McGraw Hill Math Grade 8 Lesson 12.1 Answer Key Negative Numbers

Practice the questions of McGraw Hill Math Grade 8 Answer Key PDF Lesson 12.1 Negative Numbers to secure good marks & knowledge in the exams.

McGraw-Hill Math Grade 8 Answer Key Lesson 12.1 Negative Numbers

Exercises

CALCULATE

McGraw Hill Math Grade 8 Lesson 12.1 Answer Key Negative Numbers 1
Question 1.
On the number line, place and label the number values as points on the number line.
A (-1), B (1), C (-2.5), D (1.5), E (-8), F (-8.5), G (-4.5)
Then order values from least to greatest.
Answer:
McGraw Hill Math Grade 8 Lesson 12.1 Answer Key Negative Numbers-1
Order is F(-8.5),E(-8),G(-4.5),C(-2.5),A(-1),B(1),D(1.5),

Explanation:
Placed on the number line, placed and labelled the number values as points on the number line. A (-1), B (1), C (-2.5), D (1.5), E (-8), F (-8.5), G (-4.5)
The order values from least to greatest are as F(-8.5) < E(-8) < G(-4.5) < C(-2.5) < A(-1) < B(1) < D(1.5), therefore order is F(-8.5),E(-8),G(-4.5),C(-2.5),A(-1),B(1),D(1.5).

Question 2.
Order the number values from greatest to least.
4.6, -6.6, -6, -6.7, -4.3, 3, 3.3, -3.3, 8, -8.1
Answer:
Greatest to least:
8, 4.6, 3.3, 3, -3.3, -4.3, -6, -6.6, -6.7, -8.1,

Explanation:
Given to find the order of number values 4.6, -6.6, -6, -6.7, -4.3, 3, 3.3, -3.3, 8, -8.1 from greatest to least as 8 > 4.6 > 3.3 > 3 > -3.3 > -4.3 > -6 > -6.6 > -6.7 > -8.1, therefore greatest to least numbers are
8, 4.6, 3.3, 3, -3.3, -4.3, -6, -6.6, -6.7, -8.1.

Use >(is greater than), < (is less than), or = (is equal to) in comparing the number value pairs.

Question 3.
-4.5 ____4.5
Answer:
< (is less than),

Explanation:
Given to compare -4.5 and 4.5 as the number value pairs -4.5 < 4.5,
so it is <(less than).

Question 4.
-3.3 ____________ -3.0
Answer:
< (is less than),

Explanation:
Given to compare -3.3 and  -3.0 as the number value pairs -3.3 < -3.0,
so it is < (is less than).

Question 5.
7.5 __________ -7.5
Answer:
> (is greater than),

Explanation:
Given to compare 7.5 and -7.5 as the number value pairs 7.5 > -7.5,
so it is > (is greater than).

Question 6.

7.5 _______ 1.5
Answer:
< (is less than),

Explanation:
Given to compare -7.5 and 1.5 as the number value pairs -7.5 < 1.5,
so it is < (is less than).

Question 7.
-6.1 __________ -6.25
Answer:
> (is greater than),

Explanation:
Given to compare -6.1 and -6.25 as the number value pairs -6.1 > -6.25,
so it is > (is greater than).

Question 8.
-5 ___________ -4.95
Answer:
< (is less than),

Explanation:
Given to compare -5 and -4.95 as the number value pairs -5 < -4.95,
so it is < (is less than).

Question 9.
13.9 __________ 13.9
Answer:
= (equal to),

Explanation:
Given to compare 13.9 and 13.9 as the number value pairs 13.9 = 13.9,
so it is = (equal to).

Question 10.
-9 ___________ 9
Answer:
< (is less than),

Explanation:
Given to compare -9 and 9 as the number value pairs -9 < 9,
so it is < (is less than).

Question 11.
-8 __________ -.888
Answer:
< (is less than),

Explanation:
Given to compare -8 and -.888 as the number value pairs -8 < -.888,
so it is < (is less than).

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top