Texas Go Math

Texas Go Math Grade 2 Module 10 Assessment Answer Key

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Module 10 Assessment Answer Key.

Texas Go Math Grade 2 Module 10 Assessment Answer Key

Concepts and Skills

Break apart the addends to find the sum. (TEKS 2.4.C)

Question 1.
Texas Go Math Grade 2 Module 10 Assessment Answer Key 1
Answer:

Explanation:
The sum of 849 and 123 is 972.

Write the sum or difference. (TEKS 2.4.C)

Question 2.
Texas Go Math Grade 2 Module 10 Assessment Answer Key 2
Answer:

Explanation:
The sum of 147 and 125 is 272.

Go Math Answer Key Grade 2 Module 10 Question 3.
Texas Go Math Grade 2 Module 10 Assessment Answer Key 3
Answer:

Explanation:
The sum of 156 and 42 is 198.

Question 4.
Texas Go Math Grade 2 Module 10 Assessment Answer Key 4
Answer:

Explanation:
The difference of 987 and 715 is 269.

Question 5.
Write a story problem that could be shown with the number sentence. Then solve. (TEKS 2.4.D)
276 – 133 = ☐
Answer:

Explanation:
There are 276 pencils with jack and he gave 133 pencils to his teacher. How many are left with jack now?
276-133=143
So, 143 pencils are left with jack now.

Fill in the bubble for the correct answer choice.

Question 6.
There are 87 people running the race. 215 people have finished the race. How many people are still running in the race? (TEKS 2.4.C)
(A) 702
(B) 272
(C) 382
Answer:

Texas Go Math Grade 2 Module 10 Answer Key Question 7.
There were 512 visitors at the zoo on Monday and 437 visitors on Tuesday. Which number sentence could be used to find the total number of visitors on Monday and Tuesday? (TEKS 2.4.D)
(A) 512 – 437 = ☐
(B) 437 + ☐ = 512
(C) 512 + 437 = ☐
Answer:
(C)512+437= ☐

Explanation:
There are 512 visitors at the zoo on Monday and 437 visitors on Tuesday.
512+437=949
So, number sentence (C) could be used to find the total number of visitors on Monday and Tuesday.

Question 8.
258 kites are sold on Saturday and 341 kites are sold on Sunday. How many kites are sold on Saturday and Sunday? (TEKS 2.4.C)
Texas Go Math Grade 2 Module 10 Assessment Answer Key 5
(A) 599
(B) 83
(C) 609
Answer:
(A)599

Explanation:
258 kites are sold on Saturday and 341 kites are sold on Sunday.
258+341=599
599 kites are sold on Saturday and Sunday

Go Math Grade 2 Module 10 Answer Key Question 9.
A parking garage has 800 parking spots and has 2 floors. There are 347 cars parked on the first floor and 370 cars parked on the second floor. How many empty spots are in the garage? (TEKS 2.4.C)
(A) 453
(B) 83
(C) 717
Answer:

Explanation:
(B)83
There are 83 empty spots in the garage.

Module 10 Answer Key Go Math Grade 2 Question 10.
Jenny has 564 stickers. She gives 210 stickers to a classmate and then buys 35 more stickers. How many stickers does Jenny have now? (TEKS 2.4.C)
Texas Go Math Grade 2 Module 10 Assessment Answer Key 6
(A) 389
(B) 319
(C) 739
Answer

Explanation:
(A) 389
Jenny has now 389 stickers.

Texas Go Math Grade 2 Module 10 Assessment Answer Key Read More »

Texas Go Math Grade 2 Lesson 11.2 Answer Key One Dollar

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Lesson 11.2 Answer Key One Dollar.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 11.2 Answer Key One Dollar

Explore

Draw the coins. Write the total value.

FOR THE TEACHER • In the first box, have children draw eight nickels and then count to find the total value. In the second box, have children draw eight dimes and then count to find the total value.
Answer:

Explanation:
1 Nickel = 5 cents
5 x 8 = 40 cents
1 dime = 10 cents
8 x 10 = 80 cents

Math Talk
Mathematical Processes

How many pennies have the same value 80¢? Explain.
Answer:
80 pennies have the same value for 80 cents
1 penny = 1 cent

Model and Draw

Texas Go Math Grade 2 Lesson 11.2 Answer Key 1

Share and Show

Draw the coins to show $1.00. Write the total value.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 11.2 Answer Key 2

Question 1.
nickels
Answer:

Explanation:
1 nickel = 5 cents
5 x 20 = 100Cents

Question 2.
quarters
Answer:

Explanation:
1 quarter = 25 cents
4 x 25 = 100 cents

Question 3.
dimes
Answer:

Explanation:
1 dime = 10 cents
10 x 10 = 100 cents

Problem Solving

Circle coins to make $1.00. Cross out the coins you do not use.

Question 4.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 11.2 Answer Key 3
Answer:

Explanation
1 quarter = 25 cents
1 dime = 10 cents
1 nickel = 5 cents
3 x 25 = 75
2 x 10 = 20
1 x 5 = 5
75 + 20 + 5 = 100

Question 5.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 11.2 Answer Key 4
Answer:

Explanation:
1 quarter = 25 cents
1 dime = 10 cents
1 nickel = 5 cents
1 x 25 = 25
1 x 5 = 5
7 x 10 = 70
70 + 25 + 5 = 100

Question 6.
H.O.T. Sara has these coins. Draw more coins to show $1.00.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 11.2 Answer Key 5
Answer:

Explanation:
1 quarter = 25 cents
1 dime = 10 cents
1 nickel = 5 cents
3 x 25 = 75
2 x 10 = 20
1 x 5 = 5
75 + 20 + 5 = 100 Cents

Question 7.
H.O.T. Multi-Step Warren shows $1.00 using only two kinds of coins. Draw and 1 label coins he could use.
Answer:

Explanation:
1 quarter = 25 cents
1 dime = 10 cents
1 nickel = 5 cents
25 x 3 = 75
5 x 5 = 25
75 + 25 = 100

Daily Assessment Task

Choose the correct answer.

Question 8.
Representations Victor writes one dollar as 100c. Which is another way to write one dollar?
(A) $100
(B) $1.00
(C) $1¢
Answer: B
Explanation:
$1.00 is another way to write one dollar

Question 9.
Multi-Step Gwen has 8 climes. How many more dimes does she need to have one dollar?
(A) 2 more dimes
(B) 1 more dime
(C) 10 more dimes
Answer: A
Explanation:
1 dime = 10 cents
10 x 10 = 100 cents

Question 10.
TEXAS Test Prep Mary has these coins. Which coin does she need to show $1.00?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 11.2 Answer Key 6
Answer: A
Explanation:
1 dime more is used
25 x 2 = 50
4 x 10 = 40
100 – 90 = 10
so 1 dime is used.

TAKE HOME ACTIVITY • Have your child draw a group of coins to show $1.00.
Answer:
3 x 25 = 75 cents
5 x 5 = 25 cents
75 + 25 = 100 cents
Explanation:

Texas Go Math Grade 2 Lesson 11.2 Answer Key One Dollar Read More »

Texas Go Math Grade 2 Module 8 Assessment Answer Key

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Module 8 Assessment Answer Key.

Texas Go Math Grade 2 Module 8 Assessment Answer Key

Concepts and Skills

Break apart the number you are subtracting. Write the difference. (TEKS 2.4.B)

Question 1.
71 – 6 = ___________
Answer:
71 – 6 = 65
Explanation:
The partners of 6 are 1 and 5
71 – 1 = 70
70 – 5 = 65

Go Math Grade 2 Module 8 Answer Key Question 2.
83 – 7 = ____________
Answer:
83 – 7 = 76
Explanation:
The partners of 7 are 3 and 4
83 – 3 = 80
80 – 4 = 76

Question 3.
87 – 18 = ___________
Answer:
87 – 18 = 69
Explanation:
The partners of 18 are 7 and 11
87 – 7 = 80
80 – 11= 69

Question 4.
79 – 12 = ___________
Answer:
79 – 12 = 67
Explanation:
The partners of 12 are 9 and 3
79 – 9 = 70
70 – 3 = 67

Draw a quick picture to solve. Write the difference. (TEKS 2.4.B)

Question 5.
Texas Go Math Grade 2 Module 8 Assessment Answer Key 1
Answer:

Explanation:
The line represents the ten
and the dot represents the ones

Module 8 Answer Key Grade 2 Go Math Question 6.
Texas Go Math Grade 2 Module 8 Assessment Answer Key 2
Answer:

Explanation:
The line represents the ten
and the dot represents the ones

Question 7.
Label the model. Write a number sentence with a ☐ for the unknown number. Solve. (TEKS 2.4.C)
Charlie sees 35 geese in a field. He sees 12 geese in the sky. How many more geese does he see ¡n the field than in the sky?
Texas Go Math Grade 2 Module 8 Assessment Answer Key 3
__________ more geese
Answer:

Explanation:
Charlie sees 35 geese in a field.
He sees 12 geese in the sky.
35 – 12 = 23
23 more geese that  he see in the field than in the sky

Fill in the bubble for the correct answer choice.

Grade 2 Go Math Module 8 Answer Key Question 8.
Cindy counted 53 shells on the beach. 18 shells wash away. How many shells are on the beach now? (TEKS 2.4.B)
Texas Go Math Grade 2 Module 8 Assessment Answer Key 4
(A) 45
(B) 61
(C) 35
Answer: C
Explanation:
Cindy counts 53 shells on the beach.
18 shells wash away.
53 – 18 = 35
35 shells are on the beach now

Question 9.
There are 58 books at the store. 32 books are on a shelf and the rest are on a table. How many books are on the table? (TEKS 2.4.B)
(A) 16
(B) 26
(C) 56
Answer: B
Explanation:
There are 58 books at the store.
32 books are on a shelf and the rest are on a table.
58 – 32 = 26
26 books are on the table

Question 10.
Children fly 61 kites at the festival. 7 kites fall to the ground. How many kites are still flying? (TEKS 2.4.B)
Texas Go Math Grade 2 Module 8 Assessment Answer Key 5
(A) 54
(B) 66
(C) 13
Answer: A
Explanation:
Children fly 61 kites at the festival.
7 kites fall to the ground.
61 – 7 = 54
54 kites are still flying

Go Math Answer Key Grade 2 Module 8 Question 11.
There are 72 crayons in the box. Matt and Devon each take 18 crayons out of the box. How many crayons are in the box now? (TEKS 2.4.B)
Texas Go Math Grade 2 Module 8 Assessment Answer Key 6
(A) 90
(B) 36
(C) 54
Answer: B
Explanation:
There are 72 crayons in the box.
Matt and Devon each take 18 crayons out of the box.
18 + 18 = 36
72 – 36 = 36
36 crayons are in the box now

Texas Go Math Grade 2 Module 8 Assessment Answer Key Read More »

Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.2 Answer Key Practice 2-Digit Subtraction

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.2 Answer Key Practice 2-Digit Subtraction.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.2 Answer Key Practice 2-Digit Subtraction

Explore

Choose one way to solve the problem. Draw or write to show what you did.

FOR THE TEACHER • Read the following 1 problem and have children choose their own methods for solving it. There are 74 books in Mr Barrows classroom. 19 of the books are about computers. How many of the books are not about computers?
Answer:
55 not about computers
Explanation:
There are 74 books in Mr Barrows classroom.
19 of the books are about computers.
74 – 19 = 55
55 of the books are not about computers

Math Talk
Mathematical Processes

Describe a different way that you could have solved the problem.
Answer:
when we do not have enough ones to subtract
we have to regroup them to tens
then we subtract the ones
then subtract the tens

Model and Draw

Carmen had 50 game cards. Then she gave 16 game cards to Theo. How many game cards does Carmen have now?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.2 Answer Key 1

Share and Show

Write the difference.

Question 1.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.2 Answer Key 2
Answer:

Explanation:
when we do not have enough ones to subtract
we have to regroup them to tens
then we subtract the ones
then subtract the tens

Go Math Answer Key Grade 2 Lesson 9.2 Question 2.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.2 Answer Key 3
Answer:

Explanation:
when we do not have enough ones to subtract
we have to regroup them into tens
then we subtract the ones
then subtract the tens

Question 3.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.2 Answer Key 4
Answer:

Explanation:
when we do not have enough ones to subtract
we have to regroup them to tens
then we subtract the ones
then subtract the tens

Question 4.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.2 Answer Key 5
Answer:

Explanation:
when we do not have enough ones to subtract
we have to regroup them to tens
then we subtract the ones
then subtract the tens

Go Math Grade 2 Lesson 9.2 Answer Key Question 5.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.2 Answer Key 6
Answer:

Explanation:
when we do not have enough ones to subtract
we have to regroup them to tens
then we subtract the ones
then subtract the tens

Question 6.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.2 Answer Key 7
Answer:

Explanation:
when we do not have enough ones to subtract
we have to regroup them to tens
then we subtract the ones
then subtract the tens

Problem Solving

Write the difference

Question 7.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.2 Answer Key 8
Answer:

Explanation:
when we do not have enough ones to subtract
we have to regroup them to tens
then we subtract the ones
then subtract the tens

Question 8.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.2 Answer Key 9
Answer:

Explanation:
when we do not have enough ones to subtract
we have to regroup them to tens
then we subtract the ones
then subtract the tens

Question 9.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.2 Answer Key 10
Answer:

Explanation:
when we do not have enough ones to subtract
we have to regroup them into tens
then we subtract the ones
then subtract the tens

Lesson 9.2 Answer Key Go Math Grade 2 Question 10.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.2 Answer Key 11
Answer:

Explanation:
when we do not have enough ones to subtract
we have to regroup them to tens
then we subtract the ones
then subtract the tens

Question 11.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.2 Answer Key 12
Answer:

Explanation:
when we do not have enough ones to subtract
we have to regroup them to tens
then we subtract the ones
then subtract the tens

Question 12.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.2 Answer Key 13
Answer:

Explanation:
when we do not have enough ones to subtract
we have to regroup them to tens
then we subtract the ones
then subtract the tens

Solve. Write or draw to explain.

Question 13.
H.O.T. Adam takes 38 rocks out of a box. There are 23 rocks left in the box. How many rocks were in the box to start?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.2 Answer Key 14
____________ rocks
Answer:
61 rocks
Explanation:
Adam takes 38 rocks out of a box.
There are 23 rocks left in the box.
38 + 23 = 61
61 – 38 = 23
61 rocks were in the box to start

Question 14.
H.O.T. Multi-Step Gwen had 70 cards. She gives 12 cards to Max and 19 cards to Kelly. How many cards does Gwen have now?
____________ cards
Answer:
39 cards
Explanation:
Gwen had 70 cards.
She gives 12 cards to Max
and 19 cards to Kelly.
19 + 12 = 31
70 – 31 = 39
39 cards that Gwen have now

Daily Assessment Task

Choose the correct answer.

Question 15.
Analyze Joe counts 26 fish in the tank. Debbie counts 43 fish. How many more fish does Debbie count than Joe?
(A) 17
(B) 7
(C) 27
Answer: A
Explanation:
Joe counts 26 fish in the tank.
Debbie counts 43 fish.
43 – 26 = 17
17 more fish that Debbie count than Joe

Question 16.
There are 42 lions near the water. Then 19 lions walk away. How many lions are still by the water?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.2 Answer Key 15
(A) 23
(B) 13
(C) 33
Answer: A
Explanation:
There are 42 lions near the water.
Then 19 lions walk away.
42 – 19 = 23
23 lions are still by the water

Question 17.
Find each difference. Then circle the problem in which regrouping was needed.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.2 Answer Key 16
Answer:

Explanation:
Circled the problem which is needed to regroup

Question 18.
TEXAS Test Prep Lia had 51 toy dinosaurs. She gave 14 toy dinosaurs to her brother. How many toy dinosaurs does she have now?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.2 Answer Key 17
(A) 65
(B) 37
(C) 47
Answer: B
Explanation:
Lia had 51 toy dinosaurs.
She gave 14 toy dinosaurs to her brother.
51 – 14 = 37
37 toy dinosaurs that she have now

TAKE HOME ACTIVITY • Ask your child to show you one way to find 80- 34.
Answer:
80 – 34 = 46
Explanation:
when we do not have enough ones to subtract
we have to regroup them to tens
then we subtract the ones
then subtract the tens

Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.2 Homework and Practice Answer Key

Write the difference.

Question 1.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.2 Answer Key 18
Answer:

Explanation:
when we do not have enough ones to subtract
we have to regroup them to tens
then we subtract the ones
then subtract the tens

Question 2.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.2 Answer Key 19
Answer:

Explanation:
when we do not have enough ones to subtract
we have to regroup them to tens
then we subtract the ones
then subtract the tens

Question 3.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.2 Answer Key 20
Answer:

Explanation:
when we do not have enough ones to subtract
we have to regroup them to tens
then we subtract the ones
then subtract the tens

Question 4.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.2 Answer Key 21
Answer:

Explanation:
when we do not have enough ones to subtract
we have to regroup them to tens
then we subtract the ones
then subtract the tens

Question 5.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.2 Answer Key 22
Answer:

Explanation:
when we do not have enough ones to subtract
we have to regroup them to tens
then we subtract the ones
then subtract the tens

Go Math Grade 2 Lesson 9.2 Homework Answer Key Question 6.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.2 Answer Key 23
Answer:

Explanation:
when we do not have enough ones to subtract
we have to regroup them into tens
then we subtract the ones
then subtract the tens

Problem Solving

Solve. Write or draw to explain.

Question 7.
Shelia has 46 blocks in her toy box. She takes out 28 blocks. How many blocks are left in the toy box?
__________ blocks
Answer:
18 blocks
Explanation:
Shelia has 46 blocks in her toy box.
She takes out 28 blocks.
46 – 28 = 18
18 blocks are left in the toy box

Question 8.
Multi-Step Vincent hod 60 crayons. He gives 10 crayons to Joel and 19 crayons to Noah. How many crayons does Vincent have now?
_________ crayons
Explanation:
31 crayons
Vincent had 60 crayons.
He gives 10 crayons to Joel
and 19 crayons to Noah.
19  + 10 = 29
60 – 29 =  31
31 crayons that Vincent have now

Lesson Check

Choose the correct answer.

Question 9.
Gracie had 61 toy animals. She gave 17 toy animals to her sister. How many toy animals does she have now?
(A) 56
(B) 78
(C) 44
Answer: C
Explanation:
Gracie had 61 toy animals.
She gave 17 toy animals to her sister.
61 – 17 = 44
44 toy animals that she have now

Question 10.
There are 33 elephants near a stream. Then 19 elephants go into the water. How many elephants are not in the water?
(A) 24
(B) 14
(C) 52
Answer: B
Explanation:
There are 33 elephants near a stream.
Then 19 elephants go into the water.
33 – 19 = 14
14 elephants are not in the water

Question 11.
An elephant may live 35 years. A goat may live 8 years. How much longer can an elephant live than a goat?
(A) 37 years
(B) 43 years
(C) 27 years
Answer: C
Explanation:
An elephant may live 35 years.
A goat may live 8 years.
35 – 8 = 27
27 longer can an elephant live than a goat

Question 12.
Ms. Keith took her class to a farm. The class saw 51 chickens and 28 pigs. How many more chickens than pigs did the class see?
(A) 23
(B) 29
(C) 33
Answer: A
Explanation:
Ms. Keith took her class to a farm.
The class saw 51 chickens and 28 pigs.
51 – 28 = 23
23 more chickens than pigs that the class see

Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.2 Answer Key Practice 2-Digit Subtraction Read More »

Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.1 Answer Key 2-Digit Subtraction

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.1 Answer Key 2-Digit Subtraction.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.1 Answer Key 2-Digit Subtraction

Explore

Draw a quick picture to model each problem.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.1 Answer Key 1

FOR THE TEACHER • Read the following problem. Devin had 36 toy robots on his shelf. He moved 12 of the robots to his closet. How many robots are on the shelf now? Repeat the activity with this problem: Devin had 54 toy cars, Ne gave 9 of them to his brother. How many cars does Devin have now?
Answer:
36 – 12 = 24
54 – 9 =  45
Explanation:

Math Talk
Mathematical Processes

Explain how you know when to regroup.
Answer:
when there is no sufficient ones to subtract
Explanation:
when we do not have enough ones to subtract
we have to regroup them to tens
then we subtract the ones
then subtract the tens

Model and Draw

Subtract.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.1 Answer Key 2
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.1 Answer Key 3

Share and Show

Regroup if you need to. Write the difference.

Question 1.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.1 Answer Key 4
Answer:

Explanation:
when we do not have enough ones to subtract
we have to regroup them into tens
then we subtract the ones
then subtract the tens

Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.1 Answer Key Question 2.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.1 Answer Key 5
Answer:

Explanation:
when we do not have enough ones to subtract
we have to regroup them to tens
then we subtract the ones
then subtract the tens

Question 3.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.1 Answer Key 6
Answer:

Explanation:
when we do not have enough ones to subtract
we have to regroup them to tens
then we subtract the ones
then subtract the tens

Problem Solving

Regroup if you need to. Write the difference

Question 4.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.1 Answer Key 7
Answer:

Explanation:
when we do not have enough ones to subtract
we have to regroup them into tens
then we subtract the ones
then subtract the tens

Go Math Grade 2 Lesson 9.1 Answer Key Question 5.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.1 Answer Key 8
Answer:

Explanation:
when we do not have enough ones to subtract
we have to regroup them to tens
then we subtract the ones
then subtract the tens

Question 6.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.1 Answer Key 9
Answer:

Explanation:
when we do not have enough ones to subtract
we have to regroup them to tens
then we subtract the ones
then subtract the tens

Question 7.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.1 Answer Key 10
Answer:

Explanation:
when we do not have enough ones to subtract
we have to regroup them to tens
then we subtract the ones
then subtract the tens

Question 8.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.1 Answer Key 11
Answer:

Explanation:
when we do not have enough ones to subtract
we have to regroup them to tens
then we subtract the ones
then subtract the tens

Go Math Answer Key Grade 2 Lesson 9.1 Question 9.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.1 Answer Key 12
Answer:

Explanation:
when we do not have enough ones to subtract
we have to regroup them to tens
then we subtract the ones
then subtract the tens

Question 10.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.1 Answer Key 13
Answer:

Explanation:
when we do not have enough ones to subtract
we have to regroup them to tens
then we subtract the ones
then subtract the tens

Question 11.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.1 Answer Key 14
Answer:

Explanation:
when we do not have enough ones to subtract
we have to regroup them to tens
then we subtract the ones
then subtract the tens

Go Math Lesson 9.1 Answer Key 2nd Grade Question 12.
H.O.T. Spencer wrote 5 fewer stories than Katie. Spencer wrote 18 stories. How many stories did Katie write?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.1 Answer Key 15
_________ stories
Answer:
13 stories
Explanation:
Spencer wrote 5 fewer stories than Katie.
Spencer wrote 18 stories.
18 – 5 = 13
13 stories that Katie write

Question 13.
Circle the problems below that you could use mental math to solve.
54 – 10 = _________
63 – 27 = _________
93 – 20 = _________
39 – 2 = _________
41 – 18 = _________
82 – 26 = _________
Explain your choices.
Answer:
The number which is in tens can be subtracted easily
Explanation:

Daily Assessment Task

Choose the correct answer.

Lesson 9.1 Answer Key Go Math 2nd Grade Question 14.
Analyze 61 pizzas that were sold. 25 of them were plain cheese pizzas. The rest of the pizzas had toppings. How many pizzas with toppings were sold?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.1 Answer Key 16
(A) 36
(B) 16
(C) 26
Answer: A
Explanation:
61 pizzas were sold.
25 of them were plain cheese pizzas.
The rest of the pizzas had toppings.
61 – 25 = 36
36 pizzas with toppings were sold

Question 15.
Circle the problems below that you could use mental math to solve.
42 – 27 = _________
74 – 60 = _________
44 – 4 = _________
88 – 30 = _________
93 – 58 = _________
51 – 16 = _________
Explain your choices.
Answer:
The number that is in tens can be subtracted easily
Explanation:

2nd Grade Go Math Lesson 9.1 Answer Key Question 16.
TEXAS Test Prep There are 34 chickens in the barn. If 16 chickens go outside, how many chickens will still be in the barn?
(A) 18
(B) 50
(C) 42
Answer: A
Explanation:
There are 34 chickens in the barn.
If 16 chickens go outside,
34 – 16 = 18
18 chickens will still be in the barn

TAKE HOME ACTIVITY • Ask your child to write a 2-digit subtraction problem with no regrouping needed. Have your child explain why he or she chose those numbers.
Answer:
when we do not have enough ones to subtract
we have to regroup them to tens
then we subtract the ones
then subtract the tens
Explanation:
Without regrouping the number chosen are 25 – 14
25 – 14 = 11

Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.1 Homework and Practice Answer Key

Regroup if you need to. Write the difference

Question 1.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.1 Answer Key 17
Answer:

Explanation:
when we do not have enough ones to subtract
we have to regroup them to tens
then we subtract the ones
then subtract the tens

Question 2.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.1 Answer Key 18
Answer:

Explanation:
when we do not have enough ones to subtract
we have to regroup them to tens
then we subtract the ones
then subtract the tens

Go Math Practice and Homework Lesson 9.1 Answer Key Question 3.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.1 Answer Key 19
Answer:

Explanation:
when we do not have enough ones to subtract
we have to regroup them to tens
then we subtract the ones
then subtract the tens

Question 4.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.1 Answer Key 20
Answer:

Explanation:
when we do not have enough ones to subtract
we have to regroup them to tens
then we subtract the ones
then subtract the tens

Question 5.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.1 Answer Key 21
Answer:

Explanation:
when we do not have enough ones to subtract
we have to regroup them into tens
then we subtract the ones
then subtract the tens

Go Math Lesson 9.1 2nd Grade Homework Answer Key Question 6.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.1 Answer Key 22
Answer:

Explanation:
when we do not have enough ones to subtract
we have to regroup them to tens
then we subtract the ones
then subtract the tens

Question 7.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.1 Answer Key 23
Answer:

Explanation:
when we do not have enough ones to subtract
we have to regroup them to tens
then we subtract the ones
then subtract the tens

Question 8.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.1 Answer Key 24
Answer:

Explanation:
when we do not have enough ones to subtract
we have to regroup them to tens
then we subtract the ones
then subtract the tens

Problem Solving

Solve. Write or draw to explain.

Question 9.
Multi-Step Angela had 62 oatmeal cookies. She gave 15 cookies to Ted and 16 cookies to Emily. How many oatmeal cookies does Angela have now?
__________ oatmeal cookies
Answer:
31 oatmeal cookies
Explanation:
Angela had 62 oatmeal cookies.
She gave 15 cookies to Ted and 16 cookies to Emily.
15 + 16 = 31
62 – 31 = 31
31 oatmeal cookies that Angela have now

Lesson Check

Choose the correct answer.

Question 10.
There are 28 pigs in the barn. 19 pigs go outside to play in the mud. How many pigs are still in the barn?
(A) 9
(B) 47
(C) 17
Answer: A
Explanation:
There are 28 pigs in the barn.
19 pigs go outside to play in the mud.
28 – 19 = 9
9 pigs are still in the barn

Go Math Grade 2 Lesson 9.1 Answer Key Homework Question 11.
Last night at Ray’s Ice Cream Parlor, 73 ice cream cones were sold. 37 were plain vanilla ice cream. The rest of the ice cream cones had sprinkles on them. How many ice cream cones with sprinkles were sold?
(A) 46
(B) 36
(C) 34
Answer: B
Explanation:
Last night at Ray’s Ice Cream Parlor,
73 ice cream cones were sold.
37 were plain vanilla ice cream.
The rest of the ice cream cones had sprinkles on them.
73 – 37 = 36
36 ice cream cones with sprinkles were sold

Question 12.
There are 27 different kinds of bagels. Katie has tried 8 kinds. How many kinds of bagels are left for her to try?
(A) 11
(B) 35
(C) 19
Answer: C
Explanation:
There are 27 different kinds of bagels.
Katie has tried 8 kinds.
27 – 8 = 19
19 kinds of bagels are left for her to try

Question 13.
Parker has 50 books to read by June. He had read 22 books by December. How many books does he have left to read?
(A) 38
(B) 18
(C) 28
Answer: C
Explanation:
Parker has 50 books to read by June.
He had read 22 books by December.
50 – 22 = 28
28 books that he has left to read

Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.1 Answer Key 2-Digit Subtraction Read More »

Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.5 Answer Key Write Problem Situations

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.5 Answer Key Write Problem Situations.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.5 Answer Key Write Problem Situations

Explore

Write a number sentence for the problem. Use a ☐ for the unknown number.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.5 Answer Key 1
Draw to show how you solved for the unknown number.

FOR THE TEACHER • Read the following problem to children, and have them write a number sentence for the problem. Zach has a book with 79 pages in it. He reads 24 pages on Monday. How many more pages are there in the book for Zach to read?
Answer:
Zach has a book with 79 pages in it.
He reads 24 pages on Monday.
79 – 24 = 55
55 more pages are there in the book for Zach to read

Math Talk
Mathematical Processes

Is there a different number sentence that you could have written? Explain.
Answer:
No,
For the above Question there is no other sentence

Model and Draw

This number sentence has an unknown addend.
34 + ☐ = 61
The story problem below has an unknown part. It could be shown with this number sentence.
Kendra has 34 pages of photos. She wants to have 61 pages of photos in all. How many more pages of photos does she need?
Answer:
Kendra has 34 pages of photos. She wants to have 61 pages of photos in all.
61 – 34 = 27
27 more pages of photos that she need

Share and Show

Write a story problem that could be shown with the number sentence. Then solve.

Question 1.
45 – 13 = ☐
Mitch had 4-5 tokens at the school fair.
Answer:
She used 13 out of 45
how many are remaining with Mitch
45 – 13 = 32

Question 2.
36 + 22 = ☐
Kyla has a box of shells.
Answer:
36 are red shells and 22 are white shells
in total Kyla had
36 + 22 = 58 shells

Problem Solving

Write a story problem that could be shown with the number sentence. Then solve.

Question 3.
☐ + 48 = 97
Answer:
There are 97 fishes in fish tank
48 swam away and remaining are eating. how many are eating.
97 – 48 = 49
49 + 48  = 97

Question 4.
73 – ☐ = 21
Answer:
There are 73 balloons.
21 are blown the remaining are not blown
How many balloons are not blown
73 – 21 = 52
73 – 52 = 21

Solve. Write or draw to explain.

Question 5.
H.O.T. Multi-Step Marta and Debbie each have 17 ribbons. They buy I package with 8 ribbons in it. How many ribbons do they have now?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.5 Answer Key 2
__________ ribbons
Answer:
42 ribbons
Explanation:
Marta and Debbie each have 17 ribbons.
They buy I package with 8 ribbons in it.
17 + 17 = 34
34 + 8 = 42
42 ribbons that they have now

Daily Assessment Task

Choose the correct answer.

Question 6.
Representations There are 45 chickens, 24 cows, and 31 goats in the barn. Which problem can be solved with this number sentence?
45 + 31 = ?
(A) How many animals are in the barn?
(B) How many chickens and goats are in the barn?
(C) How many chickens and cows are in the barn?
Answer: B
Explanation:
There are 45 chickens, 24 cows, and 31 goats in the barn.
45 + 31 = 76
With the help of the above equation we can find
How many chickens and goats are in the barn?

Go Math Grade 2 Lesson 9.5 Answer Key Question 7.
Write a story problem that could be shown with the number sentence. Then solve.
38 + 47 = ☐
Answer:
38 + 47 = 85
Explanation:
In a pet fair
The children saw 38 cats and 47 dogs.
How many pets do the children saw
38 + 47 = 85
They saw 85 pets in all

Question 8.
TEXAS Test Prep Davis has a box of 26 marbles. Which number sentence could be used to find how many more marbles he needs to have 70 marbles?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.5 Answer Key 3
(A) 26 + 70 = ☐
(B) 70 – 26 = ☐
(C) ☐ – 26 = 70
Answer: B
Explanation:
Davis has a box of 26 marbles.
70 – 26 = ☐ is the number sentence that could be used to find how many more marbles he needs to have 70 marbles
70 – 26 = 44

TAKE HOME ACTIVITY • Have your child explain how be or she solved one of the problems on this page.
Answer:
64 – 32 = ☐
Katie has a book with 64 pages in it.
Answer:
32 are remaining
Explanation:
Out of it Kate read 32
How many are still remaining to read
64 – 32 = 32
32 are remaining
Explanation:
According to the question either addition is done
or subtraction is done
In the above solution subtraction is done

Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.5 Homework and Practice Answer Key

Write a story problem that could be shown with the number sentence. Then solve.

Question 1.
64 – 32 = ☐
Katie has a book with 64 pages in it.
Answer:
32 are remaining
Explanation:
Out of it Kate read 32
How many are still remaining to read
64 – 32 = 32
32 are remaining

Problem Solving

Solve. Write or draw to explain.

Question 2.
Multi-Step John and Dan each have 13 trading cards. They buy 1 package with 6 cards in it. How many trading cards do they now have now?
__________ trading cards
Answer:
19 trading cards
Explanation:
John and Dan each have 13 trading cards.
They buy 1 package with 6 cards in it.
13 + 6 = 19
19 trading cards that they now have now

Question 3.
Multi-Step Melanie has 41 beads. She trades 8 of those beads for 12 other beads. How many beads does Melanie have now?
___________ beads
Answer:
21 beads
Explanation:
Melanie has 41 beads.
She trades 8 of those beads for 12 other beads.
12 + 8 = 20
41 – 20 = 21
21 beads that Melanie have now

Lesson Check

Choose the correct answer.

Question 4.
On a ranch, there are 46 cows, 23 pigs, and 38 horses. Which problem can be solved with this number sentence?
23 + 38 = ?
(A) What is the total number of cows and pigs on the ranch?
(B) What is the total number of cows and horses on the ranch?
(C) What is the total number of pigs and horses on the ranch?
Answer: C
Explanation:
23 + 38 = 61
According to the equation, we can find
What is the total number of pigs and horses on the ranch?

Go Math Grade 2 Practice and Homework Lesson 9.5 Answer Key Question 5.
There are 51 children, 22 adults, and 15 pets at the town fair. Which problem can be solved with this number sentence?
51 + 22 = ?
(A) What is the total number of people and pets at the town fair?
(B) What is the total number of children and adults at the town fair?
(C) What is the total number of children and pets at the town fair?
Answer: B
Explanation:
51 + 22 = 73
According to the equation, we can find
What is the total number of children and adults at the town fair?

Texas Go Math Grade 2 Lesson 9.5 Answer Key Write Problem Situations Read More »

Texas Go Math Grade 2 Module 9 Assessment Answer Key

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Module 9 Assessment Answer Key.

Texas Go Math Grade 2 Module 9 Assessment Answer Key

Concepts and Skills

Write the difference. (TEKS 2.4.B)

Question 1.
Texas Go Math Grade 2 Module 9 Assessment Answer Key 1
Answer:

Explanation:
when we do not have enough ones to subtract
we have to regroup them to tens
then we subtract the ones
then subtract the tens

Question 2.
Texas Go Math Grade 2 Module 9 Assessment Answer Key 2
Answer:

Explanation:
when we do not have enough ones to subtract
we have to regroup them to tens
then we subtract the ones
then subtract the tens

Question 3.
Texas Go Math Grade 2 Module 9 Assessment Answer Key 3
Answer:

Explanation:
when we do not have enough ones to subtract
we have to regroup them to tens
then we subtract the ones
then subtract the tens

Complete the models for the steps you do to solve the problem. (TEKS 2.4.C)

Question 4.
There are 47 oranges in one box and 36 oranges in another box. How many more oranges are needed to have 95 oranges altogether?
Texas Go Math Grade 2 Module 9 Assessment Answer Key 4
__________ oranges
Answer:

12 oranges
Explanation:
There are 47 oranges in one box
and 36 oranges in another box.
47 + 36 =  83
95 – 83 = 12
12 more oranges are needed to have 95 oranges altogether

Write a story problem that could be shown with the number sentence. Then solve. (TEKS 2.4.D)

Question 5.
51 – 24 = ☐
Pedro put 51 markers on the art table.
Answer:
51 – 24 = 27
Explanation:
24 markers are Blue Markers and the left are red
How many are red markers

Fill in the bubble for the correct answer choice.

Question 6.
Cole saw 26 clucks on the pond. Then some ducks flew away. Now there are 17 ducks on the pond. Which number sentence can be used to find how many ducks flew away? (TEKS 2.4.C)
Texas Go Math Grade 2 Module 9 Assessment Answer Key 5
(A) 27 – 6 = ☐
(B) 26 + 17 = ☐
(C) 26 – ☐ = 17
Answer: C
Explanation:
26 – ☐ = 17 is used to found the that how many ducks flew away
Cole saw 26 clucks on the pond.
Then some ducks flew away. Now there are 17 ducks on the pond.
26 – 17 = 9
9 ducks flew away

Question 7.
There are 94 people in the store. If 29 people leave the store, how many people will still be in the store? (TEKS 2.4.B)
(A) 65
(B) 63
(C) 75
Answer: A
Explanation:
There are 94 people in the store.
If 29 people leave the store,
94 – 29 = 65
65  people will still be in the store

Question 8.
Mrs. Garcia has 80 stickers. She buys 18 more stickers. Then she gives 35 stickers to her students. How many stickers does she have now? (TEKS 2.4.C)
Texas Go Math Grade 2 Module 9 Assessment Answer Key 6
(A) 97
(B) 63
(C) 77
Answer: B
Explanation:
Mrs. Garcia has 80 stickers.
She buys 18 more stickers.
80 + 18 = 98
Then she gives 35 stickers to her students.
98 – 35 = 63
63 stickers that she have now

Question 9.
Katie had 46 clips in a box. Then she gave 13 clips to a classmate. How many clips are in the box now? (TEKS 2.4.B)
(A) 33
(B) 53
(C) 39
Answer: A
Explanation:
Katie had 46 clips in a box.
Then she gave 13 clips to a classmate.
46 – 13 = 33
33 clips are in the box now

Texas Go Math Grade 2 Module 9 Assessment Answer Key Read More »

Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.1 Answer Key Break Apart 3-Digit Addends

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.1 Answer Key Break Apart 3-Digit Addends.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.1 Answer Key Break Apart 3-Digit Addends

Explore

Write the number. Draw a quick picture for the number. Then write the number in different ways.
____________ hundreds __________ tens ___________ ones
____________ + ____________ + ____________

____________ hundreds __________ tens ___________ ones
____________ + ____________ + ____________

FOR THE TEACHER • Have children write 258 on the blank In the left corner of the first box Have children draw a quick picture for this number and then complete the other two form for the number. Repeat the activity for 325.
Answer:
258 = 200 hundreds 50 tens 8 ones
200 + 50 + 8

325 = 3 hundreds 2 tens 5 ones
300 + 20 + 5

Math Talk
Mathematical Processes

What number can be written as 400 + 20 + 9? Explain.
Answer:
429

Explanation:
400+20+9 = 429
So, the number is 429.

Model and Draw

Break apart the addends into hundreds, tens, and ones. Add the hundreds, the tens, and the ones.
Then find the total sum.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.1 Answer Key 1

Answer:

Explanation:
The sum of 538 and 216 is 754.

Share and Show

Break apart the addends to find the sum.

Question 1.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.1 Answer Key 2
Answer:

Explanation:
The sum of 321 and 457 is 778.

Question 2.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.1 Answer Key 3
Answer:

Explanation:
The sum of 744 and 162 is 906.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.1 Answer Key Question 3.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.1 Answer Key 4
Answer:

Explanation:
The sum of 254 and 536 is 790.

Problem Solving

Break apart the addends to find the sum.

Question 4.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.1 Answer Key 5
Answer:

Explanation:
The sum of 374 and 518 is 892.
Solve. Write or draw to explain.

Question 5.
H.O.T. Multi-Step Mr. Jones has 158 sheets of blue paper. 100 sheets of red paper, and 231 sheets of green paper. How many sheets of paper does he have?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.1 Answer Key 6
___________ sheets of paper
Answer:

Explanation:
The sum of 158, 100 and 231 is 489.

Question 6.
H.O.T. Wesley added in a different way.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.1 Answer Key 7
Use Wesley’s way to find the sum.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.1 Answer Key 8
Answer:

Explanation:
The sum of 539 and 247 is 786.

Daily Assessment Task

Choose the correct answer.

Question 7.
Jeremy collected 329 acorns on Saturday and 263 acorns on Sunday. How many acorns did he collect?
(A) 599
(B) 589
(C) 592
Answer:
(C) 592

Explanation:
Jeremy collected 329 acorns on Saturday
263 acorns on Sunday
329 + 263 = 592
So, they collected 592 acorns.

Question 8.
Analyze Daryl collects 112 stickers. Millie collects 293 stickers. How many stickers do they collect?
(A) 405
(B) 395
(C) 415
Answer:
(A) 405

Explanation:
Daryl collects 112 stickers.
Millie collects 293 stickers.
112 + 293 = 405
So, they collected 405 stickers.

Go Math Lesson 10.1 Answer Key Grade 2 Question 9.
There are 452 cars on one side of the mall. There are 348 cars on the other side of the mall How many cars are there in all?
(A) 700
(B) 800
(C) 788
Answer:
(B) 800

Explanation:
There are 452 cars on one side of the mall.
There are 348 cars on the other side of the mall
452 + 348 = 800
SO, there are 800 cars  there in all.

Question 10.
TEXAS Test Prep There are 321 children at Theo’s school. There are 419 children at Latasha’s school. How many children are at the two schools?
(A) 740
(B) 733
(C) 825
Answer:
(A) 740

Explanation:
There are 321 children at Theo’s school.
There are 419 children at Latasha’s school.
321 + 419 = 740
There are 740 children at the two schools

TAKE HOME ACTIVITY • Write 347 + 215. Have your child break apart the numbers and then find the sum.
Answer:

Explanation:
The sum of 347 and 215 is 562.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.1 Homework and Practice Answer Key

Break apart the addends to find the sum.

Question 1.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.1 Answer Key 9
Answer:

Explanation:
The sum of 246 and 321 is 567.

Question 2.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.1 Answer Key 10
Answer:

Explanation:
The sum of 536 and 259 is 795.

Question 3.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.1 Answer Key 11
Answer:

Explanation:
The sum of 419 and 238 is 657.

Problem Solving

Solve. Write or draw to explain.

Question 4.
There are 108 carrots, 121 beans, and 165 tomatoes. How many vegetables are there?
___________ vegetables
Answer:

Explanation:
The sum of 108, 121 and 165 is 394.

Lesson Check

Choose the correct answer.

Question 5.
There are 234 children at Marc’s day camp. There are 229 children at Lena’s day camp. How many children are at the two day camps?
(A) 463
(B) 453
(C) 535
Answer:
(A) 463

Explanation:
Alan scored 254 points in a board game.
His friend Jess scored 272 points
234 + 229 is 463
So, there are 463 children at the two-day camp.

Go Math Grade 2 Practice and Homework Lesson 10.1 Answer Key Question 6.
Alan scored 254 points in a board game. His friend Jess scored 272 points. How many points did they score altogether?
(A) 426
(B) 536
(C) 526
Answer:
(C) 526

Explanation:
Alan scored 254 points in a board game.
His friend Jess scored 272 points
254 + 272 = 526
So, they scored 526 altogether.

Question 7.
Max and Ruby are collecting acorns. Max collects 116 acorns. Ruby collects 145 acorns. How many acorns do they collect together?
(A) 251
(B) 261
(C) 361
Answer:
(B) 261

Explanation:
Max and Ruby are collecting acorns.
Max collects 116 acorns.
Ruby collects 145 acorns
116 + 145 = 261
So, They collected 261 acorns in all.

Question 8.
Nolan and Sadie are picking up trash on their street. Nolan picks up 138 pieces of trash. Sadie picks up 165 pieces of trash, How many pieces of trash have they picked up?
(A) 293
(B) 313
(C) 303
Answer:
(C) 303

Explanation:
Nolan and Sadie are picking up trash on their street.
Nolan picks up 138 pieces of trash.
Sadie picks up 165 pieces of trash
138 + 165 = 303
303 pieces of trash have they picked up.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.1 Answer Key Break Apart 3-Digit Addends Read More »

Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.2 Answer Key 3-Digit Addition: Regroup Ones

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.2 Answer Key 3-Digit Addition: Regroup Ones.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.2 Answer Key 3-Digit Addition: Regroup Ones

Explore

Use Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.2 Answer Key 1 to model the problem. Draw quick pictures to show what you did.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.2 Answer Key 2

FOR THE TEACHER • Read the following problem and have children model it with blocks, There were 213 people at the show on Friday and 156 people at the show on Saturday. How many people were at the show on the two nights? Have children draw quick pictures to show how they solved the problem.
Answer:

Math Talk
Mathematical Processes

Describe how you modeled the problem.
Answer:
I drew 3 hundred blocks, 6 ten blocks and 9 one blocks.

Model and Show

Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.2 Answer Key 3

Share and Show

Write the sum.

Question 1.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.2 Answer Key 4
Answer:

Explanation:
The sum of 328 and 134 is 462.

Go Math Grade 2 Lesson 10.2 Answer Key Question 2.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.2 Answer Key 5
Answer:

Explanation:
The sum of 445 and 23 is 468.

Problem Solving

Write the sum.

Question 3.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.2 Answer Key 6
Answer:

Explanation:
The sum of 526 and 103 is 629.

Question 4.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.2 Answer Key 7
Answer:

Explanation:
The sum of  348 and 19 is 367.

Lesson 10.2 Answer Key Go Math Grade 2 Question 5.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.2 Answer Key 8
Answer:

Explanation:
The sum of 628 and 347 is 975.

Question 6.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.2 Answer Key 9
Answer:

Explanation:
The sum of 235 and 257 is 492.

Solve. Write or draw to explain.

Question 7.
Multi-Step On Thursday, there were 326 visitors at the zoo. There were 200 more visitors at the zoo on Friday than on Thursday. How many visitors were at the zoo on both days?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.2 Answer Key 10
__________ visitors
Answer:

Explanation:
The sum of 326 and 200 is 526
So, 526 visitors are at the Zoo on both days.

Go Math Answer Key Grade 2 Lesson 10.2 Question 8.
H.O.T. The zoo train stop is 235 steps away from the gift shop. Julia walks to the gift shop and back. How many total steps is this?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.2 Answer Key 11
_____________ steps
Answer:

Explanation:
The sum of 235 and 235 is 470
So, the total number of steps are 470.

Daily Assessment Task

Choose the correct answer.

Question 9.
On Monday, 328 penguins leave to travel north. On Tuesday, 433 penguins leave. How many penguins leave in these two days?
(A) 760
(B) 761
(C) 751
Answer:
(B) 761

Explanation:
On Monday, 328 penguins leave to travel north
On Tuesday, 433 penguins leave
328 + 433 = 761
So, 761 penguins left in these two days.

Question 10.
Communicate One day 575 seals swim away. The next day. 415 seals swim away. How many seals swim away in the two days?
(A) 990
(B) 995
(C) 980
Answer:
(A) 990

Explanation:
Communicate One day 575 seals swim away
The next day  415 seals swim away
575 + 415 = 990
So, 990 seals swam away in the two days.

Question 11.
Reasoning Fish travel in large groups. One group has 35 fish. Another group has 524 fish. How many fish are in the two groups?
(A) 883
(B) 873
(C) 893
Answer:

Texas Go Math Grade 2 Answer Key Lesson 10.2 Question 12.
TEXAS Test Prep On Thursday, 175 drinks were sold at the zoo. On Friday. 219 drinks were sold. How many drinks were sold on both days?
(A) 484
(B) 394
(C) 404
Answer:
(B) 394

Explanation:
On Thursday, 175 drinks were sold at the zoo
On Friday 219 drinks were sold
175 + 219 = 394
So, 394 drinks were sold on both days.

TAKE HOME ACTIVITY • Ask your child to explain why he or she. regrouped in only some of the problems in this lesson.
Answer:

Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.2 Homework and Practice Answer Key

Write the sum.

Question 1.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.2 Answer Key 12
Answer:

Explanation:
The sum of 366 and 208 is 574.

Question 2.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.2 Answer Key 13
Answer:

Explanation:
The sum of 153 and 332 is 485.

Go Math 2nd Grade Lesson 10.2 Homework Answer Key Question 3.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.2 Answer Key 14
Answer:

Explanation:
The sum of 429 and 17 is 446.

Question 4.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.2 Answer Key 15
Answer:

Explanation:
The sum of 668 and 213 is 881.

Problem Solving

Choose a way to solve. Write or draw to explain.

Question 5.
Multi-Step On Monday, there were 114- children at the park. There were 150 more children at the park on Tuesday than on Monday. How many children were at the park on both days?
_________ children
Answer:

Explanation:
The sum of 114 and 150 is 264
So, 264 children were at the park on both days.

Lesson Check

Choose the correct answer.

Question 6.
On Saturday, 155 pumpkins were sold at the town fair. On Sunday, 138 pumpkins were sold. How many pumpkins were sold on both days?
(A) 293
(B) 285
(C) 283
Answer:
(A) 293

Explanation:
On Saturday, 155 pumpkins were sold at the town fair
On Sunday 138 pumpkins were sold
155 + 138 = 293
So, 293 pumpkins were sold on both days.

Practice and Homework Lesson 10.2 Answer Key Grade 2 Question 7.
There were 229 fish in a large fish tank. Another large fish tank has 214 fish. How many fish are there in the two tanks?
(A) 443
(B) 433
(C) 444
Answer:
(A) 443

Explanation:
There were 229 fish in a large fish tank
Another large fish tank has 214 fish
229 + 214 = 443
So, 443 fishes are there in the two tanks.

Question 8.
On Thursday, 937 workers travel by train to work. On Friday, 353 workers travel by train to work. How many workers traveled by train on these two days?
(A) 780
(B) 790
(C) 784
Answer:

Go Math Lesson 10.2 Answers 2nd Grade Question 9.
The bus stop is 227 steps away from Karen’s house. One morning she walks to the bus stop. After school, she walks from the bus stop to her house. How many steps does she walk to and from the bus stop?
(A) 444
(B) 457
(C) 454
Answer:
(C) 454

Explanation:
The bus stop is 227 steps away from Karen’s house
One morning she walks to the bus stop. After school, she walks from the bus stop to her house
227 + 227 = 454
So, She walks 454 steps to and from the bus stop.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.2 Answer Key 3-Digit Addition: Regroup Ones Read More »

Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.5 Answer Key Find Sums for 4 Addends

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.5 Answer Key Find Sums for 4 Addends.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.5 Answer Key Find Sums for 4 Addends

Explore

Show how you solved each problem.

FOR THE TEACHER • Read this problem and have children choose a way to solve it. Shelly counts 16 ants in her ant farm. Pedro counts 22 ants in his farm. Tara counts 14 ants in her farm. How many ants do the 3 children count? Repeat for another problem.
Answer:
Shelly counts 16 ants in her ant farm.
Pedro counts 22 ants in his farm.
Tara counts 14 ants in her farm.
16 + 22 + 14 = 52
52 ants that the 3 children count

Math Talk
Mathematical Processes

Describe how you found the answer to the first problem.
Answer:
16 + 22 + 14 = 52
Explanation:
The sum of 3 two digit numbers are added

Model and Draw

You can add digits within a column in any order. Add the ones first. Then add the tens.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.5 Answer Key 1

Share and Show

Add.

Question 1.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.5 Answer Key 2
Answer:

Explanation:
The sum of 4 two digit numbers are added
23 + 11 + 22 + 31 = 87

Question 2.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.5 Answer Key 3
Answer:

Explanation:
The sum of 4 two digit numbers are added
30 + 15 + 3 + 25 = 73

Question 3.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.5 Answer Key 4
Answer:

Explanation:
The sum of 4 two digit numbers are added
13 + 26 + 54 + 12 = 105

Question 4.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.5 Answer Key 5
Answer:

Explanation:
The sum of 4 two digit numbers are added
27 + 2 + 23 + 13 = 65

Question 5.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.5 Answer Key 6
Answer:

45 + 14 + 35 + 51 = 145
Explanation:
The sum of 4 two digit numbers are added

Question 6.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.5 Answer Key 7
Answer:

Explanation:
The sum of 4 two digit numbers are added
32 + 21 + 15 + 30 = 98

Problem Solving

Add.

Question 7.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.5 Answer Key 8
Answer:

Explanation:
The sum of 4 two digit numbers are added
36 + 12 + 21 + 26 = 95

Question 8.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.5 Answer Key 9
Answer:

Explanation:
The sum of 4 two digit numbers are added
14 + 23 + 20 + 11 = 68

Question 9.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.5 Answer Key 10
Answer:

Explanation:
The sum of 4 two digit numbers are added
22 + 13 + 15 + 27 = 77

Question 10.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.5 Answer Key 11
Answer:

Explanation:
The sum of 4 two digit numbers are added
45 + 12 + 41 + 22 = 120

Question 11.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.5 Answer Key 12
Answer:

Explanation:
The sum of 4 two digit numbers are added
59 + 31 + 51 + 3 = 144

Question 12.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.5 Answer Key 13
Answer:

Explanation:
The sum of 4 two digit numbers are added
34 + 10 + 31 + 22 = 97

Solve. Write or draw to explain.

Question 13.
H.O.T. Multi-Step Laney added four numbers which have a total of 128. She spilled some juice over one number. What is that number?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.5 Answer Key 14
Answer:

Explanation:
He spilled the juice on number 33

Question 14.
H.O.T. Multi-Step Some friends need 100 shells for a project. Kate brings 21 shells, Paul brings 44 shells, and Noah brings 27 shells. How many more shells do they need?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.5 Answer Key 15
__________ more shells
Answer:
8 more shells
Explanation:
Some friends need 100 shells for a project.
Kate brings 21 shells,
Paul brings 44 shells,
and Noah brings 27 shells.
21 + 44 + 27 = 92
100 – 92 = 8
8  more shells that they need

Daily Assessment Task

Choose the correct answer.

Question 15.
Multi-Step John sees a group of 47 butterflies, a group of 30 butterflies, a group of 55 butterflies, and a group of 26 butterflies. How many butterflies does he see?
(A) 168
(B) 146
(C) 158
Answer: C
Explanation:
John sees a group of 47 butterflies,
a group of 30 butterflies,
a group of 55 butterflies,
and a group of 26 butterflies.
47 + 30 + 55 + 26 = 158
158 butterflies that he see

Question 16.
Connect At the Kite Festival there are 19 blue kites, 35 green kites, 20 yellow kites, and 23 orange kites. How many kites are there?
(A) 94
(B) 97
(C) 87
Answer: B
Explanation:
At the Kite Festival there are 19 blue kites,
35 green kites,
20 yellow kites,
and 23 orange kites.
19 + 35 + 20 + 23 = 97
97  kites are there.

Question 17.
TEXAS Test Prep There were 24 red beads, 31 blue beads, and 8 green beads in a jar. Then Sasha put 16 beads into the jar. How many beads are in the jar now?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.5 Answer Key 16
(A) 79
(B) 63
(C) 69
Answer:
Explanation:
There were 24 red beads,
31 blue beads,
and 8 green beads in a jar.
Then Sasha put 16 beads into the jar.
24 + 31 + 8 + 16 = 79
79 beads are in the jar now

TAKE HOME ACTIVITY • Have your child explain how he or she solved one of the exercises in this lesson.
Answer:
We had added the two digit numbers to find the sum of numbers.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.5 Homework and Practice Answer Key

Add.

Question 1.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.5 Answer Key 17
Answer:

Explanation:
The sum of 4 two digit numbers are added
34 + 23 + 40 + 17 = 114

Question 2.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.5 Answer Key 18
Answer:

Explanation:
The sum of 4 two digit numbers are added

Question 3.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.5 Answer Key 19
Answer:

Explanation:
The sum of 4 two digit numbers are added
46 + 31 + 52 + 43 = 172

Question 4.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.5 Answer Key 20
Answer:

Explanation:
The sum of 4 two digit numbers are added
22 + 19 + 41 + 63 = 145

Question 5.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.5 Answer Key 21
Answer:

Explanation:
The sum of 4 two digit numbers are added
34 + 10 + 37 + 55 = 136

Question 6.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.5 Answer Key 22
Answer:

Explanation:
The sum of 4 two digit numbers are added
12 + 24 + 53 + 30 = 119

Problem Solving

Question 7.
Multi-Step Kate read 32 pages on Monday, 21 pages on Tuesday, and 15 pages on Wednesday. Then she read some more on Thursday. Altogether she read 88 pages. How many pages did she read on Thursday?
32 + 21 + 15 + ☐ = 88
___________ pages
Answer:
20 pages
Explanation:
32 + 21 + 15 + ☐ = 88
32 + 21 + 15 + 20 = 88
20 pages that she read on Thursday

Lesson Check

Choose the correct answer.

Question 8.
There were 15 red marbles, 21 blue marbles, and 7 green marbles in a bag. Then Cameron put 18 black marbles into the bag. How many marbles are in the bag now?
(A) 57
(B) 61
(C) 51
Answer: B
Explanation:
There were 15 red marbles,
21 blue marbles,
and 7 green marbles in a bag.
Then Cameron put 18 black marbles into the bag.
15 + 21 + 7 + 18 = 61
61  marbles are in the bag now

Question 9.
There are 18 first graders, 20 second graders. and 16 third graders at the science fair. There are also 24 adults at the science fair. How many people are at the science fair?
(A) 68
(B) 54
(C) 78
Answer: C
Explanation:
There are 18 first graders,
20 second graders.
and 16 third graders at the science fair.
There are also 24 adults at the science fair.
18 + 20 + 16 + 24 = 78
78 people are at the science fair

Question 10.
Mr. Gomez has a toy store. In one day, he sells 22 dolls and 20 cars. He also sells 18 games and 26 puzzles. How many toys does he sell?
(A) 86
(B) 76
(C) 88
Answer: A
Explanation:
Mr. Gomez has a toy store. In one day, he sells 22 dolls and 20 cars.
He also sells 18 games and 26 puzzles.
22 + 20 + 18 + 26 = 86
86  toys that he sell

Question 11.
Multi-Step Some friends need 100 bows for a project. Sara brings 2 bows, Angela brings 50 bows, and Nora brings 34 bows. How many more bows do they need?
(A) 6
(B) 4
(C) 5
Answer: B
Explanation:
Some friends need 100 bows for a project.
Sara brings 2 bows,
Angela brings 50 bows,
and Nora brings 34 bows.
20 + 50 + 34 = 104
104 – 100 = 4
4 more bows that they need

Texas Go Math Grade 2 Lesson 7.5 Answer Key Find Sums for 4 Addends Read More »

Scroll to Top