Texas Go Math

Texas Go Math Grade 2 Lesson 8.4 Answer Key Subtraction

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Lesson 8.4 Answer Key Subtraction.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 8.4 Answer Key Subtraction

Unlock the Problem

Jane and her mom made 33 puppets for the craft fair. They sold 14 puppets. How many puppets do they still have?

Read
What information am I given?
They made _________ puppets.
They sold _________ puppets.
Answer:
They made 33 puppets.
They sold 14 puppets.

Plan
What is my plan or strategy?
I can __________.
Explanation:
I can subtract.
33 – 14 = 19

Solve

Show how you solve the problem.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 8.4 Answer Key 1
__________ puppets
Answer:
33 – 14 = 19
Explanation:

HOME CONNECTION • Your child used a model and a number sentence to represent the problem. Using o model helps show what is known and what is needed to solve the problem.

Try Another Problem

Label the model. Write a number sentence with a ☐ for the unknown number. Solve.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 8.4 Answer Key 2

Question 1.
Carlette had a box of 46 craft sticks. She used 28 craft sticks to make a sailboat. How many craft sticks were not used?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 8.4 Answer Key 3
___________ craft sticks
Answer:

18 craft sticks
Explanation:
Carlette had a box of 46 craft sticks.
She used 28 craft sticks to make a sailboat.
46 – 28 = 18
18 craft sticks were not used

Go Math Grade 2 Lesson 8.4 Answer Key Question 2.
Rob’s class made 31 clay bowls. Sarah’s class made 15 clay bowls. How many more clay bowls did Rob’s class make than Sarah’s class?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 8.4 Answer Key 4
__________ more clay bowls
Answer:

16 more clay bowls
Explanation:
Rob’s class made 31 clay bowls.
Sarah’s class made 15 clay bowls.
31 – 15 = 16
16 more clay bowls that Rob’s class make than Sarah’s class

Math Talk
Mathematical Processes

Explain how you know that Exercise I is a take-away problem.
Answer:
Subtraction represents as take away problem

Share and Show

Label the model. Write a number sentence with a ☐ for the unknown number. Solve.

Question 3.
Wesley has 21 ribbons in a box. He has 15 ribbons on the wall. How many more ribbons does he have in the box than on the wall?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 8.4 Answer Key 5
__________ more ribbons
Answer:
6 more ribbons

Explanation:
Wesley has 21 ribbons in a box.
He has 15 ribbons on the wall.
21 – 15 = 6
6 more ribbons that he have in the box than on the wall

Solve. Write or draw to explain.

Question 4.
H.O.T. Multi-Step Jennifer wrote 9 poems at school and 11 poems at home. She wrote 5 more poems than Nell. How many poems did Nell write?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 8.4 Answer Key 6
__________ poems
Answer:
25 poems
Explanation:
Jennifer wrote 9 poems at school
and 11 poems at home.
She wrote 5 more poems than Nell.
9 + 11 + 5 = 25
25 poems that Nell write

Go Math Grade 2 Answer Key Pdf Lesson 8.4 Question 5.
H.O.T. Multi-Step There are 70 children. 28 children are hiking and 16 are at a picnic. The rest of the children are playing soccer. How many children are playing soccer
Draw a model with bars for the problem. Describe how your drawing shows the problem. Then solve the problem.
Answer:

Explanation:
There are 70 children.
28 children are hiking and 16 are at a picnic.
28 + 16 = 44
The rest of the children are playing soccer.
70 – 44 = 26
26 children are playing soccer

Daily Assessment Task

Choose the correct answer.

Question 6.
Analyze A group of 60 fish swim together. Then 25 fish swim away. How many fish are there now?
(A) 85
(B) 35
(C) 45
Answer:
Explanation:
Analyze A group of 60 fish swim together.
Then 25 fish swim away.
60 – 25 = 35
35 fish are there now

Question 7.
There are 35 boats in a race. !2 of the boats stop racing. How many boats are still racing?
(A) 23
(B) 15
(C) 20
Answer: A
Explanation:
There are 35 boats in a race.
!2 of the boats stop racing.
35 – 12 = 23
23 boats are still racing

Go Math Answer Key Grade 2 Lesson 8.4 Question 8.
Connect Ms. Ortiz has 70 pages in her album. 38 of the pages are filled with photos. How many pages are not filled with photos?
(A) 40
(B) 32
(C) 22
Answer: B
Explanation:
Ms. Ortiz has 70 pages in her album.
38 of the pages are filled with photos.
70 – 38 = 32
32 pages are not filled with photos

Question 9.
TEXAS Test Prep There are 4-8 crackers in a bag. Children eat 25 of them. How many crackers are still in the bag?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 8.4 Answer Key 7
(A) 23
(B) 13
(C) 17
Answer: A
Explanation:
There are 4-8 crackers in a bag.
Children eat 25 of them.
48 – 25 = 23
23 crackers are still in the bag

TAKE HOME ACTIVITY • Ask your child to explain how he or she solved one of the problems in this lesson.
Answer:

18 craft sticks
Explanation:
Carlette had a box of 46 craft sticks.
She used 28 craft sticks to make a sailboat.
46 – 28 = 18
18 craft sticks were not used

Texas Go Math Grade 2 Lesson 8.4 Answer Key Subtraction Read More »

Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.5 Answer Key Find Sums for 4 Addends

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.5 Answer Key Find Sums for 4 Addends.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.5 Answer Key Find Sums for 4 Addends

Explore

Show how you solved each problem.

FOR THE TEACHER • Read this problem and have children choose a way to solve it. Shelly counts 16 ants in her ant farm. Pedro counts 22 ants in his farm. Tara counts 14 ants in her farm. How many ants do the 3 children count? Repeat for another problem.
Answer:
Shelly counts 16 ants in her ant farm.
Pedro counts 22 ants in his farm.
Tara counts 14 ants in her farm.
16 + 22 + 14 = 52
52 ants that the 3 children count

Math Talk
Mathematical Processes

Describe how you found the answer to the first problem.
Answer:
16 + 22 + 14 = 52
Explanation:
The sum of 3 two digit numbers are added

Model and Draw

You can add digits within a column in any order. Add the ones first. Then add the tens.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.5 Answer Key 1

Share and Show

Add.

Question 1.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.5 Answer Key 2
Answer:

Explanation:
The sum of 4 two digit numbers are added
23 + 11 + 22 + 31 = 87

Question 2.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.5 Answer Key 3
Answer:

Explanation:
The sum of 4 two digit numbers are added
30 + 15 + 3 + 25 = 73

Question 3.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.5 Answer Key 4
Answer:

Explanation:
The sum of 4 two digit numbers are added
13 + 26 + 54 + 12 = 105

Question 4.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.5 Answer Key 5
Answer:

Explanation:
The sum of 4 two digit numbers are added
27 + 2 + 23 + 13 = 65

Question 5.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.5 Answer Key 6
Answer:

45 + 14 + 35 + 51 = 145
Explanation:
The sum of 4 two digit numbers are added

Question 6.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.5 Answer Key 7
Answer:

Explanation:
The sum of 4 two digit numbers are added
32 + 21 + 15 + 30 = 98

Problem Solving

Add.

Question 7.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.5 Answer Key 8
Answer:

Explanation:
The sum of 4 two digit numbers are added
36 + 12 + 21 + 26 = 95

Question 8.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.5 Answer Key 9
Answer:

Explanation:
The sum of 4 two digit numbers are added
14 + 23 + 20 + 11 = 68

Question 9.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.5 Answer Key 10
Answer:

Explanation:
The sum of 4 two digit numbers are added
22 + 13 + 15 + 27 = 77

Question 10.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.5 Answer Key 11
Answer:

Explanation:
The sum of 4 two digit numbers are added
45 + 12 + 41 + 22 = 120

Question 11.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.5 Answer Key 12
Answer:

Explanation:
The sum of 4 two digit numbers are added
59 + 31 + 51 + 3 = 144

Question 12.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.5 Answer Key 13
Answer:

Explanation:
The sum of 4 two digit numbers are added
34 + 10 + 31 + 22 = 97

Solve. Write or draw to explain.

Question 13.
H.O.T. Multi-Step Laney added four numbers which have a total of 128. She spilled some juice over one number. What is that number?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.5 Answer Key 14
Answer:

Explanation:
He spilled the juice on number 33

Question 14.
H.O.T. Multi-Step Some friends need 100 shells for a project. Kate brings 21 shells, Paul brings 44 shells, and Noah brings 27 shells. How many more shells do they need?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.5 Answer Key 15
__________ more shells
Answer:
8 more shells
Explanation:
Some friends need 100 shells for a project.
Kate brings 21 shells,
Paul brings 44 shells,
and Noah brings 27 shells.
21 + 44 + 27 = 92
100 – 92 = 8
8  more shells that they need

Daily Assessment Task

Choose the correct answer.

Question 15.
Multi-Step John sees a group of 47 butterflies, a group of 30 butterflies, a group of 55 butterflies, and a group of 26 butterflies. How many butterflies does he see?
(A) 168
(B) 146
(C) 158
Answer: C
Explanation:
John sees a group of 47 butterflies,
a group of 30 butterflies,
a group of 55 butterflies,
and a group of 26 butterflies.
47 + 30 + 55 + 26 = 158
158 butterflies that he see

Question 16.
Connect At the Kite Festival there are 19 blue kites, 35 green kites, 20 yellow kites, and 23 orange kites. How many kites are there?
(A) 94
(B) 97
(C) 87
Answer: B
Explanation:
At the Kite Festival there are 19 blue kites,
35 green kites,
20 yellow kites,
and 23 orange kites.
19 + 35 + 20 + 23 = 97
97  kites are there.

Question 17.
TEXAS Test Prep There were 24 red beads, 31 blue beads, and 8 green beads in a jar. Then Sasha put 16 beads into the jar. How many beads are in the jar now?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.5 Answer Key 16
(A) 79
(B) 63
(C) 69
Answer:
Explanation:
There were 24 red beads,
31 blue beads,
and 8 green beads in a jar.
Then Sasha put 16 beads into the jar.
24 + 31 + 8 + 16 = 79
79 beads are in the jar now

TAKE HOME ACTIVITY • Have your child explain how he or she solved one of the exercises in this lesson.
Answer:
We had added the two digit numbers to find the sum of numbers.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.5 Homework and Practice Answer Key

Add.

Question 1.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.5 Answer Key 17
Answer:

Explanation:
The sum of 4 two digit numbers are added
34 + 23 + 40 + 17 = 114

Question 2.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.5 Answer Key 18
Answer:

Explanation:
The sum of 4 two digit numbers are added

Question 3.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.5 Answer Key 19
Answer:

Explanation:
The sum of 4 two digit numbers are added
46 + 31 + 52 + 43 = 172

Question 4.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.5 Answer Key 20
Answer:

Explanation:
The sum of 4 two digit numbers are added
22 + 19 + 41 + 63 = 145

Question 5.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.5 Answer Key 21
Answer:

Explanation:
The sum of 4 two digit numbers are added
34 + 10 + 37 + 55 = 136

Question 6.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.5 Answer Key 22
Answer:

Explanation:
The sum of 4 two digit numbers are added
12 + 24 + 53 + 30 = 119

Problem Solving

Question 7.
Multi-Step Kate read 32 pages on Monday, 21 pages on Tuesday, and 15 pages on Wednesday. Then she read some more on Thursday. Altogether she read 88 pages. How many pages did she read on Thursday?
32 + 21 + 15 + ☐ = 88
___________ pages
Answer:
20 pages
Explanation:
32 + 21 + 15 + ☐ = 88
32 + 21 + 15 + 20 = 88
20 pages that she read on Thursday

Lesson Check

Choose the correct answer.

Question 8.
There were 15 red marbles, 21 blue marbles, and 7 green marbles in a bag. Then Cameron put 18 black marbles into the bag. How many marbles are in the bag now?
(A) 57
(B) 61
(C) 51
Answer: B
Explanation:
There were 15 red marbles,
21 blue marbles,
and 7 green marbles in a bag.
Then Cameron put 18 black marbles into the bag.
15 + 21 + 7 + 18 = 61
61  marbles are in the bag now

Question 9.
There are 18 first graders, 20 second graders. and 16 third graders at the science fair. There are also 24 adults at the science fair. How many people are at the science fair?
(A) 68
(B) 54
(C) 78
Answer: C
Explanation:
There are 18 first graders,
20 second graders.
and 16 third graders at the science fair.
There are also 24 adults at the science fair.
18 + 20 + 16 + 24 = 78
78 people are at the science fair

Question 10.
Mr. Gomez has a toy store. In one day, he sells 22 dolls and 20 cars. He also sells 18 games and 26 puzzles. How many toys does he sell?
(A) 86
(B) 76
(C) 88
Answer: A
Explanation:
Mr. Gomez has a toy store. In one day, he sells 22 dolls and 20 cars.
He also sells 18 games and 26 puzzles.
22 + 20 + 18 + 26 = 86
86  toys that he sell

Question 11.
Multi-Step Some friends need 100 bows for a project. Sara brings 2 bows, Angela brings 50 bows, and Nora brings 34 bows. How many more bows do they need?
(A) 6
(B) 4
(C) 5
Answer: B
Explanation:
Some friends need 100 bows for a project.
Sara brings 2 bows,
Angela brings 50 bows,
and Nora brings 34 bows.
20 + 50 + 34 = 104
104 – 100 = 4
4 more bows that they need

Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.5 Answer Key Find Sums for 4 Addends Read More »

Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.3 Answer Key Write Equations to Represent Subtraction

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.3 Answer Key Write Equations to Represent Subtraction.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.3 Answer Key Write Equations to Represent Subtraction

Explore

Draw to show the problem. Write a number sentence. Then solve.

FOR THE TEACHER • Read this problem to children. Riley has 53 crayons. He gives some crayons to Courtney. Now Riley has 38 crayons. How many crayons did Riley give to Courtney?
Answer:

Riley has 53 crayons.
He gives some crayons to Courtney.
Now Riley has 38 crayons.
53 – 38 = 15
15 crayons that Riley give to Courtney

Math Talk
Mathematical Processes

Describe how your drawing shows the problem.
Answer:
The line represents the tens and dot represent the ones
If there are no enough ones then regrouping is done

Model and Draw

You can write a number sentence to show a problem.
Liza has 65 postcards. She gives 24 postcards to Wesley. How many postcards does Liza have now?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.3 Answer Key 1
Liza has ___________ postcards now.
Answer:
Liza has 41 postcards now.
65 – 24 = 41

Share and Show

Write a number sentence for the problem. Use a ☐ for the unknown number. Then solve.

Question 1.
There were 32 birds in the trees. Then 18 birds flew away. How many birds are in the trees now?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.3 Answer Key 2
___________ birds
Answer:
14 birds
Explanation:
There were 32 birds in the trees.
Then 18 birds flew away.
32 – 18 = 14
14 birds are in the trees now

Go Math Expressions Grade 2 Answer Key Lesson 9.3 Question 2.
Carla read 43 pages in her book. Joe read 32 pages in his book. How many more pages did Carla read than Joe?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.3 Answer Key 3
__________ more pages
Answer:
11 more pages
Explanation:
Carla read 43 pages in her book.
Joe read 32 pages in his book.
43 – 32 = 11
11 more pages that Carla read than Joe

Problem Solving

Write a number sentence for the problem. Use a ☐ for the unknown number. Then solve.

Question 3.
There were 40 ants on a rock. Some ants moved to the grass. Now there are 26 ants on the rock. How many ants moved to the grass?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.3 Answer Key 4
____________ ants
Answer:
14 ants
Explanation:
There were 40 ants on a rock.
Some ants moved to the grass.
Now there are 26 ants on the rock.
40 – 26 = 14
14 ants moved to the grass

Question 4.
H.O.T. Keisha had a bag of ribbons. She took 2 ribbons out of the bag. Then there were 17 ribbons still in the bag. How many ribbons were in the bag to start?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.3 Answer Key 5
__________ ribbons
Answer:
19 ribbons
Explanation:
Keisha had a bag of ribbons.
She took 2 ribbons out of the bag.
Then there were 17 ribbons still in the bag.
17 + 2 = 19
19 ribbons were in the bag to start

Solve.

Question 5.
H.O.T. Multi-Step There are 50 bees in a hive. Some bees fly out. If fewer than 20 bees ore still in the hive, how many bees could have flown out?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.3 Answer Key 6
Use subtraction to prove your answer.
__________ bees
Answer:
30 bees
Explanation:
There are 50 bees in a hive.
Some bees fly out.
If fewer than 20 bees ore still in the hive,
50 – 20 = 30
30 bees could have flown out

Daily Assessment Task

Choose the correct answer.

Question 6.
Apply Tessa is jumping rope. First she does a group of 84 jumps. Then she does a group of 99 jumps. How many fewer jumps did she do the first time?
(A) 170
(B) 15
(C) 48
Answer:
Explanation:
Tessa is jumping rope.
First she does a group of 84 jumps.
Then she does a group of 99 jumps.
99 – 84 = 15
15 fewer jumps than she do the first time

Question 7.
Some children are playing four square. Alejo serves the ball 22 times. Hannah serves the ball 17 times. How many more times did Alejo serve than Hannah?
(A) 5
(B) 17
(C) 15
Answer: A
Explanation:
Some children are playing four square.
Alejo serves the ball 22 times.
Hannah serves the ball 17 times.
22 – 17 = 5
5 more times that Alejo serve than Hannah

Go Math Lesson 9.3 Answer Key Grade 2 Question 8.
Analyze There are 35 students on the playground. Some students are playing a game while 19 students are waiting to play. How many students are playing the game?
(A) 16
(B) 26
(c) 19
Answer: A
Explanation:
There are 35 students on the playground.
Some students are playing a game while
19 students are waiting to play.
35 – 19 = 16
16 students are playing the game

Question 9.
TEXAS Test Prep There are 48 pictures on the zoo wall. Of these, 25 are wild cats and the rest are birds. How many of the pictures are birds?
(A) 13
(B) 37
(C) 23
Answer: C
Explanation:
There are 48 pictures on the zoo wall.
Of these, 25 are wild cats and the rest are birds.
48 – 25 = 23
23 of the pictures are birds

TAKE HOME ACTIVITY • Have your child explain how he or she solved one problem in this lesson.
Answer:
By subtracting they solved exercises in this lesson
28 – 10 = 18
we have to subtract 10 from 28

Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.3 Homework and Practice Answer Key

Write a number sentence for the problem. Use a ☐ for the missing number. Then solve.

Question 1.
There were 28 coats hanging in the coat room. Some children put on their coats. Now there are 19 coats in the coat room. How many children put on their coats?
_______ children
Answer:
9 children
Explanation:
There were 28 coats hanging in the coat room.
Some children put on their coats.
Now there are 19 coats in the coat room.
28 – 19 = 9
9 children put on their coats

Question 2.
Claire had a bag of marbles. She took 32 black marbles out of the bag. Now there are 15 marbles. How many marbles were in the bag to start?
____________ marbles
Answer:
47 marbles
Explanation:
Claire had a bag of marbles.
She took 32 black marbles out of the bag.
Now there are 15 marbles.
32 + 15 = 47
47  marbles were in the bag to start

Problem Solving

Solve.

Question 3.
Multi-Step There are 30 birds in a tree, Some birds fly away. Now there are fewer than 10 birds still in the tree. How many birds could have flown away?
Use subtraction to prove your answer.
__________ birds
Answer:
20 birds
Explanation:
There are 30 birds in a tree,
Some birds fly away.
Now there are fewer than 10 birds still in the tree.
30 – 10 = 20
20  birds could have flown away

Lesson Check

Choose the correct answer.

Question 4.
There are 64 pictures on the school wall. Of these, 58 are children and the rest are teachers. How many of the pictures are teachers?
(A) 16
(B) 6
(C) 4
Answer: B
Explanation:
There are 64 pictures on the school wall.
Of these, 58 are children and the rest are teachers.
64 – 58 = 6
6 of the pictures are teachers

Grade 2 Go Math Equations Lesson 9.3 Question 5.
There are 36 children at the park. Some children are riding their bikes while 8 children are sitting in a group reading. How many children are riding their bikes?
(A) 28
(B) 48
(C) 18
Answer: A
Explanation:
There are 36 children at the park.
Some children are riding their bikes while
8 children are sitting in a group reading.
36 – 8 = 28
28 children are riding their bikes

Question 6.
Mr. Thomas has a step counter on his belt. When he starts walking, the counter reads 12. He walks until it reads 90. How many steps did he walk?
(A) 88
(B) 90
(C) 78
Answer: C
Explanation:
Mr. Thomas has a step counter on his belt.
When he starts walking, the counter reads 12.
He walks until it reads 90.
90 – 12 = 78
78 steps that he walk

Question 7.
Jake and Leslie are playing catch in their yard. Jake threw the bail 34 times. Leslie catches the ball 28 times. How many times does Leslie miss catching the ball?
(A) 8
(B) 6
(C) 7
Answer: B
Explanation:
Jake and Leslie are playing catch in their yard.
Jake threw the bail 34 times.
Leslie catches the ball 28 times.
34 – 28 = 6
6 times that Leslie miss catching the ball

Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.3 Answer Key Write Equations to Represent Subtraction Read More »

Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.4 Answer Key Models for Multistep Problems

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.4 Answer Key Models for Multistep Problems.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.4 Answer Key Models for Multistep Problems

Explore

Label the model to show each problem. Then solve.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.4 Answer Key 1

FOR THE TEACHER • Read this 1st problem for children. Cassie has 32 sheets of paper. She gives Jeff 9 sheets of paper. How many sheets of paper does Cassie have now? After children solve, read this 2nd problem. Cassie draws 18 pictures. Jeff draws 16 pictures. How many pictures do they draw?
Answer:

Explanation:
Cassie has 32 sheets of paper.
She gives Jeff 9 sheets of paper.
32 – 9 = 23
23 sheets of paper that Cassie have now
Cassie draws 18 pictures.
Jeff draws 16 pictures.
18 + 16 = 34
34 pictures that they draw

Math Talk
Mathematical Processes

Describe how the two models are different.
Answer:
In First model subtraction is done to find the answer
In second model addition is done to find the answer

Model and Draw

Models help you know what to do to solve a problem.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.4 Answer Key 2
Ali has 27 stamps. Matt has 38 stamps. How many more stamps are needed so they will have 91 stamps?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.4 Answer Key 3
They need __________ more stamps.
Answer:

Explanation:
They need 26 more stamps.

Share and Show

Complete the models for the steps you do to solve the problem.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.4 Answer Key Question 1.
Jen has 93 beads. Ana has 46 red beads and 29 blue beads. How many more beads does Ana need to have 93 beads also?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.4 Answer Key 4
___________ more beads
Answer:
18 more beads

Explanation:
Jen has 93 beads.
Ana has 46 red beads
and 29 blue beads.
46 + 29 = 75
93 – 75 = 18
18 more beads that Ana need to have 93 beads also

Problem Solving

Complete the models for the steps you do to solve the problem.

Question 2.
Max has 35 trading cards. He buys 22 more cards. Then he gives 14 cards to Rudy. How many cards does Max have now?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.4 Answer Key 5
____________ cards
Answer:
43 cards

Explanation:
Max has 35 trading cards.
He buys 22 more cards.
35 + 22 = 57
Then he gives 14 cards to Rudy.
57 – 14 = 43
43  cards that Max has now

Solve. Write or draw to explain.

Go Math 2nd Grade Lesson 9.4 Answer Key Question 3.
H.O.T. Multi-Step Shelby had 32 rocks. She finds 33 more rocks at the park and gives 28 rocks to George. How many rocks does she have now?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.4 Answer Key 6
____________ rocks
Answer:
37 rocks
Explanation:
Shelby had 32 rocks.
She finds 33 more rocks at the park
32 + 33 = 65
and gives 28 rocks to George
65 – 28 = 37
37  rocks that she have now

Question 4.
H.O.T. Multi-Step Benjamin finds 31 pinecones at the pork. Together, Jenna and Ellen find the same number of pinecones as Benjamin. How many pinecones could each girl have found?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.4 Answer Key 7
Jenna: __________ pinecones
Ellen: __________ pinecones
Answer:
Jenna: 15 pinecones
Ellen: 16 pinecones
Explanation:
Benjamin finds 31 pinecones at the pork.
Together, Jenna and Ellen find the same number of pinecones as Benjamin.
15 + 16 = 31
15 pinecones that could each girl have found

Daily Assessment Task

Choose the correct answer.

Question 5.
Multi-Step Ralph has 24 toy farm animals and 55 toy zoo animals. Of those animals, 35 are not large. How many toy animals are large?
(A) 20
(B) 79
(C) 44
Answer: C
Explanation:
Ralph has 24 toy farm animals
and 55 toy zoo animals
55 + 24 = 79
. Of those animals, 35 are not large.
79 – 35 = 44
44 toy animals are large

Go Math Lesson 9.4 Answer Key 2nd Grade Question 6.
Apply Tyler made 42 drawings at school and 25 drawings at home. He gave II drawings to his mother. How many drawings does he have now?
(A) 31
(B) 56
(C) 14
Answer: B
Explanation:
Tyler made 42 drawings at school and 25 drawings at home.
42 + 25 = 67
He gave II drawings to his mother.
67 – 11 = 56
56 drawings that he have now.

Question 7.
Mia has 12 toy bears, 21 toy rabbits, 15 toy elephants. How many toy animals does Mia have?
(A) 48
(B) 8
(C) 33
Answer: A
Explanation:
Mia has 12 toy bears,
21 toy rabbits,
15 toy elephants.
12 + 21 + 15 = 48
48 toy animals that Mia have

Question 8.
TEXAS Test Prep Tanya finds 22 leaves. Maurice finds 5 more leaves than Tanya finds. How many leaves do the two children find?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.4 Answer Key 8
(A) 49
(B) 17
(C) 27
Answer: A
Explanation:
Tanya finds 22 leaves.
Maurice finds 5 more leaves than Tanya finds.
22 + 5 = 27
27 + 22 = 49
49  leaves that the two children find

TAKE HOME ACTIVITY • Have your child explain how he or she solved a problem on this page.
Answer:
Benjamin finds 31 pinecones at the pork. Together, Jenna and Ellen find the same number of pinecones as Benjamin. How many pinecones could each girl have found?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.4 Answer Key 7
Jenna: __________ pinecones
Ellen: __________ pinecones
Answer:
Jenna: 15 pinecones
Ellen: 16 pinecones
Explanation:
Benjamin finds 31 pinecones at the pork.
Together, Jenna and Ellen find the same number of pinecones as Benjamin.
15 + 16 = 31
15 pinecones that could each girl have found
For this addition is done
Explanation:
According the question either subtraction addition is done

Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.4 Homework and Practice Answer Key

Complete the models for the steps you do to solve the problem.

Question 1.
Seth has 23 counters. He finds 15 more in a drawer. Then he gives 9 to his sister. How many counters does Seth have now?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.4 Answer Key 9
Answer:

Explanation:
Seth has 23 counters.
He finds 15 more in a drawer.
23 + 15 = 38
Then he gives 9 to his sister.
38 – 9  = 29
29 counters that Seth have now

Problem Solving

Solve. Write or draw to explain.

Texas Go Math Grade 2 Pdf Practice and Homework Lesson 9.4 Question 2.
Multi-Step Amber had 44 shells. She finds 26 more shells at the beach. Then she gives 25 shells to Joel. How many shells does she have now?
__________ shells
Answer:
45 shells
Explanation:
Amber had 44 shells.
She finds 26 more shells at the beach.
44 + 26 = 70
Then she gives 25 shells to Joel.
70 – 25 = 45
45 shells that she have now

Question 3.
Multi-Step Jesse has 43 pennies. Together. Aya and Lauren have the same number of pennies as Jesse. How many pennies could each girl have?
Ava: ______ pennies
Lauren: _______ pennies
Answer:
Ava: 21 pennies
Lauren: 22 pennies
Explanation:
Jesse has 43 pennies.
Together. Ava and Lauren have the same number of pennies as Jesse.
21 + 22 = 43
21 pennies could each girl have

Lesson Check

Choose the correct answer.

Go Math Lesson 9.4 Homework Answer Key Grade 2 Question 4.
Lucy finds 33 acorns. Mark finds 3 more acorns than Lucy. How many acorns do the two children find?
(A) 69
(B) 33
(C) 36
Answer: C
Explanation:
Lucy finds 33 acorns.
Mark finds 3 more acorns than Lucy.
33 + 3 = 36
36 acorns that the two children find

Question 5.
Logan has 16 toy cars. He has 18 toy vans. He also has 25 toy trucks. How many toys does Logan have?
(A) 49
(B) 34
(C) 59
Answer: C
Explanation:
Logan has 16 toy cars.
He has 18 toy vans.
He also has 25 toy trucks.
16 + 18 + 25 = 59
59 toys that Logan have

Go Math 2nd Grade Lesson 9.4 Homework Answer Key Question 6.
Jada collects buttons. She has 35 gold buttons and 52 red buttons. Of those buttons, 28 are not round. How many buttons are round?
(A) 24
(B) 59
(C) 87
Answer: B
Explanation:
Jada collects buttons.
She has 35 gold buttons and 52 red buttons.
35 + 52 = 87
Of those buttons, 28 are not round.
87 – 28 = 59
59 buttons are round

Question 7.
Dylan made 36 drawings of houses. He made 9 drawings of office buildings. He gave 12 of his drawings to his brother. How many drawings does he have now?
(A) 33
(B) 57
(C) 24
Answer: A
Explanation:
Dylan made 36 drawings of houses.
He made 9 drawings of office buildings.
36 + 9 = 45
He gave 12 of his drawings to his brother.
45 – 12 = 33
33 drawings that he have now

Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.4 Answer Key Models for Multistep Problems Read More »

Texas Go Math Grade 2 Unit 1 Assessment Answer Key

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Unit 1 Assessment Answer Key.

Texas Go Math Grade 2 Unit 1 Assessment Answer Key

Vocabulary

Use a word in the box to complete the sentence.
thousand
halves
hundred

Question 1.
10 tens is the same as 1 ___________. (p.26)
Answer: 1 hundred
Explanation:
10 Tens  = 1 hundred

Question 2.
There are 2 ______________ in one whole. (p.116)
Answer:
There are 2 halves in one whole.
Explanation:
2 x half = 1

Concepts and Skills

Draw and label points for 315, 398, and 407 on the number line. (TEKS 2.2.E)

Question 3.
Texas Go Math Grade 2 Unit 1 Assessment Answer Key 1
Answer:

Explanation:
Based on ascending order of numbers, labeled the points on line.

Compare the numbers. Write >, <, or =.

Question 4.
Texas Go Math Grade 2 Unit 1 Assessment Answer Key 2
Answer:

Explanation:
362 is greater than 358

Question 5.
Texas Go Math Grade 2 Unit 1 Assessment Answer Key 3
Answer:

Explanation:
974 is less than  1023

Write the sum. (TEKS 2.4.B)

Question 6.
Texas Go Math Grade 2 Unit 1 Assessment Answer Key 4
Answer:

Explanation:
The sum of 56 and 35 is 91

Question 7.
Texas Go Math Grade 2 Unit 1 Assessment Answer Key 5
Answer:

Explanation:
The sum of 26, 31 and 19 is 76

Unit 1 Assessment Answer Key Go Math Grade 2 Question 8.
Texas Go Math Grade 2 Unit 1 Assessment Answer Key 6
Answer:

Explanation:
The sum of 31, 24, 12 and 22 is 89

Fill in the bubble for the correct answer choice.

Question 9.
Mr. Garcia cut some sandwiches into parts that are fourths. How many fourths should he put on a plate to have one whole sandwich? (TEKS 2.3.C)
(A) 4
(B) 2
(C) 8
Answer: A
Explanation:
4 x fourths = 1

Question 10.
Mr. Grant has 357 sheets of paper. Ms. Kim has more sheets of paper. Which of these could be the number of sheets of paper that Ms. Kim has? (TEKS 2.2.C)
(A) 348
(B) 299
(C) 360
Answer: C
Explanation:
299 and 348 are less than 357
360 is greater than 357

Question 11.
Billy used these blocks to model a number. What number can be shown as 11 hundreds, 5 tens, and 3 ones? (TEKS 2.2.A)
Texas Go Math Grade 2 Unit 1 Assessment Answer Key 7
(A) 1,153
(B) 1,108
(C) 1,603
Answer: A
Explanation:
11 hundreds,  5 tens, and 3 ones = 1100 + 50 + 3 = 1153

Question 12.
Mrs. Philips has a box of 10 erasers and a box of 7 erasers. She gives 8 erasers to her students. How many erasers does Mrs. Philips have now? (TEKS 2.4.A)
Texas Go Math Grade 2 Unit 1 Assessment Answer Key 8
(A) 9
(B) 8
(C) 25
Answer: A
Explanation:
Mrs. Philips has a box of 10 erasers and a box of 7 erasers.
So total she has 17 erasers since 10 + 7 = 17
She gives 8 erasers to her students
9 erasers Mrs. Philips have now. Since
17 – 8 = 9

Fill in the bubble for the correct answer choice.

Question 13.
Which shape is divided into fourths? (TEKS 2.3.D)
Texas Go Math Grade 2 Unit 1 Assessment Answer Key 9
Answer:

Explanation:
Rectangle equally divided into fourths

Question 14.
Tyler used these blocks to model a number. What number can be shown as 4 hundreds, 12 tens, and 7 ones? (TEKS 2.2.A)
Texas Go Math Grade 2 Unit 1 Assessment Answer Key 10
(A) 507
(B) 427
(C) 527
Answer: C
Explanation:
4 hundreds, 12 tens, and 7 ones
= 400 + 120 + 7
= 520 + 7
=527

Question 15.
Which number belongs at the point on this number line? (TEKS 2.2.F)
Texas Go Math Grade 2 Unit 1 Assessment Answer Key 11
(A) 55
(B) 60
(C) 59
Answer:
C
Explanation:

Question 16.
The shading shows how many pieces of pizza have not been eaten yet. Which describes how much pizza there is? (TEKS 2.3.C)
Texas Go Math Grade 2 Unit 1 Assessment Answer Key 12
(A) one and 3 eighths
(B) one and 1 eighth
(C) one and 8 eighths
Answer: A
Explanation:
one and 3 eighths describes that how much pizza there is

Fill in the bubble for the correct answer choice.

Question 17.
Keira has 2 packs of stickers. There are 35 stickers in the first pack. There are 28 stickers in the second pack. How many stickers does Keira have? (TEKS 2.4.B)
Texas Go Math Grade 2 Unit 1 Assessment Answer Key 13
(A) 65
(B) 63
(C) 73
Answer:
B
Explanation:
Keira has 2 packs of stickers.
There are 35 stickers in the first pack.
There are 28 stickers in the second pack.
35 + 28 = 63

Question 18.
Megan has two posters that are the same size. Draw to show one poster divided into fourths. Draw to show the other poster divided into eighths. (TEKS 2.3.A)
Texas Go Math Grade 2 Unit 1 Assessment Answer Key 14
Suppose Megan covers 3 of the equal parts on each poster with stickers. Which poster will have a greater amount that is covered with stickers? Explain. (TEKS 2.3.B)
Answer:


Explanation:
The two posters covers the same space as the sticker size is same.

Texas Go Math Grade 2 Unit 1 Assessment Answer Key Read More »

Texas Go Math Grade 2 Lesson 8.2 Answer Key Break Apart Numbers to Subtract

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Lesson 8.2 Answer Key Break Apart Numbers to Subtract.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 8.2 Answer Key Break Apart Numbers to Subtract

Problem Solving

Break apart the number you are subtracting. Write the difference.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 8.2 Answer Key 1

Question 5.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 8.2 Answer Key 2
Answer:
57 – 15 = 42
Explanation:
15 is written as 7 and 8
57 – 7 = 50
50 – 8 = 42

Go Math Grade 2 Answer Key Pdf Lesson 8.2 Question 6.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 8.2 Answer Key 3
Answer:
63 – 17 = 46
Explanation:
17 is written as 3 and 14
63 – 3 = 60
60 – 14 = 46

Question 7.
68 – 19 = __________
Answer:
68 – 19 = 49
Explanation:
19 can be written as 8 and 11
68 – 8 = 60
60 – 11 = 49

Question 8.
61 – 18 = ___________
Answer:
61 – 18 = 43
Explanation:
18 is written as 1 and 17
61 – 1 = 60
60 – 17 = 43

Solve. Write or draw to explain.

Question 9.
H.O.T. Jane has 53 toys in a box. She takes some toys out. Now there are 36 toys in the box. How many toys did Jane take out of the box?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 8.2 Answer Key 4
__________ toys
Answer:
17 toys
Explanation:
Jane has 53 toys in a box.
She takes some toys out.
Now there are 36 toys in the box.
53 – 36 = 17
17 toys that Jane take out of the box

Texas Go Math Grade 2 Lesson 8.2 Answer Key Question 10.
H.O.T. Multi-Step Look at Tomes steps to solve a problem. Solve this problem in the same way.
42 – 15 = ?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 8.2 Answer Key 5
Answer:
42 – 15 = 27
42 – 10 = 32
32 – 2 = 30
30 – 3 = 27
Explanation:
15 is written as 10 + 2 + 3

Daily Assessment Task

Choose the correct answer.

Question 11.
Use Tools 42 people can visit a cave at one time. 16 people are already in the cave. How many more people con enter?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 8.2 Answer Key 6
(A) 32
(B) 24
(C) 26
Answer: C
Explanation:
2 people can visit a cave at one time. 16 people are already in the cave.
42 – 16 = 26
26 more people con enter

Question 12.
Multi-Step There are 76 bats in a cave. 23 of the bats flew out. Then 4 bats flew into the cave. How many bats are in the cave?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 8.2 Answer Key 7
(A) 59
(B) 60
(C) 57
Answer: C
Explanation:
There are 76 bats in a cave.
23 of the bats flew out.
Then 4 bats flew into the cave.
76 – 23 = 53
53 + 4 = 57
57 bats are in the cave

Texas Go Math Grade 2 Break Apart Numbers to Subtract Question 13.
TEXAS Test Prep There are 32 papers in the first stack. There are 19 papers in the second stack. How many more papers are in the first stack than in the second stack?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 8.2 Answer Key 8
(A) 23 more
(B) 51 more
(C) 13 more
Answer: C
Explanation:
There are 32 papers in the first stack.
There are 19 papers in the second stack.
32 – 19 = 13
13 more papers are in the first stock than in the second stack

TAKE HOME ACTIVITY • Ask your child to write o subtraction story that uses 2-digit numbers.
Answer:
23 – 10 = 13
Explanation:
There are 23 balloons
Out of 23 balloons 10 were blown for the party remaining were not blown.
How many of them are not blown?
23 – 10 = 13
13 balloons are not blown

Texas Go Math Grade 2 Lesson 8.2 Answer Key Break Apart Numbers to Subtract Read More »

Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.3 Answer Key Write Equations to Represent Addition

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.3 Answer Key Write Equations to Represent Addition.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.3 Answer Key Write Equations to Represent Addition

Explore

Draw to show how you found the answer.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.3 Answer Key 1

FOR THE TEACHER • Read the following problem and have children choose their own methods for solving. There are 15 children on the bus. Then 9 more children get on the bus. How many children are on the bus now?
Answer:

Explanation:
There are 15 children on the bus.
Then 9 more children get on the bus.
24 children are on the bus now

Math Talk
Mathematical Processes

Explain how you found the number of children on the bus.
Answer:
We have added the number of children in the bus
and who get on the bus
15 + 9 = 24
so, there are total 24 children in the bus

Model and Draw

You can write a number sentence to show a problem.
Sandy has 16 pencils. Nancy has 13 pencils. How many pencils do the two girls have?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.3 Answer Key 2
The two girls have _________ pencils.
Answer:
The two girls have 29 pencils.
16 + 13 = 29
number of pencils sandy has = 16
number of pencils Nancy has = 13

Share and Show

Write a number sentence for the problem. Use a ☐ for the missing number. Then solve.

Question 1.
Carl sees 25 melons at the store. 15 are small and the rest are large. How many melons are large?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.3 Answer Key 3
___________ melons
Answer:
10 melons
Explanation:
Carl sees 25 melons at the store.
15 are small and the rest are large.
25 – 15 = 10
15 + 10 = 25
10 melons are large

Go Math Lesson 7.3 Answer Key Grade 2 Question 2.
83 people went to a movie on Thursday. 53 of them were children and the rest were adults. How many adults were at the movie?
____________ adults
Answer:
30 adults
Explanation:
83 people went to a movie on Thursday.
53 of them were children and the rest were adults.
83 – 53 = 30
53 + 30 = 83
30 adults were at the movie

Problem Solving

Write a number sentence for the problem. Use a ☐ for the missing number. Then solve.

Question 3.
Chris and his friends went to the zoo. In the Reptile House, they saw 9 snakes and 19 lizards. How many reptiles did they see?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.3 Answer Key 4
__________ reptiles
Answer:
28 reptiles
Explanation:
Chris and his friends went to the zoo.
In the Reptile House,
they saw 9 snakes and 19 lizards.
9 + 19 = 28
28 reptiles that they see.

Solve. Write or draw to explain.

Question 4.
H.O.T. Multi-Step Braden’s class went to the park. They saw 26 oak trees and 19 maple trees. They also saw 13 cardinals and 35 blue jays. Compare the total number of trees and the total number of birds that the class saw.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.3 Answer Key 5
Answer:

Explanation:
26 oak trees and 19 maple trees.
trees = 26 + 19 = 45
13 Cardinals and 35 Blue Jays.
13 + 35 = 48 birds
48 – 45 = 3
48 > 43
birds are greater than trees

Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.3 Answer Key Question 5.
H.O.T. Amy needs about 70 paper clips. Without adding, circle 2 boxes that would be close to the amount that she needs.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.3 Answer Key 6
Explain how you made your choices.
Answer:

Explanation:
54 + 19 = 73
this is 3 more than 70
35 + 32 = 67
this is 3 less than 70

Daily Assessment Task

Choose the correct answer.

Question 6.
Apply There are 43 whales in the first group. There are 38 whales in the second group. How many whales are in the two groups?
(A) 81
(B) 78
(C) 71
Answer:  A
Explanation:
There are 43 whales in the first group.
There are 38 whales in the second group.
43 + 38 = 81
81 whales are in the two groups

Go Math Expressions Grade 2 Answer Key Lesson 7.3 Question 7.
There are 43 fish in one group and 38 fish in another group. How many fish are there?
(A) 75
(B) 88
(C) 81
Answer: C
Explanation:
There are 43 fish in one group
and 38 fish in another group.
43 + 38 = 81
81  fish are there

Question 8.
Reasoning In April, Robert counted 49 boats in the lake. Robert counted 47 boats in May. How many boats did Robert count in the two months?
(A) 96
(B) 86
(C) 99
Answer: A
Explanation:
In April, Robert counted 49 boats in the lake.
Robert counted 47 boats in May.
49 + 47 = 96
96 boats that Robert count in the two months

Go Math 2nd Grade Lesson 7.3 Answer Key Question 9.
TEXAS Test Prep Mr. Walton baked 54 cookies last week. He baked 38 cookies this week. How many cookies did he bake in the two weeks?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.3 Answer Key 7
(A) 16
(B) 92
(C) 82
Answer: B
Explanation:
Mr. Walton baked 54 cookies last week.
He baked 38 cookies this week.
54 + 38 = 92
92 cookies that he baked in the two weeks

TAKE HOME ACTIVITY • Have your child explain how he or she solved one of the exercises in this lesson.
Answer:
We have to add the numbers
Explanation:
There are 43 fish in one group and 38 fish in another group. How many fish are there
In first group there are 43 fishes
in the second group there are 38 fishes
to find the total we have to add the first group and the second group
43 + 38 = 81 fishes

Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.3 Answer Key Write Equations to Represent Addition Read More »

Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.4 Answer Key Find Sums for 3 Addends

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.4 Answer Key Find Sums for 3 Addends.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.4 Answer Key Find Sums for 3 Addends

Explore

Write two number sentences for the problem using the boxes.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.4 Answer Key 1

FOR THE TEACHER • Read the following problem and have children write two different number sentences for the problem. Mr. Kim bought 5 blue balloons, 4 red balloons, and 5 yellow balloons. How many balloons did Mr. Kim buy? Repeat for another problem, where the sum equals 11 shirts.
Answer:

4 + 4 + 3 = 11
5 + 2 + 4 = 11
the numbers are different but the sum is same

Math Talk
Mathematical Processes

Did changing the order of the numbers change the total? Explain.
Answer:
by changing the order the total will not change
4 + 4 + 3 = 11
3 + 4 + 4 = 11
here numbers are different but the sum is same
4 + 4 + 3 = 11
5 + 2 + 4 = 11

Model and Draw

There are different ways to add three numbers. How can you add 23, 41, and 17?

Think of different ways to choose digits in the ones column to add first.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.4 Answer Key 2

Share and Show

Add.

Question 1.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.4 Answer Key 3
Answer:

Explanation:
First added the ones place from top to bottom
then the tens place is added to the tens place as carry
then added the ones place

Go Math Grade 2 Lesson 7.4 Answer Key Question 2.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.4 Answer Key 4
Answer:

Explanation:
First added the ones place from top to bottom
then the tens place is added to the tens place as carry
then added the ones place

Question 3.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.4 Answer Key 5
Answer:

Explanation:
First added the ones place from top to bottom
then the tens place is added to the tens place as carry
then added the ones place

Question 4.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.4 Answer Key 7
Answer:

Explanation:
First added the ones place from top to bottom
then the tens place is added to the tens place as carry
then added the ones place

Question 5.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.4 Answer Key 6
Answer:

Explanation:
First added the ones place from top to bottom
then the tens place is added to the tens place as carry
then added the ones place

Go Math Lesson 7.4 Answer Key Grade 2 Question 6.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.4 Answer Key 8
Answer:

Explanation:
First added the ones place from top to bottom
then the tens place is added to the tens place as carry
then added the ones place

Question 7.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.4 Answer Key 9
Answer:

Explanation:
First added the ones place from top to bottom
then the tens place is added to the tens place as carry
then added the ones place

Question 8.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.4 Answer Key 10
Answer:

Explanation:
First added the ones place from top to bottom
then the tens place is added to the tens place as carry
then added the ones place

Problem Solving

Add.

Question 9.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.4 Answer Key 11
Answer:

Explanation:
First added the ones place from top to bottom
then the tens place is added to the tens place as carry
then added the ones place

Lesson 7.4 Answer Key 2nd Grade Go Math Question 10.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.4 Answer Key 12
Answer:

Explanation:
First added the ones place from top to bottom
then the tens place is added to the tens place as carry
then added the ones place

Question 11.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.4 Answer Key 13
Answer:

Explanation:
First added the ones place from top to bottom
then the tens place is added to the tens place as carry
then added the ones place

Question 12.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.4 Answer Key 14
Answer:

Explanation:
First added the ones place from top to bottom
then the tens place is added to the tens place as carry
then added the ones place

Solve. Write or draw to explain.

Question 13.
H.O.T. Multi-Step Sophia had 44 marbles. She bought 24 more marbles. Then John gave her 35 marbles. How many marbles does Sophia have now?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.4 Answer Key 15
__________ marbles
Answer:
103 marbles
Explanation:
Sophia had 44 marbles.
She bought 24 more marbles.
Then John gave her 35 marbles.
44 + 24 + 35 = 103
103 marbles that  Sophia have now

Question 14.
H.O.T. Write a story problem that could be solved using this number sentence.
24 + 16 + ☐ = 55
Answer:
24 + 16 + 15 = 55
Explanation:
55 – 40 = 15
Seta has 24 coins she bought 16 coins from her father
now she had 55 coins in all.
how much does her mother gave coins to seta

Daily Assessment Task

Choose the correct answer.

Question 15.
Multi-Step There were 27 hats, 10 stickers, and 18 posters sold during the parade. How many items were sold at the parade?
(A) 55
(B) 37
(C) 45
Answer: A
Explanation:
There were 27 hats,
10 stickers,
and 18 posters sold during the parade.
27 + 10 + 18 = 55
55 items were sold at the parade

Go Math 2nd Grade Lesson 7.4 Answer Key Question 16.
Analyze In a parade, there are 21 firefighters, 18 police officers, and 28 musicians. How many people are in the parade?
(A) 39
(B) 67
(C) 57
Answer: B
Explanation:
In a parade, there are 21 firefighters,
18 police officers,
and 28 musicians.
21 + 18 + 28 = 67
67 people are in the parade

Question 17.
Analyze Before the parade, 20 snacks were sold. During the parade 23 snacks were sold. After the parade, 39 snacks were sold. How many snacks were sold?
(A) 82
(B) 72
(C) 62
Answer: A
Explanation:
Before the parade, 20 snacks were sold.
During the parade 23 snacks were sold.
After the parade, 39 snacks were sold.
30 + 23 + 39 = 82
82 snacks were sold

Question 18.
TEXAS Test Prep Mrs. Shaw has 23 red notebooks, 15 blue notebooks, and 27 green notebooks. How many notebooks does she have?
(A) 42
(B) 38
(C) 65
Answer: C
Explanation:
Mrs. Shaw has 23 red notebooks,
15 blue notebooks,
and 27 green notebooks.
23 + 15 + 27 = 65
65 notebooks that she have

TAKE HOME ACTIVITY • Ask your child to show you two ways to add 17, 13, and 24,
Answer:

Explanation:
17 + 13 + 24 = 54 this is the direct adding
in second way we are adding the once place then the tens palce

Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.4 Homework and Practice Answer Key

Add.

Question 1.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.4 Answer Key 16
Answer:

Explanation:
First added the ones place from top to bottom
then the tens place is added to the tens place as carry
then added the ones place

Question 2.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.4 Answer Key 17
Answer:

Explanation:
First added the ones place from top to bottom
then the tens place is added to the tens place as carry
then added the ones place

Go Math Practice and Homework Lesson 7.4 Answer Key Question 3.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.4 Answer Key 18
Answer:

Explanation:
First added the ones place from top to bottom
then the tens place is added to the tens place as carry
then added the ones place

Question 4.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.4 Answer Key 19
Answer:

Explanation:
First added the ones place from top to bottom
then the tens place is added to the tens place as carry
then added the ones place

Question 5.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.4 Answer Key 20
Answer:

Explanation:
First added the ones place from top to bottom
then the tens place is added to the tens place as carry
then added the ones place

Question 6.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.4 Answer Key 21
Answer:

Explanation:
First added the ones place from top to bottom
then the tens place is added to the tens place as carry
then added the ones place

Question 7.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.4 Answer Key 22
Answer:

Explanation:
First added the ones place from top to bottom
then the tens place is added to the tens place as carry
then added the ones place

Question 8.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.4 Answer Key 23
Answer:

Explanation:
First added the ones place from top to bottom
then the tens place is added to the tens place as carry
then added the ones place

Problem Solving

Solve. Write or draw to explain,

Question 9.
Wendy had 35 stickers. She bought 36 more stickers. Then Kyle gave her 23 stickers. How many stickers does Wendy have now?
Answer:
94 stickers
Explanation:
Wendy had 35 stickers.
She bought 36 more stickers.
Then Kyle gave her 23 stickers.
35 + 36 + 23 = 94
94 stickers that Wendy have now

Lesson Check

Choose the correct answer.

Question 10.
Steve has 16 toy cars, 25 toy trucks, and 20 toy bikes. How many toys does he have?
(A) 45
(B) 61
(C) 41
Answer: B
Explanation:
Steve has 16 toy cars,
25 toy trucks,
and 20 toy bikes.
16 + 25 + 20 = 61
61 toys that he have

2nd Grade Go Math Lesson 7.4 Answer Key Question 11.
Mr. Casey’s class went to the park. They saw 24 blue jays and 34 robins. They also saw 44 pigeons. How many birds did they see?
(A) 58
(B) 102
(C) 106
Answer: B
Explanation:
Mr. Casey’s class went to the park.
They saw 24 blue jays and 34 robins.
They also saw 44 pigeons.
24 + 34 + 44 = 102
102  birds that  they see

Question 12.
There are 23 boy scouts, 32 girl scouts, and 36 adults in a parade. How many people are in the parade?
(A) 90
(B) 101
(C) 91
Answer: C
Explanation:
There are 23 Boy Scouts,
32 Girl Scouts,
and 36 adults in a parade.
23 + 32 + 36 = 91
91 people are in the parade

Go Math Grade 2 Lesson 7.4 Worksheet Question 13.
Multi-Step Mrs. Carson is making food for a party. She makes 20 ham sandwiches, 34 turkey sandwiches, and 38 tuna salad sandwiches. How many sandwiches does she make for the party?
(A) 72
(B) 92
(C) 94
Answer: B
Explanation:
Mrs. Carson is making food for a party.
She makes 20 ham sandwiches,
34 turkey sandwiches,
and 38 tuna salad sandwiches.
20 + 34 + 38 = 92
92 sandwiches that she makes for the party

Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.4 Answer Key Find Sums for 3 Addends Read More »

Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.1 Answer Key 2-Digit Addition

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.1 Answer Key 2-Digit Addition.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.1 Answer Key 2-Digit Addition

Explore

Draw quick pictures to model each problem.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.1 Answer Key 1

FOR THE TEACHER • Read the following problem and have children draw quick pictures to solve. The animal shelter has 35 dogs and 47 cats for adoption. How many pets are at the shelter? Repeat the activity with this problem. After a pet fair, there are only 18 dogs and 21 cats at the shelter. How many pets are at the shelter now?
Answer:

Explanation:
Ones and tens are added separately
35 + 47 = 82
18 + 21 = 39

Math Talk
Mathematical Processes

Explain when you need to regroup ones.
Answer:
When the sum is more than 10 we have to regroup them
to tens and ones.

Model and Draw

Add 59 and 24.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.1 Answer Key 2
Answer:
59 + 24 = 83
ones are added first then regrouped them to tens and ones
then the carry is added to tens

Share and Show

Regroup if you need to. Write the sum.

Question 1.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.1 Answer Key 3
Answer:

Explanation:
First, we have to add the ones
if the sum is more than ten we have to regroup
to tens and ones

Go Math Lesson 7.1 Answer Key Grade 2 Question 2.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.1 Answer Key 4
Answer:

Explanation:
First we have to add the ones
if the sum is more than ten we have to regroup
to tens and ones

Question 3.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.1 Answer Key 5
Answer:

Explanation:
First we have to add the ones
if the sum is more than ten we have to regroup
to tens and ones

Problem Solving

Regroup if you need to. Write the sum.

Question 4.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.1 Answer Key 6
Answer:

Explanation:
First we have to add the ones
if the sum is more than ten we have to regroup
to tens and ones

Go Math Lesson 7.1 Answer Key 2nd Grade Question 5.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.1 Answer Key 7
Answer:

Explanation:
First we have to add the ones
if the sum is more than ten we have to regroup
to tens and ones

Question 6.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.1 Answer Key 8
Answer:

Explanation:
First we have to add the ones
if the sum is more than ten we have to regroup
to tens and ones

Question 7.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.1 Answer Key 9
Answer:

Explanation:
First we have to add the ones
if the sum is more than ten we have to regroup
to tens and ones

Question 8.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.1 Answer Key 10
Answer:

Explanation:
First we have to add the ones
if the sum is more than ten we have to regroup
to tens and ones

Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.1 Answer Key Question 9.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.1 Answer Key 11
Answer:

Explanation:
First we have to add the ones
if the sum is more than ten we have to regroup
to tens and ones

Solve. Write or draw to explain.

Question 10.
H.O.T. Multi-Step Jin has 31 books about cats and 19 books about dogs. He gives 5 books to his sister. How many books does Jin have now?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.1 Answer Key 12
_________ books
Answer:
50 books
Explanation:
Jin has 31 books about cats
and 19 books about dogs.
He gives 5 books to his sister.
31 + 19 – 5 = 50
50 books that Jin have now

Question 11.
Abby used a different way to add. Describe Abby’s way of adding 2-digit numbers.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.1 Answer Key 15
Answer:
The way Abby used the wrong addition
we have to regroup the tens
Explanation:
35 + 48 = 118

Daily Assessment Task

Choose the correct answer.

Go Math 2nd Grade Lesson 7.1 Answer Key Question 12.
Connect A shark grew 18 new teeth in one week. It grew 17 more new teeth the next week. How many new teeth did the shark grow in two weeks?
(A) 35
(B) 28
(C) 37
Answer: A
Explanation:
A shark grew 18 new teeth in one week.
It grew 17 more new teeth the next week.
18 + 17 = 35
35 new teeth that the shark grow in two weeks

Question 13.
A shark swam 48 miles on Monday. On Tuesday, the shark swam another 48 miles. How many miles did the shark swim in all on these two days?
(A) 18
(B) 96
(C) 86
Answer: B
Explanation:
A shark swam 48 miles on Monday.
On Tuesday, the shark swam another 48 miles.
48 + 48 = 96
96 miles that the shark swim in all on these two days

Question 14.
Reasoning Anna has 31 animal cards. Roy has 49 animal cards. How many animal cards do the two children have?
(A) 79
(B) 70
(C) 80
Answer: C
Explanation:
Reasoning Anna has 31 animal cards.
Roy has 49 animal cards.
49 + 31 = 80
80 animal cards that the two children have

Lesson 7.1 Answer Key 2nd Grade Go Math Question 15.
TEXAS Test Prep Carlos had 68 stamps in his collection. He bought 14 more stamps. How many stamps does he have now?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.1 Answer Key 14
(A) 74
(B) 82
(C) 56
Answer: B
Explanation:
Carlos had 68 stamps in his collection.
He bought 14 more stamps.
68 + 14 = 82
82 stamps that he has now.

TAKE HOME ACTIVITY • Ask your child to show you two ways to add 45 and 38.
Answer:
the first way is a direct addition
the second way is adding ones first then tens
Explanation:
45 + 38 = 83 is the first way

Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.1 Answer Key 2-Digit Addition Read More »

Texas Go Math Grade 2 Unit 2 Answer Key Number and Operations: Computation, Money, and Equal Groups

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Unit 2 Answer Key Number and Operations: Computation, Money, and Equal Groups.

Texas Go Math Grade 2 Unit 2 Answer Key Number and Operations: Computation, Money, and Equal Groups

Show What You Know

Check your understanding of important skills.

Differences to 10

Write the difference.

Question 1.
6 – 2 = _________
Answer:
4
Explanation:
Difference between 6 and  2 is 4

Question 2.
7 – 4 = ___________
Answer:
3
Explanation:
Difference between 7 and  4 is 3

Go Math Grade 2 Chapter 2 Answer Key Question 3.
10 – 4 = ___________
Answer:
6
Explanation:
Difference between 10 and  4 is 6

Model Tens and Ones to 100

Write how many tens and ones. Write the number.

Question 4.
Texas Go Math Grade 2 Unit 2 Answer Key 1
__________ tens _________ ones = ___________
Answer:
5 tens 4 ones = 54
Explanation:
5 tens and 4 ones is equal to 54.
50 + 4 = 54

Question 5.
Texas Go Math Grade 2 Unit 2 Answer Key 2
__________ tens _________ ones = ___________
Answer:
4 tens 5 ones = 45
Explanation:
4 tens and 5 ones is equal to 45.
40+ 5 = 45

Regroup Tens as Ones.

Regroup 1 ten as 10 ones. Write how many.

Question 6.
Texas Go Math Grade 2 Unit 2 Answer Key 3
47 = 4 tens 7 ones
47 = __________ tens _________ ones
Answer:
47 =  47 ones
Explanation:
1 ten = 10 ones
so
4 tens = 40 ones
47 = 4 tens 7 ones =  40 ones and 7 ones = 47 ones

Texas Go Math Grade 2 Unit 2 Answer Key Question 7.
Texas Go Math Grade 2 Unit 2 Answer Key 4
35 = 3 tens 5 ones
35 = __________ tens _________ ones
Answer:
47 =  35 ones
Explanation:
1 ten = 10 ones
so
3 tens = 30ones
35= 3 tens 5 ones =  30 ones and 5 ones = 35ones

Vocabulary Builder

Visualize It
Fill in the boxes of the graphic organizer.

Review words
difference
regroup
tens
ones
digit
Texas Go Math Grade 2 Unit 2 Answer Key 5
Explanation:

Understand Vocabulary

Draw a line to complete the sentence.
Texas Go Math Grade 2 Unit 2 Answer Key 6
Answer:

Explanation:
Sentences are  matched to appropriate sentences

Vocabulary Reader

Tasha’s Cranes
written by Mike Mason
This Take-Home Book belongs to
Texas Go Math Grade 2 Unit 2 Answer Key 7

Texas Go Math Grade 2 Unit 2 Answer Key 17
Tasha folded paper cranes For her senior center friends. She needs 100 cranes in all. She will make them by the tens.
Answer: 10 tens
Explanation:
10 tens = 100 ones

Texas Go Math Grade 2 Unit 2 Answer Key 18
Tasha started and made just 10. Then she a short rest had to take. She subtracted 10 from 100. Wow! She still had 90 more to make.
Answer:
10 – 1 = 9
10 tens – 1 ten = 9 tens
100 – 10 = 90
Explanation:

Texas Go Math Grade 2 Unit 2 Answer Key 10
The next day she folded 40 cranes. How many more does she need? Find 9 tens take away 4 tens And you will know indeed.
Answer:

9  – 4  = 5
9 tens – 4 tens = 5 tens
90 –  40  = 50
Explanation:

Texas Go Math Grade 2 Unit 2 Answer Key 19
Texas Go Math Grade 2 Unit 2 Answer Key 12
On Friday she made 3 more sets of ten. “Am I done?” she wondered then.
Answer:

5 – 3  = 2
5 tens – 3 tens  = 2 tens
50 -30 = 20
Explanation:

Texas Go Math Grade 2 Unit 2 Answer Key 13
5 tens less 3 tens leaves 2 tens to do. So on Saturday she made 20 more. Finally 100 done. She was through!
Answer:
50 + 30 + 20 = 100

Texas Go Math Grade 2 Unit 2 Answer Key 14
At the senior center she gave away the 1 100 cranes—everyone. The senior citizens thanked her for what she had done.
Answer:

Write about the Math

Write Math: Look at the picture. Draw and write your own story about the cranes. Include subtracting tens in your story.

Vocabulary Review
tens
subtract
take away
Texas Go Math Grade 2 Unit 2 Answer Key 15
Answer:
Meara made 5 cranes. she counts 1 as 10.she shared 3 cranes with Meena.
how many does she had?

How Many Tens?
5 tens – 3 tens = 2 tens

This picture shows the cranes that the children in Keisha’s class made.
Texas Go Math Grade 2 Unit 2 Answer Key 16

Go Math Grade 2 Answer Key Unit 2 Question 1.
In the picture of the cranes above, circle groups of tens. How many groups of 10 cranes are there?
__________ groups of 10 cranes
How many cranes are in the picture?
_________ cranes
Answer:

3 groups of 10 cranes
3 x 10 = 30 cranes

Question 2.
Keisha’s classmates want to make 100 crones. How many tens are in 100?
_______ tens
Answer:
10 x 10 = 100
there are 10 tens in the 100

Go Math Unit 2 Answer Key Grade 2 Question 3.
Look at the picture of the cranes above. How many more groups of 10 cranes are needed to have 100 cranes in all?
_______ more groups of 10 cranes
Answer:
7 more groups of 10 cranes
are needed to have 100 cranes in all

Math Board: Write a question about the story that has to do with subtracting tens. Have a classmate answer your question.
Answer:
Meshack made 8 cranes
they need 4 out of them for selling
80 – 40 = 40
So he has 4 tens left.

Texas Go Math Grade 2 Unit 2 Answer Key Number and Operations: Computation, Money, and Equal Groups Read More »

Scroll to Top