Texas Go Math Grade 6 Module 12 Answer Key Equations and Relationships

Refer to our Texas Go Math Grade 6 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 6 Module 12 Answer Key Equations and Relationships.

Texas Go Math Grade 6 Module 12 Answer Key Equations and Relationships

Texas Go Math Grade 6 Module 12 Are You Ready? Answer Key

Evaluate the expression.

Question 1.
4(5 + 6) – 15 ___________
Answer:
Solution to this example is given below
4(5 + 6) – 15
4(5 + 6) 15 Perform operations inside parentheses.
= 4(11) – 15 Multiply.
= 44 – 15 Subtract.
= 29

Question 2.
8(2 + 4) + 16 ___________
Answer:
Solution to this example is given below
8(2 + 4) + 16
8(2 + 4) + 16 Perform operations inside parentheses.
= 8(6) + 16 Multiply.
= 48 + 16 Add.
= 64

Question 3.
3(14 – 7) – 16 ___________
Answer:
Given expression:
3(14 – 7) – 16
Simplify the parentheses:
= 3(7) – 16
Expand the parentheses:
= 21 – 16
Evaluate:
= 5
3(14 – 7) – 16 = 5

Question 4.
6(8 – 3) + 3(7 – 4) ___________
Answer:
Solution to this example is given below
6(8 – 3) + 3(7 – 4)
6(8 – 3) + 3(7 – 4) = 6(5) + 3(3) Perform operations inside parentheses
= 30 + 9 Multiply
= 39 Add.
= 39

Question 5.
10(6 – 5) – 3(9 – 6) ___________
Answer:
Solution to this example is given below
10(6 – 5) – 3(9 – 6)
10(6 – 5) – 3(9 – 6) = 10(1) – 3(3) Perform operations inside parentheses.
= 10 – 9 Multiply
= 1 Subtract.
= 1

Question 6.
7(4 + 5 + 2) – 6(3 + 5) ___________
Answer:
Solution to this example ¡s given below
7(4 + 5 + 2) – 6(3 + 5)
7(4 + 5 + 2) – 6(3 + 5) = 7(11) – 6(8) Perform operations inside parentheses.
= 77 – 48 Multiply.
= 29 Subtract.
= 29

Question 7.
2(8 + 3) + 42 ____________
Answer:
Given expression:
2(8 + 3) + 42
Simplify the parentheses and power:
= 2(11) + 16
Expand the parentheses:
= 22 + 16
Evaluate:
= 38
2(8 + 3) + 42 = 38

Question 8.
7(14 – 8) – 62 ___________
Answer:
Given expression:
7(14 – 8) – 62
Simplify the parentheses and power:
= 7(6) – 36
Expand the parentheses:
= 42 – 36
Evaluate:
= 6
7(14 – 8) – 62 = 6

Question 9.
8(2 + 1)2 – 42 ___________
Answer:
Given expression:
8(2 + 1)2 – 42
Simplify the parentheses and power:
= 8(3)2 – 16
Simplify:
= 8(9) – 16
Expand the parentheses:
= 72 – 16
Evaluate:
= 56
8(2 + 1)2 – 42 = 56

Write an algebraic equation for the word sentence.

Question 10.
A number increased by 7.9 is 8.3 ____________
Answer:
Let the number be x, then the expression for the given statement is: x + 7.9 = 8.3

Question 11.
17 is the sum of a number and 6. ____________
Answer:
The sum of a number and 6 ¡s 17.
The sum of x and 6 is 17 Represent the unknown with a variable.
x + 6 is 17 Determine the operation
x + 6 = 17 Determine the placement of the equal sign
x + 6 = 17 Final solution

Question 12.
The quotient of a number and 8 is 4. ____________
Answer:
Let the number be x, then the expression for the given statement is: \(\frac{x}{8}\) = 4

Question 13.
81 is three times a number. ____________
Answer:
The product of a number and 3 is 81
The product of x and 3 is 81 Represent the unknown with a variable
3 × x is 81 Determine the operation
3 × x = 81 Determine the placement of the equal sign.
3 × x = 81 Final solution

Question 14.
The difference between 31 and a number is 7. ____________
Answer:
The difference between 31 and a number is 7.
The difference between 31 and x is 7 Represent the unknown with a variable.
31 – x is 7 Determine the operation
31 – x = 7 Determine the placement of the equal sign.
31 – x = 7 Final solution

Question 15.
Eight less than a number is 19. ____________
Answer:
Let the number be x, then the expression for the given statement is: x – 8 = 19

Texas Go Math Grade 6 Module 12  Reading Start-Up Answer Key

Visualize Vocabulary

Use the ✓ words to complete the graphic.
Texas Go Math Grade 6 Module 12 Answer Key 1
Texas Go Math Grade 6 Module 12 Answer Key 2

Understand Vocabulary

Match the term on the left to the correct expression on the right.
Texas Go Math Grade 6 Module 12 Answer Key 3
Answer:
1 – C. Algebraic expression is a mathematical statement that includes one or more variables. It also consists of terms and constant.
2 – A. An equation is a mathematical sentence that two expressions are equal.
3 – B. A solution of the equation is a value of the variable that makes the equation true.

Active Reading
Booklet Before beginning the module, create a booklet to help you learn the concepts in this module. Write the main idea of each lesson on each page of the booklet. As you study each lesson, write important details that support the main idea, such as vocabulary and formulas. Refer to your finished booklet as you work on assignments and study for tests.
Texas Go Math Grade 6 Module 12 Answer Key 4

Leave a Comment

Scroll to Top