McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 7 Lesson 1 Answer Key Dividing by 6

Excel in your academics by accessing McGraw Hill Math Grade 3 Answer Key PDF Chapter 7 Lesson 1 Dividing by 6 existing for free of cost.

McGraw-Hill Math Grade 3 Answer Key Chapter 7 Lesson 1 Dividing by 6

Solve

Divide. Write the quotient.

Question 1.
6 ÷ 6 = ___________
Answer:
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 7 Lesson 1 Answer Key Dividing by 6 img 1
Explanation:
Multiplication and division are inversely proportional
The quotient is 6 as
6 x 1 = 6

Question 2.
48 ÷ 6 = ___________
Answer:
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 7 Lesson 1 Answer Key Dividing by 6 img 2
Explanation:
Multiplication and division are inversely proportional
The quotient is 8 as
6 x 8 = 48

Question 3.
12 ÷ 6 = _____________
Answer:
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 7 Lesson 1 Answer Key Dividing by 6 img 3
Explanation:
Multiplication and division are inversely proportional
The quotient is 2 as
6 x 2 = 12

Question 4.
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 7 Lesson 1 Answer Key Dividing by 6 1
Answer:
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 7 Lesson 1 Answer Key Dividing by 6 img 4
Explanation:
Multiplication and division are inversely proportional
The quotient is 3 as
6 x 3 = 18

Question 5.
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 7 Lesson 1 Answer Key Dividing by 6 2
Answer:
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 7 Lesson 1 Answer Key Dividing by 6 img 5
Explanation:
Multiplication and division are inversely proportional
The quotient is 7 as
6 x 7 = 42

Question 6.
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 7 Lesson 1 Answer Key Dividing by 6 3
Answer:
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 7 Lesson 1 Answer Key Dividing by 6 img 6
Explanation:
Multiplication and division are inversely proportional
The quotient is 5 as
6 x 5 = 30

Question 7.
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 7 Lesson 1 Answer Key Dividing by 6 4
Answer:
Answer is 0 if dividend is 0.
Explanation:
Multiplication and division are inversely proportional
The quotient is 0 as
6 x 0 = 0

Question 8.
There are 36 balloons and 6 tables. Bill wants to decorate each table with the same number of balloons. How many balloons should he place at each table?
Answer:
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 7 Lesson 1 Answer Key Dividing by 6 img 7
Explanation:
There are 36 balloons and 6 tables.
Bill wants to decorate each table with the same number of balloons.
6 balloons he should place at each table
6 x 6 = 36

Question 9.
Objects weigh 6 times less on the moon than on Earth. If a rock weighs 24 pounds on Earth, how much would it weigh on the moon?
Answer:
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 7 Lesson 1 Answer Key Dividing by 6 img 8
Explanation:
Objects weigh 6 times less on the moon than on Earth.
If a rock weighs 24 pounds on Earth,
4 pounds it will weigh on the moon
6 x 4 = 24

Question 10.
There are 54 tulips and 6 vases. Jill wants to put 10 tulips in each vase. Does she have enough flowers?
Answer:
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 7 Lesson 1 Answer Key Dividing by 6 img 9
Explanation:
There are 54 tulips and 6 vases.
Jill wants to put 10 tulips in each vase.
6 x 9 = 54
each vase will get only 9 flowers
she doesn’t have enough flowers

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top