McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 11 Test Answer Key

Excel in your academics by accessing McGraw Hill Math Grade 3 Answer Key PDF Chapter 11 Test existing for free of cost.

McGraw-Hill Math Grade 3 Chapter 11 Test Answer Key

Write your answers.

Question 1.
A regular polygon with three line segments is a __________
Answer:
A regular polygon with three line segments is a Triangle.

Question 2.
A part of a line that has one endpoint is a _____________
Answer:
A part of a line that has one endpoint is a Ray.

Question 3.
A quadrilateral has _________________ sides.
Answer:
A quadrilateral has four sides.

Question 4.
If an object is folded in half and the parts match, it has ______________
Answer:
If an object is folded in half and the parts match, it has Symmetry.

Identify each figure. If the figure has a special name, write it.

Question 5.
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 11 Test Answer Key 1
Answer:
Line segment

Explanation:
The above given figure is a line segment
It is a line with two end points on both the sides.

Question 6.
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 11 Test Answer Key 2
Answer:
Rectangle

Explanation:
The above given shape is a rectangle
It has 4 sides and 4 corners.

Question 7.
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 11 Test Answer Key 3
Answer:
Hexagon

Explanation:
The above given shape is a Hexagon
It has 6 sides and 6 corners.

Question 8.
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 11 Test Answer Key 4
Answer:
Angle

Explanation:
The above given figure represents an angle
An angle is the meeting point of 2 different lines.

Question 9.
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 11 Test Answer Key 5
Answer:
Ray

Explanation:
The above given figure is a line
A line has 1 end point and the other has no end.

Question 10.
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 11 Test Answer Key 6
Answer:
Non Polygon

Explanation:
The above given figure is not a polygon as it is not a closed figure.

Tell whether the dashed lines in each figure show a line of symmetry. Place a check mark next to your answer.

Question 11.
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 11 Test Answer Key 7
__________ yes
__________ no
Answer:
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 11 Lesson 6 Answer Key img 1

Explanation:
Yes, the dashed lines in the above figure show a line of symmetry as it divides the shape into equal parts.

Question 12.
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 11 Test Answer Key 8
__________ yes
__________ no
Answer:
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 11 Lesson 6 Answer Key img 2

Explanation:
No, the dashed lines in the above figure do not show a line of symmetry as it does not divides the shape into equal parts.

Question 13.
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 11 Test Answer Key 9
__________ yes
__________ no
Answer:
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 11 Lesson 6 Answer Key img 1

Explanation:
Yes, the dashed lines in the above figure show a line of symmetry as it divides the shape into equal parts.

Question 14.
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 11 Test Answer Key 10
__________ yes
__________ no
Answer:
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 11 Lesson 6 Answer Key img 2

Explanation:
No, the dashed lines in the above figure do not show a line of symmetry as it does not divides the shape into equal parts.

Question 15.
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 11 Test Answer Key 11
__________ yes
__________ no
Answer:
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 11 Lesson 6 Answer Key img 1

Explanation:
Yes, the dashed lines in the above figure show a line of symmetry as it divides the shape into equal parts.

Question 16.
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 11 Test Answer Key 12
__________ yes
__________ no
Answer:
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 11 Lesson 6 Answer Key img 2

Explanation:
No, the dashed lines in the above figure do not show a line of symmetry as it does not divides the shape into equal parts.

Name each figure as a polygon or non polygon.

Question 17.
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 11 Test Answer Key 13
Answer:
Non polygon

Explanation:
The above given figure is not a polygon as it is not a closed figure.

Question 18.
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 11 Test Answer Key 14
Answer:
Polygon

Explanation:
The above shape is a polygon as it has more than 3 sides and it is a closed shape.

Question 19.
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 11 Test Answer Key 15
Answer:
Non polygon

Explanation:
The above given figure is not a polygon as it is not a closed figure.

Place a check mark next to the name of each polygon.

Question 20.
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 11 Test Answer Key 16
__________ circle
__________ rectangle
__________ triangle
Answer:
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 11 Answer key img 1

Explanation:
I placed a check mark next to the name of the above polygon
It is a rectangle.

Question 21.
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 11 Test Answer Key 17
__________ hexagon
__________ octagon
__________ square
Answer:
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 11 Answer key img 2

Explanation:
I placed a check mark next to the name of the above polygon
It is a Hexagon.

Question 22.
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 11 Test Answer Key 18
__________ square
__________ triangle
__________ parallelogram
Answer:
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 11 Answer key img 3

Explanation:
I placed a check mark next to the name of the above polygon
It is a parallelogram.

Tell whether each figure is or is not a quadrilateral. Place a check mark next to your answer. If the figure is a quadrilateral, write its name.

Question 23.
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 11 Test Answer Key 19
____________ quadrilateral
____________ not quadrilateral
Answer:
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 11 Lesson 3 Answer Key img 1

Explanation:
A quadrilateral is a shape with 4 sides and 4 corners
The above given shape is a quadrilateral
Name of the shape is Rectangle.

Question 24.
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 11 Test Answer Key 20
____________ quadrilateral
____________ not quadrilateral
Answer:
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 11 Lesson 3 Answer Key img 2

Explanation:
A quadrilateral is a shape with 4 sides and 4 corners
The above given shape is not a quadrilateral
Name of the shape is Triangle.

Question 25.
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 11 Test Answer Key 21
____________ quadrilateral
____________ not quadrilateral
Answer:
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 11 Lesson 3 Answer Key img 1

Explanation:
A quadrilateral is a shape with 4 sides and 4 corners
The above given shape is a quadrilateral
Name of the shape is Parallelogram.

Continue each pattern. Show the next three shapes or numbers.

Question 26.
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 11 Test Answer Key 22
Answer:
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 11 Answer key img 4

Explanation:
I drew the next 3 shapes
The shapes i drew are box with lines and a empty box and a circle.

Question 27.
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 11 Test Answer Key 23
Answer:
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 11 Answer key img 5

Explanation:
The numbers in the above pattern are multiples of 3
I wrote the next 3 numbers in the pattern they are 21, 24 and 27.

Question 28.
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 11 Test Answer Key 24
Answer:
McGraw Hill Math Grade 3 Chapter 11 Answer key img 6

Explanation:
I drew the next 3 shapes
The shapes i drew are the upward arrow, right arrow and the downward arrow.

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top