Texas Go Math

Texas Go Math Grade 2 Lesson 19.2 Answer Key Make Pictographs

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Lesson 19.2 Answer Key Make Pictographs.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 19.2 Answer Key Make Pictographs

Essential Question
How do you make a pictograph to show data in a tally chart?
Explanation:

Pictures or symbols are made in a pictograph to represent the collected data.
So, we can say that a pictograph represents the data and gives information quickly and clearly.

Explore
Take turns pulling a cube from the bag. Draw a happy face in the graph for each cube.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 19.2 Answer Key 1

Math Talk
Mathematical Processes
Explain how you know that the number of happy faces for blue matches the number of blue cubes.

For The Teacher

  • Arrange children in small groups. Children take turns pulling a color cube from a bag. Each child then records a happy face in the pictograph to represent the cube that was pulled.


Model and Draw

Each picture in the pictograph stands for 1 flower. Draw pictures to show the data in the tally chart.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 19.2 Answer Key 2
Answer:


Explanation:
Drawn data in the tally chart.

Share and Show

Question 1.
Use the tally chart to complete the pictograph. Draw a Texas Go Math Grade 2 Lesson 19.2 Answer Key 3 for each child.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 19.2 Answer Key 4
Answer:

Question 2.
How many children chose tuna? ___ children
Answer: 4
Explanation:
4 children chose tuna

Texas Go Math Grade 2 Lesson 19.2 Answer Key Question 3.
How many more children chose cheese than ham? ___ more children
Answer: 3 more children
Explanation:
children chose cheese = 5
children chose ham = 2
5 – 2 = 3 more children chose cheese than ham

Problem Solving

Question 4.
Use the tally chart to complete the pictograph. Draw a Texas Go Math Grade 2 Lesson 19.2 Answer Key 5 for each child.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 19.2 Answer Key 6
Use the pictograph.
Answer:

Question 5.
How many children chose banana? ________ children
Answer: 5 children
Explanation:
5 children chose banana

Question 6.
How many fewer children chose plum than banana? ___ fewer children
Answer: 3 fewer children
children chose plum 2
children chose Banana 5
5  – 2 = 3 fewer children chose plum than banana

Question 7.
H.O.T. Multi-Step How many children chose a fruit that was not a plum?

Texas Go Math Grade 2 Lesson 19.2 Answer Key 7
___ children
Answer: 12 children
Explanation:
12 children chose a fruit that was not a plum

Texas Go Math Answer Key Grade 2 Lesson 19.2 Question 8.
H.O.T. Multi-Step Which three fruits were chosen by a total of 10 children?
Answer: orange, banana, and plum
Explanation:
orange, = 3
banana = 5
and plum = 2
3 + 5 + 2 = 10
three fruits were chosen by a total of 10 children

Daily Assessment Tasks

Choose the correct answer.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 19.2 Answer Key 8

Question 9.
Reasoning Use the pictograph above. Dave chose a season that got fewer votes than spring.What is Dave’s favorite season?
(A) spring
(B) summer
(C) fall
Answer: C
Explanation:
Fall was the season that got fewer votes than spring
Fall is Dave’s favorite season

Question 10.
Apply Use the pictograph above. Mary chose winter a her favorite season. How many children chose a season that was not winter?
(A) 7
(B) 18
(C) 14
Answer: B
Explanation:
18 children chose a season that was not winter

Question 11.
‘Texas Test Prep Use the pictograph. How many children chose orange juice?
(A) 2
(B) 9
(C) 3
Texas Go Math Grade 2 Lesson 19.2 Answer Key 9
Answer: C
Explanation:
3 children chose orange juice.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 19.2 Homework and Practice Answer Key

Make Pictographs

Question 1.
Use the tally chart to complete the pictograph. Draw a Texas Go Math Grade 2 Lesson 19.2 Answer Key 10 for each child.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 19.2 Answer Key 11
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-19.2-Answer-Key-11
Explanation:
The pictograph is completed by using the tally chart.

Question 2.
How many children chose red?
____ children
Answer:
5 children chose red.
Explanation:
In the above image we can observe a tally chart named with Favorite color. In that chart we can observe red color is chose by 5 children.

Question 3.
How many fewer children chose yellow than green?
____ fewer children
Answer:
5 – 2 = 3
3 fewer children chose yellow than green.
Explanation:
In the above image we can observe a tally chart named with Favorite color. 2 children chose yellow color and 5 children chose green color. Subtract 2 children from 5 children the difference is 3 children. So, 3 fewer children chose yellow than green.

Problem Solving

Question 4.
Multi-Step How many children chose a color that was not yellow?
____ children
Answer:
4 + 5 + 5 = 14
14 children chose a color that was not yellow.
Explanation:
In the above image we can observe a tally chart named with Favorite color. In that chart we can observe 4 children chose blue color, 5 children chose green color, 5 children choose red color, and 2 children chose yellow color. Add all the colors except yellow color. Add 4 with 5 and 5 the sum is 14 So, 14 children chose a color that was not yellow.

Texas Go Math Grade 2 Pdf Lesson 19.2 Pictograph Question 5.
Multi-Step Which three colors were chosen by a total of 14 children?
Answer:
The three colors were blue, green, and red. These colors are chosen by a total of 14 children.
Explanation:
In the above image, we can observe a tally chart named with Favorite color. The colors that are chosen by a total of 14 children are blue, green, and red.

Texas Test Prep

Lesson Check

Choose the correct answer.

Question 6.
Use the pictograph. How many children chose goat as their favorite born animal?
(A) 8
(B) 3
(C) 4
Texas Go Math Grade 2 Lesson 19.2 Answer Key 12
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-19.2-Answer-Key-12(1)
3 children chosen a goat as their favorite born animal.
So, option B is correct.
Explanation:
In the above image we can observe a pictograph named with Favorite born animal. In that pictograph 3 children chosen a goat as their favorite born animal. So, draw a circle for option B.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 19.2 Answer Key 13

Use the pictograph above.

Question 7.
Steve chose a flavor that got fewer votes than strawberry. What is Steve’s favorite ice cream flavor?
(A) maple
(B) chocolate
(C) vanilla
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-19.2-Answer-Key-13(1)
4 children voted for strawberry, and 1 children voted for maple.
Steve’s favorite ice cream flavor is maple.
So, option A is correct.
Explanation:
In the above image we can observe a pictograph named with Favorite ice cream flavor. Steve chosen a maple flavor because it got a fewer votes than strawberry. Steve’s favorite ice cream flavor is maple. So, draw a circle for option A.

Question 8.
Tracey chose vanilla as her favorite ice cream flavor. How many children chose a flavor that was not vanilla?
(A) 12
(B) 10
(C) 17
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-19.2-Answer-Key-13(2)
5 + 1 + 4 = 10
10 children chosen a flavor that was not vanilla.
So, option B is correct.
Explanation:
In the above image we can observe a pictograph named with Favorite ice cream flavor. In that graph we can observe 5 children choose chocolate, 1 children choose maple, and 4 children choose strawberry. Add 5 with 1 and 4 the sum is 10. So, 10 children chosen a flavor that was not vanilla. So, draw a circle for option B.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 19.2 Answer Key Make Pictographs Read More »

Texas Go Math Grade 2 Lesson 19.3 Answer Key Read Bar Graphs

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Lesson 19.3 Answer Key Read Bar Graphs.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 19.3 Answer Key Read Bar Graphs

Essential Question
How is a bar graph used to show data?
Draw or write to show what you did.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 19.3 Answer Key 1
___ red trucks

For The Teacher

  • Read this problem to children. Morgan made a pictograph to show the number of red trucks that she and her friends saw last week. How many red trucks did the four children see last week?

Answer:
Bar graphs are ideal for comparing two or more values, or values over time. Data is displayed either horizontally or vertically.
3 + 6 + 8 + 4 = 21
The four children seen 21 red trucks last week.
Explanation:
Morgan seen 3 red Trucks, John seen 6 red Trucks, Cindy seen 8 red trucks, and Carlos seen 4 red trucks in last week this data we can observe in the above bar graph. Add all the red trucks. Add 3 with 6, 8 and 4 the sum is 21. Morgan and her friends saw 21 red trucks last week.

Math Talk

Mathematical Processes
Describe how the data in the graph for John and for Cindy different.
Answer:
In the above image we can observe a bar graph named Red trucks seen last week. The data in the graph for John and Cindy are different. John seen 6 red Trucks, and Cindy seen 8 red trucks.

Model and Draw

A bar graph uses bars to show data. Look at where the bars end. The numbers of the scale tell how many.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 19.3 Answer Key 2
Answer:
In the above bar graph we can observe 6 children playing basket ball, 3 children playing jump rope, 8 children playing soccer, and 5 children playing tag.

Share and Shows

Use the bar graph.

Question 1.
How many green marbles are in the bag?
____ green marbles
Answer:

Texas Go Math Grade 2 Lesson 19.3 Answer Key 3
Answer:
There are 4 green marbles in the bag.
Explanation:
In the above bar graph we can observe color and number marbles in a bag. There are 4 green marbles in the bag.

Go Math Grade 2 Reading A Bar Graph Answer Key Question 2.
How many more blue marbles than purple marbles are in the bag?
______ more blue marbles
Answer:
There are 6 blue marbles and 3 purple marbles in the bag.
6 – 3 = 3
3 more blue marbles.
Explanation:
In the above image we can observe a bar graph named Marbles in a bag. There are 6 blue marbles and 3 purple marbles in the bag. Subtract 3 purple marbles from 6 blue marbles the difference is 3 marbles. There are 3 more blue marbles than purple marbles in the bag.

Question 3.
How many marbles are in the bag?
____ marbles
Answer:
2 + 6 + 4 + 3 = 15
Total number marbles in the bag are 15.
Explanation:
In the above image we can observe a bar graph named Marbles in a bag. There are 2 red marbles, 6 blue marbles, 4 green marbles, and 3 purple marbles in the bag. Add all the marbles in the bag. There are 15 marbles in the bag.

Problem Solving

Use the bar graph.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 19.3 Answer Key 4

Question 4.
How many children chose the beach?
_____ children
Answer:
6 children chosen the beach.
Explanation:
In the above image we can observe a bar graph named with Favorite place to Go. In that graph 6 children chosen the beach place.

Question 5.
Which place did the fewest children choose?
Answer:
The fewest children choose the Museum place.
Explanation:
In the above image we can observe a bar graph named with Favorite place to Go. In that graph 4 children choose the aquarium place, 8 children choose the zoo place, 6 children choose the beach place, and 3 children choose the museum place. The fewest children choose the Museum place.

Question 6.
H.O.T. Multi-step Greg chose a place that has more votes than the aquarium and the museum together. Which place did Greg choose?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 19.3 Answer Key 5
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-19.3-Answer-Key-5
4 + 3 = 7
7 children choose the aquarium and the museum together.
8 children choose the zoo place.
7 < 8
Greg choose zoo place that has more votes than the aquarium and the museum together.
Explanation:
In the above image we can observe a bar graph named with Favorite place to Go. In that graph 4 children choose the aquarium place, 8 children choose the zoo place, and 3 children choose the museum place. First add 4 with 3 the sum is 7. There are 7 children choose the aquarium and the museum together. Greg choose zoo place that has more votes than the aquarium and the museum together.

Texas Go Math Answer Key Bar Graphs 2nd Grade Question 7.
H.O.T. Multi-Step Gina used the data in the bar graph to write 10 < 11. What votes did she compare?
Answer:
The children voted for museum or zoo are 10. The children voted for aquarium or beach are 11. She compared the total number of votes of who voted for either museum or zoo and either aquarium or beach. Gina used the above bar graph data to write 10 < 11.

Daily Assessment Task

Choose the correct answer.

Question 8.
Use the bar graph. How many maple trees are there?
(A) 3
(B) 7
(C) 2
Answer:

Texas Go Math Grade 2 Lesson 19.3 Answer Key 6
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-19.3-Answer-Key-6(1)
Option B is correct.
Explanation:
In the above image we can observe a bar graph named with Trees at the farm. There are 7 maple trees at the farm. So, draw a circle for option B.

Question 9.
Analyze Use the bar graph. How many fewer apple trees than oak trees are there?
(A) 4
(B) 1
(C) 5
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-19.3-Answer-Key-6(2)
6 – 2 = 4
There are 4 fewer apple trees than oak trees.
So, option A is correct.
Explanation:
In the above image we can observe a bar graph named with Trees at the farm. Subtract 2 apple trees from 6 oak trees the difference is 4. There are 4 fewer apple trees than oak trees. So, draw a circle for option A.

Question 10.
Multi-Step Use the bar graph. How many trees are not apple trees?
(A) 2
(B) 16
(C) 9
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-19.3-Answer-Key-6(3)
6 + 3 + 7 = 16
16 trees are not apple trees.
So, option B is correct.
Explanation:
In the above image we can observe a bar graph named with Trees at the farm. There are 6 oak trees, 3 pecan trees, 7 maple trees and 2 apple trees. Add 6 with 3 and 7 the sum is 16. 16 trees are not apple trees. So, draw a circle for option B.

2nd Grade Bar Graph Go Math Answer Key Question 11.
Texas Test Prep Use the bar graph above. How many oak trees are on the farm?
(A) 6
(B) 3
(C) 8
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-19.3-Answer-Key-6(4)
There are 6 oak trees at the farm.
So, option A is correct.
Explanation:
In the above image we can observe a bar graph named with Trees at the farm. There are 6 oak trees at the farm. So, draw a circle for option A.

Take Home Activity

  • Ask your child to explain how he or she solved one of the exercises in this lesson.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 19.3 Homework and Practice Answer Key

Read Bar Graphs

Use the graph.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 19.3 Answer Key 7

Question 1.
How many children chose shells?
___ children
Answer:
6 children chose shells.
Explanation:
In the above image we can observe a bar graph named with Favorite Pasta. 6 children chose shells.

Question 2.
What pasta did the fewest children choose?
_______
Answer:
Fewest children have chosen Penne.
Explanation:
In the above image we can observe a bar graph named with Favorite Pasta. 8 children choose spaghetti, 3 children chose penne, 5 children choose ziti, 6 children choose shells. Fewest children have chosen penne.

Problem Solving

Use the bar graph above.

Question 3.
Donna chose a pasta that more children chose than shells. What pasta did Donna choose?
________
Answer:
Donna choose spaghetti.
Explanation:
In the above image we can observe a bar graph named with Favorite Pasta. 8 children choose spaghetti, 3 children chose penne, 5 children choose ziti, 6 children choose shells. Donna chose spaghetti pasta because it was chosen by more children than shells.

Question 4.
Multi-Step Bart used the data in the bar graph to write 13 > 9. What votes did he compare?
Answer:
The children voted for spaghetti or ziti are 13. The children voted for penne or shells are 9. She compared the total number of votes of who voted for either spaghetti or ziti and either penne or shells. Bart used the above bar graph data to write 13 > 9.

Texas Test Prep

Lesson Check

Choose the correct answer.

Question 5.
How many children chose broccoli?
(A) 5
(B) 2
(C) 4
Answer:

Texas Go Math Grade 2 Lesson 19.3 Answer Key 8

Question 6.
How many children chose corn or peas?
(A) 12
(B) 9
(C) 18
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-19.3-Answer-Key-8(1)
12 children chose corn or peas.
So, option A is correct.
Explanation:
In the above image we can observe a bar graph named with Favorite vegetables. 12 children chose corn or peas. So, draw a circle for option A.

Bar Diagram 2nd Grade Go Math Answer Key Question 7.
How many fewer children chose carrots than peas?
(A) 4
(B) 2
(C) 3
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-19.3-Answer-Key-8(2)
7 – 4 = 3
3 fewer children chose carrots than peas.
So, option c is correct.
Explanation:
In the above image we can observe a bar graph named with Favorite vegetables. Subtract 4 from 7 the difference is 3. 3 fewer children chose carrots than peas. So, draw a circle for option C.

Question 8.
Multi-Step How many fewer children like carrots or broccoli than corn or peas?
(A) 7
(B) 5
(C) 6
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-19.3-Answer-Key-8(3)
4 + 2 = 6
5 + 7 = 12
12 – 6 = 6
6 fewer children like carrots or broccoli than corn or peas.
So, option C is correct.
Explanation:
In the above image we can observe a bar graph named with Favorite vegetables. 6 children like carrots or broccoli. 12 children like corn or peas. Subtract 6 children from 12 children the difference is 6. 6 fewer children like carrots or broccoli than corn or peas. So, draw a circle for option C.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 19.3 Answer Key Read Bar Graphs Read More »

Texas Go Math Grade 2 Lesson 19.1 Answer Key Read Pictographs

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Lesson 19.1 Answer Key Read Pictographs.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 19.1 Answer Key Read Pictographs

Essential Question
How do you use a pictograph to show data?
Explanation:
Pictograms use a series of repeated icons to visualize simple data.
The icons are arranged in a single line or a grid,
with each icon representing a certain number of units

Explore
Use the tally chart to solve the problem. Draw or write to show what you did.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 19.1 Answer Key 1
__ more children
Explanation:
7 – 4 = 3
3 more children

Math Talk
Mathematical processes
Can the chart be used to find how many girls chose music? Explain.
Explanation:
Yes, The chart is used to find how many girls chose music
1 line represent one girl
so, 5 girls chose music

For The Teacher

  • Read the following problem. Mr. Martin’s class made this tally chart. How many more children in his class chose sports ? Explain. than chose reading as their favorite hobby?
    Explanation:
    4 chose reading
    7 chose sports
    7 – 4 = 3 more children in his class chose sports than chose reading as their favorite hobby

Model and Draw
A pictograph uses pictures to show data.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 19.1 Answer Key 2

A key tells how many each picture stands for.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 19.1 Answer Key 3

Share and Show

Use the pictograph to answer the questions.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 19.1 Answer Key 4

Question 1.
Which snack was chosen by the fewest children?
Answer: popcorn
Explanation:
popcorn snack was chosen by the fewest children

Pictographs 2nd Grade Texas Go Math Answer Key Question 2.
How many more children chose pretzels than apples? _________ more children
Answer:  2 more children
Explanation:
Number of children chose pretzels = 8
Number of children chose apples = 6
8 – 6 = 2

Problem Solving

Use the pictograph to answer the questions.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 19.1 Answer Key 5

Question 3.
How many pencils do Alana and Brad have?
__ pencils
Answer: 11 pencils
Explanation:
Number of pencils Alana had = 3
Number of pencils Brad had = 8
8 + 3 = 11

Question 4.
How many more pencils does Teresa have than Alana has?
______ more pencils
Answer:  2 more pencils
Explanation:
Number of pencils Alana had = 3
Number of pencils  Teresa have = 5
5 – 3 = 2

Question 5.
Multi-Step Mrs. Green has the same number of pencils as the four children. How many pencils does she have?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 19.1 Answer Key 6
________ pencils
Answer:
Number of pencils Alana = 3
and Number of pencils Brad = 8
Number of pencils Teresa = 5
Number of pencils John = 4
All 4 = 20
so, Mrs. Green has 20 pencils.

Texas Go Math Pictograph 2nd Grade Question 6.
H.O.T. Christy has 7 pencils. Write two sentences to describe how her number of pencils compares to the data in the pictograph.
Answer:
Christy has 7 pencils.
Explanation:
The total students have 20 pencils
Bred has 8 and Christy has 7
Christy had 1 less than Bred

Daily Assessment Task

Choose the correct answer.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 19.1 Answer Key 7

Question 7.
Use Graphs Look at the pictograph above. How many children chose red balloons?
(A) 7
(B) 5
(C) 6
Answer: A
Explanation:
7 children chose red balloons.

Question 8.
Representations Use the pictograph above. How many children voted in all?
(A) 11
(B) 16
(C) 12
Answer: B
Explanation:
16 children voted in all

Texas Go Math Lesson 19.1 The Major Scale Answer Key Question 9.
Texas Test Prep Use the pictograph. How many pets do the three children have?

(A) 6
(B) 3
(C) 5
Answer: A
Explanation:
All the three children have 6 pets

Texas Go Math Grade 2 Lesson 19.1 Homework and Practice Answer Key

Use the pictograph to answer the questions.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 19.1 Answer Key 8

Question 1.
Which juice was chosen by the fewest children?
________
Answer:
Berry Juice was chosen by the fewest people.
Explanation:
In the above image we can observe a pictograph named with Favorite Juice. In that graph we can observe berry juice was chosen by the fewest people.

Question 2.
How many children chose apple juice or orange juice?
____ children
Answer:
7 children chose apple juice.
6 children chose orange juice.
7 + 6 = 13
13 children chose apple juice or orange juice.
Explanation:
In the above image we can observe a pictograph named with Favorite Juice. In that pictograph 7 children chose apple juice and 6 children chose orange juice. Add 7 children with 6 children the sum is 13 children. So, 13 children chose apple juice or orange juice.

Question 3.
How many more children chose apple juice than grape juice?
_____ more children
Answer:
7 children chose apple juice.
5 children chose grape juice.
7 – 5 = 2
2 more children chose apple juice than grape juice.
Explanation:
In the above image we can observe a pictograph named with Favorite Juice. In that pictograph 7 children chose apple juice and 5 children chose grape juice. Subtract 5 children from 7 children the difference is 2 children. So, 2 more children chose apple juice than grape juice.

Problem Solving

Question 4.
Multi-Step Hal likes the juice chosen by 5 children. Martha likes the most favorite juice. Which juices did Hal and Martha choose?
Hal: _____
Martha: _____
Answer:
Hal choose grape juice.
Martha choose apple juice.
Explanation:
In the above image we can observe a pictograph named with Favorite Juice. Grape juice is chosen by 5 children. So, Hal choose grape juice. Apple juice is chosen by 7 children. The most favorite juice for children is apple juice. So, Martha choose apple juice.

Lesson Check

Texas Test Prep

Choose the correct answer.

Question 5.
Use the pictograph. How many puppies do Mark and Dan have?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 19.1 Answer Key 9
(A) 7
(B) 3
(C) 6
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-19.1-Answer-Key-9(1)
Mark have 2 puppies
Dan has 1 puppy.
2 + 1 = 3
So, option B is correct.
Explanation:
In the above image, we can observe a pictograph named with Number of Puppies. Mark has 2 puppies and Dan has 1 puppy. Add 2 with 1 the sum is 3. Mark and Dan have 3 puppies. So, draw a circle for option B.

Go Math Lesson 19.1 Homework Answers 2nd Grade Question 6.
Use the pictograph. How many children chose black?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 19.1 Answer Key 10
(A) 4
(B) 6
(C) 3
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-19.1-Answer-Key-10(1)
4 children chose black.
So, option A is correct.
Explanation:
In the above image, we can observe a pictograph named Favorite Bike Color. Black color is chosen by 4 children. So, draw a circle for option A.

Question 7.
Use the pictograph above. How many children chose black or silver?
(A) 6
(B) 4
(C) 7
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-19.1-Answer-Key-10(2)
4 children chose black color.
3 children chose the silver color
4 + 3 = 7
7 children chose black or silver color.
So, option C is correct.
Explanation:
In the above image, we can observe a pictograph named with Favorite Bike color. Black color is chosen by 4 children and silver color is chosen by 3 children. Add 4 children with 3 children the sum is 7 children. The black or silver color is chosen by 7 children. So, draw a circle for option C.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 19.1 Answer Key Read Pictographs Read More »

Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.3 Answer Key Time to the Minute

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.3 Answer Key Time to the Minute.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.3 Answer Key Time to the Minute

Problem Solving

Look at the time. Draw the clock hands to show the same time.

Question 7.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.3 Answer Key 19
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-18.3-Answer-Key-19
The time is 8 : 25.
Explanation:
The time is showing 8 hours and 25 minutes. So, hour hand should be after 8 and near to 9. Minute hand should be pointing to number 5 in the clock.

Question 8.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.3 Answer Key 20
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-18.3
The time is 2 : 48.
Explanation:
The time is showing 2 hours and 48 minutes. So, hour hand should be after 2 and near to 3. Minute hand should be between 9 and 10 in the clock.

Question 9.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.3 Answer Key 21
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-18.3-Answer-Key-21
The time 5 : 03.
Explanation:
The time is showing 5 hours and 3 minutes. So, hour hand should be at 5. Minute hand should be in between 12 and 1 in the clock.

Question 10.
Multi-Step Look at the clocks to see when Rachel started each activity.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.3 Answer Key 22
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.3 Answer Key 23
Answer:
Write the times of the activities in order.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.3 Answer Key 24
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-18.3-Answer-Key-24
Explanation:
Rachel started first played a ball at 3 : 05. Second he read a book at 3 : 21. Third he ate a snack at 3 : 45.

Question 11.
Jamie ate a snack 15 minutes before 4:00.
At what time did Jamie eat a snack?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.3 Answer Key 25
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-18.3-Answer-Key-25
Explanation:
Jamie ate a snack 15 minutes before 4:00. Which means Jamie ate a snack at 3 : 45.

Daily Assessment Task

Choose the correct answer.

Question 12.
Apply This clock shows the time that Miss Grant went to work at the library. Which digital clock shows the same time as the clock to the right?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.3 Answer Key 26
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-18.3-Answer-Key-26
Explanation:
The clock shows the time that Miss Grant went to work at the library. The second digital clock shows the same time as the clock to the right. So, put a tick mark to the digital clock with a time 2 : 18.

Question 13.
Representations Kyla started to read at the time shown on this digital clock. Which clock shows the same time?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.3 Answer Key 27
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-18.3-Answer-Key-27
Explanation:
Kyla started to read at the time shown on the digital clock. The first clock shows the same time as the digital clock to the right. So, put a tick mark to the digital clock with a time 12 : 34.

Question 14.
Texas Test Prep What time is shown on this clock?
(A) 12:30
(B) 6:03
(C) 6:30
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.3 Answer Key 28
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-18.3-Answer-Key-28(1)
Option B is correct.
Explanation:
The time shown on the above clock is 6 : 03. So, draw a circle for option B.

Take Home Activity

  • Name a time to the minute. Ask your child to describe where the clock hands point for this time.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.3 Homework and Practice Answer Key

Look at the clock hands. Write the time.

Question 1.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.3 Answer Key 30
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-18.3-Answer-Key-30
The time is 6 : 32.
Explanation:
In the above clock the hour hand is after 6 and near to 7. The minute hand is in between 6 and 7 in the clock. So, the time is 6 : 32 which means 6 hours and 32 minutes.

Question 2.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.3 Answer Key 31
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-18.3-Answer-Key-31
The time is 3 : 18.
Explanation:
In the above clock the hour hand is after 3 and near to 4. The minute hand is in between 3 and 4 in the clock. So, the time is 3 : 18 which means 3 hours and 18 minutes.

Question 3.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.3 Answer Key 32
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-18.3-Answer-Key-32
The time is 7 : 30.
Explanation:
In the above clock the hour hand is after 7 and near to 8. The minute hand is on the number 6 in the clock. So, the time is 7 : 30 which means 7 hours and 30 minutes.

Problem Solving

Question 4.
Multi-Step Look at the clocks to see when Bonnie started each activity.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.3 Answer Key 33
Answer:

Write the times of the activities in order. Start with the activity Bonnie did first.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.3 Answer Key 35

Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-18.3-Answer-Key-35
Explanation:
Bonnie first wakes up at 8 : 09. Second he gets dressed up at 8 : 25. Third he eats breakfast at 8 : 52.

Texas Test Prep

Choose the correct answer.

Question 5.
What time is shown on this clock?
(A) 12:15
(B) 3:01
(C) 3:30
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.3 Answer Key 36
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-18.3-Answer-Key-36(1)
Option B is correct.
Explanation:
The time shown on the above clock is 3 : 01. So, draw a circle for option B.

Question 6.
This clock shows the time that Evan watches TV. What time is shown on the clock?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.3 Answer Key 37
(A) 11:28
(B) 4:55
(C) 12:30
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-18.3-Answer-Key-37(1)
The time shown on the above clock is 11 : 28.
So, option A is correct.
Explanation:
Evan watches TV at 11: 28. So, draw a circle for option A.

Question 7.
This clock shows the time that Abby calls her friend. What time is shown on the clock?
(A) 3:45
(B) 8:15
(C) 3:42
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.3 Answer Key 38
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-18.3-Answer-Key-38(1)
The time shown on the above clock is 3 : 42.
Option C is correct.
Explanation:
Abby calls her friend at 3 : 42. So, draw a circle for option C.

Question 8.
What time is shown on this clock?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.3 Answer Key 39
(A) 8:35
(B) 7:32
(C) 7:47
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-18.3-Answer-Key-39(1)
option B is correct.
Explanation:
The time shown on the above clock is 7 : 32. So, draw a circle for option B.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.3 Answer Key Time to the Minute Read More »

Texas Go Math Grade 2 Module 18 Assessment Answer Key

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Module 18 Assessment Answer Key.

Texas Go Math Grade 2 Module 18 Assessment Answer Key

Concepts and Skills

Look at the clock hands. Write the time.

Question 1.
Texas Go Math Grade 2 Module 18 Assessment Answer Key 1
Answer: The time on the clock is 6:40

Explanation:

The hour hand is between 6 and 7
and the minute hand is on 8, which makes 40 minutes on the clock,
for example, if the minute hand is on 6, makes 30 minutes
but here it is on 8 which means add 10 minutes to the 30 minutes which results in 40 minutes
Making it 6:40 on the clock

Go Math Module 18 Assessment Guide Grade 2 Pdf Question 2.
Texas Go Math Grade 2 Module 18 Assessment Answer Key 2
Answer: The time on the clock is 9:20

Explanation:

The hour hand is between 9 and 10
and the minute hand is on 4 , which makes 20 minutes on the clock ,
Making it as 9:20 on the clock

Question 3.
Texas Go Math Grade 2 Module 18 Assessment Answer Key 3
Answer: The time on the clock is 10″:10

Explanation:

The hour hand points at 10
and the minute hand is on 2 , which makes 10 minutes on the clock ,
Making it as 10:10 on the clock

Look at the clock hands. Write the time. TEKS 2.9.G

Question 4.
Texas Go Math Grade 2 Module 18 Assessment Answer Key 4
Answer:

Explanation:
The hour hand is between 12 and  close to 1
and the minute hand is on 11 , which makes 55 minutes on the clock ,
Here 6o minutes makes an hour, so 55 minutes means 5 minutes less than an hour
Making it as12:55 on the clock

Grade 2 Module 18 Answer Key Go Math Question 5.
Texas Go Math Grade 2 Module 18 Assessment Answer Key 5
Answer:

Explanation:
The hour hand points between 4 and 5
The minute hand points between 6 and close to 7 That is 2 minutes less than 35 minutes.
Making it to 4:33

Question 6.
Texas Go Math Grade 2 Module 18 Assessment Answer Key 6
Answer:

Explanation:
The hour hand points at 9
and the minute hand is on 3, which makes 15 minutes on the clock
That is adding up the 5 minutes three times can make a whole 15 minutes.
Making it as 9:15 on the clock

Write the time. Then circle a.m. or p.m. TEKS 2.9.G.

Question 7.
go to science class
Texas Go Math Grade 2 Module 18 Assessment Answer Key 7
Answer: Go to science class at 10:30 a.m.

Explanation:

before noon, that is before 12 we call it as a.m., and after 12 we call it as p.m.
The hour hand is between 10 and 11
and the minute hand is on 6, which makes 30 minutes on the clock
Making it 10:30 on the clock

Grade 2 Go Math Module 18 Answer Key Question 8.
look at the moon
Texas Go Math Grade 2 Module 18 Assessment Answer Key 8
Answer: The time is 8:15 p.m.

Explanation:

before noon , that is before 12 we call it as a.m. and after 12 we call it as p.m.
The hour hand is pointed at 8
and the minute hand is on 3, which makes 15 minutes on the clock
That is adding up the 5 minutes three times can make a whole 15 minutes.
Making it as 8:15 on the clock

Texas Test prep

Fill in the bubble for the correct answer choice.

Question 9.
The clock shows the time that music class starts. At what time does music class start? TEKS 2.9.G
Texas Go Math Grade 2 Module 18 Assessment Answer Key 9
Answer: The music class starts at 4:35

Explanation:
Past noon is known as p.m.
The hour hand is between 4 and 5
and the minute hand is on 7 , which makes 35 minutes on the clock ,
for example , if the minute hand is on 6 , makes 30 minutes
but here it is on 7 that means add 5 minutes to the 30 minutes which results in 35 minutes
Making it as 4:35 on the clock

Question 10.
Luke started soccer practice at the time shown on the clock. Which clock shows this same time? TEKS 2.9.G
Texas Go Math Grade 2 Module 18 Assessment Answer Key 10
Answer: Luke started soccer practice at  3:45

Explanation:
The hour hand is between 3 and 4
and the minute hand is on 9 , which makes 45 minutes on the clock ,
for example , if the minute hand is on 6 , makes 30 minutes
but here it is on 9 that means add 15 minutes to the 30 minutes which results in 45 minutes
Making it as 3:45 on the clock

Question 11.
The train arrives to the station at the time shown on the digital clock. Which clock shows this same time?
Texas Go Math Grade 2 Module 18 Assessment Answer Key 11
Answer: 

Explanation:
The hour hand points between 8 and 9
The minute hand points between 3 and 4 which means around 20 minutes
That is less than 3 minutes is 17 minutes
Making it 8:17
Thus, The train arrives to the station at 8:17

Module 18 Answer Key Grade 2 Go Math Question 12.
The art class started at the time shown on the clock. At what time did the art class start? TEKS 2.9.G
Texas Go Math Grade 2 Module 18 Assessment Answer Key 12
Answer:  Art class started at 1:15 p.m.

Explanation:
Past noon is known as p.m.
The hour hand is between 1 and 2
and the minute hand is on 3, which makes 15 minutes on the clock
That is adding up the 5 minutes three times can make a whole 15 minutes.
Making it as 1:15 on the clock.

Texas Go Math Grade 2 Module 18 Assessment Answer Key Read More »

Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.4 Answer Key A.M. and P.M.

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.4 Answer Key A.M. and P.M.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.4 Answer Key A.M. and P.M.

Essential Question
How do you use a.m. and p.m. to describe times?
Answer:
The 12-hour system divides the 24 hours of a day into two periods lasting 12 hours each.
The first 12-hour period is designated as am. It runs from midnight to noon.
The second period, marked pm, covers the 12 hours from noon to midnight.
The abbreviations am and pm derive from Latin:

AM = Ante meridiem: Before noon
PM = Post meridiem: After noon

Explore
Draw the clock hands to show each time. Then write each time.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.4 Answer Key 1

Math Talk
Mathematical processes
Describe some activities that you do in both the morning in the evening.

For The Teacher

  • Have children draw a picture and write a label for the picture for an activity they do in the morning and for an activity they do in the evening. Then have them show the time they do each activity on the clocks.

Answer: I played volley ball at 8:00 a.m. and ate snacks at 5:00 p.m.

Explanation:

I played volley ball at 8:00 a.m. 

I ate snacks at 5:00 p.m.
Model and Draw

Noon is 12:00 in the daytime. Midnight is 12:00 at night.

Times after midnight and before noon are written with a.m.
11:00 a.m. is in the morning.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.4 Answer Key 2

Times after noon and before midnight are written with p.m.
11:00 p.m. is in the evening.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.4 Answer Key 3

Share and Show

Write the time. Then circle a.m. or p.m.

Question 1.
eat breakfast
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.4 Answer Key 4
Answer: Eating breakfast at 7:15 a.m.

Explanation:
Times after midnight and before noon are written with a.m.

Eating breakfast at 7:15 a.m.

Go Math Grade 2 Pdf Download Free Lesson 18.4 Question 2.
go to art class
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.4 Answer Key 5
Answer: Going to art class at 1:40 p.m.

Explanation:
Times after noon and before midnight are written with p.m.

Going to art class at 1:40 p.m. in the afternoon

Question 3.
do homework
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.4 Answer Key 6
Answer: do homework at 4:34 p.m.

Explanation:
Times after noon and before midnight are written with p.m.

do home work at 4:34 p.m. in the evening

Question 4.
arrive at school
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.4 Answer Key 7
Answer: Arrive school at 8:26 a.m.

Explanation:
Times after midnight and before noon are written with a.m.

Arrive school at 8:26 a.m. in the morning

Problem Solving

Write the time. Then circle a.m. or p.m.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.4 Answer Key Question 5.
eat lunch
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.4 Answer Key 8
Answer: Eat lunch at 11:45 a.m.

Explanation:
Times after midnight and before noon are written with a.m.

Eat lunch at 11:45 a.m. in the morning

Question 6.
leave school
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.4 Answer Key 9
Answer: Leave school at 3:06 p.m.

Explanation:
Times after noon and before midnight are written with p.m.

Leave school at 3:06 p.m. in the evening.

Question 7.
H.O.T. Use the times in the list to complete the story.
Don got to school at ____.
His class went to the library at ___. After school, Don, read a book at ___.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.4 Answer Key 10
Answer: Don got to school at 8:30
His class went to the library at 10:15 a.m.
After school, Don, read a book at 3:20 p.m.

Explanation:
We know that , Times after midnight and before noon are written with a.m.
Times after noon and before midnight are written with p.m.

Don got to school at 8:30 a.m.
His class went to the library at 10:15 a.m.
After school, Don, read a book at 3:20 p.m.

Go Math Grade 2 Pdf Lesson 18.4 PM or AM Question 8.
H.O.T. Multi-Step Some times are shown on this timeline. Write labels for the dots that name things you do at school during those parts of the day.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.4 Answer Key 14
At what times would you say the dots are placed on the time line? ___ and ____
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-18.4-Answer-Key-14 (1)
Explanation:
We know that , Times after midnight and before noon are written with a.m.
Times after noon and before midnight are written with p.m.

Doing my prayers at 9:00 a.m. in the morning and
Eating my lunch at 1:00 p.m. in the afternoon

Daily Assessment Task

Choose the correct answer.

Question 9.
Connect Sona’s class goes to the playground in the morning. At which of the following times could this be?
(A) 10:10 p.m.
(B) 9:10 a.m.
(C) 2:45 p.m.
Answer: Option B , 9:00 a.m.

Explanation:
We know that , Times after midnight and before noon are written with a.m.

The only time in the morning in the options referring to a.m. is 9:00 a.m.
So, Sona’s class goes to the playground at 9:00 a.m.

Question 10.
Representations Jessie’s class watched a movie. The clock shows when the movie ended. At what time did the movie end?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.4 Answer Key 12
(A) 4:02 p.m.
(B) 1:19 a.m.
(C) 1:19 p.m.
Answer: Option c, 1:19 p.m.

Explanation:
We know that , Times after noon and before midnight are written with p.m.
The only time in the afternoon in the options referring to a.m. is 1:19 p.m.
So, The movie ended  at 1:19 p.m.

Question 11.
Texas Test Prep The clock shows the time that Jane went to recess. At what time did she go to recess?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.4 Answer Key 13
(A) 6:00 a.m.
(B) 11:30 a.m.
(C) 11:30 p.m.
Answer: Option B, 11:30 a.m.

Explanation:
We know that , Times after midnight and before noon are written with a.m.
The only time in the morning showing the time in the given clock , in the options referring to a.m. is 11:30 a.m.
So, Jane went to recess at 11:30 a.m.

Take Home Activity

  • Name some activities and times. Have your child say a.m. or p.m. for the times.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.4 Homework and Practice Answer Key

Write the time. Then circle a.m. or p.m.

Question 1.
practice piano
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.4 Answer Key 14
Answer: Practice piano at 4:45 p.m.

Explanation:
Times after noon and before midnight are written with p.m.

So, Practice piano at 4:45 p.m.

Go Math 2nd Grade Workbook Pdf Lesson 18.7 Answer Key Question 2.
dress for school
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.4 Answer Key 15
Answer: dress for school at 7:24 a.m.

Explanation:
Times after midnight and before noon are written with a.m.

So, Dress for school at 7:24 a.m. in the morning

Problem Solving

Question 3.
Use the times in the list. Complete the story.
Julia begins camp at ____
She swims at ____
Julia takes the bus home at _____
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.4 Answer Key 16
Answer:
Julia takes the bus home at 8:45 a.m.
She swims at 10:20 a.m.
Julia begins camp at 3:40 p.m.

Explanation:
We know that , Times after midnight and before noon are written with a.m.
Times after noon and before midnight are written with p.m.

Julia takes the bus home at 8:45 a.m. in the morning
She swims at 10:20 a.m. in the morning
Julia begins camp at 3:40 p.m. in the evening

Question 4.
Multi-Step Some times are shown on this time line. Write the time for each dot.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.4 Answer Key 17
Answer:
At 11:00 a.m. I went to library
At 3:00 p.m. I took the Music class
Texas-Go-Math-Grade-2-Lesson-18.4-Answer-Key-17
Explanation:
We know that , Times after midnight and before noon are written with a.m.
Times after noon and before midnight are written with p.m.
At 11:00 a.m. I went to library
At 3:00 p.m. I took the Music class

Texas Test Prep

Lesson Check

Choose the correct answer.

Question 5.
The clock shows the time Mel went to the gym this afternoon. At what time did he go to the gym?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.4 Answer Key 18
(A) 12:10 a.m.
(B) 2:00 p.m.
(C) 2:00 a.m.
Answer: Option B , 2:00 p.m.

Explanation:
We know that Times after noon and before midnight are written with p.m.
So, Mel went to the gym at 2:00 p.m.

Go Math Grade 2 Lesson 18.4 Homework Answers Question 6.
Mauro’s class went to see a puppet show. The clock shows when the puppet show ended. At what time did the puppet show end?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.4 Answer Key 19
(A) 1:28 p.m.
(B) 6:05 p.m.
(C) 1:28 a.m.
Answer: Option A, 1:28 p.m.

Explanation:
We know that Times after noon and before midnight are written with p.m.
So, the puppet show ended at 1:28 p.m.

Question 7.
The clock shows the time Larry arrived at school. At what time did Larry get to school?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.4 Answer Key 20
(A) 3:50 p.m.
(B) 10:20 p.m.
(C) 10:15 a.m.
Answer: Option c, 10:15 a.m.

Explanation:
We know that Times after midnight and before noon are written with a.m.
So, Larry arrived at school at 10:15 a.m.

Question 8.
The clock shows when art class begins. At what time does art class begin?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.4 Answer Key 21
(A) 11:20 a.m.
(B) 4:55 a.m.
(C) 11:20 p.m.
Answer: Option A, 11:20 a.m.

Explanation:
We know that Times after midnight and before noon are written with a.m.
So, the Art class begins at 11:20 a.m.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.4 Answer Key A.M. and P.M. Read More »

Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.2 Answer Key Time to 5 Minutes

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.2 Answer Key Time to 5 Minutes.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.2 Answer Key Time to 5 Minutes

Essential Question
How do you tell and show time to five minutes?

Explore
Draw the hour hand and the minute hand to show the time.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.2 Answer Key 1

For The Teacher

  • Read the following story and have children draw the hour and minute hands to show each time. Sofia goes to music at 10:30. She goes to the playground at 11:00. She eats lunch at 11:30. Show the times Sofia does these things.

Answer:

Children drawn the hour hand and the minute hand to show each time.
Explanation:
In the above image we can observe three clock’s with different time.
Sofia goes to music at 10:30. The first clock represents the Sofia’s Music class time.
The hour hand is between 10 and 11
and the minute hand is on 6, which makes 30 minutes on the clock
Making it as 10:30 on the clock
She goes to the playground at 11:00. The second clock represents the Sofia’s playground time.
The hour hand is on 11
and the minute hand is on 12, which makes a whole hour
Making it as 11:00 on the clock
She eats lunch at 11:30. The third clock represents the Sofia’s lunch time.
The hour hand is between 11 and 12
and the minute hand is on 6, which makes 30 minutes on the clock
Making it as 11:30 on the clock

Math Talk
Mathematical Processes
Describe where the minute hand points to show half past the hour.
Answer:
Half past means 30 minutes past an hour.
The number on the clock that the hour hand has just gone past tells us which hour we are half an hour past.
For example at half past one the larger minutes hand is pointing at the 6 and the smaller hour hand is halfway between the 1 and the 2.

Model and Draw
What does it mean when the minute hand points to the 7?

Count by fives until you reach the 7.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.2 Answer Key 2

The hour hand points between the 10 and the 11. The minute hand points to the 7.
The time is _____
Answer:
The time is 10 : 35.
Explanation:
In the above image we can observe the hour hand points between the 10 and the 11.
The minute hand points to the 7.
If the minute hand is on 6, which makes 30 minutes on the clock , add five minutes to get to 7
Count by fives until you reach the 7.
So, the time is 10 : 35.

Digital clocks also show the time.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.2 Answer Key 3
Answer:

Explanation:
The hour hand is between 8 and 9
and the minute hand is on 10 , which makes 50 minutes on the clock ,
for example , if the minute hand is on 6 , makes 30 minutes
but here it is on 10 which means add 20 minutes to the 30 minutes which results in 50 minutes
Making it as 8:50 on the clock

Share and Show

Look at the clock hands. Write the time.

Question 1.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.2 Answer Key 4
Answer: The time on the clock is 3:25

Explanation:

The hour hand is between 3 and 4
and the minute hand is on 5 , which makes 25 minutes on the clock,
for example, if the minute hand is on 6, makes 30 minutes
but here it is on 5 which means 5 minutes less than 30 minutes which results in 25 minutes
Making it 3:25 on the clock

2nd Grade Go Math 5 Minutes Answer Key Question 2.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.2 Answer Key 5
Answer: The time on the clock is 9:05

Explanation:

The hour hand is on 9
It takes 5 minutes for the minute hand to move from one number to the next number on a clock
and the minute hand is on 1 , which makes 5 minutes on the clock ,
Making it as 9:05

Question 3.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.2 Answer Key 6
Answer: The time on the clock is 11:40

Explanation:

The hour hand is between 11 and 12
and the minute hand is on 8 , which makes 40 minutes on the clock,
for example , if the minute hand is on 6 , makes 30 minutes
but here it is on 8 that means add 10 minutes to the 30 minutes which results in 40 minutes
Making it as 11:40 on the clock

Go Math Answer Key Grade 2 Lesson 18.3 Question 4.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.2 Answer Key 7
Answer: The time on the clock is 12:50

Explanation:

The hour hand is between 12 and 1
and the minute hand is on 10 , which makes 50 minutes on the clock ,
for example , if the minute hand is on 6 , makes 30 minutes
but here it is on 10 that means add 20 minutes to the 30 minutes which results in 50 minutes
Making it as 12:50 on the clock

Question 5.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.2 Answer Key 8
Answer: The time on the clock is 7:15

Explanation:

The hour hand is between 7 and 8
and the minute hand is on 3, which makes 15 minutes on the clock
That is adding up the 5 minutes three times can make a whole 15 minutes.
Making it 7:15 on the clock

2nd Grade Go Math 5 Minutes Answer Key Question 6.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.2 Answer Key 9
Answer: The time on the clock is 5:55

Explanation:

The hour hand is between 5 and  close 6
and the minute hand is on 11 , which makes 55 minutes on the clock ,
Here 6o minutes makes an hour, so 55 minutes means 5 minutes less than a hour
Making it as 5:55 on the clock

Problem Solving

Look at the time. Draw the minute hand to show the same time.

Question 7.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.2 Answer Key 10
Answer:

Explanation:
The hour hand is between 7 and 8
and the minute hand is on 5 , which makes 25 minutes on the clock ,
for example , if the minute hand is on 6 , makes 30 minutes
but here it is on 5 that means 5 minutes less to the 30 minutes which results in 25 minutes
Making it as 7:25 on the clock

Question 8.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.2 Answer Key 11
Answer:

Explanation:
The hour hand is between 1 and 2
and the minute hand is on 10 , which makes 50 minutes on the clock ,
for example , if the minute hand is on 6 , makes 30 minutes
but here it is on 10 that means add 20 minutes to the 30 minutes which results in 50 minutes
Making it as 1:50 on the clock

Go Math Lesson 18.3 Answer Key Grade 2 Question 9.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.2 Answer Key 12
Answer:

Explanation:
The hour hand is on 5
and the minute hand is on 1 , which makes 5 minutes on the clock ,
Making it as 5:55 on the clock

Draw the clock hands to show the time. Then write the time.

Question 10.
Multi-Step My hour hand points between the 8 and the 9. In 35 minutes it will be the next hour. What time is it?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.2 Answer Key 13
Answer: The time on the clock  is 8:25

Explanation:

Given, In 35 minutes it will be the next hour. that is 35 and 25 together makes a hour.
The hour hand is between 8 and 9
and the minute hand is on 5 , which makes 25 minutes on the clock ,
for example , if the minute hand is on 6 , makes 30 minutes
but here it is on 5 that means 5 minutes less to the 30 minutes which results in 25 minutes
Making it as 7:25 on the clock

Question 11.
H.O.T. Mr. Brady fixes broken computers. Look at the start and finish times for his work on one computer. How many minutes did he work on the computer?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.2 Answer Key 14
__ minutes
Answer: Mr. Brady worked for 60 minutes or a whole hour on the computer.

Explanation:
The starting clock  points at 4:00
The finishing clock points at 5:00
The difference between the time is full hour or 60 minutes.
So, Mr. Brady worked for 60 minutes or a whole hour on the computer.

Daily Assessment Task

Choose the correct answer.

Question 12.
Representations Javier looks at the clock. He sees that it is time for music class. Which digital clock shows the same time as the clock to the right?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.2 Answer Key 15
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.2 Answer Key 16
Answer:

Explanation:
In the given clock, The hour hand points at 11
The minute hand points at 2 , that means 10 minutes on the clock
Making it as 11:10.

Question 13.
Nora starts studying at the time shown on this digital clock. Which clock shows the same time?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.2 Answer Key 17
Answer:

Explanation:
The hour hand is between 7 and 8
and the minute hand is on 10 , which makes 50 minutes on the clock ,
for example , if the minute hand is on 6 , makes 30 minutes
but here it is on 10 that means add 20 minutes to the 30 minutes which results in 50 minutes
Making it as 7:50 on the clock

Question 14.
Texas Test Prep What time is shown on this clock?
(A) 1:45
(B) 12:45
(C) 9:05
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.2 Answer Key 18
Answer: option B. 12:45

Explanation:
The hour hand is between 12 and 1
and the minute hand is on 9 , which makes 45 minutes on the clock ,
for example , if the minute hand is on 6 , makes 30 minutes
but here it is on 9 that means add 15 minutes to the 30 minutes which results in 45 minutes
Making it as 12:45 on the clock

Take Home Activity

  • Have your child draw a large clock face and use two pencils as clock hands to show some different times.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.2 Homework and Practice Answer Key

Look at the clock hands. Write the time.

Question 1.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.2 Answer Key Q 1
Answer: The time on the clock is 8:35

Explanation:

The hour hand is between 8 and 9
and the minute hand is on 7 , which makes 35 minutes on the clock ,
for example , if the minute hand is on 6 , makes 30 minutes
but here it is on 7 that means add 5 minutes to the 30 minutes which results in 35 minutes
Making it as 8:35 on the clock

Go Math Grade 2 Pdf Lesson 18.3 Homework Answer Key Question 2.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.2 Answer Key Q 2
Answer: The time on the clock is 2:25

Explanation:

The hour hand is between 2 and 3
and the minute hand is on 5 , which makes 25 minutes on the clock ,
for example , if the minute hand is on 6 , makes 30 minutes
but here it is on 5 that means 5 minutes less to the 30 minutes which results in 25 minutes
Making it as 2:25 on the clock

Question 3.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.2 Answer Key Q 3
Answer: The time on the clock is 7:50

Explanation:

The hour hand is between 7 and 8
and the minute hand is on 10 , which makes 50 minutes on the clock ,
for example , if the minute hand is on 6 , makes 30 minutes
but here it is on 10 that means add 20 minutes to the 30 minutes which results in 50 minutes
Making it as 7:50 on the clock

Question 4.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.2 Answer Key Q 4
Answer: The time on the clock is 11:05

Explanation:

The hour hand is on 11
It takes 5 minutes for the minute hand to move from one number to the next number on a clock
and the minute hand is on 1 , which makes 5 minutes on the clock ,
Making it as 11:05

Go Math Grade 2 Lesson 18.2 Homework Answers Question 5.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.2 Answer Key Q 5
Answer: The time on the clock is 10:55

Explanation:

The hour hand is between 10 and  close 11
and the minute hand is on 11 , which makes 55 minutes on the clock ,
Here 6o minutes makes an hour, so 55 minutes means 5 minutes less than a hour
Making it as 10:55 on the clock

Question 6.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.2 Answer Key Q 6
Answer: The time on the clock is 5:40

Explanation:

The hour hand is between 5 and 6
and the minute hand is on 8 , which makes 40 minutes on the clock ,
for example , if the minute hand is on 6 , makes 30 minutes
but here it is on 8 that means add 10 minutes to the 30 minutes which results in 40 minutes
Making it as 5:40 on the clock

Problem Solving

Craw the clock hands to show the time. Then write the time.

Question 7.
Multi-Step My hour hand points between the 3 and the 4. In 25 minutes it will be the next hour. What time is it?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.2 Answer Key Q 7
Answer: The time on the clock is 3:35

Explanation:

The hour hand is between 3 and 4
and the minute hand is on 7 , which makes 35 minutes on the clock ,
for example , if the minute hand is on 6 , makes 30 minutes
but here it is on 7 that means add 5 minutes to the 30 minutes which results in 35 minutes
Making it as 3:35 on the clock

Lesson Check

Choose the correct answer.

Question 8.
What time is shown on this clock?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.2 Answer Key Q 8
(A) 2:15
(B) 2:55
(C) 3:10
Answer: Option A.  2:15

Explanation:
The hour hand is between 2 and 3
and the minute hand is on 3, which makes 15 minutes on the clock
That is adding up the 5 minutes three times can make a whole 15 minutes.
Making it 2:15 on the clock

Go Math Lesson 18.3 Homework Answer Key Grade 2 Question 9.
Kyle looks at the clock. He sees that it is time for story hour at the library. What time is shown on the clock?

Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.2 Answer Key Q 9
(A) 8:50
(B) 10:45
(C) 8:10
Answer: Option B. 10:45

Explanation:
The hour hand is between 10 and 11
and the minute hand is on 9 , which makes 45 minutes on the clock ,
for example , if the minute hand is on 6 , makes 30 minutes
but here it is on 9 that means add 15 minutes to the 30 minutes which results in 45 minutes
Making it as 10:45 on the clock

Question 10.
At 3:20, Ray gets on the school bus. Which clock shows that time?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.2 Answer Key Q 10
Answer:

Explanation:
The hour hand is between 3 and 4
and the minute hand is on 4, which makes 20 minutes on the clock
That is adding up the 5 minutes to 15 minutes makes 20 minutes
Making it 3:20 on the clock

Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.2 Answer Key Time to 5 Minutes Read More »

Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.1 Answer Key Time to 15 Minutes

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.1 Answer Key Time to 15 Minutes.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.1 Answer Key Time to 15 Minutes

Essential Question
How do you tell time to 15 minutes on a clock?
Answer: The Quarter of the clock is 15 minutes on a clock

Explanation:
There can be two ways to say the time in the clock
It takes 5 minutes for the minute hand to move from one number to the next number on a clock face.
firstly, we can add on every minute of the clock up to they make a whole 15 minutes , or
secondly, adding up the 5 minutes three times can make a whole 15 minutes.

Explore
Draw the hour hand to show each time.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.1 Answer Key 1

For The Teacher

  • Call out times to the hour and to the half hour Begin with 3:00. Have children draw the hour hand to show the time. Repeat the activity for hall past 5:00. 11:00, and half past 8:00.

Math Talk
Mathematical Processes
Describe where the hour hand points to show half past 4:00.
Answer: The hour hand points between 4 and 5 to show half past 4:00

Explanation:

To show half past 4:00 means the time is 4:30 so, making it as the half of an entire hour,
Then , an half of the hour is 30 minutes after the 4
So, The hour hand points between 4 and 5 to show half past 4:00

Model and Draw

It takes 5 minutes for the minute hand to move from one number to the next number on a clock face.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.1 Answer Key 2
The clock hands on these clocks show 4:15 and 4:30. These times are shown on the digital clocks.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.1 Answer Key 3

Share and Show

Look at the clock hands. Write the time.

Question 1.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.1 Answer Key 4
Answer: The time on the clock is 1:00

Explanation:
The hour hand is on 1
and the minute hand is on 12, which makes a whole hour
Making it 1:00 on the clock

Go Math 2nd Grade Answer Key Lesson 18.1 Question 2.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.1 Answer Key 5
Answer: The time on the clock is 8:30

Explanation:
The hour hand is between 8 and 9
and the minute hand is on 6, which makes 30 minutes on the clock
Making it as 8:30 on the clock

Question 3.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.1 Answer Key 6
Answer:  The time on the clock is 3:45

Explanation:
The hour hand is between 3 and 4
and the minute hand is on 9, which makes 45 minutes on the clock,
for example, if the minute hand is on 6, makes 30 minutes
but here it is on 9 which means add 15 minutes to the 30 minutes which results in 45 minutes
Making it 3:45 on the clock

Problem Solving

Look at the clock hands. Write the time.

Question 4.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.1 Answer Key 7
Answer: The time on the clock is 9:45

Explanation:
The hour hand is between 9 and 10
and the minute hand is on 9 , which makes 45 minutes on the clock ,
for example , if the minute hand is on 6 , makes 30 minutes
but here it is on 9 that means add 15 minutes to the 30 minutes which results in 45 minutes
Making it as 9:45 on the clock

Question 5.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.1 Answer Key 8
Answer: The time on the clock is 12:30

Explanation:
The hour hand is between 12 and 1
and the minute hand is on 6, which makes 30 minutes on the clock
Making it 12:30 on the clock

Go Math Grade 2 Worksheet Answer Key Lesson 18.1 Question 6.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.1 Answer Key 9
Answer: The time on the clock is 6:15

Explanation:
The hour hand is between 6 and 7
and the minute hand is on 3, which makes 15 minutes on the clock
That is adding up the 5 minutes three times can make a whole 15 minutes.
Making it as 6:15 on the clock

Solve.

Question 7.
H.O.T. Multi-Step Allie eats lunch when the hour hand points between the 11 and the 12, and the minute hand points to the 3. Show this time on both clocks.
How do you know what time to write in the digital clock? Explain.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.1 Answer Key 10
Answer: Allie eats lunch at 11:15

Explanation:
Given, Allie eats lunch when the hour hand points between 11 and 12,
and the minute hand points to the 3.
This means the time on the clock is 11:15

The hour hand is between 11 and 12
and the minute hand is on 3, which makes 15 minutes on the clock
That is adding up the 5 minutes three times can make a whole 15 minutes.
Making it 11:15 on the clock

Texas Go Math Grade 2 Answer Key Lesson 18.1 Question 8.
H.O.T. Gabriel sees this time on a digital clock. Draw clock hands to show this time.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.1 Answer Key 11
Answer: 

Explanation:
The hour hand is between 7 and 8
and the minute hand is on 6, which makes 30 minutes on the clock
Making it as 7:30 on the clock

Daily Assessment Task

Choose the correct answer.

Question 9.
Mary goes to art class at 12:15. Which clock shows this time?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.1 Answer Key 12
Answer:

Explanation:
The hour hand is between 12 and 1
and the minute hand is on 3, which makes 15 minutes on the clock
That is adding up the 5 minutes three times can make a whole 15 minutes.
Making it 12:15 on the clock

Go Math Answer Key Grade 2 Lesson 18.1 Question 10.
Representations Which digital clock shows the same time as the clock to the right?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.1 Answer Key 13
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.1 Answer Key 14
Answer:

Explanation:
The hour hand is between 1 and 2
and the minute hand is on 9 , which makes 45 minutes on the clock ,
for example , if the minute hand is on 6 , makes 30 minutes
but here it is on 9 that means add 15 minutes to the 30 minutes which results in 45 minutes
Making it as 1:45 on the clock

Question 11.
Texas Test Prep Reggie guitar lesson starts at 10:30. Which clock shows this time?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.1 Answer Key 15
Answer:

Explanation:
Given, Reggie guitar lesson starts at 10:30.
The hour hand is between 10 and 11
and the minute hand is on 6, which makes 30 minutes on the clock
Making it as 10:30 on the clock.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 18.1 Answer Key Time to 15 Minutes Read More »

Texas Go Math Grade 2 Module 17 Assessment Answer Key

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Module 17 Assessment Answer Key.

Texas Go Math Grade 2 Module 17 Assessment Answer Key

Concepts and Skills

Use color tiles to cover the rectangle.
Trace around the square tiles. Write how many. TEKS 2.9.F

Question 1.
Texas Go Math Grade 2 Module 17 Assessment Answer Key 1
Number of rows: ___
Number of columns: ___
Total: ___ square units
Answer:

Explanation:
Number of rows: 2
Number of columns: 4
Total: 8 square units

Measure the length to the nearest centimeter. TEKS 2.9.D

Question 2.
Texas Go Math Grade 2 Module 17 Assessment Answer Key 2
___ centimeters
Answer:

Explanation:
The length of the ribbon measures 13 centimeters.
placed the left edge of the object with the zero mark on the ruler.

Measure the real object to the nearest centimeter. Then measure to the nearest meter. TEKS2.9.B,2.9.D

Question 3.
bulletin board
Texas Go Math Grade 2 Module 17 Assessment Answer Key 3
___ centimeters
___ meters
Answer:
200 centimeters
20 meters
Explanation:
1 meter is equal to 100 centimeters

Texas Test Prep

Fill in the bubble for the correct answer choice.

Question 4.
Use a centimeter ruler. Which is the best choice for the length of the color pencil? TEKS 2.9.D
Texas Go Math Grade 2 Module 17 Assessment Answer Key 4
(A) 8 centimeters
(B) 10 centimeters
(C) 5 centimeters
Answer: A

Explanation:
The length of the pencil measures 8 centimeters.
placed the left edge of the object with the zero mark on the ruler.

Question 5.
Use a centimeter ruler. Which is the best choice for the length of the toothpick TEKS 2.9.D
Texas Go Math Grade 2 Module 17 Assessment Answer Key 5
(A) 10 centimeters
(B) 5 centimeters
(C) 7 centimeters
Answer: B

Explanation:
The length of the Tooth pick measures 5 centimeters.
placed the left edge of the object with the zero mark on the ruler.

Question 6.
Joshua has a rope that he measures in centimeters. He draws the diagram below to show the length of the rope.
How many centimeters long is his rope? TEKS 2.9.C
Texas Go Math Grade 2 Module 17 Assessment Answer Key 6
(A) 13 centimeters
(B) 18 centimeters
(C) 5 centimeters
Answer:  A
13 centimeters long is his rope
Explanation:
0 to 18 is 18 centimeters
18 – 5 = 13 centimeters

Texas Go Math Grade 2 Module 17 Assessment Answer Key Read More »

Texas Go Math Grade 2 Lesson 17.4 Answer Key Partition Rectangles

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Lesson 17.4 Answer Key Partition Rectangles.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 17.4 Answer Key Partition Rectangles

Essential Question
Have you find the total number of same-size squares that will cover a rectangle?
Explanation:
Number of rows x number of columns = area

Explore
Put several color tiles together. Trace around the shape to draw a two-dimensional shape.
Explanation:

Kept several squares to make a full square.
Drawn a two dimensional shape.

Math Talk
Mathematical Processes
Is there a different shape that can be made with the same number of tiles? Explain.
Explanation:
Yes, We can make a polygon with the help of these shapes.

Home Connection

  • After puffing together tiles, your child traced around them to draw a two-dimensional shape, This activity is an introduction to partitioning a rectangle into several same-size squares.

    Explanation:
    The above rectangle is divided into equal number of squares
    2 x 6 = 12
    Number of rows x number of columns = area

Model and Draw
Trace around color tiles. How many square units cover this rectangle?

Each color tile is 1 square unit.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 17.4 Answer Key 1
Number of rows: 2
Number of columns: 3
Total: _____ square units
Texas Go Math Grade 2 Lesson 17.4 Answer Key 2
Explanation:
6 square units
Number of rows x number of columns = area
6 square units cover this rectangle

Share and Show

Use color tiles to cover the rectangle.
Trace around the square tiles. Write how many.

Question 1.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 17.4 Answer Key 3
Number of rows: _____
Number of columns: ____
Total: ___ square units
Answer:

Explanation:
Number of rows: 2
Number of columns: 2
Total: 4 square units

2nd Grade Go Math Partitioning Rectangles Question 2.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 17.4 Answer Key 4
Number of rows: ___
Number of columns: ____
Total: ___ square units
Answer:

Explanation:
Number of rows: 1
Number of columns: 3
Total: 3 square units

Problem Solving

Use color tiles to cover the rectangle. Trace around the square tiles. Write how many.

Question 3.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 17.4 Answer Key 5
Number of rows: ___
Number of columns: ___
Total: __ square units
Answer:

Explanation:
Number of rows: 2
Number of columns: 3
Total: 6 square units

Question 4.
H.O.T. Multi-Step Mary started to cover this rectangle with one block. Explain how you would estimate the number of blocks that would cover the whole rectangle.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 17.4 Answer Key 6
Answer:

Explanation:
Number of rows: 7
Number of columns: 3
Total: 21 square units
number of blocks that would cover the whole rectangle is 21

Question 5.
H.O.T. Reggie drew the shape at the right. How many color tiles would cover the shape?
Texas Go Math Grade 2 Lesson 17.4 Answer Key 7
__ color tiles.
Answer;

Explanation:
2 x 4 = 8
2 x 2 = 4
8 + 4 = 12 color tiles.

Daily Assessment Task

Choose the correct answer.

Question 6.
Use color tiles to cover the rectangle. Trace around the square tiles.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 17.4 Answer Key 8
Which of the following is the size of the rectangle?
(A) 7 square units
(B) 12 square units
(C) 10 square units
Answer: B

Explanation:
3 x 4 = 12
12 square units are the size of the rectangle

Go Math Answer Key Grade 2 Partition Rectangles Question 7.
Texas Test Prep A rectangle is covered with color tiles. There are 4 rows of 2 color tiles. How many color tiles cover the shape?
Answer:
4 x 2 = 8
Explanation:
A rectangle is covered with color tiles.
There are 4 rows of 2 color tiles.
8 color tiles cover the shape.

Take Home Activity

  • Have your child describe what he or she did in this lesson.
  • Explanation: Covered the two-dimensional shapes with colored squares

Texas Go Math Grade 2 Lesson 17.4 Homework and Practice Answer Key

Color the square tiles. Write how many.

Question 1.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 17.4 Answer Key 9
Number of rows: ____
Number of columns: ____
Total: _____ square units
Answer:
Number of rows: 1
Number of columns: 4
Total: 4 square units
Explanation:
Area = number of rows x number of columns
1 x 4 = 4 square units

Question 2.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 17.4 Answer Key 10
Number of rows: ____
Number of columns: ____
Total: _____ square units
Answer:
Explanation:
Area = number of rows x number of columns
1 x 4 = 4 square units

Question 3.
Multi-Step Brenda started to cover this rectangle with square tiles. Explain how you would estimate the number of square tiles that would cover the whole rectangle.
Texas Go Math Grade 2 Lesson 17.4 Answer Key 11
Answer:

Explanation:
Area = number of rows x number of columns
2 x 6 = 12 square tiles
Brenda started to cover this rectangle with square tiles.
the number of square tiles that would cover the whole rectangle is 12.

Texas test Prep

Choose the correct answer.

Question 4.
A rectangle is covered with color tiles. There are 5 rows and 2 columns. How many color tiles cover the shape?
(A) 12
(B) 10
(C) 8
Answer: B
Explanation:
Area = number of rows x number of columns
5 x  2 = 10

Question 5.
Sal uses color tiles to make a rectangle. He makes 3 rows and 6 columns. How many color tiles does Sal use?
(A) 16
(B) 15
(C) 18
Answer: C
Explanation:
Area = number of rows x number of columns
3 x 6 = 18
Sal uses color tiles to make a rectangle.
He makes 3 rows and 6 columns.

Question 6.
Emily covers a rectangle with square tiles. She makes 4 columns and 4 rows. What is the size of the rectangle?
(A) 16 square units
(B) 12 square units
(C) 20 square units
Answer: A
Explanation:
Emily covers a rectangle with square tiles.
She makes 4 columns and 4 rows
4 x 4 = 16
Area = number of rows x number of columns
The size of the rectangle is 16 square units

Question 7.
Multi-Step Frank has 9 color tiles. He wants to make a rectangle with 5 rows and 3 columns of color tiles. How many more color tiles does Frank need?
(A) 6
(B) 3
(C) 7
Answer: A
Explanation:
Frank has 9 color tiles.
He wants to make a rectangle with 5 rows and 3 columns of color tiles.
5 x 3 = 15
15 – 9 = 6 more color tiles does Frank need.

Texas Go Math Grade 2 Lesson 17.4 Answer Key Partition Rectangles Read More »

Scroll to Top