Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.5 Answer Key Doubles

Refer to our Texas Go Math Kindergarten Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.5 Answer Key Doubles.

Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.5 Answer Key Doubles

Essential Question
How can you write addition sentences for doubles?

Explore

Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.5 Answer Key 1
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.5 Answer Key Doubles img 1
Explanation:
2 groups of 5 cube trains
5 + 5 = 10
so, 10 cubes in all
The sum of 5 and 5 is 10.

Directions
Place green cubes on the pictured cubes. Trace the number. Place blue cubes on the pictured cubes below. Trace the number. Add the sets. Write the sum.

Share and Show

Question 1.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.5 Answer Key 2
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.5 Answer Key Doubles img 2
Explanation:
2 groups of 3 books each
3 + 3 = 6
so, 6 books in all.
The sum of 3 and 3 is 6

Question 2.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.5 Answer Key 3
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.5 Answer Key Doubles img 3
Explanation:
2 groups of 5 pencils each.
5 + 5 = 10
The sum of 5 and 5 is 10
so, 10 pencils in all.

Question 3.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.5 Answer Key 4
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.5 Answer Key Doubles img 4
Explanation:
The sum of 1 and 1 is 2
1 + 1 = 2
So, 2 bags in all.

Directions
1-3. Write the number in each group. Add. Write the sum. Trace the symbols.

Question 4.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.5 Answer Key 5
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.5 Answer Key Doubles img 5
Explanation:
2 groups of 5 crayons each
5 + 5 = 10
so, 10 crayons in all.
The sum of 5 and 5 is 10.

Question 5.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.5 Answer Key 6
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.5 Answer Key Doubles img 6
Explanation:
2 sets of 2 bags each
2 + 2 = 4
so, 4 bags in all.
The sum of 2 and 2 is 4

Question 6.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.5 Answer Key 7
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.5 Answer Key Doubles img 7
Explanation:
2 groups of 4 painting brushes
4 + 4 = 8
so, 8 painting brushes in all.
The sum of 4 and 4 is 8.

Directions
4-6. Write the number in each group. Add. Write the sum, Trace the symbols.

Home Activity

  • Show your child a set of 1 to 5 objects such as crayons. Have your child create a set of objects that shows the some number of objects and find the sum.

Problem Solving

Question 7.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.5 Answer Key 8
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.5 Answer Key Doubles img 8
Explanation:
2 groups of 4 crayons
4 + 4 = 8
The sum of 4 and 4 is 8

Daily Assessment Task

Question 8.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.5 Answer Key 9
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.5 Answer Key Doubles img 9
Explanation:
2 groups of 4 books
4 + 4 = 8
so, 8 books in all.
The sum of 4 and 4 is 8

Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.5 Homework and Practice

Question 1.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.5 Answer Key 10
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.5 Answer Key Doubles img 10
Explanation:
2 groups of 3 crayons
3 + 3 = 6
so, 6 crayons in all.
The sum of 3 and 3 is 6

Question 2.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.5 Answer Key 11
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.5 Answer Key Doubles img 11
Explanation:
2 groups of 4 marbles
4 + 4 = 8
so, 8 marbles in all
the sum of 4 and 4 is 8

Question 3.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.5 Answer Key 12
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.5 Answer Key Doubles img 12
Explanation:
2 groups of 2 bags
2 + 2 = 4
the sum of 2 and 2 is 4

Directions
1-3. Write the number in each group. Add. Write the sum

Texas Test Prep

Lesson Check

Question 4.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.5 Answer Key 13
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.5 Answer Key Doubles img 13
Explanation:
The sum of 1 and 1 is 2
1 + 1 = 2

Question 5.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.5 Answer Key 14
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 13.5 Answer Key Doubles img 14
Explanation:
3 groups of crayon boxes
3 + 3 = 6
so, 6 crayon boxes

Directions
Choose the correct answer. 4-5. What doubles addition fact does the picture show?

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top