Texas Go Math

Texas Go Math Grade 2 Module 11 Assessment Answer Key

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Module 11 Assessment Answer Key.

Texas Go Math Grade 2 Module 11 Assessment Answer Key

Concepts and Skills

Write the total value. (TEKS 2.5.A, 2.5.B)

Question 1.
Texas Go Math Grade 2 Module 11 Assessment Answer Key 1
Answer:
Total value = 31 cents
Explanation:
1 quarter dime = 25 cents
2 x 25 = 50
1 nickel = 5 cents
1 penny = 1 cent
50 + 5 + 1 = 56 cents

Question 2.
Texas Go Math Grade 2 Module 11 Assessment Answer Key 2
Answer:
Total value = 90 cents
Explanation:
1 quarter dime = 25 cents
3 x 25 = 75
1 dime = 10
1 nickel = 5 cents
1 penny = 1 cent
75 + 10 + 5 = 90 cents

Draw and label the coins from greatest to least value Write the total value two ways. (TEKS 2.5.A, 2.5.B)

Question 3.
Texas Go Math Grade 2 Module 11 Assessment Answer Key 3
___________ = ___________
Answer:
Total value = 45 cents
Explanation:
1 quarter dime = 25 cents
1 nickel = 5 cents
1 dime = 10 cents
1 penny = 1 cent
25 + 10 + 5 + 5 = 45 cents

Circle coins to make $1.00. Cross out the coins you do not use. (TEKS 2.5.A)

Question 4.
Texas Go Math Grade 2 Module 11 Assessment Answer Key 4
Answer:

Total value = $1
Explanation:
1 quarter dime = 25 cents
1 nickel = 5 cents
1 dime = 10 cents
1 penny = 1 cent
2 quarters are used
5 dimes are used
50 + 50 = 100 cents = $1

Fill in the bubble for the correct answer choice.

Question 5.
Chandra has these coins. What is the total value of her coins? (TEKS 2.5.A)
Texas Go Math Grade 2 Module 11 Assessment Answer Key 6
(A) 47¢
(B) 27¢
(C) 32¢
Answer: A
25 + 20 + 2 = 47
Explanation:
1 quarter dime = 25 cents
1 nickel = 5 cents
1 dime = 10 cents
1 penny = 1 cent

Question 6.
Isaac has 83¢. What is another way to write the amount of money Isaac has? (TEKS 2.5.B)
(A) ¢0.38
(B) 0.83¢
(C) $0.83
Answer: C
Explanation:
$0.83 is another way to write the amount of money Isaac has

Question 7.
Dakota wants to buy o book that costs one dollar. Which coins can Dakota use to buy the book? (TEKS 2.5.A)
(A) 4 dimes
(B) 4 quarters
(C) 4 nickels
Answer: B
Explanation:
1 quarter = 25 cents
4 x 25 = 100 cents = $1

Question 8.
There are 3 quarters, 1 dime, and 2 nickels in Jan’s bank. Jan puts another nickel in the bank. What is the total value of the coins in the bank? (TEKS 2.5.A)
(A) $1.00
(B) 75¢
(C) 95¢
Answer:
Explanation:
1 quarter dime = 25 cents
1 nickel = 5 cents
1 dime = 10 cents
1 penny = 1 cent
3 x 25 = 75
1 x 10 = 10
2 x 5 = 10
1 x 5 = 5
75 + 10 + 10 + 5 = 100 cents = $1

Question 9.
Craig has 3 dimes, 3 nickels, and 1 quarter. He wants to buy a muffin for 45c. How much money will he have after he buys the muffin? (TEKS 2.5.A)
Texas Go Math Grade 2 Module 11 Assessment Answer Key 5
(A) 25¢
(B) 15¢
(C) 20¢
Answer: A
Explanation:
1 quarter dime = 25 cents
1 nickel = 5 cents
1 dime = 10 cents
1 penny = 1 cent
3 x 10 = 30
3 x 5 = 15
1 x 25 = 25
25 + 30 + 15 = 70
70 – 45 = 25¢

Texas Go Math Grade 2 Module 11 Assessment Answer Key Read More »

Texas Go Math Grade 2 Lesson 12.3 Answer Key Write Multiplication Stories

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Lesson 12.3 Answer Key Write Multiplication Stories.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 12.3 Answer Key Write Multiplication Stories

Explore

Use counters to model the problem. Draw what you modeled. Then write an addition sentence for the problem.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 12.3 Answer Key 1
Carlos has ___________ blocks.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 12.3 Answer Key 1
Sam has ___________ blocks

FOR THE TEACHER • Read the following two problems. For each problem, have children model with counters and then draw a picture and show the addition. Carlos has 2 blue blocks, 3 red blocks, and 5 green blocks. How many blocks does Carlos have? Sam has 5 blue blocks. 5 red blocks, and 5 green blocks. How many blocks does Sam have?
Answer:
Carlos has 10 blocks.
Carlos has 2 blue blocks,
3 red blocks,
and 5 green blocks.
2 + 3 + 5 = 10
10  blocks that Carlos have
Sam has 15 blocks
Sam has 5 blue blocks
. 5 red blocks,
and 5 green blocks
5 + 5 + 5 = 15
15 blocks that Sam have

Math Talk
Mathematical Processes

Describe how the two problems are alike and how they different.
Answer:
The above problems are same
both are based on addition

Model and Draw

This story is about equal groups. The picture shows the story.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 12.3 Answer Key 2

Share and Show

Write stories about equal groups of toys. Use counters to show the groups. Draw a picture for each story.

Question 1.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 12.3 Answer Key 3
Answer:

Explanation:
Seema  has  9 cookies she shared 3 cookies on 3 plates
3 x 3 = 9

Texas Go Math Multiplication Stories 2nd Grade Question 2.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 12.3 Answer Key 4
Answer:

Explanation:
Diana has 8 balloons shared among 2 people
4 x 2 = 8 balloons

Problem Solving

Write stories about equal groups of marbles. Use counters to show the groups. Draw a picture for each story.

Question 3.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 12.3 Answer Key 5
Answer:

Explanation:
There are 12 marbles
shared among 6 people
each person got 2 marbles each
2 x 6 = 12

Question 4.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 12.3 Answer Key 6
Answer:

Explanation:
There are 16 marbles shared among
4 members
4 x 4 = 16
Each person got 4 marbles.

Solve.

Question 5.
H.O.T. Multi-Step Drew has 2 bags with 10 marbles in each bag. Tony has 5 bags with 4 marbles in each bag. Use words to compare the number of marbles that Drew and Tony each have.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 12.3 Answer Key 7
Answer:
20 marbles each have
Explanation:
Drew has 2 bags with 10 marbles in each bag.
2 x 10 = 20
Tony has 5 bags with 4 marbles in each bag.
4 x 5 = 20
same is the number of marbles that Drew and Tony each have.

Daily Assessment Task

Choose the correct answer.

Question 6.
Connect Mary Ann sees 4- starfish like the one shown. Look at the picture of a starfish. Which sentence best describes what she sees?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 12.3 Answer Key 8
(A) She sees 4 starfish with 5 legs each.
(B) She sees 5 starfish with 4 legs each.
(C) She sees 4 starfish with 3 legs each.
Answer: A
Explanation:
Ann sees 4- starfish like the one shown.
She sees 4 starfish with 5 legs each.
is the sentence that best describes what she sees

Texas Go Math Multiplication Stories for Grade 2 Question 7.
Write a story about equal groups of apples. Use counters to show the groups. Draw a picture for your story.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 12.3 Answer Key 9
Answer:

Explanation:
There are 12 apples shared among 4 people
each person got 3 apples each
4 x 3 = 12

Question 8.
TEXAS Test Prep Which sentence best matches the picture?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 12.3 Answer Key 10
(A) There are 3 groups of 4 counters each.
(B) There are 3 groups of 3 counters each.
(C) There are 7 groups of 2 counters each.
Answer: B
Explanation:
There are 3 groups of 4 counters each.
is the sentence best matches the picture

TAKE HOME ACTIVITY • Ask your child to show how he or she solved on exercise in the lesson.
Answer:
Explanation:

Texas Go Math Grade 2 Lesson 12.3 Homework and Practice Answer Key

Write stories about equal groups of shells. Draw a picture for each story.

Question 1.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 12.3 Answer Key 11
Answer:

Explanation:
There are 8 balls shared among 4 persons
4 x 2 = 8

Question 2.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 12.3 Answer Key 12
Answer:

Explanation:
There are 10 balls in the ground
they are shared among 5 players
2 x 5 = 10

Problem Solving

Question 3.
Complete the story. There are 7 circles in a row. There are 3 rows.
So, _____________
Answer:
21 circles
Explanation:
There are 7 circles in a row.
There are 3 rows.
7 x 3 = 21
21 circles in 3 rows

Solve. Write or draw to explain.

Question 4.
Multi-Step Jose has 2 bags with 6 marbles in each bag. Ray has 3 bags with 4 marbles in each bag. Compare the number of marbles that Jose and Ray have using words.
Answer:
12 marbles each have
Explanation:
Jose has 2 bags with 6 marbles in each bag.
2 x 6 = 12
Ray has 3 bags with 4 marbles in each bag.
3 x 4 = 12
12 = 12
same is the number of marbles that Jose and Ray have using words.

Lesson Check

Choose the correct answer.

Question 5.
Which sentence best describes the picture?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 12.3 Answer Key 13
(A) 3 children have 3 marbles each.
(B) 4 children have 3 marbles each.
(C) 4 children have 4 marbles each.
Answer: B
Explanation:
4 children have 3 marbles each.
is the sentence best describes the picture

Texas Go Math Grade 2 Multiplication Question 6.
There are 3 different cages of bunnies in the barn. Each cage has 8 bunnies in it. How many bunnies are in the barn?
(A) 21
(B) 30
(C) 24
Answer: C
Explanation:
There are 3 different cages of bunnies in the barn.
Each cage has 8 bunnies in it.
8 x 3 = 24
24 bunnies are in the barn

Question 7.
There are 10 chickens. Each chicken has 2 feet. How many feet are there?
(A) 20
(B) 12
(C) 22
Answer: A
Explanation:
There are 10 chickens.
Each chicken has 2 feet.
10 x 2 = 20
20 feet are there

Question 8.
Nicole saw some crayon boxes on a table. Which sentence best describes what she sees?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 12.3 Answer Key 14
(A) 10 boxes have 2 crayons in them.
(B) 4 boxes have 10 crayons in them.
(C) 2 boxes have 10 crayons in them.
Answer: C
Explanation:
2 boxes have 10 crayons in them.
sentence best describes what she sees

Texas Go Math Grade 2 Lesson 12.3 Answer Key Write Multiplication Stories Read More »

Texas Go Math Grade 2 Lesson 12.5 Answer Key Describe Division

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Lesson 12.5 Answer Key Describe Division.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 12.5 Answer Key Describe Division

Explore

Write the answer for each step in the problem.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 12.5 Answer Key 1

FOR THE TEACHER • Read the following situation to children, Corey is making groups of two counters. He has 8 counters. How many counters are left after he makes each group? Have children complete the number sentences.
Answer:

Explanation:
Yes, the children completed the number sentences.
0 counters are left
after making the number sentences.

Math Talk
Mathematical Processes

How is what you did like division? Explain.
Answer:
8 is divided in to 4 counters
with 2 counters each
To find the number sentence

Model and Draw

Use the pictures. Describe how the group was divided.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 12.5 Answer Key 2
There are __________ flowers.
Each vase can fit _________ flowers.
So, use __________ vases to fit all the flowers.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 12.5 Answer Key 3
There are __________ counters.
They are divided into __________ equal groups.
Each group has __________ counters.
Answer:
Texas Go Math Grade 2 Lesson 12.5 Answer Key 2
There are 6 flowers.
Each vase can fit 3 flowers.
So, use 2 vases to fit all the flowers.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 12.5 Answer Key 3
There are 10 counters.
They are divided into 5 equal groups.
Each group has 2 counters.

Share and Show

Use the pictures. Describe how the things are divided.

Question 1.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 12.5 Answer Key 4
Bella has __________ pictures on pages.
Each __________ can fit
So, she uses __________.
Answer:
Bella has 3 pictures on the pages.
Each 4 can fit
So, she uses 12.
Explanation:
3 x 4 = 12
12 ÷ 4 = 3

Texas Go Math Grade 2 Lesson 12.5 Answer Key Question 2.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 12.5 Answer Key 5
There are __________ pencils.
They are divided into __________ equal groups.
So, each group has __________.
Answer:
There are 9 pencils.
They are divided into 3 equal groups.
So, each group has 3.
Explanation:
In total there are 9 pencils
each group has 3 pencils
shared among 3 groups

Problem Solving

Use the pictures. Describe how the things are divided.

Question 3.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 12.5 Answer Key 6
Jack has __________ cookies on plates.
Each ___________.
So, he uses _____________.
Answer:
Jack has 8 cookies on plates.
Each 4 .
So, he uses 2.
Explanation:
In total there are 8 cookies
they were shared among 2 plates
each plate has 4 cookies each

Question 4.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 12.5 Answer Key 7
There are __________ shells. They are divided into _________________.
So, ____________________
Answer:
There are 4 shells. They are divided into 2.
So, 2
Explanation:
In total, there are 4 shells
They are shared among 2 groups
4 ÷ 2 = 2
Each group has 2 shells

Solve. Write or draw to explain.

Go Math Answer Key Grade 2 Lesson 12.5 Question 5.
H.O.T. Multi-Step Chase has 20 pebbles and Mia has 7 pebbles. They divide all the pebbles into groups of 3. How many equal groups are there?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 12.5 Answer Key 8
____________ equal groups
Answer:
9 equal groups
Explanation:
Chase has 20 pebbles and Mia has 7 pebbles.
20 + 7 = 27
They divide all the pebbles into groups of 3.
27 ÷ 3 = 9
9 equal groups are there

Question 6.
H.O.T. Lily buys 6 bags of dog treats. Each bag has the same number of treats. She buys 24 treats in all. How many treats are in each bag?
___________ treats
Answer:
4 treats
Explanation:
Lily buys 6 bags of dog treats.
Each bag has the same number of treats.
She buys 24 treats in all.
24 ÷ 6 = 4
4 treats are in each bag

Daily Assessment Task

Choose the correct answer.

Question 7.
Reasoning There are 14- puppets in a puppet show. One person controls 2 puppets. How many people are controlling the puppets?
(A) 6
(B) 8
(C) 7
Answer: C
Explanation:
There are 14- puppets in a puppet show.
One person controls 2 puppets.
14 ÷ 2 = 7
7 people are controlling the puppets

Question 8.
Use the pictures to describe how things are divided.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 12.5 Answer Key 9
There are ___________ buttons.
They are divided into ______________.
So, _______________.
Answer:
There are 15 buttons.
They are divided into 3.
So, 5.
Explanation:
In total there are 15 buttons
they are shared among 3 groups
and 5 in each group.

Go Math Grade 2 Answer Key Pdf Describe Division Question 9.
TEXAS Test Prep Cole has 21 toy cars. He divides them into 3 equal groups. How many toy cars are in each group?
(A) 18
(B) 24
(C) 7
Answer: C
Explanation:
Cole has 21 toy cars.
He divides them into 3 equal groups.
21 ÷ 3 = 7
7 toy cars are in each group

TAKE HOME ACTIVITY • Ask your child to show how he or she solved an exercise in the lesson.
Answer:
Texas Go Math Grade 2 Lesson 12.5 Answer Key 10
Betty has ____________ carrots on plates.
Each _____________.
So, she uses ______________.
Answer:
Betty has 25 carrots on plates.
Each 5 carrots
So, she uses 5 plates.
Explanation:
25 carrots are shared among 5 plates
25 ÷5 = 5
so, 5 plates

Texas Go Math Grade 2 Lesson 12.5 Homework and Practice Answer Key

Use the pictures. Describe how the things are divided.

Question 1.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 12.5 Answer Key 10
Betty has ____________ carrots on plates.
Each _____________.
So, she uses ______________.
Answer:
Betty has 25 carrots on plates.
Each 5 carrots
So, she uses 5 plates.
Explanation:
25 carrots are shared among 5 plates
25 ÷5 = 5
so, 5 plates

Go Math Practice and Homework Lesson 12.5 Answer Key 2nd Grade Question 2.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 12.5 Answer Key 11
There are 6 oranges. They are divided into ______________ .
So, _____________________.
Answer:
There are 6 oranges. They are divided into 3.
So, 2. in each box
Explanation:
6 ÷ 3 = 2
6 oranges shared in 3 boxes
Each box has 2 oranges each

Problem Solving

Solve. Write or draw to explain.

Question 3.
Jordan buys 4 boxes of postcards. He buys 28 postcards in all. How many postcards are in each box?
__________ postcards
Answer:
7 postcards
Explanation:
Jordan buys 4 boxes of postcards.
He buys 28 postcards in all.
28 ÷ 4 = 7
7 postcards are in each box

Question 4.
Multi-Step Carlo has 12 daisies and 6 roses. She divides the flowers into groups of 3. How many flowers are in each group?
_____________ groups
Answer:
6 flowers
Explanation:
Carlo has 12 daisies and 6 roses.
12 + 6 = 18
She divides the flowers into groups of 3.
18 ÷ 3 = 6
6 flowers are in each group

Lesson Check

Choose the correct answer.

Question 5.
Greg has 27 toy trucks. He divides them into 3 equal groups. How many toy trucks are in each group?
(A) 9
(B) 7
(C) 8
Answer: A
Explanation:
Greg has 27 toy trucks.
He divides them into 3 equal groups.
27 ÷ 3 = 9
9 toy trucks are in each group

Go Math Lesson 12.5 Homework Answer Key Grade 2 Question 6.
Sandy has a bag of 35 peanuts. She gave 5 friends an equal number of peanuts. How many peanuts did each friend get?
(A) 8
(B) 6
(C) 7
Answer: C
Explanation:
Sandy has a bag of 35 peanuts.
She gave 5 friends an equal number of peanuts.
35 ÷ 5 = 7
7 peanuts that each friend get

Question 7.
The flower shop has 32 flowers in vases. Each vase has 8 flowers in it. How many vases are there?
(A) 4
(B) 7
(C) 6
Answer: A
Explanation:
The flower shop has 32 flowers in vases.
Each vase has 8 flowers in it.
32 ÷ 8 = 4
4 vases are there

Go Math Grade 2 Division Lesson 12.5 Answer Key Question 8.
The lunch room has 6 tables and 36 chairs. There are an equal number of chairs at each table. How many chairs are at each table?
(A) 7
(B) 6
(C) 5
Answer: B
Explanation:
The lunch room has 6 tables and 36 chairs.
There are an equal number of chairs at each table.
36 ÷ 6 = 6
6 chairs are at each table

Texas Go Math Grade 2 Lesson 12.5 Answer Key Describe Division Read More »

Texas Go Math Grade 2 Lesson 11.1 Answer Key Find the Total Value

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Lesson 11.1 Answer Key Find the Total Value.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 11.1 Answer Key Find the Total Value

Explore

Draw the coins. Write the total value.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 11.1 Answer Key 1

FOR THE TEACHER • Read the problem to children. Jamal has 2 dimes and 3 nickels. What is the total value of his coins? Have children draw coins and label the drawings with 1, 5, or 10, Repeat for collections of 3 nickels and 3 pennies, then 2 dimes, 3 nickels, and 1 penny.
Answer:

Explanation:
1 dime = 10 cents
1 nickel = 5 cents
1 penny = 1 cent

Math Talk
Mathematical Processes

Explain how to count a collection of dimes, nickels, and pennies.
Answer:
Explanation:
1 dime = 10 cents
1 nickel = 5 cents
1 penny = 1 cent

Model and Draw

A quarter has a value of 25 cents.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 11.1 Answer Key 2
Texas Go Math Grade 2 Lesson 11.1 Answer Key 3
Explanation:

Explanation:
Written the total value
the total value of coins is = 72 cents.

Share and Show

Count on to find the total value.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 11.1 Answer Key 4

Question 1.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 11.1 Answer Key 5
Answer:

Explanation:
Written the total value
the total value of coins is = 50 cents.

Go Math Grade 2 Lesson 11.1 Answer Key Question 2.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 11.1 Answer Key 6
Answer:

Explanation:
Written the total value
the total value of coins is = 86 cents.

Question 3.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 11.1 Answer Key 7
Answer:

Explanation:
Written the total value
the total value of coins is = 62 cents.

Problem Solving

Count on to find the total value.

Question 4.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 11.1 Answer Key 8
Answer:

Explanation:
Written the total value
the total value of coins is = 100 cents.

Question 5.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 11.1 Answer Key 9
Answer:

Explanation:
Written the total value
the total value of coins is = 80 cents.

Lesson 11.1 Answer Key Go Math Grade 2 Question 6.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 11.1 Answer Key 10
Answer:

Explanation:
Written the total value
the total value of coins is = 38 cents.

Draw and label coins to solve.

Question 7.
H.O.T. Ed’s coin has the same value as a group of 5 pennies and 4 nickels. What is his coin?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 11.1 Answer Key 11
Answer:

Explanation:
1 nickel = 5 cents
1 penny = 1 cent
5 x 5 = 5
4 x 5 = 20
20 + 5 = 25

Question 8.
H.O.T. Multi-Step Ginnie has two groups of coins. Each group has a total value of 51c. There is at least I quarter in each group. What coins could she have?
Answer:
1 quarter in each group
is the least quarter
1 quarter and 1 penny she should have in each set

Daily Assessment Task

Choose the correct answer.

Question 9.
Evaluate Minnie using these coins to buy a bagel. How much does the bagel cost?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 11.1 Answer Key 14
(A) 80¢
(B) 50¢
(C) 75¢
Answer: C
Explanation:
1 quarter = 25 cents
1 dime = 10 cents
1 nickel = 5 cents
1 penny = 1 cent
2 x 25 = 50
2 x 10 = 20
1 x 5 = 5
50 + 20 + 5= 75

Go Math Answer Key Grade 2 Lesson 11.1 Question 10.
Connect Harry uses these coins to buy some cheese. How much money is this?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 11.1 Answer Key 12
(A) 35¢
(B) 45¢
(C) 15¢
Answer: A
Explanation:
1 quarter = 25 cents
1 dime = 10 cents
1 nickel = 5 cents
1 penny = 1 cent
1 x 25 = 25
2 x 5 = 10
25 + 10 = 35

Go Math Lesson 11.1 Answer Key 2nd Grade Question 11.
TEXAS Test Prep Tom gives these coins to his brother. How much money does Tom give to his brother?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 11.1 Answer Key 13
(A) 50¢
(B) 25¢
(C) 65¢
Answer: C
Explanation:
1 quarter = 25 cents
1 dime = 10 cents
1 nickel = 5 cents
1 penny = 1 cent
2 x 25 = 50
3 x 5 = 15
50 + 15 = 65

TAKE HOME ACTIVITY • Have your child draw two quarters, two dimes, and two nickels, and then find the total value.
Answer:

Explanation:
1 quarter = 25 cents
1 dime = 10 cents
1 nickel = 5 cents
1 penny = 1 cent
2 x 25 = 50
2 x 5 = 10
2 x 1 = 2
50 + 10 + 2= 62cents

Texas Go Math Grade 2 Lesson 11.1 Answer Key Find the Total Value Read More »

Texas Go Math Grade 2 Lesson 16.1 Answer Key Measure with Inch Models

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Lesson 16.1 Answer Key Measure with Inch Models.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 16.1 Answer Key Measure with Inch Models

Explore

Use color tiles to measure the length.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 16.1 Answer Key 1 ___________ color tiles

Texas Go Math Grade 2 Lesson 16.1 Answer Key 2 ___________ color tiles

Texas Go Math Grade 2 Lesson 16.1 Answer Key 3 ___________ color tiles
Answer:

Explanation:
The first ribbon is about 3 color tiles long
The second ribbon is about 4 color tiles long
The third ribbon is about 2 color tiles long.

FOR THE TEACHER • Read the following problem. Manny wants to know the lengths of his three chenille sticks. How can Manny measure the sticks?
Answer:

Math Talk
Mathematical Processes

Describe how to use color tiles to measure the length an object.
Answer:
To measure length of an object using color tiles, place color tiles along the length of the object without giving gaps. Then count the number of tiles. The length of the object will be equal to the number of tiles.

Model and Draw

A color tile is about 1 inch long.
About how many inches long is this string?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 16.1 Answer Key 4
Count the color tiles to measure the length of the string in inches.
The string is 4 color tiles long.
So, the string is about __________ inches long.
Answer:
I counted the color tiles to measure the length of the string in inches.
The string is 4 color tiles long.
So, the string is about 4 inches long.

Share and Show

Use color tiles. Measure the length of the object in inches.

Question 1.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 16.1 Answer Key 5
about __________ inches
Answer:

Explanation:
I counted the color tiles to measure the length of the string in inches.
The string is 3 color tiles long.
So, the string is about 3 inches long.

Question 2.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 16.1 Answer Key 6
about __________ inches
Answer:

Explanation:
I counted the color tiles to measure the length of the string in inches.
The string is 5 color tiles long.
So, the string is about 5 inches long.

Question 3.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 16.1 Answer Key 7
about __________ inches
Answer:

Explanation:
I counted the color tiles to measure the length of the string in inches.
The string is 2 color tiles long.
So, the string is about 2 inches long.

Question 4.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 16.1 Answer Key 8
about __________ inches
Answer:

Explanation:
I counted the color tiles to measure the length of the string in inches.
The string is 4 color tiles long.
So, the string is about 4 inches long.

Problem Solving

Use color tiles. Measure the length of the object in inches.

Question 5.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 16.1 Answer Key 9
about _________ inches
Answer:

Explanation:
I counted the color tiles to measure the length of the string in inches.
The string is 5 color tiles long.
So, the string is about 5 inches long.

Question 6.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 16.1 Answer Key 10
about _________ inches
Answer:

Explanation:
I counted the color tiles to measure the length of the string in inches.
The string is 4 color tiles long.
So, the string is about 4 inches long.

Question 7.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 16.1 Answer Key 11
about _________ inches
Answer:

Explanation:
I counted the color tiles to measure the length of the string in inches.
The string is 6 color tiles long.
So, the string is about 6 inches long.

Solve.

Question 8.
H.O.T. Multi-Step Blue paper chains are 8 inches long. Red paper chains are 6 inches long. How many are needed to have 22 inches of paper chains?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 16.1 Answer Key 12
_________ blue paper chains
_________ red paper chains
Answer:
2 blue paper chains
1 red paper chains

Explanation:
Blue paper chains are 8 inches long. Red paper chains are 6 inches long
8+8+6=24
To make 22 we need 2 blue paper chains and 1 red paper chains
Therefore to have 22 inches of paper chains we need 2 Blue paper chains and 1 Red paper chain.

Question 9.
H.O.T. Liza has a piece of ribbon that is 12 inches long. She needs to cut it into pieces that are each 4 inches long. How many pieces can she make?
___________ pieces
Answer:
3 pieces

Explanation:
Liza has a piece of ribbon that is 12 inches long. She needs to cut it into pieces that are each 4 inches long
To find the number of pieces of ribbon divide 12 by 4
12/4=3
Therefore, Liza can make 3 pieces of ribbon.

Daily Assessment Task

Choose the correct answer.

Question 10.
Use color tiles to measure. Which is the best choice for the length of the crayon?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 16.1 Answer Key 13
(A) about 1 inch
(B) about 6 inches
(C) about 4 inches
Answer:

Explanation:
I counted the color tiles to measure the length of the crayon in inches.
The crayon is 4 color tiles long.
So, the crayon is about 4 inches long.

Question 11.
Analyze The ribbon is about 5 inches long. Which is the best choice for the length of the yarn?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 16.1 Answer Key 14
(A) about 4 inches
(B) about 2 inches
(C) about 6 inches
Answer:

Explanation:
I counted the color tiles to measure the length of the yarn in inches.
The yarn is 4 color tiles long.
So, the yarn is about 4 inches long.

Question 12.
Texas Test Prep Jeremy used color tiles to measure the yarn. Which is the best choice for the length of the yarn?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 16.1 Answer Key 15
(A) about 1 inch
(B) about 3 inches
(C) about 2 inches
Answer:

Explanation:
I counted the color tiles to measure the length of the yarn in inches.
The yarn is 2 color tiles long.
So, the yarn is about 2 inches long.

TAKE HOME ACTIVITY • Have your child use several of the some small item (such as paper clips), to measure the lengths of some objects at home.
Answer:

Texas Go Math Grade 2 Lesson 16.1 Homework and Practice Answer Key

Each tile is 1 inch long. What is the length of the object in inches.

Question 1.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 16.1 Answer Key 16
about ___________ inches
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-16.1-Answer-Key-16
Explanation:
In the above image we can observe each tile represents 1 inch long. I counted the color tiles to measure the length of the object in inches. There are three tiles. So, the length of the object is about 3 inches long.
Question 2.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 16.1 Answer Key 20
about ___________ inches
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-16.1-Answer-Key-20
Explanation:
In the above image we can observe each tile represents 1 inch long. I counted the color tiles to measure the length of the object in inches. There are two tiles. So, the length of the object is about 2 inches long.

Problem Solving

Question 3.
Multi-Step Blue paper chains are 4 inches long. Red paper chains are 3 inches long. How many are needed to have 10 inches of paper chains?
_____________ blue paper chain
_____________ red paper chain
Answer:
4 inches + 3 inches = 7 inches
10 inches – 7 inches = 3 inches
1 blue paper chain
2 red paper chain
Explanation:
Lets take one blue chain and one red chain. So, the total inches will be 7 (4 + 3= 7).
In order to have 10 inches of paper chains, we still need 3 inches (10 – 7 = 3) that is another red paper chain.
So, finally we need 1 blue paper chains and two red paper chains.

Lesson Check

Choose the correct answer.

Question 4.
The yarn is about 4 inches long. Which is the best choice for the length of the pen?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 16.1 Answer Key 17
(A) about 1 inch
(B) about 6 inches
(C) about 4 inches
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-16.1-Answer-Key-17
Option B is correct.
Explanation:
The yarn is about 4 inches long. The remaining length of the yarn is about 2 inches long. Add 4 inches with 2 inches the sum is 6 inches. The length of the pen is about 6 inches long. So, draw a circle for option B.

Question 5.
The ribbon is about 4 inches long. Which is the best choice for the length of the yarn?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 16.1 Answer Key 18
(A) about 2 inch
(B) about 5 inches
(C) about 4 inches
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-16.1-Answer-Key-18
Option A is correct.
Explanation:
The ribbon is about 4 inches long as we can observe in the above image. The length of the yarn is half of the ribbon length. The length of the yarn is about 2 inch long. So, draw a circle for option A.

Question 6.
The yarn is about 3 inches long. Which is the best choice for the length of the crayon?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 16.1 Answer Key 19
(A) about 3 inch
(B) about 6 inches
(C) about 4 inches
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-16.1-Answer-Key-19
The length of the crayon is about 4 inches long.
Option C is correct.
Explanation:
The yarn is about 3 inch long as we can observe in the above image. The remaining length of the yarn is about 1 inch long. Add 3 inch with 1 inch the sum is 4 inches. The length of the crayon is about 4 inches long. So, draw a circle for option C.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 16.1 Answer Key Measure with Inch Models Read More »

Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.4 Answer Key 3-Digit Subtraction

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.4 Answer Key 3-Digit Subtraction.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.4 Answer Key 3-Digit Subtraction

Unlock the Problem

There were 436 people at the art show. 219 people left the art show early. How many people stayed at the art show?

Read

What information am I given?
__________ people were at the art show.
Then, ___________ people left the show.

Plan

What is my plan or strategy?
I can ___________ to solve the problem.

Solve

Show how you solve the problem.
Make a model. Then draw a quick picture of your model.
_________ people
Answer:

Explanation:
There are 438 people at the art show, 111 people left the show.
I can subtract to solve the problem.
There are 327 people at the art show.

HOME CONNECTION • Your child used a model and a quick picture to represent and solve a subtraction problem.
Answer:

Try Another Problem

Make a model to solve. Then draw a quick picture of your model.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.4 Answer Key 1

Question 1.
There are 532 pieces of art at the show. 319 pieces of art are paintings. How many pieces of art are not paintings?
____________ pieces of art.
Answer:

Explanation:
532 – 319 is 213.
So, 213 pieces are not paintings.

Go Math Lesson 10.4 2nd Grade Question 2.
245 children go to the face-painting event. 114 of the children or boys. How many of the children are girls?
___________ girls
Answer:

Explanation:
245 – 114 = 131
So, 131 children are girls.

Math Talk
Mathematical Processes

Explain how you solved the first problem.
Answer:

Share and Show

Make a model to solve. Then draw a quick picture of your model.

Question 3.
There were 237 books on the shelves. Miss Lane took 126 books off the shelves. How many books were still on the shelves?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.4 Answer Key 2
__________ books
Answer:

Explanation:
237 – 126 = 111
So, 111 books are still on the shelves.

Problem Solving

Solve. Write or draw to explain.

Go Math Answer Key Grade 2 Lesson 10.4 Question 4.
H.O.T. Multi-Step Maria has 127 animal cards. Ellen has twice that number of cards. How many animal cards do the girls have?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.4 Answer Key 3
_________ animal cards
Answer:

Explanation:
The sum of 127, 127 and 127 is 381
So, the girls have 381 animal cards in all.

Question 5.
H.O.T. 164 children and 31 adults saw the movie in the morning. 125 children saw the movie in the afternoon. How many fewer children saw the movie in the afternoon than in the morning?
___________ fewer children
Answer:

Explanation:
The difference of 164 and 125 is 39
So, 39 fewer children saw the movie in the afternoon than in the morning.

Daily Assessment Task

Choose the correct answer.

Question 6.
Analyze In the scavenger hunt, Shawn needs to find 125 objects. He found 116 objects so far. How many more objects does he need to find?
(A) 9
(B) 19
(C) 10
Answer:
(A) 9

Explanation:
In the scavenger hunt, Shawn needs to find 125 objects
He found 116 objects so far
125 – 116 is 9
So, 9 more objects he need to find.

Go Math Grade 2 Lesson 10.4 Answer Key Question 7.
Apply There are 156 game cards in the box. Then Felipe takes 138 cards out of the box. How many cards are still in the box?
(A) 8
(B) 28
(C) 18
Answer:
(C) 18

Explanation:
There are 156 game cards in the box
Then Felipe takes 138 cards out of the box
156 – 138 = 18
SO, 18 cards are still in the box.

Question 8.
Dion has 175 marbles. He put 155 marbles into a box, and gave the rest to his sister. How many marbles did Dion give to his sister?
(A) 25
(B) 15
(C) 20
Answer:
(C) 20

Explanation:
Dion has 175 marbles
He put 155 marbles into a box, and gave the rest to his sister
175 – 155 = 20
So, Dion gave 20 marbles to his sister.

Question 9.
TEXAS Test Prep Mr. Grant had 350 balloons. He sold 133 balloons at the park. How many balloons does he have now?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.4 Answer Key 4
(A) 223
(B) 217
(C) 483
Answer:
(B) 217

Explanation:
Mr. Grant had 350 balloons.
He sold 133 balloons at the park
350 – 133 = 217
So, he have 217 balloons now.

TAKE HOME ACTIVITY • Ask our child to choose one of the problems in this lesson and solve it in a different way.
Answer:

Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.4 Homework and Practice Answer Key

Make a model to solve. Then draw a quick picture of your model.

Question 1.
There were 225 rubber ducks in a large box. Angela took 112 rubber ducks out of the box. How many rubber ducks were still in the box?
___________ rubber ducks
Answer:

Explanation:
225 – 112 is 113
So, 113 rubber ducks were still in the box.

Problem Solving

Solve.

Go Math 2nd Grade Practice and Homework Lesson 10.4 Question 2.
There were 112 children and 15 adults at the library on Monday. On Tuesday, 128 children and 15 adults went to the library. How many fewer children were at the library on Tuesday than on Monday?
_________ fewer children
Answer:

Explanation:
The difference of 128 and 112 is 16
So, 16 fewer children were at the library on tuesday than on monday.

Question 3.
Multi-Step Paul has 172 trading cards. Eli has twice that number of cards. Then Paul gave away 21 cards. How many trading cards do the boys have now?
__________ trading cards
Answer:

Explanation:
The sum of 172, 172, 172 and 21 is 537
So, the boys have 537 trading cars.

Lesson Check

Choose the correct answer.

Question 4.
George had 280 tickets. He sold 177 tickets at the youth club. How many tickets does he have now?
(A) 103
(B) 417
(C) 113
Answer:
(A) 103

Explanation:
George had 280 tickets
He sold 177 tickets at the youth club
280 – 177 = 103
So, he have 103 tickets now.

Go Math Practice and Homework Lesson 10.4 Answer Key 2nd Grade Question 5.
Laura has 182 stamps. She put 72 stamps into an envelope. Then she gave the rest to her friend. How many stamps did Laura give to her friend?
(A) 100
(B) 110
(C) 120
Answer:
(B) 120

Explanation:
Laura has 182 stamps. She put 72 stamps into an envelope
The she gave the rest to her friend
182 – 72 = 120
So, Laura gave 120 stamps to her friend.

Question 6.
A notebook has 144 pages. Josh gave some pages to Adam. Now he has 139 pages. How many pages did he give to Adam?
(A) 5
(B) 15
(C) 25
Answer:
(A) 5

Explanation:
A notebook has 144 pages
Josh gave some pages to Adam. Now he has 139 pages
144 – 139 = 5
So, Josh gave 5 pages to Adam.

Go Math Grade 2 Lesson 10.4 Homework Answers Question 7.
Michelle and her group are on a school treasure hunt. They need to find 150 counters to win. They have found 121 counters. How many more counters do Michelle’s group need to find?
(A) 39
(B) 19
(C) 29
Answer:
(C) 29

Explanation:
Michelle and her group are on a school treasure hunt.
They need to find 150 counters to win. They have found 121 counters.
150 – 121 = 29
So, Michelle’s group needs to find 29 more counters.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.4 Answer Key 3-Digit Subtraction Read More »

Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.5 Answer Key 3-Digit Subtraction: Regroup Tens

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.5 Answer Key 3-Digit Subtraction: Regroup Tens.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.5 Answer Key 3-Digit Subtraction: Regroup Tens

Explore

Use Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.5 Answer Key 1 to model the problem. Draw a quick picture to show what you did.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.5 Answer Key 2

FOR THE TEACHER • Read the following problem and have children model it with blocks. 473 people went to the football game 146 people were still there at the end of the game. How many people left before the end of the game? Have children draw quick pictures of their models.
Answer:

Explanation:
The difference of 473 and 146 is 327.

Math Talk
Mathematical Processes

Describe what to do when there are not enough ones to subtract from.
Answer:

Model and Draw

Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.5 Answer Key 3

Share and Show

Solve. Write the difference.

Go Math Grade 2 Answer Key Lesson 10.5 Question 1.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.5 Answer Key 4
Answer:

Explanation:
The difference of 431 and 326 is 105.

Question 2.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.5 Answer Key 5
Answer:

Explanation:
The difference of 658 and 237 is 421.

Problem Solving

Solve. Write the difference.

Question 3.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.5 Answer Key 6
Answer:

Explanation:
The difference of 965 and 238 is 727.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.5 Answer Key Question 4.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.5 Answer Key 7
Answer:

Explanation:
The difference of 489 and 149 is 340.

Question 5.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.5 Answer Key 8
Answer:

Explanation:
The difference of 645 and 227 is 418.

Question 6.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.5 Answer Key 9
Answer:

Explanation:
The difference of 670 and 138 is 532.

Solve. Write or draw to explain.

Lesson 10.5 Texas Go Math Grade 2 Answer Key Question 7.
H.O.T. Multi-Step There were 287 music books and 134 science books in the store. After some books were sold, there were 159 books left. How many books were sold?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.5 Answer Key 10
_________ books
Answer:

Explanation:
The difference of 421 and 159 is 262.
262 books are sold.

Question 8.
H.O.T. There are 235 whistles and 42 bells in the store. Ryan counts 128 whistles on the shelf. How many whistles are not on the shelf?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.5 Answer Key 11
_________ whistles
Answer:

Explanation:
The difference of 235 and 128 is 107.
107 whistles are not on the shelf.

Daily Assessment Task

Choose the correct answer.

Question 9.
Analyze Harlan has 392 baseball cards. He gives Jack 115 cards. How many cards does Harlan have now?
(A) 347
(B) 277
(C) 237
Answer:

Explanation:
The difference of 392 and 115 is 277.
Harlan have 277 baseball cards now.

Go Math 2nd Grade Answer Key Lesson 10.5 Question 10.
Tywana has 291 soccer cards. She gives her brother 125 cards. How many cards does she have now?
(A) 115
(B) 125
(C) 166
Answer:

Explanation:
The difference of 291 and 125 is 166.
Tywana have 166 cards now.

Question 11.
Rey wants to collect all 196 cards of a set. So far, he has 157 of the cards. How many more cards does Rey need to complete the set?
(A) 49
(B) 39
(C) 41
Answer:

Explanation:
The difference of 196 and 157 is 39.
Rey need 39 cards to complete the set.

Go Math Grade 3 Lesson 10.5 Answer Key Question 12.
TEXAS Test Prep Ms. Watson has 254 stickers. She gives 123 stickers to her students. How many stickers does she still have?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.5 Answer Key 12
(A) 121
(B) 137
(C) 131
Answer:

Explanation:
The difference of 254 and 123 is 131.
Ms. Watson has 131 stickers now.

TAKE HOME ACTIVITY • Ask your child to explain why he or she regrouped in only some of the problems in this lesson.
Answer:

Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.5 Homework and Practice Answer Key

Solve. Write the difference.

Question 1.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.5 Answer Key 13
Answer:

Explanation:
The difference of 466 and 248 is 218.

Question 2.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.5 Answer Key 14
Answer:

Explanation:
The difference of 573 and 337 is 236.

Go Math Practice and Homework Lesson 10.5 Answer Key 2nd Grade Question 3.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.5 Answer Key 15
Answer:

Explanation:
The difference of 759 and 319 is 441.

Question 4.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.5 Answer Key 16
Answer:

Explanation:
The difference of 541 and 317 is 224.

Problem Solving

Solve. Write or draw to explain.

Question 5.
Multi-Step A bookstore has 148 books about people and 136 books about places. Some books were sold. Now there are 137 books left. How many books were sold?
___________ books
Answer:

Explanation:
The difference of 284 and 137 is 147.
147 books were sold.

Lesson Check

Choose the correct answer.

Question 6.
Ms. Bradley has 285 gold seals. She gives 68 gold seals to her students. How many gold seals does she still have?
(A) 223
(B) 227
(C) 217
Answer:

Explanation:
The difference of 285 and 68 is 217.
Ms. Bradley still have 217 gold seals.

Question 7.
There are 253 baseball bots and 145 balls in the sports store. There are 144 baseball bats in boxes. How many baseball bats are not in boxes?
(A) 111
(B) 109
(C) 108
Answer:

Explanation:
The difference of 253 and 144 is 109.
109 baseball bats are not in boxes.

Go Math Answer Key Grade 2 Lesson 10.5 Question 8.
Lisa has 291 beads. She gives her cousin Sharon 125 beads to start a collection. How many beads does Lisa have left?
(A) 166
(B) 416
(C) 174
Answer:

Explanation:
The difference of 291 and 125 is 166.
166 beads are still left with Lisa.

Question 9.
Ryan wants to collect all 145 cars of a toy car collection. So far, he has 38 of the cars. How many more cars does Ryan need to complete the set?
(A) 183
(B) 113
(C) 107
Answer:

Explanation:
The difference of 145 and 38 is 107.
Ryan need 107 cards to complete the set.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.5 Answer Key 3-Digit Subtraction: Regroup Tens Read More »

Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.6 Answer Key 3-Digit Subtraction: Regroup Hundreds

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.6 Answer Key 3-Digit Subtraction: Regroup Hundreds.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.6 Answer Key 3-Digit Subtraction: Regroup Hundreds

Explore

Draw quick pictures to show the problem.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.6 Answer Key 1

FOR THE TEACHER • Read the following problem and have children model it with quick pictures. The Reading Club collected 349 books 173 books were fiction books. The other books were nonfiction books. How many nonfiction books were there?
Answer:

Explanation:
The difference of 349 and 173 is 176.

Math Talk
Mathematical Processes

Describe what to do when there are not enough tens to subtract from.
Answer:

Model and Draw

Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.6 Answer Key 17

Share and Show

Solve. Write the difference.

Question 1.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.6 Answer Key 3
Answer:

Explanation:
The difference of 478 and 356 is 122.

Go Math Grade 2 Lesson 10.6 Answer Key Question 2.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.6 Answer Key 4
Answer:

Explanation:
The difference of 814 and 263 is 551.

Problem Solving

Solve. Write the difference.

Question 3.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.6 Answer Key 5
Answer:

Explanation:
The difference of 435 and 192 is 243.

Question 4.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.6 Answer Key 6
Answer:

Explanation:
The difference of 387 and 47 is 340.

Question 5.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.6 Answer Key 7
Answer:

Explanation:
The difference between 588 and 450 is 138.

Go Math Lesson 10.6 Answer Key 2nd Grade Question 6.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.6 Answer Key 8
Answer:

Explanation:
The difference of 345 and 263 is 82.

Solve. Write or draw to explain.

Question 7.
H.O.T. Multi-Step Sam built two towers. He used 139 blocks for the first tower. He used 276 blocks in ail. For which tower did he use more blocks?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.6 Answer Key 9
Explain how you solved the problem.
Answer:
276-139=137

Explanation:
Sam built two towers.
He used 139 blocks for the first tower.
He used 276 blocks in ail.
For second tower he uses more blocks that is 276.

Question 8.
H.O.T. There were 375 puzzle pieces in the box. Liz took 190 pieces out of the box. 95 of those pieces are placed. How many puzzles pieces are still in the box?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.6 Answer Key 10
__________ puzzle pieces
Answer:
375-190+95=280
280 puzzle pieces

Explanation:
There were 375 puzzle pieces in the box.
Liz took 190 pieces out of the box.
95 of those pieces are placed.
280 puzzles pieces are still in the box.

Daily Assessment Task

Choose the correct answer.

Question 9.
Janice needs 225 blocks to build a model of a house. She has 182 blocks. How many more blocks does Janice need?
(A) 52
(B) 43
(C) 47
Answer:
(B)43

Explanation:
Janice needs 225 blocks to build a model of a house.
She has 182 blocks.
225-182=43
More 43 blocks Janice need to model a house.

Go Math 2nd Grade Lesson 10.6 Answer Key Question 10.
Reasoning A class has 175 building logs. The teacher brought in some more logs, and now the class has 318 logs. How many building logs did the teacher bring?
(A) 143
(B) 233
(C) 133
Answer:
(A)143

Explanation:
Reasoning A class has 175 building logs.
The teacher brought in some more logs, and now the class has 318 logs.
318-175=143
The teacher brings 143 building logs.

Question 11.
Analyze A model of a ship is made of 495 pieces. Some are metal and some are wooden. There are 375 wooden pieces. How many pieces are metal?
(A) 75
(B) 120
(C) 70
Answer:
(B)120

Explanation:
A model of a ship is made of 495 pieces.
Some are metal and some are wooden.
There are 375 wooden pieces.
495-375=120
120 pieces are metal.

Go Math Lesson 10.6 2nd Grade Question 12.
TEXAS Test Prep Mr. Simms has 315 paper hats. He gives 140 paper hats to students in the parade. How many paper hats does he have now?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.6 Answer Key 11
(A) 235
(B) 255
(C) 175
Answer:
(C)175

Explanation:
Mr. Simms has 315 paper hats.
He gives 140 paper hats to students in the parade.
315-140=175
175 paper hats he have now.

TAKE HOME ACTIVITY • Have your child explain how to find the difference for 745 – 341.
Answer:

Explanation:
The difference of 745 and 341 is 404.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.6 Homework and Practice Answer Key

Solve. Write the difference.

Question 1.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.6 Answer Key 12
Answer:

Explanation:
The difference of 535 and 274 is 261.

Question 2.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.6 Answer Key 13
Answer:

Explanation:
The difference of 676 and 582 is 94.

Go Math 2nd Grade Practice and Homework Lesson 10.6 Answer Key Question 3.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.6 Answer Key 14
Answer:

Explanation:
The difference of 359 and 348 is 11.

Question 4.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.6 Answer Key 15
Answer:

Explanation:
The difference of 452 and 271 is 81.

Problem Solving

Solve. Write or draw to explain.

Question 5.
Multi-Step Greg built a stone wall. He used 374 stones in all. He used 232 stones along the long side. He used the rest for the short side of the wall. On which side of the wail did he use more stones? How can you tell?
Answer:
374-232=142

Explanation:
Multi-Step Greg built a stone wall.
He used 374 stones in all.
He used 232 stones along the long side.
He used the rest for the short side of the wall.
374-232=142
So, he uses more stones for long side of he wall.

Lesson Check

Choose the correct answer.

Question 6.
Bob’s Party Shop has 250 balloons. He gave 135 balloons to children for a school play. How many balloons does he have now?
(A) 385
(B) 115
(C) 125
Answer:
(B)115

Explanation:
Bob’s Party Shop has 250 balloons.
He gave 135 balloons to children for a school play.
250-135=115
115 balloons he have now.

Question 7.
A model of a house is made of 525 pieces. Some are round and some are square. There are 450 square pieces. How many pieces are round?
(A) 75
(B) 25
(C) 175
Answer:
(A)75

Explanation:
A model of a house is made of 525 pieces.
Some are round and some are square. There are 450 square pieces.
525-450=75
75 pieces are round.

Question 8.
James is building a model house with bricks and logs from a kit. The kit has 458 pieces. James has used 160 pieces so far. How many more pieces are left in the kit?
(A) 292
(B) 618
(C) 298
Answer:
(C)298

Explanation:
A model of a house is made of 525 pieces.
Some are round and some are square.
There are 450 square pieces.
525-450=298
298 pieces are round.

Go Math 2nd Grade Lesson 10.6 Homework Answers Question 9.
There are 185 books in Ms. Casey’s classroom. Ms. Casey received some more books. Now there are 265 books in the classroom. How many books did Ms. Casey receive?
(A) 120
(B) 70
(C) 80
Answer: C
Explanation:
There are 185 books in Ms. Casey’s classroom.
Ms. Casey received some more books.
Now there are 265 books in the classroom.
265 – 185 = 80
80 books that Ms. Casey received

Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.6 Answer Key 3-Digit Subtraction: Regroup Hundreds Read More »

Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.7 Answer Key Solve Mixed Problems

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.7 Answer Key Solve Mixed Problems.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.7 Answer Key Solve Mixed Problems

Explore

Draw or write to show how you solved the problem.

FOR THE TEACHER • Read the following problem and have children solve. There were 687 visitors at a park on Monday. There were 962 visitors at the park on Tuesday. How many more people visited the park on Tuesday than Monday?
Answer:
962-687=275

Explanation:
There were 687 visitors at a park on Monday.
There were 962 visitors at the park on Tuesday.
962-687=275
275 more people visited the park on Tuesday than Monday.

Math Talk
Mathematical Processes

Explain how you solved the problem.
Answer:
I subtracted the number of visitors on tuesday from the visitors on monday.

Model and Draw

Peter is putting a 500-piece puzzle together. He has placed 216 pieces. 108 pieces fell on the floor, and the rest of the pieces are in the box. How many pieces are in the box?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.7 Answer Key 1
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.7 Answer Key 2
__________ pieces are in the box.
Answer:

Explanation:
176 pieces are inside the box.

Share and Show

Solve. Write or draw to explain.

Question 1.
Emma counts flowers at a plant store. She counts 448 daisies, 157 roses, and 347 tulips. How many flowers does she count?
__________ flowers
Answer:

Explanation:
Emma counts 52 flowers.

Go Math Answer Key Grade 2 Lesson 10.7 Question 2.
Mr. Bishop sells drinks at a game. He has 215 waters and 351 lemonades. Then he sells some, and now has 513 drinks. How many drinks did he sell?
____________ drinks
Answer:

Explanation:
Mr. Bishop sells 53 drinks.

Problem Solving

Solve. Write or draw to explain.

Question 3.
Jenna has 485 stickers. She gives 65 stickers to her sister and 39 stickers to her brother. How many stickers does Jenna have now?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.7 Answer Key 3
___________ stickers
Answer:

Explanation:
Jeena now have 381 stickers.

Question 4.
H.O.T. Multi-Step Joseph has 233 red blocks and 348 green blocks. Amber has 197 red blocks and 471 green blocks. How many more blocks does Amber have than Joseph?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.7 Answer Key 4
___________ more blocks
Answer:

Explanation:
87 more blocks Amber have than Joseph.

Question 5.
H.O.T. Use the addition and subtraction to complete the story problem.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.7 Answer Key 5
There are ________ children at Caleb’s school.
__________ children ride the bus to school.
___________ children walk to school. How many children get to school ¡n a different way?
____________ children
Answer:
There are 473 children at Caleb’s school.
114 children ride the bus to school.
51 children walk to school. How many children get to school ¡n a different way?
308 children.

Daily Assessment Task

Choose the correct answer.

Question 6.
Analyze A pet store has 538 freshwater fish and 270 saltwater fish. After a saltwater fish delivery, the store has 933 fish. How many saltwater fish were delivered?
(A) 268
(B) 125
(C) 663
Answer:

Explanation:
(B)125
125 saltwater fishes were delivered.

Go Math Grade 2 Lesson 10.7 Answer Key Question 7.
Multi-Step There were 370 dog collars in the store. 224 collars were sold in the first week and 127 collars were sold in the second week. How many dog collars are in the store now?
(A) 10
(B) 29
(C) 19
Answer:

Explanation:
(C)19
19 dog collars are in the store.

Question 8.
Multi-Step There were 215 cat toys and 371 dog toys. After some toys were sold, there were 495 toys. How many toys were sold?
(A) 91
(B) 191
(C) 156
Answer:

Explanation:
(A)91
91 toys were sold.

Question 9.
TEXAS Test Prep Levi has 374 yellow marbles, 100 green marbles, and 159 blue marbles. How many marbles does Levi have?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.7 Answer Key 6
(A) 474
(B) 633
(C) 533
Answer:

Explanation:
(B)633
Levi have 633 marbles.

TAKE HOME ACTIVITY • Ask your child to show how he or she solved an exercise in this lesson.
Answer:

Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.7 Homework and Practice Answer Key

Solve. Write or draw to explain.

Question 1.
Hope counts the coins in her bank. She counts 484 pennies, 175 dimes, and 137 quarters. How many coins does she count?
__________ coins
Answer:

Explanation:
Hope counts 796 coins.

Question 2.
Multi-Step Mr. Oliver sells muffins and bagels outside an office building. He has 125 muffins and 153 bagels. He sells some of each. Now he has 80 muffins and bagels. How many muffins and bagels did he sell?
___________ muffins and bagels
Answer:

Explanation:
Mr. Oliver sells 45 muffins and 73 bagels .

Question 3.
Multi-Step There are 150 children at the park. 62 children are riding bikes. 35 children are playing games. The rest of the children are sitting by the pond. How many children are sitting by the pond?
____________ children
Answer:

Explanation:
53 children are sitting by the pond.

Lesson Check

Choose the correct answer.

Question 4.
Ms. Morgan has some drawing paper. She has 237 sheets of yellow paper, 50 sheets of green paper, and 174 sheets of blue paper. How many sheets of drawing paper does she have?
(A) 461
(B) 411
(C) 451
Answer:

Explanation:
(A)461
Ms. Morgan have 461 sheets of drawing paper.

Lesson 10.7 Answer Key Go Math Grade 2 Question 5.
Multi-Step Sal’s Pet Store has 270 pet treats. It sells 142 pet treats this week. Then it sells 101 more treats, How many pet treats does the store have left?
(A) 33
(B) 27
(C) 32
Answer:

Explanation:
(B)27
27 pet treats the store have left.

Question 6.
Multi-Step A group of friends went apple picking. They picked 238 red apples and 130 green apples. Then they picked some yellow apples. They picked a total of 54 apples. How many yellow apples did they pick?
(A) 144
(B) 121
(C) 181
Answer:

Question 7.
One morning. a former brought 444 large eggs and 361 small eggs to market. At the end of the day, there were 221 eggs left. How many eggs were sold at the market?
(A) 584
(B) 805
(C) 624
Answer:

Explanation:
(A)584
584 eggs were sold at the market.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.7 Answer Key Solve Mixed Problems Read More »

Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.8 Answer Key Write and Solve Problems

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.8 Answer Key Write and Solve Problems.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.8 Answer Key Write and Solve Problems

Explore

Write a number sentence for the story problem. Use a ☐ for the missing number. Then solve.
____________ stickers
____________ red blocks

FOR THE TEACHER • Read the following problem to children. Have them write a number sentence for it, then solve the problem. Allison has 25 cat stickers and 39 dog stickers. How many stickers does she have in all? Repeat for the following problem. Hiro has 72 blocks. 42 of the blocks are blue and the rest are red. How many blocks are red?
Answer:
25 + 39 = ☐
72 – 42 = ☐

Math Talk
Mathematical Processes

Describe how you decided what operation to use in the second problem.
Answer:
If we need the total we use sum and we we need the left over ones we use difference.

Model and Draw

Write a story problem that this number sentence could be used to solve.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.8 Answer Key 1
Anna has ___________ coins. Her sister gives her some more coins.
Now she has __________ coins. How many coins did her sister give her?
Subtract to solve the problem.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.8 Answer Key 2
___________ coins
Answer:

Explanation:
Anna has 251 coins. Her sister gives her some more coins.
Now she has 456 coins.
Her sister give her 205 coins.

Share and Show

Write a story problem that this number sentence could be used to solve. Then solve.

Question 1.
965 – 436 = ☐
Jake has 965 blocks.
Answer:

Explanation:
Jake has 965 blocks, he gave 436 to his friend.
How many are left with jake
965-436=529
529 blocks are left with jake.

Question 2.
523 + 417 = ☐
Drew has some straws.
Answer:

Explanation:
Drew has 523 straws and he bought 417 coins the straws the next day
523+417=940
Drew has 940 straws in all.

Problem Solving

Write a word problem that this number sentence could be used to solve. Then solve.

Question 3.
☐ + 345 = 752
Lots of deer live in the state park.
Answer:

Explanation:
752 deers live in the state park, out of which 345 are sleeping. How many are awake.
752-345=407
407 deers are awake.

Question 4.
384 – 133 = ☐
Answer:

Explanation:
The difference of 384 and 133 is 251.

Solve. Write or draw to explain.

Question 5.
H.O.T. Multi-Step Use the number sentences to complete the story problem.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.8 Answer Key 3
There are ___________ birds at the lake.
_________ birds fly away. Then __________ more birds fly to the lake. How many birds are at the lake now?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.8 Answer Key 4
___________ birds
Answer:

Explanation:
There are 340 birds at the lake.
214 birds fly away. Then 245 more birds fly to the lake.
340-214=126
214+245=459
459 birds are at the lake now.

Daily Assessment Task

Choose the correct answer.

Question 6.
Use Symbols Russell found 101 stones. Becky found 224 stones. Which number sentence can be used to find the total number of stones that they found?
(A) 224 + 199 = ☐
(B) 224 – 101 = ☐
(C) 224 + 101 = ☐
Answer:
(C)224 + 101 = ☐

Explanation:
Russell found 101 stones. Becky found 224 stones
224 + 101 = ☐
224+101=325
So, The number sentence (C) can be used to find the total number of stones that they found.

Question 7.
Write a story problem that could be shown with the number sentence. Then solve.
145 + 253 = ☐
Answer:

Explanation:
John has 145 pens and his dad bought 253 pens for him. How many pens will John have now?
145+253=398
John have 398 pens now.

Question 8.
TEXAS Test Prep There are 381 ducks at a lake. 219 more ducks come to the lake. Which number sentence can be used to find how many ducks are at the lake now?
(A) 381 – ☐ = 219
(B) 381 – 219 = ☐
(C) 381 + 219 = ☐
Answer:
(C) 381 + 219 = ☐

Explanation:
There are 381 ducks at a lake. 219 more ducks come to the lake.
381 + 219 = ☐
381+219=600
The number sentence (C) can be used to find how many ducks are at the lake now.

TAKE HOME ACTIVITY • Ask your child to explain how he or she solved an exercise in this lesson.
Answer:

Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.8 Homework and Practice Answer Key

Write a story problem that this number sentence could be used to solve. Then solve.

Question 1.
351 + ☐ = 465
Ben has 351 coins.
Answer:

Explanation:
Ben has 351 coins. His mom gave him some more coins. Now ben has 465 coins in all. What is the number of coins Ben’s mom gave?
465-351=114
Ben’s mom gave him 114 coins.

Use the number sentences to complete the story problem.

Question 2.
There are __________ pictures to color in Erica’s coloring book.
325 – ☐ = 107
She has _________ pictures left to color. How many pictures has Erica finished?
___________ pictures
Answer:

Explanation:
There are 325 pictures to color in Erica’s coloring book.
She has 107 pictures left to color.
325 – 218 = 107
218 pictures Erica has finished.
218 pictures.

Question 3.
Multi-Step There are ___________ chickens in a pen.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.8 Answer Key 5
___________ chickens leave the pen.
Then __________ chickens go back into the pen. How many chickens are in the pen now?
___________ chickens
Answer:

Explanation:
There are 100 chickens in a pen.
100-21=79
79+15=94
21 chickens leave the pen.
Then 15 chickens go back into the pen.
94 chickens are in the pen now.

Lesson Check

Choose the correct answer.

Question 4.
There are 183 people at a play. Then 128 more people come to the play. Which number sentence con be used to find how many people are at the play now?
(A) 183 – ☐ = 128
(B) 183 + 128 = ☐
(C) 183 – 128 = ☐
Answer:
(C) 183+ 128 = ☐

Explanation:
There are 183 people at a play.
Then 128 more people come to the play.
183 + 128 = ☐
183+128=311
The number sentence (C) can be used to find how many people are at the play now.

Question 5.
On Monday, 346 people went to the movies. On Tuesday, 192 people went to the movies. On Wednesday, 174 people went to the movies. Which number sentence can be used to find how many more people went to the movies on Monday than on Wednesday?
(A) 192 + 174 = ☐
(B) 346 + 192 = ☐
(C) 346 – 174 = ☐
Answer:
(C) 346 – 174 = ☐

Explanation:
On Monday, 346 people went to the movies. On Tuesday, 192 people went to the movies. On Wednesday, 174 people went to the movies.
346 – 174 = ☐
346 – 176 = 172
The number sentence (C) can be used to find how many more people went to the movies on Monday than on Wednesday.

Question 6.
Alan and Bret collected 110 canned goods for the town pantry. Sue and Anna collected 242 canned goods for the pantry. Which number sentence can be used to find the total number of canned goods collected?
(A) 242 – 110 = ☐
(B) 110 + 242 = ☐
(C) 242 – ☐ = 110
Answer:
(B) 110 + 242 = ☐

Explanation:
Alan and Bret collected 110 canned goods for the town pantry. Sue and Anna collected 242 canned goods for the pantry.
110 + 242 = ☐
110+242=352
The number sentence (B) can be used to find the total number of canned goods collected.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.8 Answer Key Write and Solve Problems Read More »

Scroll to Top