Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.1 Answer Key One More and One Less

Refer to our Texas Go Math Kindergarten Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.1 Answer Key One More and One Less.

Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.1 Answer Key One More and One Less

Essential Question
How do you show one more and one less?

Explore

Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.1 Answer Key 1
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 14.4 img 45
Explanation:
5 blue cubes
and one red cube
5  + 1 = 6
5 – 1 = 4
so, 4 blue cubes

Directions
Place 5 blue cubes on the counter outline. Trace the number. Add 1 red counter. Write the number to show the sum. Place 5 blue cubes on the counter outline. Write the number. Take one counter away. Write the number to show the difference.

Share and Show

Question 1.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.1 Answer Key 2
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 14.4 img 48
Texas Go Math Kindergarten Lesson 14.4 img 47
Explanation:
Number of yellow counters 6
number of orange counters 1
Total number of counters 7
6 + 1 = 7

Question 2.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.1 Answer Key 3
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 14.4 img 49
Texas Go Math Kindergarten Lesson 14.4 img 47
Explanation:
Number of yellow counters 7
number of orange counters 1
Total number of counters 8

Question 3.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.1 Answer Key 4
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 14.4 img 50
Texas Go Math Kindergarten Lesson 14.4 img 47
Explanation:
Number of yellow counters 8
number of orange counters 1
Total number of counters 9

Question 4.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.1 Answer Key 5
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 14.4 img 51
Texas Go Math Kindergarten Lesson 14.4 img 47
Explanation:
Number of yellow counters 9
number of orange counters 1
Total number of counters 10

Directions
1-4. Use two colors of cubes to show the sum. Write the number.

Question 5.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.1 Answer Key 6
Answer:

Explanation:
There are 10 cubes 9 cubes are red and 1 cube of blue
so, removed blue cube
10 – 1 = 9

Question 6.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.1 Answer Key 7
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 14.4 img 52
Texas Go Math Kindergarten Lesson 14.4 img 47
Explanation:
The difference of 9 and 1 is 8

Question 7.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.1 Answer Key 8
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 14.4 img 53
Texas Go Math Kindergarten Lesson 14.4 img 47
Explanation:
The difference of 8 and 1 is 7
8 – 1 = 7

Question 8.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.1 Answer Key 9
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 14.4 img 54

Explanation:
The difference of 7 and 1 is 6
7 – 1 = 6

Directions
5-8. Use two colors of cubes to show the difference. Write the number.

Home Activity

  • Show your child a set of 5 to 10 toys. Have your child create a set of objects that shows one more and one less.
    Explanation:
    Texas Go Math Kindergarten Lesson 14.4 img 55
    Answer:
    5 + 1 = 6
    a group of 5 ducks 1 more is added to it
    6 – 1 = 4
    a group of 6 ducks 1 is removed from it

Problem Solving

Question 9.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.1 Answer Key 10
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 14.4 img 56
Explanation:
The sum of 5 and 1 is 6
5 + 1 = 6

Daily Assessment Task

Question 10.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.1 Answer Key 11
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 14.4 img 56
Explanation:
The sum of 8 and 1 is 9
8 + 1 = 9
Lanie has 9 cubes now

Directions
9. Wesley has 5 marbles. Draw to show how many marbles Wesley has. Write the number. Annie has 1 more marble than Wesley. How many marbles does Annie have? Write the number. 10. Choose the correct answer. Lanie has 8 cubes. What number is one more?

Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.1 Homework and Practice

Question 1.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.1 Answer Key 12
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 14.4 img 57
Explanation:
the sum of 4 and 1 is 5
4 + 1 = 5

Question 2.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.1 Answer Key 13
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 14.4 img 58
Explanation:
The sum of 1 and 5 is 6
5 + 1 = 6

Directions
1-2. Draw one more cube to show the sum. Use a different color. Write the sum.

Texas Test Prep

Lesson Check

Question 3.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.1 Answer Key 14
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 14.4 img 59
Explanation:
Selena has 3 brown toy bears
1 more bear is 4
3 + 1 = 4

Question 4.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.1 Answer Key 15
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 14.4 img 60
Explanation:
Carlos has 7 crayons.
1 less crayon is 6
7 – 1 = 6

Directions
Choose the correct answer. 3. Selena has 3 brown toy bears. What number is one more? 4. Carlos has 7 crayons. What number is one less?

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top