Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.4 Answer Key 3-Digit Subtraction

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.4 Answer Key 3-Digit Subtraction.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.4 Answer Key 3-Digit Subtraction

Unlock the Problem

There were 436 people at the art show. 219 people left the art show early. How many people stayed at the art show?

Read

What information am I given?
__________ people were at the art show.
Then, ___________ people left the show.

Plan

What is my plan or strategy?
I can ___________ to solve the problem.

Solve

Show how you solve the problem.
Make a model. Then draw a quick picture of your model.
_________ people
Answer:

Explanation:
There are 438 people at the art show, 111 people left the show.
I can subtract to solve the problem.
There are 327 people at the art show.

HOME CONNECTION • Your child used a model and a quick picture to represent and solve a subtraction problem.
Answer:

Try Another Problem

Make a model to solve. Then draw a quick picture of your model.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.4 Answer Key 1

Question 1.
There are 532 pieces of art at the show. 319 pieces of art are paintings. How many pieces of art are not paintings?
____________ pieces of art.
Answer:

Explanation:
532 – 319 is 213.
So, 213 pieces are not paintings.

Question 2.
245 children go to the face-painting event. 114 of the children ore boys. How many of the children are girls?
___________ girls
Answer:

Explanation:
245 – 114 = 131
So, 131 children are girls.

Math Talk
Mathematical Processes

Explain how you solved the first problem.
Answer:

Share and Show

Make a model to solve. Then draw a quick picture of your model.

Question 3.
There were 237 books on the shelves. Miss Lane took 126 books off the shelves. How many books were still on the shelves?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.4 Answer Key 2
__________ books
Answer:

Explanation:
237 – 126 = 111
So, 111 books are still on the shelves.

Problem Solving

Solve. Write or draw to explain.

Question 4.
H.O.T. Multi-Step Maria has 127 animal cards. Ellen has twice that number of cards. How many animal cards do the girls have?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.4 Answer Key 3
_________ animal cards
Answer:

Explanation:
The sum of 127, 127 and 127 is 381
So, the girls have 381 animal cards in all.

Question 5.
H.O.T. 164 children and 31 adults saw the movie in the morning. 125 children saw the movie in the afternoon. How many fewer children saw the movie in the afternoon than in the morning?
___________ fewer children
Answer:

Explanation:
The difference of 164 and 125 is 39
So, 39 fewer children saw the movie in the afternoon than in the morning.

Daily Assessment Task

Choose the correct answer.

Question 6.
Analyze In the scavenger hunt, Shawn needs to find 125 objects. He found 116 objects so far. How many more objects does he need to find?
(A) 9
(B) 19
(C) 10
Answer:
(A) 9

Explanation:
In the scavenger hunt, Shawn needs to find 125 objects
He found 116 objects so far
125 – 116 is 9
So, 9 more objects he need to find.

Question 7.
Apply There are 156 game cards in the box. Then Felipe takes 138 cards out of the box. How many cards are still in the box?
(A) 8
(B) 28
(C) 18
Answer:
(C) 18

Explanation:
There are 156 game cards in the box
Then Felipe takes 138 cards out of the box
156 – 138 = 18
SO, 18 cards are still in the box.

Question 8.
Dion has 175 marbles. He put 155 marbles into a box, and gave the rest to his sister. How many marbles did Dion give to his sister?
(A) 25
(B) 15
(C) 20
Answer:
(C) 20

Explanation:
Dion has 175 marbles
He put 155 marbles into a box, and gave the rest to his sister
175 – 155 = 20
So, Dion gave 20 marbles to his sister.

Question 9.
TEXAS Test Prep Mr. Grant had 350 balloons. He sold 133 balloons at the park. How many balloons does he have now?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.4 Answer Key 4
(A) 223
(B) 217
(C) 483
Answer:
(B) 217

Explanation:
Mr. Grant had 350 balloons.
He sold 133 balloons at the park
350 – 133 = 217
So, he have 217 balloons now.

TAKE HOME ACTIVITY • Ask our child to choose one of the problems in this lesson and solve it in a different way.
Answer:

Texas Go Math Grade 2 Lesson 10.4 Homework and Practice Answer Key

Make a model to solve. Then draw a quick picture of your model.

Question 1.
There were 225 rubber ducks in a large box. Angela took 112 rubber ducks out of the box. How many rubber ducks were still in the box?
___________ rubber ducks
Answer:

Explanation:
225 – 112 is 113
So, 113 rubber ducks were still in the box.

Problem Solving

Solve.

Question 2.
There were 112 children and 15 adults at the library on Monday. On Tuesday, 128 children and 15 adults went to the library. How many fewer children were at the library on Tuesday than on Monday?
_________ fewer children
Answer:

Explanation:
The difference of 128 and 112 is 16
So, 16 fewer children were at the library on tuesday than on monday.

Question 3.
Multi-Step Paul has 172 trading cards. Eli has twice that number of cards. Then Paul gave away 21 cards. How many trading cards do the boys have now?
__________ trading cards
Answer:

Explanation:
The sum of 172, 172, 172 and 21 is 537
So, the boys have 537 trading cars.

Lesson Check

Choose the correct answer.

Question 4.
George had 280 tickets. He sold 177 tickets at the youth club. How many tickets does he have now?
(A) 103
(B) 417
(C) 113
Answer:
(A) 103

Explanation:
George had 280 tickets
He sold 177 tickets at the youth club
280 – 177 = 103
So, he have 103 tickets now.

Question 5.
Laura has 182 stamps. She put 72 stamps into an envelope. The she gave the rest to her friend. How many stamps did Laura give to her friend?
(A) 100
(B) 110
(C) 120
Answer:
(B) 120

Explanation:
Laura has 182 stamps. She put 72 stamps into an envelope
The she gave the rest to her friend
182 – 72 = 120
So, Laura gave 120 stamps to her friend.

Question 6.
A notebook has 144 pages. Josh gave some pages to Adam. Now he has 139 pages. How many pages did he give to Adam?
(A) 5
(B) 15
(C) 25
Answer:
(A) 5

Explanation:
A notebook has 144 pages
Josh gave some pages to Adam. Now he has 139 pages
144 – 139 = 5
So, josh gave 5 pages to Adam.

Question 7.
Michelle and her group are on a school treasure hunt. They need to find 150 counters to win. They have found 121 counters. How many more counters does Michelle’s group need to find?
(A) 39
(B) 19
(C) 29
Answer:
(C) 29

Explanation:
Michelle and her group are on a school treasure hunt.
They need to find 150 counters to win. They have found 121 counters.
150 – 121 = 29
So, Michelle’s group need to find 29 more counters.

Leave a Comment

Scroll to Top