Texas Go Math Kindergarten Lesson 10.1 Answer Key Compose 6 and 7

Refer to our Texas Go Math Kindergarten Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Kindergarten Lesson 10.1 Answer Key Compose 6 and 7.

Texas Go Math Kindergarten Lesson 10.1 Answer Key Compose 6 and 7

Essential Question
How do you put together numbers to make 6 and 7?

Explore

Texas Go Math Kindergarten Lesson 10.1 Answer Key 1
Answer:
HMH Into Math Grade 5 Module 13 Lesson 3 img 4
Explanation:
There are 6 yellow dots and 1 red dot
6 + 1 = 7

Directions
Place yellow and red counters in the ten frame as shown. Write the numbers and te the symbol to show the sets that are put together.

Share and Show

Texas Go Math Kindergarten Lesson 10.1 Answer Key 2

Question 1.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 10.1 Answer Key 3
Answer:
HMH Into Math Grade 5 Module 13 Lesson 3 img 5
Explanation:
The number of red counters are 3
the number of yellow counters are 3
the total number of counters are 6
3 + 3 = 6

Question 2.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 10.1 Answer Key 4
Answer:
HMH Into Math Grade 5 Module 13 Lesson 3 img 5
Explanation:
The number of red counters are 2
the number of yellow counters are 4
the total number of counters are 6
4 + 2 = 6

Question 3.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 10.1 Answer Key 5
Answer:
HMH Into Math Grade 5 Module 13 Lesson 3 img 5
Explanation:
The number of red counters are 1
the number of yellow counters are 5
the total number of counters are 6
5 + 1 = 6

Directions
1-2. Place counters in the ten frame to model numbers put together to make 6. How many are there of each color counter? Write the numbers and trace the symbol. 3. Place counters in the ten frame to model numbers put together to make 6. Write the numbers for each color and trace the symbol. Draw and color the counters to match the numbers.

Texas Go Math Kindergarten Lesson 10.1 Answer Key 6

Question 4.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 10.1 Answer Key 7
Answer:
HMH Into Math Grade 5 Module 13 Lesson 3 img 6
Explanation:
The number of red counters are 1
the number of yellow counters are 6
the total number of counters are 7
6 + 1 = 7

Question 5.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 10.1 Answer Key 8
Answer:
HMH Into Math Grade 5 Module 13 Lesson 3 img 6
Explanation:
The number of red counters are 2
the number of yellow counters are 5
the total number of counters are 7
5 + 2 = 7

Question 6.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 10.1 Answer Key 9
Answer:
HMH Into Math Grade 5 Module 13 Lesson 3 img 6
Explanation:
The number of red counters are 3
the number of yellow counters are 4
the total number of counters are 7
4 + 3 = 7

Directions
1-5. Place counters in the ten frame to model numbers put together to make 7. Write the numbers and trace the symbol. 6. Draw and color counters to model numbers put together to make 7. Write the numbers and trace the symbol.

Problem Solving

Question 7.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 10.1 Answer Key 10
Answer:
HMH Into Math Grade 5 Module 13 Lesson 3 img 7
Explanation:
2 red trucks and 4 blue trucks
so, in all there are 6 trucks.

Daily Assessment Task

Question 8.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 10.1 Answer Key 11
Answer:
HMH Into Math Grade 5 Module 13 Lesson 3 img 8
Explanation:
6 red counters and 1 yellow counter
so, in all there are 7 counters
6 + 1 = 7

Directions
7. Tray has some toy trucks. Two of the trucks are red, Write the number and trace the symbol. Four of the trucks are blue. Write the number, How many trucks does he have? Draw to solve the problem. Write the number. 8. Choose the correct answer. Count the counters. Which numbers are put together?

Texas Go Math Kindergarten Lesson 10.1 Homework and Practice

Question 1.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 10.1 Answer Key 12
Answer:
HMH Into Math Grade 5 Module 13 Lesson 3 img 9
Explanation:
The number of red counters are 5
the number of yellow counters are 1
the total number of counters are 6
1 + 5 = 6

Question 2.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 10.1 Answer Key 13
Answer:
HMH Into Math Grade 5 Module 13 Lesson 3 img 10
Explanation:
The number of red counters are 5
the number of yellow counters are 2
the total number of counters are 7
5 + 2 = 7

Directions
1-2. Count the counters in the ten frame that model numbers put together. How many are there of each color counter? Write the numbers and trace the symbol.

Texas Test Prep

Lesson Check

Question 3.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 10.1 Answer Key 14
Answer:
HMH Into Math Grade 5 Module 13 Lesson 3 img 11
Explanation:
There are 2 red counters
There are 4 yellow counters
2 + 4 = 6

Question 4.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 10.1 Answer Key 15
Answer:
HMH Into Math Grade 5 Module 13 Lesson 3 img 12
Explanation:
There are 3 red counters and
4 yellow counters
3 + 4 = 7
so, 7 counters in all.

Directions
Choose the correct answer. 3 – 4. Count the counters. Which numbers are put together?

Leave a Comment

Scroll to Top