Texas Go Math Grade 6 Module 3 Answer Key Multiplying and Dividing Fractions

Refer to our Texas Go Math Grade 6 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 6 Module 3 Answer Key Multiplying and Dividing Fractions.

Texas Go Math Grade 6 Module 3 Answer Key Multiplying and Dividing Fractions

Texas Go Math Grade 6 Module 3 Are You Ready? Answer Key

Write each improper fraction as a mixed number.

Question 1.
\(\frac{9}{4}\) ____________
Answer:
Texas Go Math Grade 6 Module 3 Answer Key Multiplying and Dividing Fractions 2

Question 2.
\(\frac{8}{3}\) ____________
Answer:
Texas Go Math Grade 6 Module 3 Answer Key Multiplying and Dividing Fractions 3

Question 3.
\(\frac{23}{6}\) ____________
Answer:
Texas Go Math Grade 6 Module 3 Answer Key Multiplying and Dividing Fractions 4

Go Math Grade 6 Module 3 Answer Key Question 4.
\(\frac{11}{2}\) ____________
Answer:
Texas Go Math Grade 6 Module 3 Answer Key Multiplying and Dividing Fractions 5

Question 5.
\(\frac{17}{5}\) ____________
Answer:
Texas Go Math Grade 6 Module 3 Answer Key Multiplying and Dividing Fractions 6

Question 6.
\(\frac{15}{8}\) ____________
Answer:
Texas Go Math Grade 6 Module 3 Answer Key Multiplying and Dividing Fractions 7

Question 7.
\(\frac{33}{10}\) ____________
Answer:
Texas Go Math Grade 6 Module 3 Answer Key Multiplying and Dividing Fractions 8

Question 8.
\(\frac{29}{12}\) ____________
Answer:
Texas Go Math Grade 6 Module 3 Answer Key Multiplying and Dividing Fractions 9

Multiply

Question 9.
6 × 5 ____________
Answer:
Use related fact you know
5 × 5 = 25

Think: 6 × 5 = (5 × 5) + 5
= 25 + 5
= 30

Question 10.
8 × 9 ____________
Answer:
Use related fact you know
8 × 8 = 64

Think: 8 × 9 = (8 × 8) + 8
= 64 + 8
= 72

Question 11.
10 × 11 ____________
Answer:
Use related fact you know
10 × 10 = 100

Think: 10 × 11 = (10 × 10) + 10
= 100 + 10
= 110

Question 12.
7 × 8 ____________
Answer:
Use related fact you know
7 × 7 = 49

Think: 7 × 8 = (7 × 7) = 7
= 49 + 7
= 56

Question 13.
9 × 7 ____________
Answer:
Use related fact you know
7 × 7 = 49

Think: 9 × 7 = (7 × 7) + 7 + 7
= 49 + 14
= 63

Question 14.
8 × 6 ____________
Answer:
Use related fact you know
6 × 6 = 36

Think: 8 × 6 = (6 × 6) + 6 + 6
= 36 + 12
= 48

Question 15.
9 × 11 ____________
Answer:
Use related fact you know
9 × 9 = 81

Think 9 × 11 = (9 × 9) + 9 + 9
= 81 + 18
= 99

Question 16.
11 × 12 ____________
Answer:
Use related fact you know
11 × 11 = 121

Think 11 × 12 = (11 × 11) + 11
= 121 + 11
= 132

Divide.

Question 17.
35 ÷ 7 ____________
Answer:
Solution to this example is given below

Think: 7 times what number equal 35?
7 × 5 = 35
so, 35 ÷ 7 = 5

Question 18.
56 ÷ 8 ____________
Answer:
Solution to this example is given below

Think: 8 times what number equal 56?
8 × 7 = 56
so, 56 ÷ 8 = 7

Question 19.
28 ÷ 7 ____________
Answer:
Solution to this example is given below

Think: 7 times what number equal 28?
7 × 4 = 28
so, 28 ÷ 7 = 4

Question 20.
48 ÷ 8 ____________
Answer:
Solution to this example is given below

Think: 8 times what number equal 48?
8 × 6 = 48
so, 48 ÷ 8 = 6

Question 21.
36 ÷ 4 ____________
Answer:
Solution to this example is given below

Think: 4 times what number equal 36?
4 × 9 = 36
so, 36 ÷ 4 = 9

Question 22.
45 ÷ 9 ____________
Answer:
Solution to this example is given below

Think: 9 times what number equal 45?
9 × 5 = 45
so, 45 ÷ 9 = 5

Question 23.
72 ÷ 8 ____________
Answer:
Solution to this example is given below

Think: 8 times what number equal 72?
8 × 9 = 72
so, 72 ÷ 8 = 9

Question 24.
40 ÷ 5 ____________
Answer:
Solution to this example is given below

Think: 5 times what number equal 40?
5 × 8 = 40
so, 40 ÷ 5 = 8

Texas Go Math Grade 6 Module 3 Reading Start-Up Answer Key

Visualize Vocabulary
Use the ✓ words to complete the triangle. Write the review word that fits the description in each section of the triangle.

Texas Go Math Grade 6 Module 3 Answer Key Multiplying and Dividing Fractions 1

Understand Vocabulary

In each grouping, select the choice that is described by the given vocabulary word.

Question 1.
reciprocals
(A) 1:15
(B) \(\frac{3}{4} \div \frac{1}{6}\)
(C) \(\frac{3}{5}\) and \(\frac{5}{3}\)
Answer:
If the product of two numbers is 1, then the two numbers are said to be reciprocals of each other.

Only viable Solution is C, so let’s check it!
\(\frac{3}{5} \times \frac{5}{3}=\frac{15}{15}\) = 1
Therefore, this solution is valid1

Question 2.
Mixed Number
(A) \(\frac{1}{3}-\frac{1}{5}\)
(B) 3\(\frac{1}{2}\)
(C) – 5
Answer:
Mixed number is a number that is a combination of a whole number and a fraction.

Only B answer is Combination of whole number and a fraction!

Question 3.
Whole Number
(A) – 1
(B) 7
(C) \(\frac{2}{5}\)
Answer:
Whole number is a positive integer!

Only B answer
Only 7 is integer, and integer at the same time!

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top