Refer to our Texas Go Math Grade 6 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 6 Module 4 Quiz Answer Key.

## Texas Go Math Grade 6 Module 4 Quiz Answer Key

**Texas Go Math Grade 6 Module 4 Ready to Go On? Answer Key**

**4.1 Multiplying Decimals**

Question 1.

Marta walked at 3.9 miles per hour for 0.72 hours. How far did she walk?

Answer:

Solution to this example is given below

She walk 2.808 mile

**Multiply.**

Question 2.

0.07 × 1.22

Answer:

Solution to this example is given below

Question 3.

4.7 × 2.65

Answer:

Solution to this example is given below

Question 4.

11.3 × 4.16

Answer:

Here, the first factor has one decimal but the second one has two decimals, so, the result will have three decimals:

So, the result is 47.008

Question 5.

53.2 × 17.6

Answer:

Here both factors has one decimal, so, the product will have two decimals:

So the product is 936.32

**4.2 Dividing Decimals**

Question 6.

Bryan paid $19.95 for 2.5 pounds of turkey. What was the price per pound?

Answer:

In order to find the price of turkey per pound, we will divide 19.95 by 2.5.

We will multiply by 10 and dividend and the divisor and then divide:

So, the price per pound was $ 7.98.

**Divide.**

Question 7.

64 ÷ 0.4

Answer:

The divisor has one decimal place, so multiply both the dividend and the divisor by 10 so that the divisor is a whole number

0.4 × 10 = 4

64 × 10 = 640

Question 8.

4.7398 ÷ 0.26

Answer:

The divisor has one decimal place, so multiply both the dividend and the divisor by 100 so that the divisor is a whole number

0.26 × 100 = 26

4.7398 × 100 = 473.98

Question 9.

26.73 ÷ 9

Answer:

Solution to this example is given below

Question 10.

4 ÷ 3.2

Answer:

The divisor has one decimal place, so multiply both the dividend and the divisor by 10 so that the divisor is a whole number

3.2 × 10 = 32

4 × 10 = 40

**4.3 Applying Multiplication and Division of Rational Numbers**

Question 11.

Ramiro is \(\frac{3}{10}\) as tall as the flagpole. The flagpole is \(\frac{5}{9}\) as tall as a nearby tree. The tree is 32\(\frac{2}{5}\) feet tall. How tall is Ramiro?

Answer:

First we will calculate how tall flagpole is multiplying 32\(\frac{2}{5}\) by \(\frac{5}{9}\). We wilt first convert mixed number as a fraction then simplify and multiply.

Now, we will calculate how tall Ramiro is multiplying 18 by \(\frac{3}{10}\).

So, Ramiro is 5\(\frac{2}{5}\) tall.

Question 12.

Doors for the small cabinets are 11.5 inches long. Doors for the large cabinets are 2.3 times as long as the doors for the small cabinets. How many large doors can be cut from a board that is 10 feet long?

Answer:

We will first calculate how long large doors are multiplying 11.3 by 2.3 and get:

So, large doors are 26.45 inches long. Next we will do is to calculate how man feet there is in 26.45 inches multiplying 26.45 by 0.083:

So, the larger doors are 2.19535 feet long. Now, we will divide 10 by 2.19535 in order to get how many large doors we can cut from given board. We will actually divide 10 by 2.2 because 2.2 is actually the previous result rounded to the tenths, but first we will multiply by lo and time dividend and time divisor and get:

So, we can cut 4 large doors from a 10 feet long board.

Question 13.

Tanisha ran \(\frac{3}{5}\) of a 26-mile race in 3.2 hours. If she ran at a constant rate, what was her speed in miles per hour?

Answer:

First we need to calculate how many miles she ran in order to calculate it, we will multiply \(\frac{3}{5}\) by 26 and get:

\(\frac{3}{5} \times 26=\frac{3 \times 26}{5 \times 1}=\frac{78}{5}\)

Now, we will divide \(\frac{78}{5}\) by 3.2 in order to find her speed. We will convert decimals to fraction:

So, her speed was 4\(\frac{7}{8}\) miles per hour.

**Essential Question**

Question 14.

Describe a real-world situation that could be modeled by dividing two rational numbers.

Answer:

For example, Samantha has \(\frac{5}{8}\) pounds of sugar. How many \(\frac{1}{8}\) -spoons of sugar there are in \(\frac{5}{8}\) pounds?

**Texas Go Math Grade 6 Module 4 Texas Test Prep Answer Key**

Question 1.

Javier reads 40 pages every hour. How many pages does Javier read in 2.25 hours?

(A) 80 pages

(B) 85 pages

(C) 90 pages

(D) 100 pages

Answer:

(C) 90 pages

Explaination:

In order to find how many pages Javier red, we will multiply 40 by 2.25. The result will have two decimals because of the second factor:

So, Javier red 90 pages. Correct. Correct answer is C

Question 2.

Sumeet uses 0.4 gallon of gasoline each hour mowing lawns. How much gas does he use in 4.2 hours?

(A) 1.68 gallons

(B) 3.8 gallons

(C) 13 gallons

(D) 16 gallons

Answer:

(A) 1.68 gallons

Explaination:

Solution to this example is given below

Option A is correct answer

Total gas used 1.68 gallons

Question 3.

Sharon spent $3.45 on sunflower seeds. The price of sunflower seeds is $0.89 per pound. How many pounds of sunflower seeds did Sharon buy?

(A) 3.07 pounds

(B) 3.88 pounds

(C) 4.15 pounds

(D) 4.34 pounds

Answer:

(B) 3.88 pounds

Explaination:

The divisor has two decimal place, so multiply both the dividend and the divisor by 100 so that the divisor is a whore number

0.89 × 100 = 89

3.45 × 100 = 345

Divide

The final solution is rounded off to two decimals

Final Solution is 3.88

Question 4.

How many 0.4-liter glasses of water does it take to fill up a 3.4-liter pitcher?

(A) 1.36 glasses

(B) 3.8 glasses

(C) 8.2 glasses

(D) 8.5 glasses

Answer:

(D) 8.5 glasses

Explaination:

The divisor has one decimal place, so multiply both the dividend and the divisor by 10 so that the divisor is a whole number

0.4 × 10 = 4

3.4 × 10 = 34

Divide

Question 5.

Michelle’s family drove 272.48 miles. Michelle calculated that they drove 26.2 miles per gallon of gas. How many gallons of gas did the car use?

(A) 10 gallons

(B) 10.4 gallons

(C) 11.4 gallons

(D) 14 gallons

Answer:

(B) 10.4 gallons

Explaination:

In order to find how many gallons of gas car used. we need to divide 272.48 by 26.2. First we will multiply by 10 and then divide:

So, car used 10.4 gallons of gas. Correct answer is B.

Question 6.

Each paper clip is \(\frac{3}{4}\) of an inch long and costs $0.02. Exactly enough paper clips are laid end to end to have a total length of 36 inches. What is the total cost of these paper clips?

(A) $0.36

(B) $0.54

(C) $0.96

(D) $1.20

Answer:

(C) $0.96

We will first divide 36 by \(\frac{3}{4}\) in order to get how many paper clips there are in 36 inches.

So, there are 1 $ paper clips and each costs $ 0.02. We will multiply 18 by 0.02 in order to find the total cost of till paper clips.

So, the total cost of these paper clips is $ 0.96. Correct answer is C.

Question 7.

Ken walks her dog every morning. The length of the walk is 0.55 kilometer on each weekday. On each weekend day, the walk is 1.4 times as long as a walk on a weekday. How many kilometers does Ken walk in one week?

(A) 2.75 kilometers

(B) 3.85 kilometers

(C) 4.29 kilometers

(D) 5.39 kilometers

Answer:

(C) 4.29 kilometers

Explaination:

We have five weekdays in one week, so, we will multiply 0.55 by 5 in order to calculate how many kilometers Keri walks on weekdays.

5 × 0.55 = 2.75

And in one week there are two weekend days, in each weekend day Ken walks:

So, each weekend day Ken waLks 0.770 kilometers, now we will multiply 0.770 by 2 to get how many kilometers Keri walks for weekend.

2 × 0.770 = 1.54

Now, we will sum 2.75 and 1.54 ¡n order to get how many kilometers Ken walks in one week.

2.75 × 1.54 = 4.29

So, Ken walks 4.29 kilometers in one week. Correct answer is C.

**Gridded Response**

Question 8.

In preparation for a wedding, Aiden bought 60 candles. He paid $0.37 for each candle. His sister bought 170 candles at the same price. How much more money, in dollars, did Aiden’s sister spend?

Answer:

First we will calculate how much money Aiden spent on candles multiplying 60 by 0.37 and get:

So, Aiden spent $ 22.2 on candles.

Now, we will calculate how much money his sister spent multiplying 1.70 by 0.37:

His sister spent $ 62.9 on candles.

Now, we will start 22.2 from 62.9 in order to calculate how much more money Aiden’s sister spent on candles:

62.9 – 22.2 = 40.7

So. she spent $ 40.7 more than Aiden.