McGraw Hill Math Grade 8 Lesson 11.4 Answer Key Properties of Equality and Zero

Practice the questions of McGraw Hill Math Grade 8 Answer Key PDF Lesson 11.4 Properties of Equality and Zero to secure good marks & knowledge in the exams.

McGraw-Hill Math Grade 8 Answer Key Lesson 11.4 Properties of Equality and Zero

Exercises

SOLVE

Question 1.
5 × 0
Answer:
0
Explanation:
Any number multiplied by zero is zero.
5 × 0 = 0

Question 2.
(2 + 4) 0
Answer:
0
Explanation:
Any number multiplied by zero is zero.
(2 + 4) 0
= 6 x 0 = 0

Question 3.
0 × 3.56
Answer:
0
Explanation:
If we multiply zero with any number, the product is zero.
0 × 3.56 = 0

Question 4.
2(5 – 5)
Answer:
0
Explanation:
Any number multiplied by zero is zero.
2(5 – 5)
2 x 0 = 0

Identity which Equality Property is being displayed.

Question 5.
If 8 + 1 = 6 + 3, then does 4(8 + 1) = 4(6 + 3)?
Answer:
Equality property of Multiplication
Explanation:
Multiplying the same number on both sides to keep the equation equal is known as,
Equality property of Multiplication.
8 + 1 = 6 + 3, then does 4(8 + 1) = 4(6 + 3)
9 = 9 then does 4 x 9 = 4 x 9
9 = 9 then does 36 = 36

Question 6.
If 3 × 15 = 9 × 5, then does 6 + 3 × 15 = 6 + 9 × 5?
Answer:
Equality property of Addition
Explanation:
Adding the same number on both sides to keep the equation equal is known as,
Equality property of Addition.
3 × 15 = 9 × 5, then does 6 + 3 × 15 = 6 + 9 × 5
45 = 45 then does 6 + 45 =6 + 45
45 = 45 then 51 = 51

Question 7.
If \(\frac{1}{5}\) = \(\frac{3}{15}\), then does \(\frac{1}{5}\) – 5 = \(\frac{3}{15}\) – 5?
Answer:
Equality property of Subtraction
Explanation:
Subtracting the same number on both sides to keep the equation equal is known as,
Equality property of Subtraction.
\(\frac{1}{5}\) = \(\frac{3}{15}\), then does \(\frac{1}{5}\) – 5 = \(\frac{3}{15}\) – 5
\(\frac{1}{5}\) = \(\frac{1}{5}\), then does \(\frac{1}{5}\)-5 = \(\frac{1}{5}\) – 5

Question 8.
If 6 × 7 = 21 × 2, then does \(\frac{(6 \times 7)}{4}\) = \(\frac{(21 \times 2)}{4}\) ?
Answer:
Equality property of Division
Explanation:
Dividing with the same number on both sides to keep the equation equal is known as,
Equality property of Division.
6 × 7 = 21 × 2, then does \(\frac{(6 \times 7)}{4}\) = \(\frac{(21 \times 2)}{4}\)
42 = 42 then does \(\frac{(42)}{4}\) = \(\frac{(42)}{4}\)

Question 9.
If 3 × .75 = 2 × 1.125, then does \(\frac{(3 \times .75)}{200}\) = \(\frac{(2 \times 1.125)}{200}\)?
Answer:
Equality property of Division
Explanation:
Dividing with the same number on both sides to keep the equation equal is known as,
Equality property of Division.
3 × .75 = 2 × 1.125, then does \(\frac{(3 \times .75)}{200}\) = \(\frac{(2 \times 1.125)}{200}\)
2.25 = 2.25 then does \(\frac{2.25}{200}\) = \(\frac{2.25}{200}\)

Question 10.
If 20 – 3 = 12 + 5, then does 2o – 3 + 11.5 = 12 + 5 + 11.5?
Answer:
Equality property of Addition
Explanation:
Adding the same number on both sides to keep the equation equal is known as,
Equality property of Addition.
20 – 3 = 12 + 5, then does 20 – 3 + 11.5 = 12 + 5 + 11.5
17 = 17 then does 17 + 11.5 = 17 + 11.5
17 = 17 then does 28.5 = 28.5

Question 11.
If 3 + 4 + 1 = 11 – 3, then does 3 + 4 + 1 + 8 = 11 – 3 + 8?
Answer:
Equality property of Addition
Explanation:
Adding the same number on both sides to keep the equation equal is known as,
Equality property of Addition.
3 + 4 + 1 = 11 – 3, then does 3 + 4 + 1 + 8 = 11 – 3 + 8
8 = 8 then does 16 = 16

Question 12.
If 5 – 1 = 20 × .2 then does \(\frac{(5-1)}{22}\) = \(\frac{(20 \times .2)}{22}\)?
Answer:
Equality property of Division
Explanation:
Dividing with the same number on both sides to keep the equation equal is known as,
Equality property of Division.
5 – 1 = 20 × .2 then does \(\frac{(5-1)}{22}\) = \(\frac{(20 \times .2)}{22}\)
4 = 4 then does \(\frac{4}{22}\) = \(\frac{4}{22}\)

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top