McGraw Hill Math Grade 8 Lesson 11.3 Answer Key Distributive and Identity Properties

Practice the questions of McGraw Hill Math Grade 8 Answer Key PDF Lesson 11.3 Distributive and Identity Properties to secure good marks & knowledge in the exams.

McGraw-Hill Math Grade 8 Answer Key Lesson 11.3 Distributive and Identity Properties

Exercises

IDENTIFY THE PROPERTY

Question 1.
0 + 6 = 6
Answer:
Zero Identity of Addition
Explanation:
Adding 0 to any number, results in the number itself.
This is due to the fact that when we add 0 to any number, it does not change the sum.
0 + 6 = 6

Question 2.
4(4 + 1) = 4 × 4 + 4 × 1
Answer:
Distributive property
Explanation:
To multiply a sum of two or numbers and then add the products the answer will be the same.
4(4 + 1) = 4 × 4 + 4 × 1
4 x 5 = 16 + 5
20 = 20

Question 3.
7 + 0 = 7
Answer:
Zero Identity of Addition
Explanation:
Adding 0 to any number, results in the number itself.
This is due to the fact that when we add 0 to any number, it does not change the sum.
7 + 0 = 7

Question 4.
9 × 12 + 9 × 9 = 9(12 + 9)
Answer:
Distributive property
Explanation:
To multiply a sum of two or numbers and then add the products the answer will be the same.
9 × 12 + 9 × 9 = 9(12 + 9)
108 + 81 = 9 x 21
189 = 189

Question 5.
4(1 + 1) = 4(1) + 4(1)
Answer:
Distributive property
Explanation:
To multiply a sum of two or numbers and then add the products the answer will be the same.
4(1 + 1) = 4(1) + 4(1)
4 x 2 = 4 + 4
8 = 8

Question 6.
15 + (4 + 0) = 15 + 4
Answer:
Zero Identity of Addition
Explanation:
Adding 0 to any number, results in the number itself.
This is due to the fact that when we add 0 to any number, it does not change the sum.
15 + (4 + 0) = 15 + 4
15 + 4 = 19
19 = 19

Question 7.
4(11 + 9) = 4 × 11 + 9 × 4
Answer:
Distributive property
Explanation:
To multiply a sum of two or numbers and then add the products the answer will be the same.
4(11 + 9) = 4 × 11 + 9 × 4
4 x 20 = 44 + 36
40 = 80

Question 8.
6 × 5 + 0 = 6 × 5
Answer:
Zero Identity of Addition
Explanation:
Adding 0 to any number, results in the number itself.
This is due to the fact that when we add 0 to any number, it does not change the sum.
6 × 5 + 0 = 6 × 5
30 = 30

Question 9.
(34 × 0) + (7 × 0) = 0(34 + 7)
Answer:
Distributive property
Explanation:
To multiply a sum of two or numbers and then add the products the answer will be the same.
Multiplying any number with zero or zero with any number the product is zero.
(34 × 0) + (7 × 0) = 0(34 + 7)
0 = 0

Question 10.
(35 – 1) + (3 – 3 + 0) = (35 – 1) + (3 – 3)
Answer:
Zero Identity of Addition
Explanation:
Adding 0 to any number, results in the number itself.
This is due to the fact that when we add 0 to any number, it does not change the sum.
(35 – 1) + (3 – 3 + 0) = (35 – 1) + (3 – 3)
34 = 34

Rewrite the equation using the Distributive Property.

Question 11.
4(5 + 7)
Answer:
4(5) + 4(7)
Explanation:
To multiply a sum of two or numbers and then add the products the answer will be the same.
4(5 + 7)
By distributing the number 4 on both sides, we get
4(5) + 4(7)

Question 12.
6 × 2 + 8 × 2
Answer:
2(6 + 8)
Explanation:
To multiply a sum of two or numbers and then add the products the answer will be the same.
6 × 2 + 8 × 2
By taking 2 as common on both sides, we get
2(6 + 8)

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top