Texas Go Math Kindergarten Unit 4 Answer Key Geometry and Measurement

Refer to our Texas Go Math Kindergarten Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Kindergarten Unit 4 Answer Key Geometry and Measurement.

Texas Go Math Kindergarten Unit 4 Answer Key Geometry and Measurement

Show What You Know

Alike and Different

Question 1.
Texas Go Math kindergarten Unit 4 Answer Key 1
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Unit 4 Answer Key img 1

Explanation:
I colored the shape that is same as the first shape.

Question 2.
Texas Go Math kindergarten Unit 4 Answer Key 2
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Unit 4 Answer Key img 2

Explanation:
I colored the shape that is different from the shape at the first.

Bigger and Smaller

Question 3.
Texas Go Math kindergarten Unit 4 Answer Key 3
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Unit 4 Answer Key img 3

Explanation:
I marked X on the dog that is smaller.

Question 4.
Texas Go Math kindergarten Unit 4 Answer Key 4
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Unit 4 Answer Key img 4

Explanation:
I marked X on the tree that is bigger.

Directions

  1. Look at the shape at the beginning of the row. Color the shape that is alike.
  2. Look at the shape at the beginning of the row. Color the shape that is different.
  3. Mark an X on the dog that is smaller.
  4. Mark an X on the tree that is bigger.

Vocabulary Builder

Visualize

Question 1.
Texas Go Math kindergarten Unit 4 Answer Key 5
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Unit 4 Answer Key img 5

Explanation:
I colored the circle red, triangle blue, square yellow and rectangle purple.

Question 2.
Texas Go Math kindergarten Unit 4 Answer Key 6
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Unit 4 Answer Key img 6

Explanation:
I drew circles around the review words that are the same for two different kinds of measurement.

Understand Vocabulary

Question 3.
Texas Go Math kindergarten Unit 4 Answer Key 7
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Unit 4 Answer Key img 7

Explanation:
I drew a circle around the object that is longer.

Question 4.
Texas Go Math kindergarten Unit 4 Answer Key 8
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Unit 4 Answer Key img 8

Explanation:
I drew a circle around the object that is taller.

Question 5.
Texas Go Math kindergarten Unit 4 Answer Key 9
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Unit 4 Answer Key img 9

Explanation:
I drew a circle around the object that is heavier.

Directions
Visualize It

  1. Look at the shapes. Color the circle red. Color the square yellow. Color the triangle blue. Color the rectangle purple.
  2. Circle the review words that are the same for two different kinds of measurement.
    Understand Vocabulary
  3. Circle the pencil that is longer.
  4. Circle the tree that is taller.
  5. Circle the object that is heavier.

Vocabulary Reader

Texas Go Math kindergarten Unit 4 Answer Key 21

Reáding and Writing Math
This take-home book will help you review the meanings of taller, shorter and about the same height.

Texas Go Math kindergarten Unit 4 Answer Key 11

I’m going to visit Grandma in the city on Monday.

Texas Go Math kindergarten Unit 4 Answer Key 22
My grandmother lives ¡n the tallest building on the block. Can you find her building? Can you find which is the shortest building on the block?
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Unit 4 Answer Key img 16

Explanation:
I drew circle around the grand ma’s tallest building
I checked the shortest building in the picture.

Texas Go Math kindergarten Unit 4 Answer Key 13
Grandma has a garden on the rooftop of her building! The last time I came to visit, we planted seeds.

Texas Go Math kindergarten Unit 4 Answer Key 14

After we planted seeds, flowers started to grow. Now look how much the flowers have grown!

Texas Go Math kindergarten Unit 4 Answer Key 15

I pick a flower. Then Grandma picks a flower. Which flower is shorter?
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Unit 4 Answer Key img 13

Explanation:
I drew a circle around the shorter flower.

Texas Go Math kindergarten Unit 4 Answer Key 16

Circle Grandma’s tallest tomato plant. Cross out her shortest tomato plant.
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Unit 4 Answer Key img 14

Explanation:
I circled the Grandma’s tallest tomato plant and crossed out her shortest tomato plant.

Texas Go Math kindergarten Unit 4 Answer Key 17

Can you help Grandma’s garden grow? Draw a taller flower. Draw a shorter flower.
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Unit 4 Answer Key img 15

Explanation:
I drew a taller and a shorter flower to help the grandma.

Write about the Math

Texas Go Math kindergarten Unit 4 Answer Key 18
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Unit 4 Answer Key img 12

Explanation:
I drew a taller and a shorter building and a taller and a shorter men.

Directions
Look at the building and street. Draw a tall building and a short building. Draw a tall person and a short person. Tell a story about the city block. Ask a friend to tell which buildings and people are tall and which are short.

Short or Tall?

Question 1.
Texas Go Math kindergarten Unit 4 Answer Key 19
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Unit 4 Answer Key img 10

Explanation:
I drew circles around the two plants that are about the same height.

Question 2.
Texas Go Math kindergarten Unit 4 Answer Key 20
Answer:
Texas Go Math Kindergarten Unit 4 Answer Key img 11

Explanation:
I drew a white flower that is taller than the pink flower and shorter than the yellow flower.

Directions

  1. Look at the plants. Circle the two plants that are about the same height.
  2. Look at the flowers. Draw another flower. Make it taller than the pink flower. Make it shorter than the yellow flower.

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top