Texas Go Math Grade 2 Unit 1 Assessment Answer Key

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Unit 1 Assessment Answer Key.

Texas Go Math Grade 2 Unit 1 Assessment Answer Key

Vocabulary

Use a word in the box to complete the sentence.
thousand
halves
hundred

Question 1.
10 tens is the same as 1 ___________. (p.26)
Answer: 1 hundred
Explanation:
10 Tens  = 1 hundred

Question 2.
There are 2 ______________ in one whole. (p.116)
Answer:
There are 2 halves in one whole.
Explanation:
2 x half = 1

Concepts and Skills

Draw and label points for 315, 398, and 407 on the number line. (TEKS 2.2.E)

Question 3.
Texas Go Math Grade 2 Unit 1 Assessment Answer Key 1
Answer:

Explanation:
Based on ascending order of numbers, labeled the points on line.

Compare the numbers. Write >, <, or =.

Question 4.
Texas Go Math Grade 2 Unit 1 Assessment Answer Key 2
Answer:

Explanation:
362 is greater than 358

Question 5.
Texas Go Math Grade 2 Unit 1 Assessment Answer Key 3
Answer:

Explanation:
974 is less than  1023

Write the sum. (TEKS 2.4.B)

Question 6.
Texas Go Math Grade 2 Unit 1 Assessment Answer Key 4
Answer:

Explanation:
The sum of 56 and 35 is 91

Question 7.
Texas Go Math Grade 2 Unit 1 Assessment Answer Key 5
Answer:

Explanation:
The sum of 26, 31 and 19 is 76

Question 8.
Texas Go Math Grade 2 Unit 1 Assessment Answer Key 6
Answer:

Explanation:
The sum of 31, 24, 12 and 22 is 89

Fill in the bubble for the correct answer choice.

Question 9.
Mr. Garcia cut some sandwiches into parts that are fourths. How many fourths should he put on a plate to have one whole sandwich? (TEKS 2.3.C)
(A) 4
(B) 2
(C) 8
Answer: A
Explanation:
4 x fourths = 1

Question 10.
Mr. Grant has 357 sheets of paper. Ms. Kim has more sheets of paper. Which of these could be the number of sheets of paper that Ms. Kim has? (TEKS 2.2.C)
(A) 348
(B) 299
(C) 360
Answer: C
Explanation:
299 and 348 are less than 357
360 is greater than 357

Question 11.
Billy used these blocks to model a number. What number can be shown as 11 hundreds, 5 tens, and 3 ones? (TEKS 2.2.A)
Texas Go Math Grade 2 Unit 1 Assessment Answer Key 7
(A) 1,153
(B) 1,108
(C) 1,603
Answer: A
Explanation:
11 hundreds,  5 tens, and 3 ones = 1100 + 50 + 3 = 1153

Question 12.
Mrs. Philips has a box of 10 erasers and a box of 7 erasers. She gives 8 erasers to her students. How many erasers does Mrs. Philips have now? (TEKS 2.4.A)
Texas Go Math Grade 2 Unit 1 Assessment Answer Key 8
(A) 9
(B) 8
(C) 25
Answer: A
Explanation:
Mrs. Philips has a box of 10 erasers and a box of 7 erasers.
So total she has 17 erasers since 10 + 7 = 17
She gives 8 erasers to her students
9 erasers Mrs. Philips have now. Since
17 – 8 = 9

Fill in the bubble for the correct answer choice.

Question 13.
Which shape is divided into fourths? (TEKS 2.3.D)
Texas Go Math Grade 2 Unit 1 Assessment Answer Key 9
Answer:

Explanation:
Rectangle equally divided into fourths

Question 14.
Tyler used these blocks to model a number. What number can be shown as 4 hundreds, 12 tens, and 7 ones? (TEKS 2.2.A)
Texas Go Math Grade 2 Unit 1 Assessment Answer Key 10
(A) 507
(B) 427
(C) 527
Answer: C
Explanation:
4 hundreds, 12 tens, and 7 ones
= 400 + 120 + 7
= 520 + 7
=527

Question 15.
Which number belongs at the point on this number line? (TEKS 2.2.F)
Texas Go Math Grade 2 Unit 1 Assessment Answer Key 11
(A) 55
(B) 60
(C) 59
Answer:
C
Explanation:

Question 16.
The shading shows how many pieces of pizza have not been eaten yet. Which describes how much pizza there is? (TEKS 2.3.C)
Texas Go Math Grade 2 Unit 1 Assessment Answer Key 12
(A) one and 3 eighths
(B) one and 1 eighth
(C) one and 8 eighths
Answer: A
Explanation:
one and 3 eighths describes that how much pizza there is

Fill in the bubble for the correct answer choice.

Question 17.
Keira has 2 packs of stickers. There are 35 stickers in the first pack. There are 28 stickers in the second pack. How many stickers does Keira have? (TEKS 2.4.B)
Texas Go Math Grade 2 Unit 1 Assessment Answer Key 13
(A) 65
(B) 63
(C) 73
Answer:
B
Explanation:
Keira has 2 packs of stickers.
There are 35 stickers in the first pack.
There are 28 stickers in the second pack.
35 + 28 = 63

Question 18.
Megan has two posters that are the same size. Draw to show one poster divided into fourths. Draw to show the other poster divided into eighths. (TEKS 2.3.A)
Texas Go Math Grade 2 Unit 1 Assessment Answer Key 14
Suppose Megan covers 3 of the equal parts on each poster with stickers. Which poster will have a greater amount that is covered with stickers? Explain. (TEKS 2.3.B)
Answer:


Explanation:
The two posters covers the same space as the sticker size is same.

Leave a Comment

Scroll to Top