-Chapter-3 lesson 5-Test-Answer-Key (6)
Subtract 6 circles from 14 circles then you get 8 circles.
14 – 6 = 8

McGraw Hill Math Grade 5 Chapter 3 Lesson 9 Answer Key Dividing by 1-Digit Whole Numbers

All the solutions provided in McGraw Hill Math Grade 5 Answer Key PDF Chapter 3 Lesson 9 Dividing by 1-Digit Whole Numbers are as per the latest syllabus guidelines.

McGraw-Hill Math Grade 5 Answer Key Chapter 3 Lesson 9 Dividing by 1-Digit Whole Numbers

Divide.

Question 1.
39 ÷ 3 3
Answer:
39 ÷ 3 = 13.

Explanation:
By dividing 39 ÷ 3 we will get 13.
Grade 5 Answer Key Chapter 3 Lesson 9-01

Question 2.
60 ÷ 5 ___
Answer:
60 ÷ 5 = 12.

Explanation:
By dividing 60 ÷ 5 we will get 12.
Grade 5 Answer Key Chapter 3 Lesson 9-012

Question 3.
96 ÷ 4 ____
Answer:
96 ÷ 4 = 24.

Explanation:
By dividing 96 ÷ 4 we will get 24.
Grade 5 Answer Key Chapter 3 Lesson 9-011

Question 4.
27 ÷ 9 _______
Answer:
27 ÷ 9 = 3.

Explanation:
By dividing 27 ÷ 9 we will get 3.
Grade 5 Answer Key Chapter 3 Lesson 9-010

Question 5.
69 ÷ 3 _______
Answer:
69 ÷ 3 = 23.

Explanation:
By dividing 69 ÷ 3 we will get 23.
Grade 5 Answer Key Chapter 3 Lesson 9-09

Question 6.
84 ÷ 6 ____
Answer:
84 ÷ 6 = 14.

Explanation:
By dividing 84 ÷ 6 we will get 14.
Grade 5 Answer Key Chapter 3 Lesson 9-07

Question 7.
18 ÷ 6 ______
Answer:
18 ÷ 6 = 3.

Explanation:
By dividing 18 ÷ 6 we will get 3.
Grade 5 Answer Key Chapter 3 Lesson 9-08

Question 8.
18 ÷ 3 ____
Answer:
18 ÷ 3 = 6.

Explanation:
By dividing 18 ÷ 3 we will get 6.
Grade 5 Answer Key Chapter 3 Lesson 9-06

Question 9.
57 ÷ 3 ____
Answer:
57 ÷ 3 = 19.

Explanation:
By dividing 57 ÷ 3 we will get 19.
Grade 5 Answer Key Chapter 3 Lesson 9-05

Question 10.
42 ÷ 7 ____
Answer:
42 ÷ 7 = 6.

Explanation:
By dividing 42 ÷ 7 we will get 6.
Grade 5 Answer Key Chapter 3 Lesson 9-04

Question 11.
56 ÷ 4 _____
Answer:
56 ÷ 4 = 14.

Explanation:
By dividing 56 ÷ 4 we will get 14.
Grade 5 Answer Key Chapter 3 Lesson 9-03

Question 12.
56 ÷ 8 ____
Answer:
56 ÷ 8 = 7.

Explanation:
By dividing 56 ÷ 8 we will get 7.
Grade 5 Answer Key Chapter 3 Lesson 9-02

Question 13.
Explain the strategy you used to find the answer to exercise 12.
Answer:
Here, the strategy used is division for exercise 12.

McGraw Hill Math Grade 5 Chapter 4 Lesson 3 Answer Key Multiplying Decimals by Powers of Ten

All the solutions provided in McGraw Hill Math Grade 5 Answer Key PDF Chapter 4 Lesson 3 Multiplying Decimals by Powers of Ten are as per the latest syllabus guidelines.

McGraw-Hill Math Grade 5 Answer Key Chapter 4 Lesson 3 Multiplying Decimals by Powers of Ten

Solve.

Estimate. Then multiply.

Question 1.
17.76 × 102 =
Estimate: <1,800
Product: _______________________________
Answer:
Estimate: 1,800
Product: 1,776.

Explanation:
Given the expression is 17.76 × 102 which is
= 17.76 × 10 × 10
= 1,776.

Question 2.
10.24 × 103 = ____
Estimate: ________
Product: _______________________________
Answer:
Estimate: 10,000.
Product: 10,240.

Explanation:
Given the expression is 10.24 × 103 which is
= 10.24 × 10 × 10 × 10
= 10.24 × 1000
= 10,240.

Question 3.
1.10 × 104 = ____
Estimate: ________
Product: _______________________________
Answer:
Estimate: 11,000.
Product: 11,000.

Explanation:
Given the expression is 1.10 × 104 which is
= 1.10 × 10 × 10 × 10 × 10
= 1.10 × 10000
= 11,000.

Question 4.
9.9 × 105 = ____
Estimate: ________
Product: _______________________________
Answer:
Estimate: 1,000,000.
Product: 990,000.

Explanation:
Given the expression is 9.9 × 105 which is
= 9.9 × 10 × 10 × 10 × 10 × 10
= 9.9 × 1,00,000
= 990,000.

Choose from the following terms to complete the sentences below:

product right exponent

Question 5.
The ________________ above the 10 tells how many times you multiply by 10. The _____ becomes ten times greater every time the exponent increases by 1. Every time you multiply by 10, the decimal point moves one place to the _____
Answer:
The exponent above the 10 tells how many times you multiply by 10. The product becomes ten times greater every time the exponent increases by 1. Every time you multiply by 10, the decimal point moves one place to the right.

Scroll to Top
Scroll to Top