Texas Go Math Kindergarten Lesson 15.3 Answer Key Dime

Refer to our Texas Go Math Kindergarten Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Kindergarten Lesson 15.3 Answer Key Dime.

Texas Go Math Kindergarten Lesson 15.3 Answer Key Dime

Essential Question
How do you identify, describe, and name dimes?

Explore

Texas Go Math Kindergarten Lesson 15.3 Answer Key 1
Answer:

Explanation:
Dime is a ten-cent coin
The person on the coin is Franklin D. Roosevelt, our 32nd president
He’s been on the dime since 1946.

Directions
Place a dime to match each one shown at the top of the page. Tell what is alike about the dimes. Tell what is different about the dimes. Count the set of dimes at the bottom of the page. Write the number of dimes.

Share and Show

Question 1.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 15.3 Answer Key 2
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 15.3 img 2
Explanation:
A dime is worth 10 cents
There are 7 dimes

Question 2.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 15.3 Answer Key 3
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 15.3 img 3
Explanation:
A dime is worth 10 cents
there are 4 dimes

Question 3.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 15.3 Answer Key 4
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 15.3 img 4
Explanation:
A dime is worth 10 cents
There are 12 dimes.

Directions
1-3. Count the dimes. Write the number that shows how many dimes.

Question 4.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 15.3 Answer Key 5
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 15.3 img 5
Explanation:
A dime is worth 10 cents
There are 8 dimes

Question 5.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 15.3 Answer Key 6
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 15.3 img 6
Explanation:
A dime is worth 10 cents
There are 6 dimes

Directions
4-5. Circle the dimes. Count and write the number of dimes.

Home Activity

  • Show your child a dime. Have him or her tell you the name of the coin and describe both sides.

Problem Solving

Question 6.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 15.3 Answer Key 7
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 15.3 img 7
Explanation:
Emmett needs 8 dimes to buy a toy.
But he has only 6 dimes
so, he doesn’t have enough money

Daily Assessment Task

Question 7.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 15.3 Answer Key 8
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 15.3 img 8
Explanation:
Dana has a nickel and a dime.
so, marked the nickel and dime.

Directions
6. Emmett needs 8 dimes to buy a toy. Count the dimes to see if he has enough. Write the number of dimes Emmett has. Circle the dimes if he has enough money to buy a toy. 7. Choose the correct answer. Dana has a nickel and a dime. Which coins belong to Dana?

Texas Go Math Kindergarten Lesson 15.3 Homework and Practice

Question 1.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 15.3 Answer Key 9
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 15.3 img 9
Explanation:
A dime is worth 10 cents
There are 8 dimes

Question 2.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 15.3 Answer Key 10
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 15.3 img 10
Explanation:
A dime is worth 10 cents
There are 6 dimes

Directions
1. Count the dimes. Write the number that shows how many dimes. 2. Circle the dimes. Count and write the number of dimes.

Lesson Check

Question 3.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 15.3 Answer Key 11
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 15.3 img 11
Explanation:
Chang has a penny and a nickel,
Marked the coins that belongs to Chang

Question 4.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 15.3 Answer Key 12
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 15.3 img 12
Explanation:
Wendy has two nickels.
marked coins that belong to Wendy

Question 5.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 15.3 Answer Key 14
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 15.3 img 13
Explanation:
Gina has two dimes.
marked the coins that belong to Gina

Directions
3. Chang has a penny and a nickel, Which coins belong to Chang? 4. Wendy has two nickels. Which coins belong to Wendy? 5. Gina has two dimes. Which coins belong to Gina?

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top