Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.4 Answer Key Compose and Decompose Numbers Up to 5

Refer to our Texas Go Math Kindergarten Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.4 Answer Key Compose and Decompose Numbers Up to 5.

Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.4 Answer Key Compose and Decompose Numbers Up to 5

Unlock the Problem

DIRECTIONS: Hannah has 4 counters. How many red and yellow counters could she have? Place the red counters in the five frames. Trace and color them. Write the number. Trace the plus symbol. Place the yellow counters in the five frames. Trace and color them. Write the number. Write the number to show how many counters in all.

Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.4 Answer Key 1
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.1 img 42
Explanation:
The number of red counters are 2
the number of yellow counters are 2
Total number of counters 4
4 = 2 + 2

Try Another Problem

DIRECTIONS: 1-2. Listen to the problem. Draw and color counters to solve the problem. Write the numbers and trace the symbol.

Question 1.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.4 Answer Key 2
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.1 img 16
Explanation:
The number of red counters are 2
the number of yellow counters are 3
Total number of counters 5
5 – 3 = 2

Question 2.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.4 Answer Key 3
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.1 img 17
Explanation:
The number of red counters are 4
the number of yellow counters are 1
Total number of counters 5
5 – 4 = 1

Share and Show

DIRECTIONS: 3-4. Listen to the problem. Draw and color counters to solve the problem. Write the numbers and trace the symbol.

Question 3.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.4 Answer Key 4
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.1 img 43
Explanation:
The number of red counters are 1
the number of yellow counters are 4
Total number of counters 5
4 + 1 = 5

Question 4.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.4 Answer Key 5
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.1 img 44
Explanation:
The number of red counters are 3
the number of yellow counters are 2
Total number of counters 5
3 + 2 = 5

HOME ACTIVITY • Have your child tell a short word problem about one of the pictures on this page.
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.1 img 44
Explanation:
Neeta has  three red and 2 yellow counters
so, Neeta has 5 counters in all.
The number of red counters are 3
the number of yellow counters are 2
Total number of counters 5
3 + 2 = 5

Daily Assessment Task

DIRECTIONS: Listen to the problem. Choose the correct answer. 5. The soccer team has 3 blue soccer balls. It also has 2 yellow soccer balls. How many soccer balls are there in all? 6. There are 3 counters. 2 are yellow. The rest are red. How many counters are red? 7. Which math statement describes the cubes?

Question 5.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.4 Answer Key 6
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.1 img 45
Explanation:
The soccer team has 3 blue soccer balls. It also has 2 yellow soccer balls.
3 + 2 = 5
5  soccer balls are there in all

Question 6.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.4 Answer Key 7
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.1 img 46
Explanation:
There are 3 counters. 2 are yellow.
The rest are red.
3 – 2 = 1
so,1 counter is red

Question 7.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.4 Answer Key 8
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.1 img 47
Explanation:
There are 3 blue cubes and 1 purple cube
3 + 1 = 4
is the correct statement that matches the cube.

Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.4 Homework and Practice Answer Key

DIRECTIONS: 1-2. Draw 5 counters. Color some of the yellow. Write the number. Trace the symbol. Color the rest of the counters red. Write the number. Write the number to show how many counters in all.

Question 1.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.4 Answer Key 9
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.1 img 44
Explanation:
The number of red counters are 3
the number of yellow counters are 2
Total number of counters 5
3 + 2 = 5

Question 2.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.4 Answer Key 10
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.1 img 43
Explanation:
The number of red counters are 1
the number of yellow counters are 4
Total number of counters 5
4 + 1 = 5

DIRECTIONS: Choose the correct answer. 3. Dean has 2 yellow hats. He also has two purple hats. How many hats does he have in all? 4. There are 4 counters. 1 is red. The rest are yellow. How many counters are yellow? 5. Which math statement describes the cubes?

Question 3.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.4 Answer Key 11
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.1 img 48
Explanation:
Dean has 2 yellow hats. He also has two purple hats.
2 + 2 = 4
4 hats that he have in all

Question 4.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.4 Answer Key 14
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.1 img 49
Explanation:
There are 4 counters. 1 is red.
The rest are yellow.
4 – 1 = 3
so, three counters are yellow

Question 5.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.4 Answer Key 13
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.1 img 50
Explanation:
There are 3 orange cubes and 2 green cubes
so, the statement 3 + 2 = 5 is describing the above cubes

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top