Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.2 Answer Key Compose Numbers 9 and 5

Refer to our Texas Go Math Kindergarten Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.2 Answer Key Compose Numbers 9 and 5.

Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.2 Answer Key Compose Numbers 9 and 5

Explore

DIRECTIONS: Place red and yellow counters in the five frame as shown. Trace the number that shows how many counters in all. Write the number of yellow counters. Trace the symbol. Write the number of red counters.

Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.2 Answer Key 1
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.1 img 18
Explanation:
The number of red counters are 1
the number of yellow counters are 3
Total number of counters 4
3 + 1 = 4

Share and Show

DIRECTIONS: 1-2. Place counters on the five frames as shown. Write the number that shows how many counters in all. Write the number of yellow counters. Trace the symbol. Write the number of red counters.

Question 1.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.2 Answer Key 2
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.1 img 19
Explanation:
The number of red counters are 1
the number of yellow counters are 4
Total number of counters 5
4 + 1 = 5

Question 2.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.2 Answer Key 3
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.1 img 20
Explanation:
The number of red counters are 3
the number of yellow counters are 2
Total number of counters 5
3 + 2 = 5

DIRECTIONS: 3-4. Place counters on the five frames as shown. Write the number that shows how many counters in all. Write the number of yellow counters. Trace the symbol. Write the number of red counters.

Question 3.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.2 Answer Key 4
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.1 img 21
Explanation:
The number of red counters are 2
the number of yellow counters are 2
Total number of counters 4
2 + 2 = 4

Question 4.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.2 Answer Key 5
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.1 img 22
Explanation:
The number of red counters are 5
the number of yellow counters are 0
Total number of counters 5
5 = 5 + 0

HOME ACTIVITY • Show your child two sets of two objects. Have him or her put the sets together and tell how many in all.
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.1 img 23
Explanation:
There are 2 sets of 2 turtles
2 + 2 = 4
so, there are 4 turtles

DIRECTIONS: 5. Five apples are on the table. Three apples are red and two apples are green. Write the number to show how many apples in all. Write the numbers and trace the symbol to show the apples being put together. 6. Choose the correct answer. How many toy animals are there?

Problem Solving

Question 5.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.2 Answer Key 6
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.1 img 24
Explanation:
Five apples are on the table. Three apples are red and two apples are green
3 + 2 = 5

Daily Assessment Task

Question 6.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.2 Answer Key 7
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.1 img 25
Explanation:
The total number of teddy bears  are 4

Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.2 Homework and Practice Answer Key

DIRECTIONS: 1-2. Write the number that shows how many counters in all. Write the number of red counters. Trace the symbol. Write the number of yellow counters.

Question 1.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.2 Answer Key 8
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.1 img 26
Explanation:
The number of red counters are 3
the number of yellow counters are 2
Total number of counters 5
5 = 3 + 2

Question 2.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.2 Answer Key 9
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.1 img 27
Explanation:
The number of red counters are 0
the number of yellow counters are 4
Total number of counters 4
4 = 4 + 0

DIRECTIONS: Choose the correct answer. 3. How many drums are there? 4. How many bells ore there? 5. How many guitars are there?

Lesson Check

Question 3.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.2 Answer Key 10
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.1 img 28
Explanation:
The total number of drums are 2.

Question 4.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.2 Answer Key 11
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.1 img 29
Explanation:
The total number of bells are 3

Question 5.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.2 Answer Key 12
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Lesson 9.1 img 30
Explanation:
The total number of guitars are 2

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top