Texas Go Math Kindergarten Lesson 8.7 Answer Key One More and One Less

Refer to our Texas Go Math Kindergarten Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Kindergarten Lesson 8.7 Answer Key One More and One Less.

Texas Go Math Kindergarten Lesson 8.7 Answer Key One More and One Less

Explore

DIRECTIONS: Place 10 counters in the ten frame. Take one counter away. Write the number that is one less than 10. Place 10 new counters in the ten frame. Add one more counter. Write the number that is one more than 10.

Texas Go Math Kindergarten Lesson 8.7 Answer Key 1
Answer:
Texas-Go-Math-Kindergarten-Lesson-8.7-Answer-Key-One-More-and-One-Less-Explore

Explanation:
One less than 10 = 10 – 1 = 9 or Nine.
Texas-Go-Math-Kindergarten-Lesson-8.7-Answer-Key-One-More-and-One-Less-Explore
One more than 10 = 10 + 1 = 11 or Eleven.
Texas-Go-Math-Kindergarten-Lesson-8.7-Answer-Key-One-More-and-One-Less-Explore

Share and Show

DIRECTIONS: 1. There are 12 socks. Write the number that is one more than 12. Write the number that is one less than 12. 2. There are 15 hats. Write the number that is one more than 15. Write the number that is one less than 15.

Question 1.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 8.7 Answer Key 2
Answer:
Texas-Go-Math-Kindergarten-Lesson-8.7-Answer-Key-One-More-and-One-Less-Share and Show-1

Explanation:
Number of socks = 12 or Twelve.
One more than 12 = 12 + 1 = 13 or Thirteen.

Question 2.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 8.7 Answer Key 3
Answer:
Texas-Go-Math-Kindergarten-Lesson-8.7-Answer-Key-One-More-and-One-Less-Share and Show-2

Explanation:
Number of hats = 15 or Fifteen.
One more than 15 = 15 + 1 = 16 or Sixteen.
One less than 15 = 15 – 1 = 14 or Fourteen.

DIRECTIONS: 3-5. Look at the number. Write the number that is one less. Write the number that is one more.

Question 3.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 8.7 Answer Key 4
Answer:
Texas-Go-Math-Kindergarten-Lesson-8.7-Answer-Key-One-More-and-One-Less-Share and Show-3

Explanation:
One more than 17 = 17 + 1 = 18 or Eighteen.
One less than 17 = 17 – 1 = 16 or Sixteen.

Question 4.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 8.7 Answer Key 5
Answer:
Texas-Go-Math-Kindergarten-Lesson-8.7-Answer-Key-One-More-and-One-Less-Share and Show-4

Explanation:
One more than 14 = 14 + 1 = 15 or Fifteen.
One less than 14 = 14 – 1 = 13 or Thirteen.

Question 5.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 8.7 Answer Key 6
Answer:
Texas-Go-Math-Kindergarten-Lesson-8.7-Answer-Key-One-More-and-One-Less-Share and Show-5

Explanation:
One more than 19 = 19 + 1 = 20 or Twenty.
One less than 19 = 19 – 1 = 18 or Eighteen.

HOME ACTIVITY • Show your child a set of 11 to 20 objects such as spoons or forks. Have your child create a set of objects that shows one more or one less.
Answer:
Texas-Go-Math-Kindergarten-Lesson-8.7-Answer-Key-One-More-and-One-Less-HOME ACTIVITY

Explanation:
My kid took spoons of 11.
One less than 11 = 11 – 1 = 10 or Ten.
One more than 11 = 11 + 1 = 12 or Twelve.

DIRECTIONS: 6. Adele has 10 hats. Seamus has one more hat than Adele. Draw to show how many hats Seamus has. 7. Choose the correct answer. There are 15 cubes. What number is one less?

Problem Solving
Question 6.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 8.7 Answer Key 7
Answer:
Texas-Go-Math-Kindergarten-Lesson-8.7-Answer-Key-One-More-and-One-Less-Problem Solving-6

Explanation:
Number of hats Adele has = 10.
Seamus has one more hat than Adele.
=> Number of hats Seamus has = Number of hats Adele has  + 1
= 10 + 1
= 11 or Eleven.

Daily Assessment Task
Question 7.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 8.7 Answer Key 8
Answer:
Texas-Go-Math-Kindergarten-Lesson-8.7-Answer-Key-One-More-and-One-Less-Daily Assessment Task-7

Explanation:
Number of cubs = 15 or Fifteen.
One less than 15 = 15 – 1 = 14 or Fourteen.

Texas Go Math Kindergarten Lesson 8.7 Homework and Practice Answer Key

DIRECTIONS: 1-3. Look at the number. Write the number that is one less. Write the number that is one more.

Question 1.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 8.7 Answer Key 9
Answer:
Texas-Go-Math-Kindergarten-Lesson-8.7-Answer-Key-One-More-and-One-Less-Texas Go Math Kindergarten Lesson 8.7 Homework and Practice Answer Key-1

Explanation:
One more than 19 = 19 + 1 = 20 or Twenty.
One less than 19 = 19 – 1 = 18 or Eighteen.

Question 2.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 8.7 Answer Key 10
Answer:
Texas-Go-Math-Kindergarten-Lesson-8.7-Answer-Key-One-More-and-One-Less-Texas Go Math Kindergarten Lesson 8.7 Homework and Practice Answer Key-2

Explanation:
One more than 16 = 16 + 1 = 17 or Seventeen.
One less than 16 = 16 – 1 = Fifteen.

Question 3.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 8.7 Answer Key 11
Answer:
Texas-Go-Math-Kindergarten-Lesson-8.7-Answer-Key-One-More-and-One-Less-Texas Go Math Kindergarten Lesson 8.7 Homework and Practice Answer Key-3

Explanation:
One more than 18 = 18 + 1 = 19 or Nineteen.
One less than 18 = 18 – 1 = 17 or Seventeen.

DIRECTIONS: Choose the correct answer. 4. There are 6 cubes. What number is one less? 5. There are 11 stars. What number is one more? 6. There are 8 books. What number is one less?

Lesson Check
Question 4.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 8.7 Answer Key 12
Answer:
Texas-Go-Math-Kindergarten-Lesson-8.7-Answer-Key-One-More-and-One-Less-Texas Go Math Kindergarten Lesson 8.7 Homework and Practice Answer Key-Lesson Check-

Explanation:
Number of cubes = 16.
One less than 16 = 16 – 1 = 15 or Fifteen.

Question 5.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 8.7 Answer Key 13
Answer:
Texas-Go-Math-Kindergarten-Lesson-8.7-Answer-Key-One-More-and-One-Less-Texas Go Math Kindergarten Lesson 8.7 Homework and Practice Answer Key-Lesson Check-5

Explanation:
One more than 11 stars = 11 + 1 = 12 or Twelve.

Question 6.
Texas Go Math Kindergarten Lesson 8.7 Answer Key 14
Answer:
Texas-Go-Math-Kindergarten-Lesson-8.7-Answer-Key-One-More-and-One-Less-Texas Go Math Kindergarten Lesson 8.7 Homework and Practice Answer Key-Lesson Check-6

Explanation:
One less than 8 books = 8 – 1 = 7 or Seven.

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top