Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.3 Answer Key 100 More, 100 Less

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.3 Answer Key 100 More, 100 Less.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.3 Answer Key 100 More, 100 Less

Explore

Write the numbers. Draw quick pictures for the numbers.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.3 Answer Key 1
FOR THE TEACHER • In the first box, have children write the number 213 and then draw a quick picture for 213. In the second box, have them write the number that is 10 more than 213 and draw a quick picture. In the third box, repeat for the number that is 10 less than 213.

Math Talk
Mathematical Processes

Describe how your three quick pictures are different.
Answer:

Model and Draw

Use what you know about place value to find 100 more or 100 less than a number.
100 more than 823
8 hundreds 2 tens 3 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.3 Answer Key 2
9 hundreds 2 tens 3 ones = ____________

Answer:
9 hundreds 2 tens 3 ones = 923.

Explanation:
Given the 100 more than 823, so we will add 100 to the given number 823 which is 823 + 100 = 923.

100 less than 823
8 hundreds 2 tens 3 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.3 Answer Key 3
7 hundreds 2 tens 3 ones = ____________

Answer:
7 hundreds 2 tens 3 ones = 723.

Explanation:
Given the 100 less than 823, so we will subtract 100 to the given number 823 which is 823 – 100 = 723.

100 more than 957
9 hundreds 5 tens 7 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.3 Answer Key 4
1 thousand 0 hundreds 5 tens 7 ones = ____________

Answer:
1 thousand 0 hundreds 5 tens 7 ones = 1,057.

Explanation:
Given the 100 more than 957, so we will add 100 to the given number 957 which is 957 + 100 = 1,057.

Share and Show

Write the number.

Question 1.
100 more than 364
Answer:
4 hundreds 6 tens 4 ones = 464.

Explanation:
Given the 100 more than 364, so we will add 100 to the given number 364 which is 364 + 100 = 464.
3 hundreds 6 tens 4 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.3 Answer Key 4
4 hundreds 6 tens 4 ones

Question 2.
100 less than 990
Answer:
8 hundreds 9 tens 0 ones = 890.

Explanation:
Given the 100 less than 990, so we will subtract 100 to the given number 990 which is 990 – 100 = 890.
9 hundreds 9 tens 0 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.3 Answer Key 3
8 hundreds 9 tens 0 ones

Question 3.
100 less than 1,003
Answer:
9 hundreds 0 tens 3 ones = 903.

Explanation:
Given the 100 less than 1,003, so we will subtract 100 to the given number 1,003 which is 1,003 – 100 = 903.
1 thousand 9 hundreds 0 tens 3 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.3 Answer Key 3
9 hundreds 0 tens 3 ones

Question 4.
100 more than 117
Answer:
2 hundreds 1 tens 7 ones = 217.

Explanation:
Given the 100 more than 117, so we will add 100 to the given number 117 which is 117 + 100 = 217.
1 hundreds 1 tens 7 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.3 Answer Key 4
2 hundreds 1 tens 7 ones

Problem Solving

Write the number.

Question 5.
100 more than 525
Answer:
6 hundreds 2 tens 5 ones = 625.

Explanation:
Given the 100 more than 525, so we will add 100 to the given number 525 which is 525 + 100 = 625.
5 hundreds 2 tens 5 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.3 Answer Key 4
6 hundreds 2 tens 5 ones

Question 6.
100 less than 191
Answer:
0 hundreds 9 tens 1 ones = 91.

Explanation:
Given the 100 less than 191, so we will subtract 100 to the given number 191 which is 191 – 100 = 91.
1 hundreds 9 tens 1 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.3 Answer Key 3
0 hundreds 9 tens 1 ones

Question 7.
100 less than 688
Answer:
5 hundreds 8 tens 8 ones = 588.

Explanation:
Given the 100 less than 688, so we will subtract 100 to the given number 688 which is 688 – 100 = 588.
6 hundreds 8 tens 8 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.3 Answer Key 3
6 hundreds 8 tens 8 ones

Question 8.
100 more than 432
Answer:
5 hundreds 3 tens 2 ones = 532.

Explanation:
Given the 100 more than 432, so we will add 100 to the given number 432 which is 432 + 100 = 532.
4 hundreds 3 tens 2 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.3 Answer Key 4
5 hundreds 3 tens 2 ones

Question 9.
100 more than 274
Answer:
3 hundreds 7 tens 4 ones = 374.

Explanation:
Given the 100 more than 274, so we will add 100 to the given number 274 which is 274 + 100 = 374.
2 hundreds 7 tens 4 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.3 Answer Key 4
3 hundreds 7 tens 4 ones

Question 10.
100 less than 1,200
Answer:
1 thousand 1 hundreds 0 tens 0 ones= 1,100.

Explanation:
Given the 100 less than 1,200, so we will subtract 100 to the given number 1,200 which is 1,200 – 100 = 1,100.
1 thousand 2 hundreds 0 tens 0 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.3 Answer Key 3
1 thousand 1 hundreds 0 tens 0 ones

Solve. Write or draw to show your work.

Question 11.
H.O.T. Multi-Step Mark read 203 pages. Laney read 100 more pages than Mark. Gavin read 10 fewer pages than Laney. How many pages did Gavin read?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.3 Answer Key 5
Answer:
Gavin reads 313 pages.

Explanation:
Given that Mark read 203 pages. Laney read 100 more pages than Mark, so the number of pages did Laney read is 203 + 100 which is 303. Gavin read 10 fewer pages than Laney which is 303 + 10 which is 313 pages.

Question 12.
H.O.T. Rex models a number with 3 hundreds blocks and 16 tens blocks. What number is 100 more than the number he modeled?
Answer:
The number is 560.

Explanation:
Given that Rex models a number with 3 hundreds blocks and 16 tens blocks which is 3 × 100 = 300 and 16 × 10 = 160. So the total number of blocks did Rex models is 300 + 160 = 460 blocks. So the number which is 100 more than the number he modeled 460 + 100 which is 560.

Daily Assessment Task

Choose the correct answer.

Question 13.
Connect Tina writes the number 242. James writes the number that is 100 less. What number did James write?
(A) 142
(B) 322
(C) 232
Answer:
A.

Explanation:
Given that Tina writes the number 242 and James writes the number that is 100 less, so the number did James write is 242 – 100 which is 142.

Question 14.
Greg’s puzzle has 596 pieces. He placed 100 pieces. How many pieces of the puzzle are not placed yet?
(A) 696
(B) 96
(C) 496
Answer:
C.

Explanation:
Given that Greg’s puzzle has 596 pieces and he placed 100 pieces, so the number of pieces of the puzzle are not placed yet is 596 – 100 which is 496 pieces.

Question 15.
Analyze There are 360 animal cards in the play area. The teacher puts 100 more animal cards in the play area. How many animal cards are there now?
(A) 370
(B) 460
(C) 260
Answer:
B.

Explanation:
Given that there are 360 animal cards in the play area and the teacher puts 100 more animal cards in the play area. So the number of animal cards are there now is 360 + 100 which is 460 animal cards.

Question 16.
TEXAS Test Prep There are 293 paper clips in a box. There are 100 fewer paper dips in the desk. How many paper clips are in the desk?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.3 Answer Key 6
(A) 283
(B) 393
(C) 193
Answer:
C.

Explanation:
Given that there are 293 paper clips in a box and there are 100 fewer paper dips in the desk. So the number of paper clips are in the desk is 293 – 100 which is 193 paper clips.

TAKE HOME ACTIVITY • Name a 3 digit number Have your child say the number that is 100 less than your number.
Answer:
The number is 110.

Explanation:
Let the 3 digit number be 210 and the number that is 100 less than the number is 210 – 100 which is 110.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.3 Homework and Practice Answer Key

Write the number.

Question 1.
100 more than 284
Answer:
3 hundreds 8 tens 4 ones = 384.

Explanation:
Given the 100 more than 284, so we will add 100 to the given number 284 which is 284 + 100 = 384.
2 hundreds 8 tens 4 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.3 Answer Key 4
3 hundreds 8 tens 4 ones

Go Math Practice and Homework Lesson 13.3 Answer Key Question 2.
100 less than 730
Answer:
6 hundreds 3 tens 0 ones = 630.

Explanation:
Given the 100 less than 730, so we will subtract 100 to the given number 730 which is 730 – 100 = 630.
7 hundreds 3 tens 0 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.3 Answer Key 3
6 hundreds 3 tens 0 ones

Question 3.
100 less than 586
Answer:
4 hundreds 8 tens 6 ones = 486.

Explanation:
Given the 100 less than 586, so we will subtract 100 to the given number 586 which is 586 – 100 = 486.
5 hundreds 8 tens 6 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.3 Answer Key 3
4 hundreds 8 tens 6 ones

Question 4.
100 more than 687
Answer:
7 hundreds 8 tens 7 ones = 384.

Explanation:
Given the 100 more than 687, so we will add 100 to the given number 687 which is 687 + 100 = 787.
6 hundreds 8 tens 7 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.3 Answer Key 4
7 hundreds 8 tens 7 ones

Question 5.
100 less than 1,180
Answer:
1 thousand 7 hundreds 8 tens 0 ones = 1,786.

Explanation:
Given the 100 less than 1,180, so we will subtract 100 to the given number 1,180 which is 1,180 – 100 = 1,780.
1 thousand 8 hundreds 8 tens 0 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.3 Answer Key 3
1 thousand 7 hundreds 8 tens 0 ones

Question 6.
100 more than 337
Answer:
4 hundreds 3 tens 7 ones = 437.

Explanation:
Given the 100 more than 337, so we will add 100 to the given number 437 which is 337 + 100 = 437.
3 hundreds 3 tens 7 ones
Texas Go Math Grade 2 Lesson 13.3 Answer Key 4
4 hundreds 3 tens 7 ones

Problem Solving

Solve. Write or draw to show your work.

Question 7.
Kelly models a number with 2 hundreds blocks and 18 tens blocks. What number is 100 more than the number she modeled?
Answer:
The number of blocks she modeled is 480 blocks.

Explanation:
Given that Kelly models a number with 2 hundreds blocks and 18 tens blocks which is 2 × 100 = 200 and 18 × 10 = 180. So the total number of blocks did Rex models is 200 + 180 = 380 blocks. So the number which is 100 more than the number he modeled 380 + 100 which is 480.

Question 8.
Multi-Step Adam read 175 pages. Doris read 100 more pages than Adam. Jerry read 10 fewer pages than Doris. How many pages did Jerry read?
Answer:
Jerry reads 265 pages.

Explanation:
Given that Adam read 175 pages and Doris read 100 more pages than Adam, so the number of pages did Doris read is 175 + 100 which is 275 pages. Jerry read 10 fewer pages than Doris, so Jerry reads 275 – 10 which is 265 pages.

Lesson Check

Choose the correct answer.

Question 9.
There are 329 trading cards in a large box. There are 100 fewer trading cards on a table. How many trading cards are on the table?
(A) 319
(B) 339
(C) 229
Answer:
C.

Explanation:
Given that there are 329 trading cards in a large box and there are 100 fewer trading cards on a table. So the number of trading cards are on the table are 329 – 100 which is 229

Question 10.
Lauren’s class has 250 picture books in the reading center. Her teacher puts 100 more picture books in the reading center. How many picture books are there now?
(A) 350
(B) 150
(C) 260
Answer:
A.

Explanation:
Given that Lauren’s class has 250 picture books in the reading center and her teacher puts 100 more picture books in the reading center. So the number of picture books are there now is 250 + 100 which is 350 books.

Go Math Grade 2 Lesson 13.3 Homework Answers Question 11.
Zach places 112 playing cards face up on the floor. Then the wind blew the door open. 100 cards blew away. How many playing cards are on the floor now?
(A) 102
(B) 12
(C) 212
Answer:
B.

Explanation:
Given that Zach placed 112 playing cards face up on the floor and then the wind blew the door open and 100 cards blew away. So the number of playing cards are on the floor now is 112 – 100 which is 12.

Question 12.
Megan’s puzzle has 1,000 pieces. She uses 100 pieces. How many pieces of the puzzle are not used yet?
(A) 900
(B) 1,100
(C) 990
Answer:
A.

Explanation:
Given that Megan’s puzzle has 1,000 pieces and she uses 100 pieces. So the number of pieces of the puzzle are not used yet is 1000 – 100 which is 900.

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top