McGraw Hill Math Grade 6 Lesson 1.3 Answer Key Estimating Sums and Differences

Practice questions available in McGraw Hill Math Grade 6 Answer Key PDF Lesson 1.3 Estimating Sums and Differences will engage students and is a great way of informal assessment.

McGraw-Hill Math Grade 6 Answer Key Lesson 1.3 Estimating Sums and Differences

Exercises Estimate

Question 1.
54 + 21
Answer:
54
+21
75
The sum of two numbers 54 and 21 is 75.
The actual sum is 75
The estimated sum is 80.

Question 2.
1124 – 555
Answer: 569
1124
-555
569
The difference of the two numbers 1124 and 555 is 569.
The actual difference is 569
The estimated difference is 600

Question 3.
3 + 44
Answer: 47
44
+3
47
The sum of two numbers 44 and 3 is 47.
The actual sum is 47
The estimated sum is 50.

Question 4.
5 + 29
Answer: 34
29
+5
34
The sum of two numbers 29 and 5 is 34
The actual sum is 34
The estimated sum is 30

Question 5.
44 + 46
Answer: 90
44
46
90
The sum of two numbers 44 and 46 is 90.
The actual sum is 90
The estimated sum is 100

Question 6.
670 + 650
Answer: 1320
670
+650
1320
The sum of the two numbers 670 and 650 is 1320
The actual sum is 1320
The estimated sum is 1300

Question 7.
67 – 33
Answer: 34
67
-33
34
The difference of the two numbers 67 and 33 is 34
The actual difference is 34
The estimated difference is 30

Question 8.
655 – 211
Answer: 444
655
-211
444
The difference of the two numbers 655 and 211 is 444
The actual difference is 444
The estimated difference is 400

Question 9.
431 – 251
Answer: 180
431
-251
180
The difference of the two numbers 431 and 251 is 180
The actual difference is 180
The estimated difference is 200

Question 10.
1110 + 250
Answer: 1360
1110
+250
1360
The sum of the two numbers 1110 and 250 is 1360
The actual sum is 1360
The estimated sum is 1400

Question 11.
645 + 655
Answer: 1300
655
+645
1300
The sum of the two numbers 645 and 655 is 1300
The actual sum is 1300
The estimated sum is 1300

Question 12.
533 + 566
Answer: 1099
533
+566
1099
The sum of the two numbers 533 and 566 is 1099
The actual sum is 1099
The estimated sum is 1100

Question 13.
133 + 5675
Answer: 5808
5675
+133
5808
The sum of the two numbers 5675 and 133 is 5808
The actual sum is 5808
The estimated sum is 5800

Question 14.
1333 + 56750
Answer: 58083
56750
+1333
58083
The sum of the two numbers 56750 and 1333 is 58083
The actual sum is 58083
The estimated sum is 58000

Question 15.
677 – 532
Answer: 145
677
-532
145
The difference of the two numbers 677 and 532 is 145
The actual difference is 145
The estimated difference is 150

Question 16.
444 + 555
Answer: 999
444
555
999
The sum of the two numbers 444 and 555 is 999
The actual sum is 999
The estimated sum is 1000

Question 17.
1267 + 3487
Answer: 4754
3487
+1267
4754
The sum of the two numbers 3487 and 1267 is 4754
The actual sum is 4754
The estimated sum is 5000.

Question 18.
21111 – 14750
Answer: 6361
21111
-14750
6361
The difference of the two numbers 21111 and 14750 is 6361
The actual difference is 6361
The estimated difference is 6300

Question 19.
4545 + 5459
Answer: 10004
4545
+5459
10004
The sum of the two numbers 4545 and 5459 is 10004
The actual sum is 10004
The estimated sum is 10000.

Question 20.
750 – 449
Answer: 301
The difference of the two numbers 750 and 449 is 301
The actual difference is 301
The estimated difference is 300

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top