Texas Go Math Kindergarten Lesson 12.3 Answer Key Differences Within 5

Refer to our Texas Go Math Kindergarten Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Kindergarten Lesson 12.3 Answer Key Differences Within 5.

Texas Go Math Kindergarten Lesson 12.3 Answer Key Differences Within 5

Explore

DIRECTIONS: There are four birds. One bird flies away. How many birds are left? Trace the circle and X to show the bird flying away from the set. Trace the subtraction sentence.

Texas Go Math Kindergarten Lesson 12.3 Answer Key 1
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Module 12 Assessment Answer Key img 35
Explanation:
There are four birds.
One bird flies away.
4 – 1 = 3
so, 3 birds are still on the shore.

Share and Show

DIRECTIONS: 1. Listen to the subtraction word problem. How many penguins leave? Trace the circle and X. How many penguins are there now? Trace the subtraction sentence. 2-3. Listen to the subtraction word problem. Trace the circle and X. Trace and write to complete the subtraction sentence.

Question 1.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 12.3 Answer Key 2
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Module 12 Assessment Answer Key img 36
Explanation:
There are 5 penguins
3 swim away
so, 2 penguins are there

Question 2.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 12.3 Answer Key 3
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Module 12 Assessment Answer Key img 48
Explanation:
There are 5 ducks
1 duck swim away
so, 4 duck are remaining

Question 3.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 12.3 Answer Key 4
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Module 12 Assessment Answer Key img 38
Explanation:
There are 4 ducks
3 ducks run away
4 – 3 = 1
so, 1 duck is remaining

DIRECTIONS: 4-6. Listen to the subtraction word problem. Draw a circle and mark an X to show how many leave. Trace and write the numbers to complete the subtraction sentence.

Question 4.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 12.3 Answer Key 5
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Module 12 Assessment Answer Key img 39
Explanation:
There are 5 birds
4 birds leave
5 – 4 = 1
so, 1 bird is still there

Question 5.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 12.3 Answer Key 6
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Module 12 Assessment Answer Key img 40
Explanation:
There are 2 cranes
1 crane has flied
so, 1 crane is remaining

Question 6.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 12.3 Answer Key 7
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Module 12 Assessment Answer Key img 41
Explanation:
There are 4 ducks
2 ducks walked away
4 – 2 = 2
so, 2 ducks are remaining.

HOME ACTIVITY • Have your child tell a word problem for one of the subtraction sentences on this page.
Answer:

Explanation:
There are 5 leaves
3 leaves flew away because of wind
5 – 3 = 2
so, there are 2 more leaves.

DIRECTIONS: 7. Draw to show what you know about this subtraction sentence. Tell a friend about your drawing. Complete the subtraction sentence. 8. Choose the correct answer. There are five birds. Then two of the birds walk away. What is 5 – 2?

Problem Solving

Question 7.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 12.3 Answer Key 8
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Module 12 Assessment Answer Key img 42
Explanation:
There are 3 bananas 2 were eaten
3 – 2 = 1
so, 1 banana is remaining.

Daily Assessment Task

Question 8.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 12.3 Answer Key 9
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Module 12 Assessment Answer Key img 43
Explanation:
There are 5 birds
2 flew away
5 – 2 = 3
so, 3 birds are on the tree.

Texas Go Math Kindergarten Lesson 12.3 Homework and Practice Answer Key

DIRECTIONS: Listen to the subtraction word problem. Trace the circle and X. Trace and write the numbers to complete the subtraction sentence. 1. There are five sheep. Two of the sheep run away. 2. There are three squirrels. One squirrel runs away.

Question 1.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 12.3 Answer Key 10
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Module 12 Assessment Answer Key img 44
Explanation:
There are five sheep.
Two of the sheep run away
5 – 2 = 3
so, 3 sheep are remaining

Question 2.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 12.3 Answer Key 11
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Module 12 Assessment Answer Key img 45
Explanation:
There are three squirrels.
One squirrel runs away.
3 – 1 = 2
so, there are 2 squirrels now.

DIRECTIONS: Choose the correct answer. 3. There are four trucks. Three trucks are driven away. What is 4 – 3? 4. There are 5 boats. Three boats sail away. What is 5 – 3?

Lesson Check

Question 3.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 12.3 Answer Key 12
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Module 12 Assessment Answer Key img 46
Explanation:
There are four trucks.
Three trucks are driven away.
4 – 3 = 1
so, 1 truck is left.

Question 4.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 12.3 Answer Key 13
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Module 12 Assessment Answer Key img 47
Explanation:
There are 5 boats.
Three boats sail away.
5 – 3 = 2
so, 2 boats are left.

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top