Texas Go Math

Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.1 Answer Key Two-Dimensional Shapes

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.1 Answer Key Two-Dimensional Shapes.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.1 Answer Key Two-Dimensional Shapes

Explore

Use a ruler. Draw a shape with 3 straight sides. Then draw a shape with 4 straight sides.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.1 Answer Key 1

FOR THE TEACHER • Have children use rulers as straight edges for drawing the sides of shapes. Have children draw a two-dimensional shape with 3 sides and then a two-dimensional shape with 4 sides.
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-14.1-Answer-Key-1
Explanation:
In the above image we can observe two shapes. The shape with 3 straight sides is called as triangle. The shape with 4 straight sides is called as quadrilateral.

Math Talk
Mathematical Processes

Describe how your shapes are different from the shapes a classmate drew.
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-14.1-Answer-Key-1(1)
The classmate drawn a triangle and quadrilateral. I drawn pentagon and hexagon. So, the shapes are different.

Model and Draw

You can count sides and vertices to name two-dimensional shapes.
How many sides and vertices does each shape have?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.1 Answer Key 2
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-14.1-Answer-Key-2
Explanation:
A polygon with 3 sides is called as triangle. This polygon has 3 vertices.
A polygon with 4 sides is called as quadrilateral. This polygon has 4 vertices.
A polygon with 5 sides is called as pentagon. This polygon has 5 vertices.
A polygon with 6 sides is called as hexagon. This polygon has 6 vertices.

Share and Show

Write the number of sides and the number of vertices.

Question 1.
triangle
Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.1 Answer Key 3
__________ sides
__________ vertices
Answer:
A triangle has 3 sides and 3 vertices.
Explanation:
A triangle is a polygon with three edges and three vertices. It is one of the basic shapes in geometry.

Question 2.
hexagon
Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.1 Answer Key 4
__________ sides
__________ vertices
Answer:
A hexagon has 6 sides and 6 vertices.
Explanation:
In geometry, a hexagon is a six-sided polygon or 6-gon.

Lesson 14.1 Two Dimensional Figures Answer Key Question 3.
pentagon
Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.1 Answer Key 5
__________ sides
__________ vertices
Answer:
A pentagon has 5 sides and 5 vertices.
Explanation:
In geometry, a pentagon is any five-sided polygon or 5-gon.

Problem Solving

Write the number of sides and the number of vertices. Then write the name of the shape.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.1 Answer Key 6

Question 4.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.1 Answer Key 7
__________ sides
__________ vertices
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-14.1-Answer-Key-7(1)
The name of the above shape is Hexagon.
Explanation:
In the above image we can observe one polygon. The polygon has 6 sides and 6 vertices. The name of the above shape is Hexagon. In geometry, a hexagon is a six-sided polygon or 6-gon.

Question 5.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.1 Answer Key 8
__________ sides
__________ vertices
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-14.1-Answer-Key-8(1)
The name of the above shape is quadrilateral.
Explanation:
In the above image we can observe one polygon. A quadrilateral is a polygon with four edges (sides) and four vertices (corners).

Question 6.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.1 Answer Key 9
__________ sides
__________ vertices
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-14.1-Answer-Key-9(1)
The name of the above shape is quadrilateral.
Explanation:
In the above image we can observe one polygon. A quadrilateral is a polygon with four edges (sides) and four vertices (corners).

Question 7.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.1 Answer Key 10
__________ sides
__________ vertices
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-14.1-Answer-Key-10(1)
The name of the above shape is triangle.
Explanation:
In the above image we can observe one polygon. A triangle is a polygon with three edges and three vertices. It is one of the basic shapes in geometry.

Question 8.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.1 Answer Key 11
__________ sides
__________ vertices
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-14.1-Answer-Key-11(1)
The name of the above shape is pentagon.
Explanation:
In the above image we can observe one polygon. A polygon has 5 sides and 5 vertices. The name of the above shape is pentagon.

Question 9.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.1 Answer Key 12
__________ sides
__________ vertices
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-14.1-Answer-Key-12(1)
The name of the above shape is quadrilateral.
Explanation:
In the above image we can observe one polygon. A quadrilateral is a polygon with four edges (sides) and four vertices (corners).

Question 10.
H.O.T. Multi-Step Alex draws a hexagon and two pentagons. How many sides does Alex draw altogether?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.1 Answer Key 13
________ sides
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-14.1-Answer-Key-13(1)
6 sides + 5 sides + 5 sides = 16 sides
Alex drawn 16 sides altogether.
Explanation:
Alex drawn a hexagon and two pentagons. A hexagon has 6 sides and 6 vertices. A pentagon has 5 sides and 5 vertices. Add 6 sides with 5 sides and 5 sides the sum is 16 sides. So, Alex drawn 16 sides altogether.

Question 11.
H.O.T. Lydia draws a shape that has 4 vertices. It is not a square. It is not a rectangle. Draw a shape that could be Lydia’s shape.
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-14.1-Answer-Key-13(2)
Lydia’s shape is quadrilateral.
Explanation:
Lydia drawn a shape that has 4 vertices. It is not a square. It is not a rectangle. Lydia’s shape of the polygon is quadrilateral.

Daily Assessment Task

Choose the correct answer.

Question 12.
Apply Erin sees this shape. What ¡s the shape?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.1 Answer Key 14
(A) pentagon
(B) triangle
(C) quadrilateral
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-14.1-Answer-Key-14(1)
The shape is quadrilateral.
So, option C is correct.
Explanation:
Erin saw the above shape. The shape of the above polygon is quadrilateral. A quadrilateral is a polygon with four edges (sides) and four vertices (corners). So, draw a circle for option C.

Two-Dimensional Figures Lesson 14.1 Answer Key Question 13.
How many sides does this shape have?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.1 Answer Key 15
_________ sides
Answer:
The above shape have 5 sides.
Explanation:
In the above image we can observe one polygon. The name of the above polygon is pentagon. A pentagon has 5 sides and 5 vertices.

Question 14.
How many vertices does this shape have?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.1 Answer Key 16
_________ vertices
Answer:
The above shape has 6 vertices.
Explanation:
In the above image we can observe one polygon. The name of the above polygon is hexagon. A hexagon has 6 sides and 6 vertices.

Question 15.
Texas Test Prep What is the shape of this sign?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.1 Answer Key 17
(A) quadrilateral
(B) hexagon
(C) pentagon
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-14.1-Answer-Key-17(1)
Option C is correct.
Explanation:
The shape of the above sign is pentagon. Pentagon has 5 sides and 5 vertices. So, draw a circle for option C.

Take Home Activity: Ask your child to draw a shape that is a quadrilateral.
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-18.4-Answer-Key-17(2)
Explanation:
A quadrilateral is a polygon with four edges (sides) and four vertices (corners).

Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.1 Homework and Practice Answer Key

Write the number of sides and the number of vertices.

Question 1.
triangle
Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.1 Answer Key 18
__________ sides
__________ vertices
Answer:
A triangle has 3 sides and 3 vertices.
Explanation:
A triangle is a polygon with three edges and three vertices. It is one of the basic shapes in geometry.

Question 2.
quadrilateral
Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.1 Answer Key 19
__________ sides
__________ vertices
Answer:
A quadrilateral has 4 sides and 4 vertices.
Explanation:
In the above image we can observe one polygon. A quadrilateral is a polygon with four edges (sides) and four vertices (corners).

Question 3
pentagon
Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.1 Answer Key 20
__________ sides
__________ vertices
Answer:
A pentagon has 5 sides and 5 vertices.
Explanation:
In the above image we can observe one polygon. A pentagon has 5 sides and 5 vertices.

Write the number of sides and the number of vertices. Then write the name of the shape.

Question 4.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.1 Answer Key 21
__________ sides
__________ vertices
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-14.1-Answer-Key-21(1)
The name of the above shape is quadrilateral.
Explanation:
In the above image we can observe one polygon. The name of the above shape is  quadrilateral. A quadrilateral is a polygon with four edges (sides) and four vertices (corners).

Question 5.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.1 Answer Key 22
__________ sides
__________ vertices
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-14.1-Answer-Key-22(1)
The above shape is hexagon.
Explanation:
In the above image we can observe one polygon. The name of the above polygon is hexagon. A hexagon has 6 sides and 6 vertices.

Question 6.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.1 Answer Key 23
__________ sides
__________ vertices
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-14.1-Answer-Key-23(1)
The above shape is pentagon.
Explanation:
In the above image we can observe one polygon. The name of the above polygon is pentagon. A pentagon has 5 sides and 5 vertices.

Problem Solving

Question 7.
Multi-Step Brittany draws a pentagon and two triangles. How many sides does Brittany draw altogether?
_________ sides
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-14.1-Answer-Key-23(2)
5 sides + 3 sides + 3 sides = 11 sides
Brittany drawn 11 sides altogether.
Explanation:
Brittany drawn a pentagon and two triangles. A pentagon has 5 sides and 5 vertices. A triangle has 3 sides and 3 vertices. Add 5 sides with 3 sides and 3 sides the sum is 11 sides. Brittany drawn 11 sides altogether.

Lesson Check

Choose the correct answer.

Question 8.
What is the shape of this plate?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.1 Answer Key 24
(A) pentagon
(B) quadrilateral
(C) hexagon
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-14.1-Answer-Key-24(1)
Option C is correct.
Explanation:
The shape of the above plate is hexagon. Hexagon has 6 sides and 6 vertices. So, draw a circle for option C.

Question 9.
Ben’s favorite shape has 5 sides and 5 vertices. What is Ben’s favorite shape?
(A) triangle
(B) pentagon
(C) hexagon
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-14.1-Answer-Key-24(2)
Option B is correct.
Explanation:
Ben’s favorite shape has 5 sides and 5 vertices. So, Ben’s favorite shape is pentagon. Draw a circle for option B.

Question 10.
Lynn drew this shape. What is the name this shape?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.1 Answer Key 25
(A) quadrilateral
(B) triangle
(C) pentagon
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-14.1-Answer-Key-25
option A is correct.
Explanation:
Lynn drawn the above shape. The name of the above shape is quadrilateral. A quadrilateral has 4 sides and 4 vertices. So, draw a circle for option A.

Question 11.
Matthew sees this shape. What is the shape?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.1 Answer Key 26
(A) hexagon
(B) triangle
(C) quadrilateral
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-14.1-Answer-Key-26(1)
Option B is correct.
Explanation:
Matthew saw the above shape. The name of the above shape is triangle. A triangle has 3 sides and 3 vertices. So, draw a circle for option B.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 14.1 Answer Key Two-Dimensional Shapes Read More »

Texas Go Math Grade 2 Lesson 12.4 Answer Key Separate into Equal Groups

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Lesson 12.4 Answer Key Separate into Equal Groups.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 12.4 Answer Key Separate into Equal Groups

Explore

Draw to show the problem. Complete the sentences.
There are ___________ groups of marbles.
There are ___________ marbles in each group.
There are ___________ marbles in all.

FOR THE TEACHER • Read the following problem to children. Then have children model the problem and complete the sentences. Alex has 5 bags. He places 2 marbles in each bag. How many marbles does he have?
Answer:

Explanation:
There are 5 groups of marbles.
There are 2 marbles in each group.
There are 10 marbles in all.

Math Talk
Mathematical Processes

Explain how you solved the problem.
Answer:
10 ÷ 5 = 2
Total 10 marbles shared among 5 groups with 2 marbles in each group.

Model and Draw

When you divide, you separate into equal groups.

Jose has 12 crayons. He puts the same number of crayons in each of 3 boxes. How many crayons does he put in each box?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 12.4 Answer Key 1
__________ crayons

Anna will place 12 pencils in some boxes. She puts 6 pencils in each box. How many boxes will she use?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 12.4 Answer Key 2
__________ boxes
Answer:
4 crayons
__________ boxes
Explanation:
Jose has 12 crayons.
He puts the same number of crayons in each of 3 boxes.
12 ÷ 3 = 4
4 crayons that he put in each box.
Anna will place 12 pencils in some boxes.
She puts 6 pencils in each box.
12 ÷  6 = 2
2 boxes she will use

Share and Show

Use counters. Then draw to show the number in each group.

Question 1.
20 cookies
5 plates
Texas Go Math Grade 2 Lesson 12.4 Answer Key 3
__________ cookies on each plate
Answer:

4 cookies on each plate
Explanation:
20 ÷ 5 = 4
Total 20 cookies shared
among 5 plates so
each plate has 4 cookies each.

Draw to find the number of equal groups.

Question 2.
21 buttons
3 buttons on each shirt
Texas Go Math Grade 2 Lesson 12.4 Answer Key 4
_____________ shirts
Answer:
21 ÷ 3 = 7
7 shirts
Explanation:

21 buttons are shared among 7 shirts.

Problem Solving

Use counters. Then draw to show the number in each group.

Question 3.
16 birds
4 birdfeeders
Texas Go Math Grade 2 Lesson 12.4 Answer Key 5
___________ birds at each birdfeeder
Answer:

Explanation:
16 ÷ 4 = 4 birds at each birdfeeder
16 birds shared among 4 bird feeders
4 birds in each group

Draw to find the number of equal groups.

Question 4.
15 cupcakes
5 cupcakes on each tray
Texas Go Math Grade 2 Lesson 12.4 Answer Key 6
__________ trays
Answer:
5 trays
Explanation:
15 ÷ 3 = 5
15 cup cakes shared among 5 plates
so, 3 among each plate

Solve. Write or draw to explain.

Question 5.
H.O.T. Multi-Step Amy has 2 stickers. Jen has 9 stickers. They place 7 stickers on each page of a book. How many pages are in the book?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 12.4 Answer Key 7
___________ pages
Answer:
Explanation:
Amy has 2 stickers.
Jen has 9 stickers.
9 + 2 = 11
They place 7 stickers on each page of a book.
How many pages are in the book

Go Math Lesson 12.4 Answer Key Grade 2 Question 6.
H.O.T. Eric has 24 toothpicks. He uses each toothpick as 1 side of a square. How many squares can Eric make?
___________ squares
Answer:
6 squares
Explanation:
Eric has 24 toothpicks.
He uses each toothpick as 1 side of a square.
square has 4 sides
24 ÷ 4 = 6
6 squares can Eric make

Daily Assessment Task

Choose the correct answer.

Question 7.
Reasoning A ride at the fair has 2 seats that look like bears, lions, horses, and zebras. There are the same number of each animal. How many of each kind of seat are there?
(A) 6
(B) 4
(C) 8
Answer: C
Explanation:
A ride at the fair has 2 seats that look like bears, lions, horses, and zebras.
There are the same number of each animal.
4 x 2 = 8
4 of each kind of seat are there

Question 8.
Use counters to model the problem. Then draw to show the number in each group.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 12.4 Answer Key 8
12 oranges
4 baskets
___________ oranges in each basket
Answer:

Explanation:
12 ÷ 3 = 4
3 oranges in each basket

Question 9.
TEXAS Test Prep Oliver has 18 cookies. He places an equal number of cookies on 9 plates. How many cookies are on each plate?
(A) 8
(B) 9
(C) 2
Answer: C
Explanation:
Oliver has 18 cookies.
He places an equal number of cookies on 9 plates.
18 ÷ 9 = 2
2 cookies are on each plate

TAKE HOME ACTIVITY • Ask your child to show how he or she solved on exercise in the lesson.
Answer:
Oliver has 18 cookies. He places an equal number of cookies on 9 plates. How many cookies are on each plate?
Explanation:
Explanation:
Oliver has 18 cookies.
He places an equal number of cookies on 9 plates.
18 ÷ 9 = 2
2 cookies are on each plate

Texas Go Math Grade 2 Lesson 12.4 Homework and Practice Answer Key

Draw to find the number in each group

Question 1.
20 apples
5 baskets
Texas Go Math Grade 2 Lesson 12.4 Answer Key 9
_________ apples in each basket
Answer:

Explanation:
20 ÷ 5 = 4
4 apples in each basket

Draw to find the number in each group

Question 2.
14 bagels
2 bagels on each plate
Texas Go Math Grade 2 Lesson 12.4 Answer Key 10
__________ plates
Answer:
7 plates
Explanation:
14 ÷ 2 = 7
14 bagels are shared among 7 plates

Problem Solving

Solve. Write or draw to explain.

Question 3.
Multi-Step Hal has 10 red pencils and 8 green pencils. He places the pencils in boxes. He places 6 pencils in each box. How many boxes does he use?
___________ boxes
Answer:
3 boxes
Explanation:
Hal has 10 red pencils and 8 green pencils.
He places the pencils in boxes.
10 + 8 = 18
He places 6 pencils in each box.
18 ÷ 6 = 3
3  boxes that he use

Lesson Check

Choose the correct answer.

Question 4.
Kim has 21 acorns. She places an equal number of acorns in 7 paper cups. How many acorns are in each cup?
(A) 4
(B) 5
(C) 3
Answer: C
Explanation:
Kim has 21 acorns.
She places an equal number of acorns in 7 paper cups.
21 ÷ 7 = 3
3 acorns are in each cup

Question 5.
The children in Mr. Gomez’s class go on a hoy ride. There are 20 children in the class. There is room for 4 children in each wagon. How many wagons will the children need?
(A) 5
(B) 6
(C) 4
Answer: A
Explanation:
The children in Mr. Gomez’s class go on a hoy ride.
There are 20 children in the class.
There is room for 4 children in each wagon.
20 ÷ 4 = 5
5 wagons will the children need

Question 6.
Ms. Carter buys a carton of juice boxes. There are 16 juice boxes in the carton. She shares the juice boxes equally among 8 children. How many juice boxes will each child get?
(A) 2
(B) 4
(C) 3
Answer: A
Explanation:
Ms. Carter buys a carton of juice boxes.
There are 16 juice boxes in the carton.
She shares the juice boxes equally among 8 children.
16 ÷ 8 = 2
2 juice boxes will each child get

Question 7.
There are 32 animals on a farm. There are the same number of horses, cows, sheep, and goats. How many of each kind of animal is on the farm?
(A) 6
(B) 9
(C) 8
Answer: C
Explanation:
There are 32 animals on a farm.
There are the same number of horses, cows, sheep, and goats.
32 ÷ 4 = 8
8 of each kind of animal is on the farm

Texas Go Math Grade 2 Lesson 12.4 Answer Key Separate into Equal Groups Read More »

Texas Go Math Grade 2 Lesson 15.1 Answer Key Three-Dimensional Solids

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Lesson 15.1 Answer Key Three-Dimensional Solids.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 15.1 Answer Key Three-Dimensional Solids

Explore

Draw a picture of an object that has the shape shown.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 15.1 Answer Key 1

cube drawingCylinder drawing
FOR THE TEACHER • Have children look at the first shape and name some real objects that have this shape, such as a cereal box. Have each child draw a picture of a real-life object that has the same shape. Repeat for the second shape.
Answer:

Math Talk
Mathematical Processes

Describe how the shapes are alike. Describe how they are different.
Answer:

Model and Draw

These are three-dimensional solids. Compare the shapes and surfaces of the different solids.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 15.1 Answer Key 2

Which of these objects has the shape of a cube?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 15.1 Answer Key 3
Answer:
Cube

Explanation:
In the given objects, the ABC box  resembles the cube

Cube figure

Share and Show

Circle the objects that match the name of the solid.

Question 1.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 15.1 Answer Key 4
Answer:
Sphere

Question 2.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 15.1 Answer Key 5
Answer:
Rectangular prism

Problem Solving

Circle the objects that match the name of the solid.

Question 3.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 15.1 Answer Key 6
Answer:
Circle the cylinder

Question 4.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 15.1 Answer Key 7
Answer:

Circle the rectangular prism

Explanation:
Both the images resemble a rectangular prism

Question 5.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 15.1 Answer Key 8
Answer:
Circle the cone

Explanation:
Both the images resemble cones.

Question 6.
H.O.T. Multi-Step Circle the solids that have a curved surface. Draw an X on the solids that do not have a curved surface.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 15.1 Answer Key 9

Answer:
cross the flat surface

Question 7.
H.O.T. Julio used cardboard squares as the flat surfaces of a cube. How many squares did he use?
_____________ squares
Answer:
8 squares

Explanation:
Julio used cardboard in the shape of a cube, which has squares on all sides. So there are 6 squares on the cardboard.

Cube figure

Daily Assessment Task

Write the shape names to complete.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 15.1 Answer Key 10

Question 8.
Choose the best label for each solid. Then write the names of the solids.
Has only flat surfaces

Has only a curved surface

Has both flat and curved surfaces
Answer:
Has only flat surfaces:

Cube Triangular prismRectangular prism

Has only a curved surface:

Sphere

Has both flat and curved surfaces:

Cone Cylinder

Question 9.
Texas Test Prep What is the name of this solid?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 15.1 Answer Key 11
(A) triangular prism
(B) cone
(C) cylinder
Answer:
Cone

TAKE HOME ACTIVITY • Ask your child to name on object that has the shape of a cube.
Answer:
Rubik cube

Texas Go Math Grade 2 Lesson 15.1 Homework and Practice Answer Key

Circle the objects that match the name of the solid.

Question 1.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 15.1 Answer Key 12
Answer:
circle the cube

Question 2.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 15.1 Answer Key 13
Answer:
Circle the rectangular prism

Question 3.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 15.1 Answer Key 14
Answer:
Circle the cylinder

Problem Solving

Question 4.
Multi-Step Circle the objects that have a curved surface. Draw an X on the objects that do not have a curved surface.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 15.1 Answer Key 15
Answer:
Circle the curved surface

Lesson Check

Choose the correct answer.

Question 5.
Which of these objects is shaped like a cylinder?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 15.1 Answer Key 16
Answer:
Cylinder Image

Question 6.
James sees this box. Which solid names the shape of this box?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 15.1 Answer Key 17
(A) cone
(B) triangular prism
(C) cylinder
Answer:
Triangular prism

Question 7.
Kara loves to wrap gift boxes. Which solid names the shape of her gift box?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 15.1 Answer Key 18
(A) rectangular prism
(B) triangular prism
(C) sphere
Answer:
Rectangular prism

Question 8.
Arthur likes to play basketball. Which solid names the shape of his basketball?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 15.1 Answer Key 19
(A) cone
(B) sphere
(C) cube
Answer:
Sphere

Texas Go Math Grade 2 Lesson 15.1 Answer Key Three-Dimensional Solids Read More »

Texas Go Math Grade 2 Unit 3 Answer Key Algebraic Reasoning

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Unit 3 Answer Key Algebraic Reasoning.

Texas Go Math Grade 2 Unit 3 Answer Key Algebraic Reasoning

Show What You Know

Check your understanding of important skills

Subtract Tens

Write the difference.

Question 1.
Texas Go Math Grade 2 Unit 3 Answer Key 1
5 tens – 3 tens = _________ tens
50 – 30 = _________
Answer:
5 tens – 3 tens = 2 tens
50 – 30 = 20

Question 2.
Texas Go Math Grade 2 Unit 3 Answer Key 2
7 tens – 2 tens = _________ tens
70 – 20 = _________
Answer:
7 tens – 2 tens = 5 tens
70 – 20 = 50

Practice 2-Digit Addition

Write the sum.

Question 3.
Texas Go Math Grade 2 Unit 3 Answer Key 3
Answer:

Explanation:
The sum of 54 and 25 is 79.

Question 4.
Texas Go Math Grade 2 Unit 3 Answer Key 4
Answer:

Explanation:
The sum of 35 and 18 is 53.

Question 5.
Texas Go Math Grade 2 Unit 3 Answer Key 5
Answer:

Explanation:
The sum of 31 and 67 is 98.

Question 6.
Texas Go Math Grade 2 Unit 3 Answer Key 6
Answer:

Explanation:
The sum of 21 and 69 is 90.

Count by Tens

Question 7.
Count by tens. Write how many in all.
Texas Go Math Grade 2 Unit 3 Answer Key 7
__________ paints in all.
Answer:
50 paints in all.

Explanation:
I counted by tens, there are 5 tens of paints in the image
5 tens is 50
Therefore, there are 50 paints in all.

FAMILY NOTE: This page checks your child’s understanding b of important skills needed for success in Unit 3.

Vocabulary Builder

Visualize it

Fill in the boxes of the graphic organizer. Write sentences using less and more.

Texas Go Math Grade 2 Unit 3 Answer Key 8
Answer:

Understand Vocabulary

Use the review words. Complete the sentences.

Review Words
less
more
digits
hundreds
tens

Question 1.
3 and 9 are ___________________ in the number 39.
Answer:
3 and 9 are digits in the number 39.

Question 2.
8 is in the ____________________ place ¡n the number 87.
Answer:
8 is in the tens place ¡n the number 87.

Question 3.
4 is in the ____________________ place ¡n the number 416.
Answer:
4 is in the hundreds place ¡n the number 416.

Vocabulary Reader

You Can Be a Winner!
written by Tim Johnson illustrated by Lance Lekander

This Take-Home Book belongs to
Texas Go Math Grade 2 Unit 3 Answer Key 9
Answer:

Texas Go Math Grade 2 Unit 3 Answer Key 10
Answer:

Texas Go Math Grade 2 Unit 3 Answer Key 11
Answer:

Explanation:
94+97=191
Therefore, 191 children attended the space city camp in all.

Texas Go Math Grade 2 Unit 3 Answer Key 12
Answer:

Texas Go Math Grade 2 Unit 3 Answer Key 13
Answer:

It takes Uranus about 84 years to orbit the sun.
It takes Saturn about 29 years to orbit the sun.
What is the difference in years?
________ – ___________ = __________ years
Answer:

Explanation:
84 – 29 = 55
The difference in the years of the planets to orbit the sun is 55 years.

47 small meteors hit the moon’s surface ¡n one hour.
65 hit the moon’s surface during the next hour.
How many meteors hit the moon’s surface in those two hours?
_____ + _____ = _____ meteors
Answer:

Explanation:
47+65=112
112 meteors hit the moon’s surface in two hours.

Texas Go Math Grade 2 Unit 3 Answer Key 14
One Moon day is about 28 Earth days long. How many Earth days are the same as 2 Moon days?
_____ + _____ = _____ Earth days
Answer:

Explanation:
28+28=56
56 days are the same as the 2 moon days.

Texas Go Math Grade 2 Unit 3 Answer Key 15
Lucy is 8 years old now. She becomes an astronaut when she ¡s 35 years old. How many years until she becomes an astronaut?
_________ – ________ = _________ years
Answer:

Explanation:
35 – 8 = 27
There are 27 years until she became an astronaut.

Texas Go Math Grade 2 Unit 3 Answer Key 16
What do you think will happen? Write a few sentences to tell how this story will end.
Answer:

Write about the Math

Write Math Look at the picture of meteors hitting the moon. Write a story about the number of meteors hitting the moon on 2 different days. Use 2-digit numbers in your story.
Texas Go Math Grade 2 Unit 3 Answer Key 17
Answer:
47 small meteors hit the moon’s surface on one day
65 hit the moon’s surface on the second day
How many meteors hit the moon’s surface on those two days?
_____ + _____ = _____ meteors

Will You Add or Subtract?

Use the information to answer the questions.

The Space Ride opens at 9:00 in the morning. In the first hour, 58 children go on the ride. In the next hour, 21 children go on the ride.
Texas Go Math Grade 2 Unit 3 Answer Key 18
Question 1.
How many children go on the ride in all?
________ children
Answer:

Explanation:
58 + 21 = 79
Therefore, 79 children went to ride in all.

Question 2.
How many more children go on the Space Ride during the first hour than during the second hour?
_________ more children
Answer:

Explanation:
58 – 21 = 37
Therefore, 37 more children went on the Space Ride during the first hour than during the second hour.

Question 3.
In the third hour, 37 children ride on the Space Ride. How many children go on the ride in the first 3 hours that it is open?
________ children
Answer:

Explanation:
58+21+37=116
Therefore, 116 children went on the Space Ride. How many children go on the ride in the first 3 hours that it is open.

MATH BOARD

Write a problem about the Space Ride that uses 2-digit addition or subtraction. Have a classmate solve the problem. Talk about strategies you can use to solve the problem.
Answer:
34 students went for a space ride in the morning and 50 students in the afternoon. Find the number of students went for the ride on the day in all.

Explanation:
34 + 50 = 84
Therefore, 84 students went for the ride on the day in all.

Texas Go Math Grade 2 Unit 3 Answer Key Algebraic Reasoning Read More »

Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.4 Answer Key Addition Situations

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.4 Answer Key Addition Situations.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.4 Answer Key Addition Situations

Unlock the Problem

Kendra had 35 crayons. Her dad gave her some more crayons. Then she had 49 crayons. How many crayons did Kendra’s dad give her?

Answer:
The number of crayons did Kendra’s dad give her is 14 crayons.

Explanation:
Given that Kendra had 35 crayons and her dad gave her some more crayons, then she had 49 crayons. So the number of crayons did Kendra’s dad give her is 49 – 35 = 14 crayons.

Read

What information am I given?
She had ______ crayons. After
he gave her some more crayons, the had ______ crayons.

Answer:
She had 35 crayons. After
he gave her some more crayons, the had 49 crayons.

Plan

What ¡s my plan or strategy?
I can ___________ to solve the problem.

Answer:
I can subtract to solve the problem.

Solve

Show how you solve the problem.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.4 Answer Key 1
___________ crayons
Answer:
35 + 14 = 49 crayons.

Explanation:
As Kendra’s had 35 crayons and her dad gave her 14 crayons, so the total number of crayons does Kendra had is 35 + 14 which 49 crayons.
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-13.4-Answer-Key-1-1

HOME CONNECTION • Your child used a model and a number sentence to represent the problem. These help show what the missing amount is ¡n order to solve the problem.
Answer:

Try Another Problem

Label the model. Write a number sentence with a Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.4 Answer Key 2 for the unknown number. Solve.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.4 Answer Key 3

Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.4 Answer Key Question 1.
Mr. Kane has 104- red pens. He bought 19 blue pens. How many pens does he have now?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.4 Answer Key 4
___________ pens
Answer:
The number of pens does he have now is 123 pens.

Explanation:
Given Mr.Kane has 104- red pens and he bought 19 blue pens. So the number of pens does he have now is 104 + 19 which is 123 pens.
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-13.4-Answer-Key-4-1

Question 2.
Jim has some pencils. Hannah has 13 pencils. They have 31 pencils altogether. How many pencils does Jim have?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.4 Answer Key 5
___________ pencils
Answer:
Jim has 18 pencils.

Explanation:
Given that Jim has some pencils and Hannah has 13 pencils. They have 31 pencils altogether, so the number of pencils does Jim has is 31 – 13 = 18 pencils.
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-13.4-Answer-Key-5-1

Math Talk
Mathematical Processes

Explain how you know if amount is a part or the whole in a problem.
Answer:

Share and Show

Label the model. Write a number sentence with a Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.4 Answer Key 2 for the unknown number. Solve.

Question 3.
Aimee and Matthew catch 17 crickets in all. Aimee catches 9 crickets. How many crickets does Matthew catch?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.4 Answer Key 6
__________ crickets
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.4 Answer Key 7
Answer:
The number of crickets does Matthew caught is 26 crickets.

Explanation:
Given that Aimee and Matthew catch 17 crickets in all and Aimee catches 9 crickets. So the number of crickets does Matthew caught is 17 + 9 which is 26 crickets.
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-13.4-Answer-Key-7-1

Problem Solving

Solve. Write or draw to show your work.

Question 4.
H.O.T. Multi-Step There are three groups of owls. There are 17 owls in each of the first two groups. There are 53 owls in all. How many owls are in the third group?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.4 Answer Key 8
__________ owls
Answer:
The number of owls in the third group will be 19 owls.

Explanation:
Given that there are 17 owls in each of the first two groups, so the owls in the first two groups are 17 + 17 which is 34. And there are 53 owls in all. So the number of owls in the third group will be 53 – 34 which is 19 owls.

Go Math 2nd Grade Answer Key Pdf Lesson 13.4 Question 5.
H.O.T. Percy sees a grasshopper jumping in the grass. He counts 16 jumps. 9 jumps, and then 15 more jumps. How many jumps does he count?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.4 Answer Key 9
_________ jumps
Answer:
The number of jumps does Percy counts is 40 jumps.

Explanation:
Given that Percy sees a grasshopper jumping in the grass and he counts 16 jumps, 9 jumps, and then 15 more jumps. So the number of jumps does he count is 16 + 9 + 15 which is 40 jumps.

Daily Assessment Task

Choose the correct answer.

Question 6.
Analyze The first book has 79 pages. The second book has 67 pages. How many pages are in these books?
(A) 146
(B) 136
(C) 149
Answer:
A.

Explanation:
Given that the first book has 79 pages and the second book has 67 pages. So the number of pages are in these books is 79 + 67 which is 146.

Question 7.
Mr. Green saw 60 books on a shelf and some books on a table. He saw 140 books in all. How many books did Mr. Green see on the table?
Write a number sentence with a Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.4 Answer Key 2 for the unknown number. Then solve.
______________ books
Answer:
The number of books did Mr. Green saw is 80 books.

Explanation:
Given that Mr. Green saw 60 books on a shelf and some books on a table and He saw 140 books in all. So the number of books did Mr. Green saw on the table is 140 – 60 which is 80 books.

Question 8.
To solve for the missing number, describe a strategy that you could use.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.4 Answer Key 10
Answer:
The missing number is 18.
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-13.4-Answer-Key-10-1

Lesson 13.4 Go Math Grade 2 Answer Key Pdf Question 9.
Texas Test Prep There are 23 books in a box. There are 29 books on a shelf. How many books are there?
(A) 52
(B) 56
(C) 42
Answer:
52 books.

Explanation:
Given that there are 23 books in a box and there are 29 books on a shelf. So the number of books are 23 + 29 which is 52 books.

TAKE HOME ACTIVITY • Ask your child to explain how to solve one of the problems in this lesson.
Answer:

Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.4 Homework and Practice Answer Key

Label the model. Write a number sentence with a Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.4 Answer Key 2 for the unknown number. Solve.

Question 1.
June and Mike catch 15 fish in all. June catches 8 fish. How many fish does Mike catch?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.4 Answer Key 11
_________ fish
Answer:
The number of fish did Mike caught is 7 fish.

Explanation:
Given that June and Mike catch 15 fish in all and June catches 8 fish. So the number of fishes did Mike caught is 15 – 8 which is 7 fish.
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-13.4-Answer-Key-11-1

Problem Solving

Solve. Write or draw to show your work.

Question 2.
Pam sees 12 frogs jumping near a pond. She also sees, 7 turtles, and then 17 rabbits. How many animals does she see?
__________ animals
Answer:
The animals did she saw is 36 animals.

Explanation:
Given that Pam sees 12 frogs jumping near a pond and she also sees, 7 turtles, and then 17 rabbits. So the number of animals she saw is 12 + 7 + 17 which is 36 animals.

Go Math Grade 2 Lesson 13.4 Homework Answer Key Question 3.
Multi-Step There are a total of 41 chickens on the farm. There are 13 chickens in each of 2 cages in the barn. The rest of the chickens are outside. How many chickens are outside?
___________ chickens
Answer:
The number of chickens that are outside is 15 chickens.

Explanation:
Given that there are a total of 41 chickens on the farm and there are 13 chickens in each of 2 cages in the barn which is 13×2= 26 chickens. So the number of chickens are outside is 41 – 26 which is 15 chickens.

Lesson Check

Choose the correct answer.

Question 4.
There are 25 toy cars in a box. There are 37 toy cars on a shelf. How many toy cars are there in all?
(A) 52
(B) 61
(C) 62
Answer:
C.

Explanation:
Given that there are 25 toy cars in a box and there are 37 toy cars on a shelf. So the total number of cars are there in all is 25 + 37 which is 62 toy cars.

Question 5.
Dennis finds two boxes in the attic. The first box has 53 hats. The second box has 29 hats. How many hats are in the two boxes?
(A) 86
(B) 72
(C) 82
Answer:
The number of hats is 82 hats.

Explanation:
Given that Dennis finds two boxes in the attic. The first box has 53 hats and the second box has 29 hats, so the total number of hats in the two boxes is 53 + 29  which is 82 hats.

Go Math 2nd Grade Practice and Homework Lesson 13.4 Answer Key Question 6.
Mr. and Mrs. Gray went apple picking. Mr. Gray picked some green apples. Mrs. Gray picked 70 red apples. They picked 160 apples in all. How many green apples did Mr. Gray pick?
(A) 230
(B) 90
(C) 100
Answer:
Mr. Gray picked 90 green apples.

Explanation:
Given that Mr. Gray picked some green apples and Mrs. Gray picked 70 red apples. They picked 160 apples in all. So the number of green apples did Mr. Gray picked is 160 – 70 which is 90 green apples.

Question 7.
Marcy bought two packages of paper. One package has 88 sheets of paper. The other has 64 sheets. How many sheets of paper did Marcy buy?
(A) 152
(B) 142
(C) 154
Answer:
The number of sheets of paper Marcy bought is 152 sheets.

Explanation:
Given that Marcy bought two packages of paper. One package has 88 sheets of paper and the other has 64 sheets. So the number of sheets of paper did Marcy bought is 88 + 64 which is 152 sheets.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.4 Answer Key Addition Situations Read More »

Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.3 Answer Key 100 More, 100 Less

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.3 Answer Key 100 More, 100 Less.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.3 Answer Key 100 More, 100 Less

Explore

Write the numbers. Draw quick pictures for the numbers.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.3 Answer Key 1
FOR THE TEACHER • In the first box, have children write the number 213 and then draw a quick picture for 213. In the second box, have them write the number that is 10 more than 213 and draw a quick picture. In the third box, repeat for the number that is 10 less than 213.

Math Talk
Mathematical Processes

Describe how your three quick pictures are different.
Answer:

Model and Draw

Use what you know about place value to find 100 more or 100 less than a number.
100 more than 823
8 hundreds 2 tens 3 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.3 Answer Key 2
9 hundreds 2 tens 3 ones = ____________

Answer:
9 hundreds 2 tens 3 ones = 923.

Explanation:
Given the 100 more than 823, so we will add 100 to the given number 823 which is 823 + 100 = 923.

100 less than 823
8 hundreds 2 tens 3 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.3 Answer Key 3
7 hundreds 2 tens 3 ones = ____________

Answer:
7 hundreds 2 tens 3 ones = 723.

Explanation:
Given the 100 less than 823, so we will subtract 100 to the given number 823 which is 823 – 100 = 723.

100 more than 957
9 hundreds 5 tens 7 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.3 Answer Key 4
1 thousand 0 hundreds 5 tens 7 ones = ____________

Answer:
1 thousand 0 hundreds 5 tens 7 ones = 1,057.

Explanation:
Given the 100 more than 957, so we will add 100 to the given number 957 which is 957 + 100 = 1,057.

Share and Show

Write the number.

Question 1.
100 more than 364
Answer:
4 hundreds 6 tens 4 ones = 464.

Explanation:
Given the 100 more than 364, so we will add 100 to the given number 364 which is 364 + 100 = 464.
3 hundreds 6 tens 4 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.3 Answer Key 4
4 hundreds 6 tens 4 ones

Question 2.
100 less than 990
Answer:
8 hundreds 9 tens 0 ones = 890.

Explanation:
Given the 100 less than 990, so we will subtract 100 to the given number 990 which is 990 – 100 = 890.
9 hundreds 9 tens 0 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.3 Answer Key 3
8 hundreds 9 tens 0 ones

Question 3.
100 less than 1,003
Answer:
9 hundreds 0 tens 3 ones = 903.

Explanation:
Given the 100 less than 1,003, so we will subtract 100 to the given number 1,003 which is 1,003 – 100 = 903.
1 thousand 9 hundreds 0 tens 3 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.3 Answer Key 3
9 hundreds 0 tens 3 ones

Question 4.
100 more than 117
Answer:
2 hundreds 1 tens 7 ones = 217.

Explanation:
Given the 100 more than 117, so we will add 100 to the given number 117 which is 117 + 100 = 217.
1 hundreds 1 tens 7 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.3 Answer Key 4
2 hundreds 1 tens 7 ones

Problem Solving

Write the number.

Question 5.
100 more than 525
Answer:
6 hundreds 2 tens 5 ones = 625.

Explanation:
Given the 100 more than 525, so we will add 100 to the given number 525 which is 525 + 100 = 625.
5 hundreds 2 tens 5 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.3 Answer Key 4
6 hundreds 2 tens 5 ones

Question 6.
100 less than 191
Answer:
0 hundreds 9 tens 1 ones = 91.

Explanation:
Given the 100 less than 191, so we will subtract 100 to the given number 191 which is 191 – 100 = 91.
1 hundreds 9 tens 1 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.3 Answer Key 3
0 hundreds 9 tens 1 ones

Question 7.
100 less than 688
Answer:
5 hundreds 8 tens 8 ones = 588.

Explanation:
Given the 100 less than 688, so we will subtract 100 to the given number 688 which is 688 – 100 = 588.
6 hundreds 8 tens 8 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.3 Answer Key 3
6 hundreds 8 tens 8 ones

Question 8.
100 more than 432
Answer:
5 hundreds 3 tens 2 ones = 532.

Explanation:
Given the 100 more than 432, so we will add 100 to the given number 432 which is 432 + 100 = 532.
4 hundreds 3 tens 2 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.3 Answer Key 4
5 hundreds 3 tens 2 ones

Question 9.
100 more than 274
Answer:
3 hundreds 7 tens 4 ones = 374.

Explanation:
Given the 100 more than 274, so we will add 100 to the given number 274 which is 274 + 100 = 374.
2 hundreds 7 tens 4 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.3 Answer Key 4
3 hundreds 7 tens 4 ones

Question 10.
100 less than 1,200
Answer:
1 thousand 1 hundreds 0 tens 0 ones= 1,100.

Explanation:
Given the 100 less than 1,200, so we will subtract 100 to the given number 1,200 which is 1,200 – 100 = 1,100.
1 thousand 2 hundreds 0 tens 0 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.3 Answer Key 3
1 thousand 1 hundreds 0 tens 0 ones

Solve. Write or draw to show your work.

Question 11.
H.O.T. Multi-Step Mark read 203 pages. Laney read 100 more pages than Mark. Gavin read 10 fewer pages than Laney. How many pages did Gavin read?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.3 Answer Key 5
Answer:
Gavin reads 313 pages.

Explanation:
Given that Mark read 203 pages. Laney read 100 more pages than Mark, so the number of pages did Laney read is 203 + 100 which is 303. Gavin read 10 fewer pages than Laney which is 303 + 10 which is 313 pages.

Question 12.
H.O.T. Rex models a number with 3 hundreds blocks and 16 tens blocks. What number is 100 more than the number he modeled?
Answer:
The number is 560.

Explanation:
Given that Rex models a number with 3 hundreds blocks and 16 tens blocks which is 3 × 100 = 300 and 16 × 10 = 160. So the total number of blocks did Rex models is 300 + 160 = 460 blocks. So the number which is 100 more than the number he modeled 460 + 100 which is 560.

Daily Assessment Task

Choose the correct answer.

Question 13.
Connect Tina writes the number 242. James writes the number that is 100 less. What number did James write?
(A) 142
(B) 322
(C) 232
Answer:
A.

Explanation:
Given that Tina writes the number 242 and James writes the number that is 100 less, so the number did James write is 242 – 100 which is 142.

Question 14.
Greg’s puzzle has 596 pieces. He placed 100 pieces. How many pieces of the puzzle are not placed yet?
(A) 696
(B) 96
(C) 496
Answer:
C.

Explanation:
Given that Greg’s puzzle has 596 pieces and he placed 100 pieces, so the number of pieces of the puzzle are not placed yet is 596 – 100 which is 496 pieces.

Question 15.
Analyze There are 360 animal cards in the play area. The teacher puts 100 more animal cards in the play area. How many animal cards are there now?
(A) 370
(B) 460
(C) 260
Answer:
B.

Explanation:
Given that there are 360 animal cards in the play area and the teacher puts 100 more animal cards in the play area. So the number of animal cards are there now is 360 + 100 which is 460 animal cards.

Question 16.
TEXAS Test Prep There are 293 paper clips in a box. There are 100 fewer paper dips in the desk. How many paper clips are in the desk?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.3 Answer Key 6
(A) 283
(B) 393
(C) 193
Answer:
C.

Explanation:
Given that there are 293 paper clips in a box and there are 100 fewer paper dips in the desk. So the number of paper clips are in the desk is 293 – 100 which is 193 paper clips.

TAKE HOME ACTIVITY • Name a 3 digit number Have your child say the number that is 100 less than your number.
Answer:
The number is 110.

Explanation:
Let the 3 digit number be 210 and the number that is 100 less than the number is 210 – 100 which is 110.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.3 Homework and Practice Answer Key

Write the number.

Question 1.
100 more than 284
Answer:
3 hundreds 8 tens 4 ones = 384.

Explanation:
Given the 100 more than 284, so we will add 100 to the given number 284 which is 284 + 100 = 384.
2 hundreds 8 tens 4 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.3 Answer Key 4
3 hundreds 8 tens 4 ones

Go Math Practice and Homework Lesson 13.3 Answer Key Question 2.
100 less than 730
Answer:
6 hundreds 3 tens 0 ones = 630.

Explanation:
Given the 100 less than 730, so we will subtract 100 to the given number 730 which is 730 – 100 = 630.
7 hundreds 3 tens 0 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.3 Answer Key 3
6 hundreds 3 tens 0 ones

Question 3.
100 less than 586
Answer:
4 hundreds 8 tens 6 ones = 486.

Explanation:
Given the 100 less than 586, so we will subtract 100 to the given number 586 which is 586 – 100 = 486.
5 hundreds 8 tens 6 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.3 Answer Key 3
4 hundreds 8 tens 6 ones

Question 4.
100 more than 687
Answer:
7 hundreds 8 tens 7 ones = 384.

Explanation:
Given the 100 more than 687, so we will add 100 to the given number 687 which is 687 + 100 = 787.
6 hundreds 8 tens 7 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.3 Answer Key 4
7 hundreds 8 tens 7 ones

Question 5.
100 less than 1,180
Answer:
1 thousand 7 hundreds 8 tens 0 ones = 1,786.

Explanation:
Given the 100 less than 1,180, so we will subtract 100 to the given number 1,180 which is 1,180 – 100 = 1,780.
1 thousand 8 hundreds 8 tens 0 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.3 Answer Key 3
1 thousand 7 hundreds 8 tens 0 ones

Question 6.
100 more than 337
Answer:
4 hundreds 3 tens 7 ones = 437.

Explanation:
Given the 100 more than 337, so we will add 100 to the given number 437 which is 337 + 100 = 437.
3 hundreds 3 tens 7 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.3 Answer Key 4
4 hundreds 3 tens 7 ones

Problem Solving

Solve. Write or draw to show your work.

Question 7.
Kelly models a number with 2 hundreds blocks and 18 tens blocks. What number is 100 more than the number she modeled?
Answer:
The number of blocks she modeled is 480 blocks.

Explanation:
Given that Kelly models a number with 2 hundreds blocks and 18 tens blocks which is 2 × 100 = 200 and 18 × 10 = 180. So the total number of blocks did Rex models is 200 + 180 = 380 blocks. So the number which is 100 more than the number he modeled 380 + 100 which is 480.

Question 8.
Multi-Step Adam read 175 pages. Doris read 100 more pages than Adam. Jerry read 10 fewer pages than Doris. How many pages did Jerry read?
Answer:
Jerry reads 265 pages.

Explanation:
Given that Adam read 175 pages and Doris read 100 more pages than Adam, so the number of pages did Doris read is 175 + 100 which is 275 pages. Jerry read 10 fewer pages than Doris, so Jerry reads 275 – 10 which is 265 pages.

Lesson Check

Choose the correct answer.

Question 9.
There are 329 trading cards in a large box. There are 100 fewer trading cards on a table. How many trading cards are on the table?
(A) 319
(B) 339
(C) 229
Answer:
C.

Explanation:
Given that there are 329 trading cards in a large box and there are 100 fewer trading cards on a table. So the number of trading cards are on the table are 329 – 100 which is 229

Question 10.
Lauren’s class has 250 picture books in the reading center. Her teacher puts 100 more picture books in the reading center. How many picture books are there now?
(A) 350
(B) 150
(C) 260
Answer:
A.

Explanation:
Given that Lauren’s class has 250 picture books in the reading center and her teacher puts 100 more picture books in the reading center. So the number of picture books are there now is 250 + 100 which is 350 books.

Go Math Grade 2 Lesson 13.3 Homework Answers Question 11.
Zach places 112 playing cards face up on the floor. Then the wind blew the door open. 100 cards blew away. How many playing cards are on the floor now?
(A) 102
(B) 12
(C) 212
Answer:
B.

Explanation:
Given that Zach placed 112 playing cards face up on the floor and then the wind blew the door open and 100 cards blew away. So the number of playing cards are on the floor now is 112 – 100 which is 12.

Question 12.
Megan’s puzzle has 1,000 pieces. She uses 100 pieces. How many pieces of the puzzle are not used yet?
(A) 900
(B) 1,100
(C) 990
Answer:
A.

Explanation:
Given that Megan’s puzzle has 1,000 pieces and she uses 100 pieces. So the number of pieces of the puzzle are not used yet is 1000 – 100 which is 900.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.3 Answer Key 100 More, 100 Less Read More »

Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.2 Answer Key 10 More, 10 Less

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.2 Answer Key 10 More, 10 Less.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.2 Answer Key 10 More, 10 Less

Explore

Draw quick pictures for the numbers.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.2 Answer Key 1

FOR THE TEACHER
Tell children that there are 342 girls at Center School. Have children draw quick pictures for 342. Then tell them that there are 352 boys at the school. Have them draw quick pictures for 352.

Answer:
Given that there are 342 girls at center school and 352 boys at the school, so the quick picture for 342 and 352 is
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-13.2-Answer-Key-1-1

Math Talk
Mathematical Processes

Describe how the two numbers are different.
Answer:

Model and Draw

Use what you know about place value to find 10 more or 10 less than a number.
10 more than 405
4 hundreds 0 tens 5 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.2 Answer Key 6
4 hundreds 1 ten 5 ones = ___________

Answer:
4 hundreds 1 ten 5 ones = 415.

Explanation:
Given the 10 more than 405, so we will add 10 to the given number 405 which is 405 + 10 = 415.

10 less than 405
4 hundreds 0 tens 5 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.2 Answer Key 3
3 hundreds 9 tens 5 ones = ___________

Answer:
3 hundreds 9 tens 5 ones = 395.

Explanation:
Given the 10 less than 405, so we will subtract 10 to the given number 405 which is 405 – 10 = 395.

10 more than 297
2 hundreds 9 tens 7 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.2 Answer Key 6
3 hundreds 0 tens 7 ones = ___________

Answer:
3 hundreds 0 tens 7 ones = 307.

Explanation:
Given the 10 more than 297, so we will add 10 to the given number 297 which is 297 + 10 = 307.

10 less than 297
2 hundreds 9 tens 7 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.2 Answer Key 3
2 hundreds 8 tens 7 ones = ___________
Answer:
2 hundreds 8 tens 7 ones = 287.

Explanation:
Given the 10 less than 297, so we will subtract 10 to the given number 297 which is 297 – 10 = 287.

Share and Show

Write the number

Question 1.
10 more than 287
Answer:
2 hundreds 9 tens 7 ones = 297.

Explanation:
Given the 10 more than 287, so we will add 10 to the given number 287 which is 287 + 10 = 297.
2 hundreds 8 tens 7 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.2 Answer Key 6
2 hundreds 9 tens 7 ones

Go Math Answer Key Grade 2 10 Less 10 More Question 2.
10 less than 544
Answer:
5 hundreds 3 tens 4 ones = 534.

Explanation:
Given the 10 less than 544, so we will subtract 10 to the given number 544 which is 544 – 10 = 534.
5 hundreds 4 tens 4 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.2 Answer Key 3
5 hundreds 3 tens 4 ones

Question 3.
10 less than 361
Answer:
3 hundreds 5 tens 1 ones = 351.

Explanation:
Given the 10 less than 361, so we will subtract 10 to the given number 361 which is 361 – 10 = 351.
3 hundreds 5 tens 1 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.2 Answer Key 3

Question 4.
10 more than 698
Answer:
7 hundreds 0 tens 8 ones = 708.

Explanation:
Given the 10 more than 698, so we will add 10 to the given number 698 which is 698 + 10 = 708.
6 hundreds 9 tens 8 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.2 Answer Key 6
7 hundreds 0 tens 8 ones

Problem Solving

Write the number.

Question 5.
10 more than 914
Answer:
9 hundreds 2 tens 4 ones = 924.

Explanation:
Given the 10 more than 914, so we will add 10 to the given number 914 which is 914 + 10 = 924.
9 hundreds 1 tens 4 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.2 Answer Key 6
9 hundreds 2 tens 4 ones

Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.2 Answer Key Question 6.
10 less than 205
Answer:
1 hundreds 9 tens 5 ones = 195.

Explanation:
Given the 10 less than 205, so we will subtract 10 from the given number 205 which is 205 – 10 = 195.
2 hundreds 0 tens 5 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.2 Answer Key 3
1 hundreds 9 tens 5 ones

Question 7.
10 less than 1,044
Answer:
1 thousand 0 hundreds 3 tens 4 ones = 1,034.

Explanation:
Given the 10 less than 1,044, so we will subtract 10 from the given number 1,044 which is 1,044 – 10 = 1,034.
1 thousand 0 hundreds 4 tens 4 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.2 Answer Key 3
1 thousand 0 hundreds 3 tens 4 ones

Question 8.
10 more than 768
Answer:
7 hundreds 7 tens 8 ones = 778.

Explanation:
Given the 10 more than 768, so we will add 10 to the given number 768 which is 768 + 10 = 778.
7 hundreds 6 tens 8 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.2 Answer Key 6
7 hundreds 7 tens 8 ones

Question 9.
10 more than 551
Answer:
5 hundreds 6 tens 1 ones = 561.

Explanation:
Given the 10 more than 551, so we will add 10 to the given number 551 which is 551 + 10 = 561.
5 hundreds 5 tens 1 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.2 Answer Key 6
5 hundreds 6 tens 1 ones

Go Math 2nd Grade Answer Key Lesson 13.2 Question 10.
10 less than 1,173
Answer:
1 thousand 1 hundreds 6 tens 3 ones = 1,163.

Explanation:
Given the 10 less than 1,173, so we will subtract 10 from the given number 1,173 which is 1,173 – 10 = 1,163.
1 thousand 1 hundreds 7 tens 3 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.2 Answer Key 3
1 thousand 1 hundreds 6 tens 3 ones

Solve.

Question 11.
H.O.T. Multi-Step Rick has 10 more crayons than Lori. Lori has 36 crayons. Tom has 10 less crayons than Rick. How many crayons does each child have?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.2 Answer Key 4
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.2 Answer Key 5
Rick: _________ crayons
Tom: _________ crayons
Lori: _________ crayons
Answer:
Rick has 46 crayons,
Tom has 36 crayons,
Lori has 36 crayons.

Explanation:
Given that Lori has 36 crayons and Rick has 10 more crayons, so Rick has 36 + 10 which is 46 crayons. And Tom has 10 fewer crayons than Rick which is 46 – 10 which is 36 crayons. So
Rick has 46 crayons,
Tom has 36 crayons,
Lori has 36 crayons.

Go Math Grade 2 Answer Key 10 More 10 Less Question 12.
H.O.T. Blake wrote the riddles below. Fill in the blanks to make each sentence true.
_________ is 10 less than 1,200 and 10 more than _________. _________ is _________ less than 300.
Answer:
1,190 is 10 less than 1,200 and 10 more than 1,210. 310 is 10 less than 300.

Explanation:
Here, 1,190 is 10 less than 1,200 and 10 more than 1,210. And 310 is 10 less than 300.

Daily Assessment Task

Choose the correct answer.

Question 13.
Connect Miss Perez has 135 stickers. Then she gives 10 stickers to students. How many stickers does she have now?
(A) 134
(B) 145
(C) 125
Answer:
C.

Explanation:
Given that Miss Perez has 135 stickers and then she gives 10 stickers to students. So she has 135 – 10 which is 125.

Question 14.
Mr. Thomas has 124 tickets. He gives some tickets away and has 10 less tickets now. How many tickets does he have now?
(A) 114
(B) 134
(C) 125
Answer:
A.

Explanation:
Given that Mr. Thomas has 124 tickets and he gives some tickets away and has 10 fewer tickets now. So the number of tickets does he have now is 124 – 10 which is 114.

Question 15.
Analyze Ms. Brooks has a box of 146 bookmarks. Then she buys 10 more bookmarks. How many bookmarks does she have now?
(A) 136
(B) 156
(C) 134
Answer:
B.

Explanation:
Given that Ms. Brooks has a box of 146 bookmarks and then she bought 10 more bookmarks. So the number of bookmarks she has now is 146 + 10 which is 156 bookmarks.

Texas Go Math Grade 2 10 Less and 10 More Question 16.
TEXAS Test Prep There are 181 pages in Juan’s book. There are 10 more pages in Tina’s book. How many pages are in Tina’s book?
(A) 191
(B) 201
(C) 171
Answer:
A.

Explanation:
Given that there are 181 pages in Juan’s book and there are 10 more pages in Tina’s book. So the number of pages in Tina’s book is 181 + 10 which is 191 pages.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.2 Homework and Practice Answer Key

Write the number.

Question 1.
10 more than 824
Answer:
8 hundreds 3 tens 4 ones = 834.

Explanation:
Given the 10 more than 824, so we will add 10 to the given number 824 which is 824 + 10 = 834.
8 hundreds 2 tens 4 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.2 Answer Key 6
8 hundreds 3 tens 4 ones

Question 2.
10 less than 307
Answer:
2 hundreds 9 tens 7 ones = 297.

Explanation:
Given the 10 less than 307, so we will subtract 10 from the given number 307 which is 307 – 10 = 297.
3 hundreds 0 tens 7 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.2 Answer Key 3
2 hundreds 9 tens 7 ones

Go Math Grade 2 Lesson 13.2 Homework Answers Question 3.
10 less than 1,058
Answer:
1 thousand 0 hundreds 4 tens 8 ones = 1,048.

Explanation:
Given the 10 less than 1,058, so we will subtract 10 from the given number 1,058 which is 1,058 – 10 = 1,048.
1 thousand 0 hundreds 5 tens 8 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.2 Answer Key 3
1 thousand 0 hundreds 4 tens 8 ones

Question 4.
10 more than 678
Answer:
6 hundreds 8 tens 8 ones = 688.

Explanation:
Given the 10 more than 678, so we will add 10 to the given number 678 which is 678 + 10 = 688.
6 hundreds 7 tens 8 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.2 Answer Key 6
6 hundreds 8 tens 8 ones

Question 5.
10 less than 363
Answer:
3 hundreds 5 tens 3 ones = 353.

Explanation:
Given the 10 less than 363, so we will subtract 10 from the given number 363 which is 363 – 10 = 353.
3 hundreds 6 tens 3 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.2 Answer Key 3
3 hundreds 5 tens 3 ones

Question 6.
10 more than 1,137
Answer:
1 thousand 1 hundreds 4 tens 7 ones = 1,147.

Explanation:
Given the 10 more than 1,137, so we will add 10 to the given number 1,137 which is 1,137 + 10 = 1,147.
1 thousand 1 hundreds 3 tens 7 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.2 Answer Key 6
1 thousand 1 hundreds 4 tens 7 ones

Problem Solving

Question 7.
Kayla wrote the riddle below. Fill in the blank to make the sentence true.
___________ is 10 less than 1,148 and 10 more than ____________.
Answer:
1,138 is 10 less than 1,148 and 10 more than 1,158.

Explanation:
Here, 1,138 is 10 less than 1,148 and 10 more than 1,158.

Question 8.
Multi-Step Joan has 10 more stickers than Todd. Todd has 63 stickers. Alice has 10 fewer stickers than Joan. How many stickers does each child have?
Joan: ____________
Alice: ____________
Todd: ____________
Answer:
Joan has 73 stickers,
Alice has 63 stickers,
Todd has 63 stickers.

Explanation:
Given that Todd has 63 stickers, as Joan has 10 more stickers than Todd so Joan has 63 + 10 which is 73 stickers. Alice has 10 fewer stickers than Joan, so Alice has 73 – 10 which is 63 stickers. So
Joan has 73 stickers,
Alice has 63 stickers,
Todd has 63 stickers.

Lesson Check

Choose the correct answer.

Question 9.
Lee has 141 postcards. Rose has 10 more postcards. How many postcards does Rose have?
(A) 161
(B) 151
(C) 131
Answer:
B.

Explanation:
Given that Lee has 141 postcards and Rose has 10 more postcards, the number of postcards Rose had is 141 + 10 which is 151 postcards.

Go Math Grade 2 Practice and Homework Lesson 13.2 Answer Key Question 10.
Mr. Brown has a box of 104 paper clips. Then he finds 10 more paper clips in a drawer. How many paper clips does he have now?
(A) 112
(B) 94
(C) 114
Answer:
C.

Explanation:
Given that Mr. Brown has a box of 104 paper clips and then he finds 10 more paper clips in a drawer, the number of paper clips he has now is 104 + 10 which is 114 paper clips.

Question 11.
Harry has 162 trading cards. He gives 10 trading cards to his brother. How many trading cards does Harry have now?
(A) 152
(B) 142
(C) 172
Answer:
A.

Explanation:
Given that Harry has 162 trading cards and he gives 10 trading cards to his brother, the number of trading cards he has now is 162 – 10 which is 152 trading cards.

Question 12.
Mrs. Ryan has 165 gold stickers. She gives 10 gold stickers to students. How many gold stickers does she have left?
(A) 164
(B) 175
(C) 155
Answer:
C.

Explanation:
Given that Mrs. Ryan has 165 gold stickers and she gives 10 gold stickers to students, the number of gold stickers she has left is 165 – 10 which is 155 gold stickers.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.2 Answer Key 10 More, 10 Less Read More »

Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.1 Answer Key Even and Odd Numbers

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.1 Answer Key Even and Odd Numbers.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.1 Answer Key Even and Odd Numbers

Explore

Use Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.1 Answer Key 1 to show each number.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.1 Answer Key 2
FOR THE TEACHER • Read the following problem. Beca has 8 toy cars. Can she arrange her cars in pairs on a shelf? Have children set pairs of cubes vertically on the ten frames. Continue the activity for the numbers 7 and 10.
Answer:

Math Talk
Mathematical Processes

When you make pairs for 7 and for 10. how are these models different? Explain.
Answer:
If we make a pair for 7 then we can see that there will be 3 cubes left and when we make a pair of 10 then we can see no cube left.

Model and Draw

Count out cubes for each number. Make pairs. Even numbers show pairs with no cubes left over. Odd numbers show pairs with one cube left over.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.1 Answer Key 3
Answer:
5 is an odd number,
8 is an even number,
12 is an even number,
15 is an odd number.

Explanation:
Here,
5 is an odd number, as there is one cube left in the pair.
8 is an even number, as there is no cube left in the pair.
12 is an even number, as there is no cube left in the pair.
15 is an odd number. as there is one cube left in the pair.
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-13.1-Answer-Key-3-1

Share and Show

Use cubes. Count out the number of cubes. Make pairs. Then write even or odd.

Question 1.
10 _____________
Answer:
10 is an even number.

Explanation:
Here, the number 10 is an even number, as there will be no cube left in the pair.
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-13.1-Answer-Key-3-2

Question 2.
13 _____________
Answer:
13 is an odd number.

Explanation:
Here, the number 13 is an odd number, as there will be one cube left in the pair.Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-13.1-Answer-Key-3-3

Go Math Grade 2 Lesson 13.1 Answer Key Question 3.
18 _____________
Answer:
18 is an even number.

Explanation:
Here, the number 18 is an even number, as there will be no cube left in the pair.

Question 4.
19 _____________
Answer:
19 is an odd number.

Explanation:
Here, the number 19 is an odd number, as there will be one cube left in the pair.

Question 5.
14 _____________
Answer:
14 is an even number.

Explanation:
Here, the number 14 is an even number, as there will be no cube left in the pair.

Question 6.
22 _____________
Answer:
22 is an even number.

Explanation:
Here, the number 22 is an even number, as there will be no cube left in the pair.

Question 7.
23 _____________
Answer:
23 is an odd number.

Explanation:
Here, the number 23 is an odd number, as there will be one cube left in the pair.

Question 8.
29 _____________
Answer:
29 is an odd number.

Explanation:
Here, the number 29 is an odd number, as there will be one cube left in the pair.

Go Math Grade 2 Answer Key Lesson 13.1 Question 9.
21 _____________
Answer:
21 is an odd number.

Explanation:
Here, the number 21 is an odd number, as there will be one cube left in the pair.

Question 10.
26 _____________
Answer:

26 is an even number.

Explanation:
Here, the number 26 is an even number, as there will be no cube left in the pair.

Problem Solving

Shade in the ten frames to show the number. Circle even or odd.

Question 11.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.1 Answer Key 4
Answer:
25 is an odd number.

Explanation:
Given that the number is 25, so the given number is an odd number as there will be one cube left in the pair.
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-13.1-Answer-Key-4-1

Question 12.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.1 Answer Key 5
Answer:
30 is an even number.

Explanation:
Given that the number is 30, so the given number is an even number as there will be no cube left in the pair.
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-13.1-Answer-Key-5-1

Question 13.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.1 Answer Key 6
Answer:
28 is an even number.

Explanation:
Given that the number is 28, so the given number is an even number as there will be no cube left in the pair.
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-13.1-Answer-Key-6-1

Solve

Question 14.
H.O.T. Multi-Step Choose an even number between 25 and 34. Draw a picture and then explain why it is an even number.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.1 Answer Key 7
Answer:
30 is an even number.

Explanation:
Here, we need to choose an even number between 25 and 34. As we need to choose an even number, so we will choose 30. 30 is an even number as there will be no cube left in the pair.
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-13.1-Answer-Key-5-1

Question 15.
H.O.T. Make a list of 2-digit numbers that have a 3 in the ones place. Circle the numbers that are odd numbers.
Answer:
23,33,43,53,63.

Explanation:
The list of 2-digit numbers that have a 3 in the ones place is
23,33,43,53,63.
All the numbers are odd numbers as they are not divisible by 2.

Daily Assessment Task

Choose the correct answer.

Question 16.
Connect Dixon has an even number of socks. Which of these could be the number of socks that he has?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.1 Answer Key 8
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.1 Answer Key 9 11
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.1 Answer Key 9 10
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.1 Answer Key 9 19
Answer:
10.

Explanation:
Here, in the given options 10 is an even number. As 10 is divisible by 2.

Question 17.
Multi-Step Bill has an even number of gloves Pam has an odd number of mittens. Which could be their gloves and mittens?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.1 Answer Key 9 12 gloves and 9 mittens
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.1 Answer Key 9 14 gloves and 12 mittens
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.1 Answer Key 9 13 gloves and 8 mittens
Answer:
12 gloves and 9 mittens.

Explanation:
Given that Bill has an even number of gloves Pam has an odd number of mittens, so it could be 12 gloves and 9 mittens. As 12 is an even number and 9 is an odd number.

Question 18.
Use cubes. Count out 17 cubes. Make pairs. Then write even or odd. Draw a picture to show what you did.
17 _____________
Answer:
17 is an odd number.

Explanation:
Here, number 17 is an odd number, as we can see in the picture there is one cube left.

Go-Math-Grade-2-Chapter-1-Answer-key-Number-concepts-1.1-3-1

Question 19.
Texas Test Prep There are an even number of girls and an odd number of boys in Gina’s class. Which of these choices could tell about her class?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.1 Answer Key 9 9 girls and 8 boys
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.1 Answer Key 9 10 girls and 7 boys
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.1 Answer Key 9 11 girls and 9 boys
Answer:
10 girls and 7 boys.

Explanation:
Given that, there are an even number of girls and an odd number of boys in Gina’s class. So it could be 10 girls and 7 boys, as 10 is an even number and 7 is an odd number.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.1 Homework and Practice Answer Key

Shade in the ten frames to show the number. Circle even or odd.

Question 1.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.1 Answer Key 10
Answer:
27 is an odd number.

Explanation:
Here, number 27 is an odd number, as we can see in the picture there is one cube left.
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-13.1-Answer-Key-10-1

Go Math Grade 2 Lesson 13.1 Homework Answers Question 2.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.1 Answer Key 11
Answer:
20 is an even number.

Explanation:
Given that the number is 20, so the given number is an even number as there will be no cube left in the pair.
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-13.1-Answer-Key-11-1

Question 3.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.1 Answer Key 12
Answer:
24 is an even number.

Explanation:
Given that the number is 24, so the given number is an even number as there will be no cube left in the pair.Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-13.1-Answer-Key-12-1

Problem Solving

Question 4.
Make a list of the 2-digit numbers that have a 6 in the ones place. Circle the numbers that are even.
Answer:
26,36,46,56,66.

Explanation:
The list of 2-digit numbers that have a 6 in the ones place is
26,36,46,56,66.
All the numbers are even numbers as they are divisible by 2.

Question 5.
Multi-Step Choose an even number between 24 and 35. Draw a picture and explain why it is an even number.
Answer:
28 is an even number.

Explanation:
Here, we need to choose an even number between 24 and 35. As we need to choose an even number, so we will choose 28. 28 is an even number as there will be no cube left in the pair.
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-13.1-Answer-Key-6-1

Lesson Check

Choose the correct answer.

Question 6.
There are an even number of boys and an odd number of girls in Lena’s class. Which could tell about her class?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.1 Answer Key 9 There are 9 boys and 12 girls.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.1 Answer Key 9 There are 10 boys and 9 girls.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.1 Answer Key 9 There are 11 boys and 13 girls.
Answer:
There are 10 boys and 9 girls.

Explanation:
Given that there are an even number of boys and an odd number of girls in Lena’s class. So it could be 10 boys and 9 girls as 10 is an even number and 9 is an odd number.

Question 7.
Amber has an odd number of shoes. Which of these could be the number of shoes that she has?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.1 Answer Key 9 18
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.1 Answer Key 9 15
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.1 Answer Key 9 12
Answer:
15.

Explanation:
Given that, Amber has an odd number of shoes. So the number of shoes that she has is 15 as 15 is an odd number.

Go Math Grade 2 Practice and Homework Lesson 13.1 Answer Key Question 8.
Terry has an even number of dinner plates. Which of these could be the number of plates that he has?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.1 Answer Key 9 8
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.1 Answer Key 9 7
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.1 Answer Key 9 11
Answer:
8.

Explanation:
Given that Terry has an even number of dinner plates. So the number of plates that he has is 8, as 8 is an even number.

Question 9.
Together, Jan and her brother have an odd number of pencils and an even number of crayons. Which could be their pencils and crayons.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.1 Answer Key 9 12 pencils and q crayons
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.1 Answer Key 9 14 pencils and 12 crayons
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.1 Answer Key 9 13 pencils and 8 crayons
Answer:
13 pencils and 8 crayons.

Explanation:
Given that Jan and her brother have an odd number of pencils and an even number of crayons. So their pencils and crayons could be 13 pencils and 8 crayons.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.1 Answer Key Even and Odd Numbers Read More »

Texas Go Math Grade 2 Unit 3 Assessment Answer Key

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Unit 3 Assessment Answer Key.

Texas Go Math Grade 2 Unit 3 Assessment Answer Key

Vocabulary

Use the words in the box to complete the sentence.

Question 1.
The numbers 9 and 5 are ______________ numbers. (p. 442)
Answer:
The numbers 9 and 5 are odd numbers.

Explanation:
Given the numbers 9 and 5 are odd numbers as they are not multiples of 2.

Texas Go Math Grade 2 Unit 3 Assessment Answer Key Question 2.
The numbers 4 and 8 are ______________ numbers. (p. 442)
Answer:
The numbers 4 and 8 are even numbers.

Explanation:
Given the numbers are 4 and 8 are even numbers as they are multiples of 2.

Concepts and Skills

Label the model. Write a number sentence with a Texas Go Math Grade 2 Unit 3 Assessment Answer Key 1 for the unknown number. Solve. (TEKS 2.7.C)

Question 3.
Mrs. OLeary’s students made 41 books in class. Some of the books were on a table and 28 of the books were on a shelf. How many books were on the table?
Texas Go Math Grade 2 Unit 3 Assessment Answer Key 2
Texas Go Math Grade 2 Unit 3 Assessment Answer Key 3
___________ books
Answer:
The number of books on the table is 13 books.

Explanation:
Given that Mrs. OLeary’s students made 41 books in class and some of the books were on a table and 28 of the books were on a shelf. So the number of books were on the table is 41 – 28 which is 13 books.
Texas-Go-Math-Grade-2-Unit-3-Assessment-Answer-Key-3-1

Shade in the ten frames to show the number. Circle even or odd. (TEKS 2.7.A)

Question 4.
Texas Go Math Grade 2 Unit 3 Assessment Answer Key 4
Answer:
The given number is odd.

Explanation:
Given the number 15 is an odd number as we can a block left.
Texas-Go-Math-Grade-2-Unit-3-Assessment-Answer-Key-4-1

Texas Go Math Grade 2 Answer Key Unit 3 Assessment Question 5.
Texas Go Math Grade 2 Unit 3 Assessment Answer Key 5
Answer:
The given number is an even number.

Explanation:
Given the number 20 is an even number as we can no block left.
Texas-Go-Math-Grade-2-Unit-3-Assessment-Answer-Key-5-1

Question 6.
Texas Go Math Grade 2 Unit 3 Assessment Answer Key 6
Answer:
The given number is an even number.

Explanation:
Given the number 18 is an even number as we can no block left.
Texas-Go-Math-Grade-2-Unit-3-Assessment-Answer-Key-6-1

Fill in the bubble for the correct answer choice.

Question 7.
Danny has 10 more pinecones in his collection than Jared has. Jared has 26 pinecones. How many pinecones does Danny have? (TEKS 2.7.B)
Texas Go Math Grade 2 Unit 3 Assessment Answer Key 7
(A) 25
(B) 36
(C) 16
Answer:
B.

Explanation:
Given that Danny has 10 more pinecones in his collection than Jared has and Jared has 26 pinecones. So the number of pinecones Danny has is 10 + 26 which is 36 pinecones.

Go Math Unit 3 Assessment Answer Key 2nd Grade Question 8.
Marie drew 35 flowers on her paper. Alicia drew 12 more flowers than Marie. Which number sentence can be used to find the number of flowers that Alicia drew? (TEKS 2.7.C)
Texas Go Math Grade 2 Unit 3 Assessment Answer Key 8
(A) 35 + 12 = Texas Go Math Grade 2 Unit 3 Assessment Answer Key 1
(B) 35 – 12 = Texas Go Math Grade 2 Unit 3 Assessment Answer Key 1
(C) 12 + Texas Go Math Grade 2 Unit 3 Assessment Answer Key 1 = 35
Answer:
A.

Explanation:
Given that Marie drew 35 flowers on her paper and Alicia drew 12 more flowers than Marie. So the number sentence that can be used to find the number of flowers that Alicia drew is 35 + 12 = 47 flowers.

Question 9.
There is an odd number of girls and an even number of boys on the soccer team. Which of these choices could tell about the soccer team? (TEKS 2.7.A)
Texas Go Math Grade 2 Unit 3 Assessment Answer Key 9
(A) 9 girls and 11 boys
(B) 10 qirls and 9 boys
(C) 9 girls and 8 boys
Answer:
C.

Explanation:
Given that there is an odd number of girls and an even number of boys on the soccer team. So the choice could tell about the soccer team is 9 girls and 8 boys.

Question 10.
It is 234 steps from the classroom to the library. It is 100 less steps from the library to the playground. How many steps is it from the library to the playground? (TEKS 2.7.B)
Texas Go Math Grade 2 Unit 3 Assessment Answer Key 10
(A) 134
(B) 944
(C) 224
Answer:
A.

Explanation:
Given that it is 234 steps from the classroom to the library and It takes 100 fewer steps from the library to the playground. So the number of steps from the library to the playground is 234 – 100 which is 134.

Go Math Grade 2 Unit 3 Post Assessment Answer Key Question 11.
Jeff counted 33 windows. 18 of the windows were open. Which number sentence can be used to find the number of windows that were not open? (TEKS 2.7.C)
Texas Go Math Grade 2 Unit 3 Assessment Answer Key 11
(A) 33 + 18 = Texas Go Math Grade 2 Unit 3 Assessment Answer Key 1
(B) 33 – 18 = Texas Go Math Grade 2 Unit 3 Assessment Answer Key 1
(C) 18 + 3 = Texas Go Math Grade 2 Unit 3 Assessment Answer Key 1
Answer:
B.

Explanation:
Given that Jeff counted 33 windows and 18 of the windows were open. So the sentence that can be used to find the number of windows that were not open is 33 – 18 = 15 windows.

Question 12.
Linda’s book has 211 pages in it. There are 10 fewer pages in Tanya’s book. How many pages are in Tanya’s book? (TEKS 2.7.B)
(A) 201
(B) 111
(C) 221
Answer:
A.

Explanation:
Given that Linda’s book has 211 pages in it and there are 10 fewer pages in Tanya’s book. So the number of pages in Tanya’s book is 211 – 10 which is 201 pages.

Question 13.
There are 575 markers at The Marker Store. There are 100 more markers at The Art Shop. How many markers are at The Art Shop? (TEKS 2.7.B)
Texas Go Math Grade 2 Unit 3 Assessment Answer Key 12
(A) 585
(B) 675
(C) 475
Answer:
B.

Explanation:
Given that there are 575 markers at the Marker Store and there are 100 more markers at the Art Shop. So the number of markers at the Art Shop is 575 + 100 which is 675 markers.

Go Math Answer Key Grade 2 Unit 3 Test Answers Question 14.
Felix has 10 less stickers than Max. Max has 39 stickers. Pat has 10 more stickers than Felix. How many stickers does Pat have? (TEKS 2.7.B)
Texas Go Math Grade 2 Unit 3 Assessment Answer Key 13
(A) 39
(B) 49
(C) 29
Answer:
A.

Explanation:
Given that Felix has 10 fewer stickers than Max and Max has 39 stickers, so Felix has 39 – 10 which is 29 stickers. Pat has 10 more stickers than Felix. So Pat has 29 + 10 which is 39 stickers.

Fill in the bubble for the correct answer choice.

Question 15.
Rita has 19 buttons and 2 patches. She buys 19 more buttons. How many buttons does she have now? (TEKS 2.7.C)
Texas Go Math Grade 2 Unit 3 Assessment Answer Key 14
(A) 35
(B) 31
(C) 33
Answer:

Go Math 2nd Grade Answer Key Pdf Unit 3 Test Question 16.
Eric had some baseball cards. Then he bought 28 more baseball cards. Now Eric has 91 baseball cards. How many cards did he have to start?
Write a number sentence with a Texas Go Math Grade 2 Unit 3 Assessment Answer Key 1 for the unknown number. Explain how the number sentence shows the problem. (TEKS 2.7.C)
In the space below, solve for the missing number. Be sure to show your work. (TEKS 2.7.C)
What is the answer to the question?
Answer:
Eric has 61 baseball cards.

Explanation:
Given that Eric had some baseball cards and then he bought 28 more baseball cards. Now Eric has 91 baseball cards. So the number of cards he has to start is 91 – 28 which is 61 baseball cards.

Texas Go Math Grade 2 Unit 3 Assessment Answer Key Read More »

Texas Go Math Grade 2 Unit 2 Assessment Answer Key

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Unit 2 Assessment Answer Key.

Texas Go Math Grade 2 Unit 2 Assessment Answer Key

Concepts and Skills

Break apart the numbers you are subtracting. Write the difference. (TEKS 2.4.B)
Texas Go Math Grade 2 Unit 2 Assessment Answer Key 1

Question 1.
65 – 7 = _________
Answer:
65 – 7 = 58
Explanation:
7 is written as 5 and 2
65 – 5 = 60
60 – 2 = 58

Question 2.
62 – 18 = _____________
Answer:
62 – 18 = 44
Explanation:
18 is written as
2 + 10 + 6
62 – 2 = 60
60 – 10 = 50
50 – 6 = 44

Write a story problem that could be shown with the number sentence. Then solve. (TEKS 2.4.D)

Question 3.
32 – 17 = ☐
Answer:
32 – 17 = 15
Explanation:
A farm has 32 hens out of it 17 are red
and remaining are white
how many white hens are in the farm
15 hens are in the farm

Use the pictures to describe equal groups. (TEKS 2.6.A)

Question 4.
Texas Go Math Grade 2 Unit 2 Assessment Answer Key 2
There are __________ groups of buttons.
Each group has __________.
So, there are _____________ in all.
Answer:
There are 5 groups of buttons.
Each group has 3.
So, there are 15 in all.
Explanation:
3 + 3 + 3+ 3+ 3  = 15
5 x 3 = 15

Fill in the bubble for the correct answer choice.

Question 5.
What is the total value of these coins? (TEKS 2.5.A)
Texas Go Math Grade 2 Unit 2 Assessment Answer Key 3
(A) 60¢
(B) 40¢
(C) 70¢
Answer: C
Explanation:
1 quarter = 25
1 dime = 10
2 x 25 = 50
2 x 10 = 20

Go Math Answer Key Grade 2 Unit 2 Assessment Question 6.
Alex had 43 stickers. He gave 19 stickers to his sister. How many stickers does Alex have now? (TEKS 2.4.B)
Texas Go Math Grade 2 Unit 2 Assessment Answer Key 4
(A) 24
(B) 34
(C) 26
Answer: A
Explanation:
Alex had 43 stickers.
He gave 19 stickers to his sister.
43 – 19 = 24
24 stickers that Alex have now

Question 7.
Bianca has 35 ribbons. Kim has 24 red ribbons and 23 blue ribbons. How many more ribbons does Kim have than Bianca? (TEKS 2.4.C)
Texas Go Math Grade 2 Unit 2 Assessment Answer Key 5
(A) 11
(B) 12
(C) 9
Answer: B
Explanation:
Bianca has 35 ribbons.
Kim has 24 red ribbons and
23 blue ribbons.
24 + 23 = 47
47 – 35 = 12
12 more ribbons that Kim have than Bianca

Question 8.
362 children are at school. 171 of the children are boys. How many of the children are girls? (TEKS 2.4.C)
(A) 191
(B) 183
(C) 211
Answer: A
Explanation:
362 children are at school.
171 of the children are boys.
362 – 171 = 191
191 of the children are girls

Question 9.
There are 10 bags with 2 marbles in each bag. There are 4 boxes with 10 marbles in each box. How many marbles are there? (TEKS 2.6.A)
Texas Go Math Grade 2 Unit 2 Assessment Answer Key 6
(A) 34
(B) 60
(C) 26
Answer: B
Explanation:
There are 10 bags with 2 marbles in each bag.
There are 4 boxes with 10 marbles in each box.
10 x 2 = 20
4 x 10 = 40
40 + 20 = 60
60 marbles are there

Question 10.
There are 3 plates with 5 grapes on each plate. Which number sentence shows how to find the number of grapes that are on the plates? (TEKS 2.6.A)
Texas Go Math Grade 2 Unit 2 Assessment Answer Key 7
(A) 5 + 5 + 5 = 15
(B) 3 + 5 = 8
(C) 3 + 5 + 3 = 11
Answer: A
Explanation:
There are 3 plates with 5 grapes on each plate.
5 + 5 + 5 = 15 number sentence shows how to find the number of grapes that are on the plates

Question 11.
Nelson has these coins. What other coins does he need to have one dollar in all? (TEKS 2.5.A)
Texas Go Math Grade 2 Unit 2 Assessment Answer Key 8
(A) 3 nickels
(B) 3quarters
(C) dimes
Answer: C
Explanation:
1 dime = 10 cents
5 x 10 = 50
1 nickel = 5 cents
4 x 5 = 20
50 + 20 = 70
3 dimes are needed

Question 12.
There are 24 children in Sam’s class. 4 children are sitting at each table in the classroom. At how many tables are the children sitting? (TEKS 2.6.B)
(A) 20
(B) 6
(C) 28
Answer: B
Explanation:
There are 24 children in Sam’s class.
4 children are sitting at each table in the classroom.
24 ÷ 4 = 6
At 6 tables the children are sitting

Question 13.
There are 245 melons on the truck and 172 melons in the store. How many melons are there altogether? (TEKS 2.4.C)
(A) 417
(B) 73
(C) 427
Answer: A
Explanation:
There are 245 melons on the truck
and 172 melons in the store.
245 + 172 = 417
417 melons are there altogether

Fill in the bubble for the correct answer choice.

Question 14.
Mr. Blakely has 158 peaches at his store. 84 peaches are on a table. 33 peaches are in a basket. The rest of the peaches are in bags. How many peaches are in bags? (TEKS 2.4.C)
Texas Go Math Grade 2 Unit 2 Assessment Answer Key 9
(A) 41
(B) 107
(C) 51
Answer: A
Explanation:
Mr. Blakely has 158 peaches at his store.
84 peaches are on a table.
33 peaches are in a basket.
84 + 33 = 117
The rest of the peaches are in bags.
158 – 117 = 41
41 peaches are in bags

Question 15.
Steve has 3 climes, 6 nickels, and 10 pennies. What is the total value of Steve’s coins? (TEKS 2.5.A, 2.5.B)
total value: ____________
Circle coins below to make another group of coins that have the same total value. Cross out the coins that you do not use.
Texas Go Math Grade 2 Unit 2 Assessment Answer Key 10
Explain how you decided which coins to use for the new group of coins. (TEKS 2.5.A)
Answer:
1 dime = 10 cents
3 x 10 = 30
1 nickel = 5 cents
6 x 5 = 30 cents
10 pennies = 10 cents
30 + 30 + 10 = 70 cents
Explanation:
The total value of Steve’s coins is 70 cents
For the new group of coins we used 2 quarter coins
2 x 25 = 50
2 dimes
2 x 10 = 20

Texas Go Math Grade 2 Unit 2 Assessment Answer Key Read More »

Scroll to Top