McGraw Hill Math Grade 6 Lesson 14.2 Answer Key Percents and Fractions

Practice questions available in McGraw Hill Math Grade 6 Answer Key PDF Lesson 14.2 Percents and Fractions will engage students and is a great way of informal assessment.

McGraw-Hill Math Grade 6 Answer Key Lesson 14.2 Percents and Fractions

Exercises

CONVERT

Convert the percent to a fraction and reduce where possible.

Question 1.
35%
Answer:
35% = \(\frac{35}{100}\)
35% can be written in the fraction form as \(\frac{35}{100}\)

Question 2.
47%
Answer:
47% = \(\frac{47}{100}\)
47% can be written in the fraction form as \(\frac{47}{100}\)

Question 3.
25%
Answer:
25% = \(\frac{25}{100}\)
25% can be written in the fraction form as \(\frac{25}{100}\)

Question 4.
6%
Answer:
6% = \(\frac{6}{100}\)
6% can be written in the fraction form as \(\frac{6}{100}\)

Question 5.
91%
Answer:
91% = \(\frac{91}{100}\)
91% can be written in the fraction form as \(\frac{91}{100}\)

Question 6.
52.3%
Answer:
52.3% = \(\frac{523}{1000}\)
52.3% can be written in the fraction form as \(\frac{523}{1000}\)

Question 7.
2.05%
Answer:
2.05% = \(\frac{205}{10000}\)
2.05% can be written in the fraction form as \(\frac{205}{10000}\)

Question 8.
17%
Answer:
17% = \(\frac{17}{100}\)
17% can be written in the fraction form as \(\frac{17}{100}\)

Question 9.
49.5%
Answer:
49.5% = \(\frac{495}{1000}\)
49.5% can be written in the fraction form as \(\frac{495}{1000}\)

Question 10.
.1%
Answer:
0.1% = \(\frac{1}{1000}\)
0.1% can be written in the fraction form as \(\frac{1}{1000}\)

Convert the fraction to a percent. Round to two digits to the right of the decimal.

Question 11.
\(\frac{5}{8}\)
Answer:
\(\frac{5}{8}\) = 0.625
\(\frac{5}{8}\) in the percent form can be written as 0.625 × 100 = 62.5%

Question 12.
\(\frac{1}{9}\)
Answer:
\(\frac{1}{9}\) = 0.11111
\(\frac{1}{9}\) in the percent form can be written as 0.11111 × 100 = 11.11%

Question 13.
\(\frac{15}{16}\)
Answer:
\(\frac{15}{16}\) = 0.9375
\(\frac{15}{16}\) in the percent form can be written as 0.9375 × 100 = 93.75%

Question 14.
\(\frac{3}{13}\)
Answer:
\(\frac{3}{13}\) = 0.23077
\(\frac{3}{13}\) in the percent form can be written as 0.23077 × 100 = 23.08%

Question 15.
\(\frac{1}{10}\)
Answer:
\(\frac{1}{10}\) = 0.1
\(\frac{1}{10}\) in the percent form can be written as 0.1 × 100 = 10%

Question 16.
\(\frac{3}{200}\)
Answer:
\(\frac{3}{200}\) = 0.015
\(\frac{3}{200}\) in the percent form can be written as 0.015 × 100 = 1.5%

Question 17.
\(\frac{5}{3000}\)
Answer:
\(\frac{5}{3000}\) = 0.00167
\(\frac{5}{3000}\) in the percent form can be written as 0.00167 × 100 = 0.17%

Question 18.
\(\frac{5}{7}\)
Answer:
\(\frac{5}{7}\) = 0.71429
\(\frac{5}{7}\) in the percent form can be written as 0.71429 × 100 = 71.43%

Question 19.
\(\frac{454}{1000}\)
Answer:
\(\frac{454}{1000}\) = 0.454
\(\frac{454}{1000}\) in the percent form can be written as 0.454 × 100 = 45.4%

Question 20.
\(\frac{1}{400}\)
Answer:
\(\frac{1}{400}\) = 0.0025
\(\frac{1}{400}\) in the percent form can be written as 0.0025 × 100 = 0.25%

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top