McGraw Hill Math Grade 6 Lesson 12.2 Answer Key Multiplying Money

Practice questions available in McGraw Hill Math Grade 6 Answer Key PDF Lesson 12.2 Multiplying Money will engage students and is a great way of informal assessment.

McGraw-Hill Math Grade 6 Answer Key Lesson 12.2 Multiplying Money

Exercises Multiply

Question 1.
$10.45 × 2.50
Answer: $26.1250
McGraw-Hill Math Grade 6 Answer Key Lesson 12.2 Multiplying Money_1
There are 4 decimal places in both numbers.
So, rewrite the product with 4 total decimals.
So, the product of 10.45 and 2.50 is $26.1250

Question 2.
$101.91 × 1.1
Answer: $112.101
McGraw-Hill Math Grade 6 Answer Key Lesson 12.2 Multiplying Money_2
There are 3 decimal places in both numbers.
Ignore the decimals and complete the multiplication operation.
Rewrite the product with 3 decimal places.
So, the answer is $112.101

Question 3.
$5.76 × 3.75
Answer: $21.6000
McGraw-Hill Math Grade 6 Answer Key Lesson 12.2 Multiplying Money_3
There are 4 decimal places in both numbers.
So, rewrite the product with 4 total decimals.
So, the answer is $21.6

Question 4.
$78.90 × 9.92
Answer: $782.6880
McGraw-Hill Math Grade 6 Answer Key Lesson 12.2 Multiplying Money_4
There are 4 decimal places in both numbers.
So, rewrite the product with 4 total decimals.
So, the answer is $782.6880

Question 5.
$7.29 × 5.5
Answer: 40.095
McGraw-Hill Math Grade 6 Answer Key Lesson 12.2 Multiplying Money_5
There are 3 decimal places in both numbers.
Ignore the decimals and complete the multiplication operation.
Rewrite the product with 3 decimal places.
So, the answer is $40.095

Question 6.
$89.21 × 3
Answer: 267.63
McGraw-Hill Math Grade 6 Answer Key Lesson 12.2 Multiplying Money_6
So, the answer is $267.63

Question 7.
$67.50 × 6.75
Answer: $455.6250
McGraw-Hill Math Grade 6 Answer Key Lesson 12.2 Multiplying Money_7
There are 4 decimal places in both numbers.
So, rewrite the product with 4 total decimals.
So, the answer is $455.6250

Question 8.
$10.00 × 2.3
Answer: 23
McGraw-Hill Math Grade 6 Answer Key Lesson 12.2 Multiplying Money_8
So, the answer is $23.0

Question 9.
$5.50 × 11
Answer: $60.5
McGraw-Hill Math Grade 6 Answer Key Lesson 12.2 Multiplying Money_9
The answer is $60.5

Question 10.
$4.75 × 9.5
Answer: $45.125
McGraw-Hill Math Grade 6 Answer Key Lesson 12.2 Multiplying Money_10
There are 3 decimal places in both numbers.
Ignore the decimals and complete the multiplication operation.
Rewrite the product with 3 decimal places.
So, the answer is $45.125

Question 11.
$85.30 × 5
Answer: $426.5
McGraw-Hill Math Grade 6 Answer Key Lesson 12.2 Multiplying Money_11
So, the answer is $426.5

Question 12.
$33.00 × 2.2
Answer: $72.6
McGraw-Hill Math Grade 6 Answer Key Lesson 12.2 Multiplying Money_12
So, the answer is $72.60

Question 13.
Petra needs to buy gasoline for her car. Gasoline costs $3.66 for a gallon, and she needs 6.75 gallons to fill her tank. How much money will Petra need to spend, in order to fill her tank?
Answer:
Given,
Petra needs to buy gasoline for her car. Gasoline costs $3.66 for a gallon, and she needs 6.75 gallons to fill her tank.
$3.66 × 6.75 = $24.7050
Thus Petra need to spend $24.7050 in order to fill her tank.

Question 14.
Jerry is going to start a collection of marbles with the $5 he received for his weekly allowance. He wants at least 120 marbles to begin his collection. If each individual marble costs 4 cents, will he have enough money to buy 120?
Answer:
Given,
4 cents × 120 = 480
$1 = 100 cents
480/100 = 4.8 dollars
Thus Jerry has enough money to buy marbles.

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top