Texas Go Math Grade 2 Lesson 8.2 Answer Key Break Apart Numbers to Subtract

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Lesson 8.2 Answer Key Break Apart Numbers to Subtract.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 8.2 Answer Key Break Apart Numbers to Subtract

Problem Solving

Break apart the number you are subtracting. Write the difference.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 8.2 Answer Key 1

Question 5.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 8.2 Answer Key 2
Answer:
57 – 15 = 42
Explanation:
15 is written as 7 and 8
57 – 7 = 50
50 – 8 = 42

Question 6.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 8.2 Answer Key 3
Answer:
63 – 17 = 46
Explanation:
17 is written as 3 and 14
63 – 3 = 60
60 – 14 = 46

Question 7.
68 – 19 = __________
Answer:
68 – 19 = 49
Explanation:
19 can be written as 8 and 11
68 – 8 = 60
60 – 11 = 49

Question 8.
61 – 18 = ___________
Answer:
61 – 18 = 43
Explanation:
18 is written as 1 and 17
61 – 1 = 60
60 – 17 = 43

Solve. Write or draw to explain.

Question 9.
H.O.T. Jane has 53 toys in a box. She takes some toys out. Now there are 36 toys in the box. How many toys did Jane take out of the box?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 8.2 Answer Key 4
__________ toys
Answer:
17 toys
Explanation:
Jane has 53 toys in a box.
She takes some toys out.
Now there are 36 toys in the box.
53 – 36 = 17
17 toys that Jane take out of the box

Question 10.
H.O.T. Multi-Step Look at Tomes steps to solve a problem. Solve this problem in the same way.
42 – 15 = ?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 8.2 Answer Key 5
Answer:
42 – 15 = 27
42 – 10 = 32
32 – 2 = 30
30 – 3 = 27
Explanation:
15 is written as 10 + 2 + 3

Daily Assessment Task

Choose the correct answer.

Question 11.
Use Tools 42 people can visit a cave at one time. 16 people are already in the cave. How many more people con enter?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 8.2 Answer Key 6
(A) 32
(B) 24
(C) 26
Answer: C
Explanation:
2 people can visit a cave at one time. 16 people are already in the cave.
42 – 16 = 26
26 more people con enter

Question 12.
Multi-Step There are 76 bats in a cave. 23 of the bats flew out. Then 4 bats flew into the cave. How many bats are in the cave?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 8.2 Answer Key 7
(A) 59
(B) 60
(C) 57
Answer: C
Explanation:
There are 76 bats in a cave.
23 of the bats flew out.
Then 4 bats flew into the cave.
76 – 23 = 53
53 + 4 = 57
57 bats are in the cave

Question 13.
TEXAS Test Prep There are 32 papers in the first stack. There are 19 papers in the second stack. How many more papers are in the first stock than in the second stack?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 8.2 Answer Key 8
(A) 23 more
(B) 51 more
(C) 13 more
Answer: C
Explanation:
There are 32 papers in the first stack.
There are 19 papers in the second stack.
32 – 19 = 13
13 more papers are in the first stock than in the second stack

TAKE HOME ACTIVITY • Ask your child to write o subtraction story that uses 2-digit numbers.
Answer:
23 – 10 = 13
Explanation:
There are 23 balloons
Out of 23 balloons 10 were blown for the party remaining were not blown.
How many of them are not blown.
23 – 10 = 13
13 balloons are not blown

Leave a Comment

Scroll to Top