Texas Go Math Grade 2 Lesson 15.1 Answer Key Three-Dimensional Solids

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Lesson 15.1 Answer Key Three-Dimensional Solids.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 15.1 Answer Key Three-Dimensional Solids

Explore

Draw a picture of an object that has the shape shown.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 15.1 Answer Key 1

cube drawingCylinder drawing
FOR THE TEACHER • Have children look at the first shape and name some real objects that have this shape, such as a cereal box. Have each child draw a picture of a real-life object that has the same shape. Repeat for the second shape.
Answer:

Math Talk
Mathematical Processes

Describe how the shapes are alike. Describe how they are different.
Answer:

Model and Draw

These are three-dimensional solids. Compare the shapes and surfaces of the different solids.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 15.1 Answer Key 2

Which of these objects has the shape of a cube?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 15.1 Answer Key 3
Answer:
Cube

Explanation:
In the given objects, the ABC box  resembles the cube

Cube figure

Share and Show

Circle the objects that match the name of the solid.

Question 1.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 15.1 Answer Key 4
Answer:
Sphere

Question 2.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 15.1 Answer Key 5
Answer:
Rectangular prism

Problem Solving

Circle the objects that match the name of the solid.

Question 3.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 15.1 Answer Key 6
Answer:
Circle the cylinder

Question 4.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 15.1 Answer Key 7
Answer:

Circle the rectangular prism

Explanation:
Both the images resemble a rectangular prism

Question 5.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 15.1 Answer Key 8
Answer:
Circle the cone

Explanation:
Both the images resemble cones.

Question 6.
H.O.T. Multi-Step Circle the solids that have a curved surface. Draw an X on the solids that do not have a curved surface.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 15.1 Answer Key 9

Answer:
cross the flat surface

Question 7.
H.O.T. Julio used cardboard squares as the flat surfaces of a cube. How many squares did he use?
_____________ squares
Answer:
8 squares

Explanation:
Julio used cardboard in the shape of a cube, which has squares on all sides. So there are 6 squares on the cardboard.

Cube figure

Daily Assessment Task

Write the shape names to complete.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 15.1 Answer Key 10

Question 8.
Choose the best label for each solid. Then write the names of the solids.
Has only flat surfaces

Has only a curved surface

Has both flat and curved surfaces
Answer:
Has only flat surfaces:

Cube Triangular prismRectangular prism

Has only a curved surface:

Sphere

Has both flat and curved surfaces:

Cone Cylinder

Question 9.
Texas Test Prep What is the name of this solid?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 15.1 Answer Key 11
(A) triangular prism
(B) cone
(C) cylinder
Answer:
Cone

TAKE HOME ACTIVITY • Ask your child to name on object that has the shape of a cube.
Answer:
Rubik cube

Texas Go Math Grade 2 Lesson 15.1 Homework and Practice Answer Key

Circle the objects that match the name of the solid.

Question 1.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 15.1 Answer Key 12
Answer:
circle the cube

Question 2.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 15.1 Answer Key 13
Answer:
Circle the rectangular prism

Question 3.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 15.1 Answer Key 14
Answer:
Circle the cylinder

Problem Solving

Question 4.
Multi-Step Circle the objects that have a curved surface. Draw an X on the objects that do not have a curved surface.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 15.1 Answer Key 15
Answer:
Circle the curved surface

Lesson Check

Choose the correct answer.

Question 5.
Which of these objects is shaped like a cylinder?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 15.1 Answer Key 16
Answer:
Cylinder Image

Question 6.
James sees this box. Which solid names the shape of this box?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 15.1 Answer Key 17
(A) cone
(B) triangular prism
(C) cylinder
Answer:
Triangular prism

Question 7.
Kara loves to wrap gift boxes. Which solid names the shape of her gift box?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 15.1 Answer Key 18
(A) rectangular prism
(B) triangular prism
(C) sphere
Answer:
Rectangular prism

Question 8.
Arthur likes to play basketball. Which solid names the shape of his basketball?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 15.1 Answer Key 19
(A) cone
(B) sphere
(C) cube
Answer:
Sphere

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top