Texas Go Math Kindergarten Lesson 14.3 Answer Key Differences Within 10

Refer to our Texas Go Math Kindergarten Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Kindergarten Lesson 14.3 Answer Key Differences Within 10.

Texas Go Math Kindergarten Lesson 14.3 Answer Key Differences Within 10

Essential Question
How can you show differences within 10?

Explore

Texas Go Math Kindergarten Lesson 14.3 Answer Key 1
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 14.4 img 16
Explanation:
There are 9 flowers
4 flowers are purple
9 – 4 = 5
so, 5 flowers are yellow.

Directions
There are nine flowers. Four flowers are purple. Trace the circle and X around those flowers, The rest of the flowers are yellow. How many flowers are yellow? Trace and write to complete the subtraction sentence.

Share and Show

Question 1.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 14.3 Answer Key 2
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 14.4 img 17
Explanation:
There are 10 flowers
6 tulips are orange
10 – 6 = 4
so, 4 tulips are pink.

Question 2.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 14.3 Answer Key 3
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 14.4 img 18
Explanation:
There are 7 flowers
4 flowers are blue
7 – 4 = 3
so, 3 flowers are red.

Question 3.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 14.3 Answer Key 4
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 14.4 img 19
Explanation:
There are 8 flowers
6 are yellow flowers
8 – 6 = 2
so, 2 flowers are purple.

Directions
1. Listen to the subtraction word problem. There are ten flowers. Six of the flowers are orange. The rest are pink. Trace the circle and X, How many flowers are pink? Trace and write to complete the subtraction sentence. 2-3. Listen to the subtraction word problem. Trace and write to complete the subtraction sentence.

Question 4.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 14.3 Answer Key 5
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 14.4 img 20
Explanation:
There are 6 flowers
5 flowers are yellow
6 – 5 = 1
so, 1 flower is pink.

Question 5.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 14.3 Answer Key 6
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 14.4 img 21
Explanation:
There are 10 tulips
5 tulips are blue
10 – 5 = 5
so, 5 tulips are orange.

Question 6.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 14.3 Answer Key 7
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 14.4 img 22
Explanation:
There are 9 flowers
2 are yellow flowers
9 – 2 = 7
so, 7 flowers are red.

Directions
4-6. Listen to the subtraction word problem. Trace and write to complete the subtraction sentence.

Problem Solving

Question 7.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 14.3 Answer Key 8
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 14.4 img 24
Explanation:
There are 10 fruits
one is eaten
10 – 1 = 9
so, 9 fruits are left.

Daily Assessment Task

Question 8.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 14.3 Answer Key 9
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 14.4 img 25
Explanation:
There are nine flowers.
Seven flowers are pink.
The rest are yellow.
9 – 7 = 2
so, 2 are yellow flowers.

Directions
7. Complete the subtraction sentence. Draw to show what you know about this subtraction sentence. Tell a friend about your drawing. 8. Choose the correct answer There are nine flowers. Seven flowers are pink. The rest are yellow. Who? is 9 – 7?

Texas Go Math Kindergarten Lesson 14.3 Homework and Practice

Question 1.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 14.3 Answer Key 10
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 14.4 img 26
Explanation:
There are ten flowerpots.
4 flower pots are yellow
10 – 4 = 6
so, 6 flowerpots are green

Question 2.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 14.3 Answer Key 11
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 14.4 img 27
Explanation:
There are seven birdhouses.
5 are blue
7 – 5 = 2
2 birdhouses are red

Directions
Trace and write to complete the subtraction sentence 1. There are ten flowerpots. How many flowerpots are green? 2. There are seven birdhouses. How many birdhouses are red?

Lesson Check

Question 3.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 14.3 Answer Key 12
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 14.4 img 28
Explanation:
There are 10 pinwheels.
Two of them are yellow.
10 – 2 = 8
so, 8 are green pin wheels.

Question 4.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 14.3 Answer Key 13
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 14.4 img 29
Explanation:
There are eight baskets.
Four of them are blue.
8 – 4 = 4
so, 4 are brown baskets

Question 5.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 14.3 Answer Key 14
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 14.4 img 30
Explanation:
There are 9 flowers.
There are red. The rest are yellow
9 – 3 = 6
so, 6 are yellow flowers.

Directions
Choose the correct answer. 3. There are 10 pinwheels. Two of them are yellow. What is 10 -2? 4. There are eight baskets. Four of them are blue. What is 8 -4? 5. There are 9 flowers. There are red. The rest are yellow. What is
9 – 3?

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top