Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.6 Answer Key Addition Word Problems

Refer to our Texas Go Math Kindergarten Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.6 Answer Key Addition Word Problems.

Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.6 Answer Key Addition Word Problems

Essential Question
How can you solve addition word problems and complete the addition sentence?

Explore

Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.6 Answer Key 1
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Module 12 Assessment Answer Key img 7
Explanation:
4 birds sitting on a tree
1 more bird joined them
4 + 1 = 5
so, there are 5 birds in all.

Directions
Listen to the addition word problem about the birds. How many birds are on the tree? Write the number. How many birds join them? Write the number. Write the number of birds in all.

Try Another Problem

Question 1.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.6 Answer Key 2
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Module 12 Assessment Answer Key img 8
Explanation:
There are 4 ants
3 more ants joined them
so, 7 ants in all
4 + 3 = 7
the sum of 4 and 3 is 7

Question 2.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.6 Answer Key 3
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Module 12 Assessment Answer Key img 9
Explanation:
There are 2 worms
and 7 more worms joined them
2 + 7 = 9
so, 9 worms in all.

Question 3.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.6 Answer Key 4
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Module 12 Assessment Answer Key img 10
Explanation:
There are 6 lady bugs
and 4 more joined them
6 + 4 = 10
so, 10 bugs in all.

Directions
1-3. Listen to the addition word problem. How many are in the set to start with? Write the number. Write to complete the addition sentence.

Share and Show

Question 4.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.6 Answer Key 5
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Module 12 Assessment Answer Key img 11
Explanation:
There are 6 cars
and 3 more cars joined them
6 + 3 = 9
so, there are 9 cars in all.

Question 5.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.6 Answer Key 6
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Module 12 Assessment Answer Key img 12
Explanation:
There are 5 balls and
3 more balls joined them
5 + 3 = 8
so, 8 balls in all.

Question 6.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.6 Answer Key 7
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Module 12 Assessment Answer Key img 13
Explanation:
There are 5 cherries
and 5 more in the box
5 + 5 = 10
so, 10 cherries in all.

Directions
4-6. Listen to the addition word problem. Draw to show how many are in the set to start with, Write the number, Draw to show how many are being added. Write the number. Write the number in all.

Daily Assessment Task

Question 7.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.6 Answer Key 8
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Module 12 Assessment Answer Key img 14
Explanation:
There are five caterpillars.
Two more join them.
5 + 2 = 7
7  caterpillars are there now

Question 8.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.6 Answer Key 9
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Module 12 Assessment Answer Key img 15
Explanation:
Tom puts 5 toy bugs in the box.
There were 4 bugs already in the box.
5 + 4 = 9
9 bugs are there now

Question 9.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.6 Answer Key 10
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Module 12 Assessment Answer Key img 16
Explanation:
Seven ladybugs are in a group.
More ladybugs join them
3 more joined them
7 + 3 = 10
so, 10 bugs in all.

Directions
Choose the correct answer. 7. There are five caterpillars. Two more join them. How many caterpillars are there now? 8. Tom puts 5 toy bugs in the box. There were 4 bugs already in the box. How many bugs are there now? 9. Seven ladybugs are in a group. More ladybugs join them. What number sentence does the picture show?

Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.6 Homework and Practice

Question 1.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.6 Answer Key 11
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Module 12 Assessment Answer Key img 17
Explanation:
There are six kites flying in the sky.
Then two more kites come flying
6 + 2 = 8
so, 8 kites are flying in the sky.

Question 2.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.6 Answer Key 12
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Module 12 Assessment Answer Key img 18
Explanation:
There are seven butterflies.
Then three more join them.
7 + 3 = 10
so, 10 butter flies in all.

Directions
Listen to the addition word problem. How many are in the set to start with? Write the number. Write to complete the addition sentence. 1. There are six kites flying in the sky. Then two more kites come flying by. 2. There are seven butterflies. Then three more join them.

Texas Test Prep

Lesson Check

Question 3.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.6 Answer Key 13
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Module 12 Assessment Answer Key img 19
Explanation:
. Bill’s mom buys 4 red apples.
Then she buys 2 more.
4 + 2 = 6
6 apples that she buy

Question 4.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.6 Answer Key 14
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Module 12 Assessment Answer Key img 20
Explanation:
Alan picks 2 ears of corn.
Then he picks 3 more ears of corn.
2 + 3 = 5
5 ears of corn that Alan pick

Question 5.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.6 Answer Key 15
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Module 12 Assessment Answer Key img 21
Explanation:
Some frogs are sitting on a log.
Then more frogs join them.
5 frogs on the log and 2 more joined them
5 + 2 = 7
so, 7 frogs in all.

Directions
Choose the correct answer. 3. Bill’s mom buys 4 red apples. Then she buys 2 more. How many apples does she buy? 4. Alan picks 2 ears of corn. Then he picks 3 more ears of corn. How many ears of corn does Alan pick? 5. Some frogs are sitting on a log. Then more frogs join them. What number sentence does the picture show?

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top