Texas Go Math Kindergarten Unit 4 Assessment Answer Key

Refer to our Texas Go Math Kindergarten Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Kindergarten Unit 4 Assessment Answer Key.

Texas Go Math Kindergarten Unit 4 Assessment Answer Key

Vocabulary

Question 1.
Texas Go Math kindergarten Unit 4 Assessment Answer Key 1
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Unit 5 img 74
Explanation:
Cylinder is colored in green
cube in red, sphere in blue and cone in purple.

Concepts and Skills

Question 2.
Texas Go Math kindergarten Unit 4 Assessment Answer Key 2
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Unit 5 img 75
Explanation:
Rectangle as 4 sides and 4 vertices
triangle has 3 sides and 3 vertices.

Question 3.
Texas Go Math kindergarten Unit 4 Assessment Answer Key 3
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Unit 5 img 76
Explanation:
Cube has flat surfaces
sphere has curved surfaces.

Question 4.

Answer:
Texas Go Math Kindergarten Unit 5 img 77
Explanation:
A square has 4 sides and 4 vertices
all sides are equal in the square.

Directions
1. Use blue to color the sphere. Use green to color the cylinder. Use red to color the cube. Use purple to color the cone. TEKS K.6.B 2. Draw a line from the word side to a side of each shape. Draw a line from the word vertex
to a vertex, or corner, of each shape. TEKS K.6.D 3. Circle the words that describe a cube. TEKS K.6.B 4. I have four square vertices and four straight sides. What am I? Draw the shape. TEKS K6.D

Question 5.
Texas Go Math kindergarten Unit 4 Assessment Answer Key 5
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Unit 5 img 78
Explanation:
The given shape is a circle
so, marked the circle.

Question 6.
Texas Go Math kindergarten Unit 4 Assessment Answer Key 6
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Unit 5 img 79
Explanation:
A triangle has 3 sides and 3 vertices
so, marked the triangle.

Question 7.
Texas Go Math kindergarten Unit 4 Assessment Answer Key 7
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Unit 5 img 80
Explanation:
A cylinder has 2 flat surfaces and one curved surface.
A cone has one flat surface and a curved surface.

Question 8.
Texas Go Math kindergarten Unit 4 Assessment Answer Key 8
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Unit 5 img 81
Explanation:
A triangle has 3 sides and 3 vertices
so, marked the number 3.

Directions
5. Mark under the shape that matches the shape at the beginning of the row. TEKS K.6.A 6. Mark under the shape that is a triangle. TEKS K.6.A 7. Mark beside the number that shows how many flat surfaces the cylinder has. TEKS K.6.B 8. Mark beside the number that shows how many sides the triangle has. TEKS K.6.D

Texas Test Prep

Question 9.
Texas Go Math kindergarten Unit 4 Assessment Answer Key 9
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Unit 5 img 82
Explanation:
A square has a flat surface
and a cube has 6 sides

Question 10.
Texas Go Math kindergarten Unit 4 Assessment Answer Key 10
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Unit 5 img 83
Explanation:
In first group there are cylinder and a cube
in the second group there is a sphere and a cube
so, marked the first cube.

Question 11.
Texas Go Math kindergarten Unit 4 Assessment Answer Key 11
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Unit 5 img 84
Explanation:
In a first group there is a cylinder and a cube
in the second group there is cube and a sphere
so, marked the first group.

Question 12.
Texas Go Math kindergarten Unit 4 Assessment Answer Key 12
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Unit 5 img 85
Explanation:
In first group the blue crayon is longer than the green crayon
in second group the green crayon is longer than the blue crayon
so, marked the second group.

Directions
9. Mark under the shape that is flat. TEKS K.6.D 10. Mark under the set that shows a cube and a cylinder. TEKS K.6.B 11. Mark under the set that shows a cylinder and a cube. TEKS K.6.B 12. Mark under the set that shows the green crayon is longer than the blue crayon. TEKS K.7.B

Performance Task

Performance Task This task will assess the child’s understanding of two-dimensional shapes.

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top