Texas Go Math Kindergarten Lesson 18.5 Answer Key Components of Three-Dimensional Objects

Refer to our Texas Go Math Kindergarten Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Kindergarten Lesson 18.5 Answer Key Components of Three-Dimensional Objects.

Texas Go Math Kindergarten Lesson 18.5 Answer Key Components of Three-Dimensional Objects

Essential Question
How can you find two-dimensional shapes on a three-dimensional shape?

Unlock the Problem

Texas Go Math Kindergarten Lesson 18.5 Answer Key 1
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 18.5 Answer Key img 1

Explanation:
I traced the flat surfaces of the given three-dimensional shapes
I matched the shapes with their two-dimensional shapes.

Directions
Trace the dashed part of each three-dimensional shape. Draw lines to match the flat surfaces of the three-dimensional shapes to the two-dimensional shapes.

Try Another Problem

Question 1.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 18.5 Answer Key 2
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 18.5 Answer Key img 2

Explanation:
A cylinder has a flat surface shaped like a circle
So, i colored the cylinder.

Question 2.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 18.5 Answer Key 3
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 18.5 Answer Key img 3

Explanation:
A cone does not have a flat shaped like a square
So, i colored a cone.

Question 3.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 18.5 Answer Key 4
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 18.5 Answer Key img 4

Explanation:
A cube has a flat surface shaped like a square
So, i colored a cube.

Directions
1. Which three-dimensional shape has a flat surface shaped like a circle? Color the shape. 2. Which three-dimensional shape does not have a flat surface shaped like a square? Color the shape. 3. Which three-dimensional shape has a flat surface shaped like square? Color the shape.

Share and Show

Question 4.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 18.5 Answer Key 5
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 18.5 Answer Key img 5

Explanation:
I marked X under the square as the flat surface of the given object is a square.

Question 5.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 18.5 Answer Key 6
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 18.5 Answer Key img 6

Explanation:
I marked X under the circle as the flat surface of the given object is a circle.

Question 6.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 18.5 Answer Key 7
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 18.5 Answer Key img 7

Explanation:
I marked X under the circle as the flat surface of the given object is a circle.

Question 7.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 18.5 Answer Key 8
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 18.5 Answer Key img 8

Explanation:
I marked X under the square as the flat surface of the given object is a square.

Question 8.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 18.5 Answer Key 9
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 18.5 Answer Key img 9

Explanation:
I marked X under the square as the flat surface of the given object is a square.

Directions
4-8. Look at the object in the chart. Mark an X under the circle if the flat surface of the object is a circle. Mark on X under the square if the flat surface of the object is a square.

Home Activity

  • Have your child identify a household object that is shaped like a three-dimensional shape. Have your child tell you what shape the flat surface of the object is.

Daily Assessment Task

Question 9.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 18.5 Answer Key 10
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 18.5 Answer Key img 10

Explanation:
Saya traced a block to make a square
Saya used cube as it has a flat surface of square
So, I checked a cube.

Question 10.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 18.5 Answer Key 11
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 18.5 Answer Key img 11

Explanation:
I checked a square as it is not a flat surface of a cone.

Question 11.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 18.5 Answer Key 12
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 18.5 Answer Key img 12

Explanation:
I checked square as it is flat surface of a cube.

Directions
Choose the correct answer. 9. Saya traced a block to make a square. Which block did she use? 10. Which shape is not the flat surface on a cone? 11. Which shape is the flat surface on a cube?

Texas Go Math Kindergarten Lesson 18.5 Homework and Practice

Question 1.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 18.5 Answer Key 13
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 18.5 Answer Key img 13

Explanation:
I marked X under the circle as the flat surface of the given object is a circle.

Question 2.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 18.5 Answer Key 14
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 18.5 Answer Key img 14

Explanation:
I marked X under the square as the flat surface of the given object is a square.

Question 3.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 18.5 Answer Key 15
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 18.5 Answer Key img 15

Explanation:
I marked X under the circle as the flat surface of the given object is a circle.

Question 4.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 18.5 Answer Key 21
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 18.5 Answer Key img 16

Explanation:
I marked X under the square as the flat surface of the given object is a square.

Question 5.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 18.5 Answer Key 17
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 18.5 Answer Key img 17

Explanation:
I marked X under the square as the flat surface of the given object is a square.

Directions
1-5. Look at the object in the chart. Mark on X under the circle if the flat surface of the object is a circle. Mark on X under the square if the flat surface of the object is a square.

Texas Test Prep

Lesson Check

Question 6.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 18.5 Answer Key 18
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 18.5 Answer Key img 18

Explanation:
I checked a cylinder as Diana traced a cylinder to make a circle.

Question 7.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 18.5 Answer Key 19
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 18.5 Answer Key img 19

Explanation:
I checked the circle as it is the flat surface of a cone.

Question 8.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 18.5 Answer Key 20
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 18.5 Answer Key img 20

Explanation:
I checked the circle as it is not the flat surface of a cube.

Directions
Choose the correct answer. 6. Diana traced a cylinder to make a circle. Which block did she use? 7. Which shape is the flat surface of a cone? 8. Which shape is not the flat surface of a cube?

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top