Texas Go Math Grade 4 Unit 4 Assessment Answer Key

Refer to our Texas Go Math Grade 4 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 4 Unit 4 Assessment Answer Key.

Texas Go Math Grade 4 Unit 4 Assessment Answer Key

Vocabulary

  • acute angle
  • deposit
  • milliliter
  • millimeter
  • straight angle
  • withdrawal

Vocabulary

Question 1.
A ______________ is when money is subtracted from the balance of an account.
Answer:
withdrawal
Explanation:
the withdrawal of money from your account at a bank. bank run – the concerted action of depositors who try to withdraw their money from a bank because they think it will fail. withdrawal – the act of taking out money or other capital.

Grade 4 Unit 4 End of Unit Assessment Answer Key Question 2.
A _____________ is a metric unit of volume.
Answer:
millimeter.
Explanation:
a millimeter is a metric unit of volume.

Texas Go Math Grade 4 Unit 4 Answer Key Question 3.
An angle that is less than 900 is called a(n) _____________.
Answer:
Acute angle
Explanation:
An angle whose measure is more than 00 and less than 900 is called an acute angle.

Concepts and Skills

Tell if the blue line is a line of symmetry.

Question 4.
Texas Go Math Grade 4 Unit 4 Assessment Answer Key 1
Answer:
The blue line is a symmetric line
Explanation:
A line of symmetry is a line that cuts a shape exactly in half. This means that if you were to fold the shape along the line, both halves would match exactly.

Question 5.
Texas Go Math Grade 4 Unit 4 Assessment Answer Key 2
Answer:
The blue line is a symmetric line
Explanation:
A line of symmetry is a line that cuts a shape exactly in half. This means that if you were to fold the shape along the line, both halves would match exactly.

Question 6.
Texas Go Math Grade 4 Unit 4 Assessment Answer Key 3
Answer:
The blue line is a symmetric line
Explanation:
A line of symmetry is a line that cuts a shape exactly in half. This means that if you were to fold the shape along the line, both halves would match exactly.

Question 7.
Texas Go Math Grade 4 Unit 4 Assessment Answer Key 4
Answer:
The blue line is drawn among the trapezoid
the line represents the symmetric line
Explanation:
A line of symmetry is a line that cuts a shape exactly in half. This means that if you were to fold the shape along the line, both halves would match exactly.

Unit 4 Go Math Test 4th Grade Answer Key Question 8.
Texas Go Math Grade 4 Unit 4 Assessment Answer Key 5
Answer:
The blue line is drawn among the trapezoid
the line represent the symmetric line
Explanation:
A line of symmetry is a line that cuts a shape exactly in half. This means that if you were to fold the shape along the line, both halves would match exactly.

Question 9.
Texas Go Math Grade 4 Unit 4 Assessment Answer Key 6
Answer:
Answer:
The blue line is drawn among the trapezoid
the line represent the symmetric line
Explanation:
A line of symmetry is a line that cuts a shape exactly in half. This means that if you were to fold the shape along the line, both halves would match exactly.

Use the figure for 10 – 12.

Texas Go Math Grade 4 Unit 4 Assessment Answer Key 7

Question 10.
Name a pair of parallel lines. ______________
Answer:
DF and AC are parallel lines
Explanation:
Two or more lines that lie in the same plane and never intersect each other are known as parallel lines

Question 11.
Name a ray. ______________
Answer:
GH is a ray
Explanation:
a ray can be defined as a part of a line that has a fixed starting point but no end point.

Question 12.
Classify angle DEG. Write acute, right, straight, or obtuse. _______________
Answer:
Acute angle
Explanation:
An angle whose measure is more than 00 and less than 900 is called an acute angle.

Fill in the bubble completely to show your answer.

Question 13.
Which quadrilateral has only one pair of parallel sides?
(A) square
(B) rectangle
(C) trapezoid
(D) rhombus
Answer: C
Explanation:
A trapezoid has only one pair of parallel lines

Grade 4 Unit 4 Geometry Assessment Test Pdf Question 14.
Which of the following is true about an acute triangle?
(A) It has one obtuse angle.
(B) It has one right angle.
(C) It has only one acute angle.
(D) It has three acute angles.
Answer: D
Explanation:
Acute and obtuse triangles. An acute triangle (or acute-angled triangle) is a triangle with three acute angles (less than 90°). An obtuse triangle (or obtuse-angled triangle) is a triangle with one obtuse angle (greater than 90°) and two acute angles.

Question 15.
Angle ABC is a straight angle. What is x the measure of the angle ABD?
Texas Go Math Grade 4 Unit 4 Assessment Answer Key 8
(A) 25°
(B) 65°
(C) 35°
(D) 180°
Answer: A
Explanation:
the measure of the angle ABD is 25°
180-155= 25°

Question 16.
John needs 4 yards of plastic to make his kite. He has 7 feet now. How many more feet of plastic does he need to have enough for his kite?
(A) 3 feet
(B) 5 feet
(C) 28 feet
(D) 17 feet
Answer: B
Explanation:
1 yard = 3 feet
4 x 3 = 12
12 – 7 = 5
5 more feet of plastic that he need to have enough for his kite

Question 17.
Paula’s dresser is 4 feet tall. Her brother’s dresser is 8 inches taller than hers. How many inches tall is her brother’s dresser?
(A) 12 inches
(B) 56 inches
(C) 144 inches
(D) 20 inches
Answer: B
Explanation:
1 feet = 12 inches
4 x 12 = 48
48 + 8 = 56 inches tall is her brother’s dresser

Fill in the blanks completely to show your answer.

Question 18.
Maggie’s fish tank has 50 gallons of water in it. She takes out 10 quarts. How many quarts of water are now left in the fish tank?
(A) 40 quarts
(B) 10 quarts
(C) 190 quarts
(D) 44 quarts
Answer: C
Explanation:
1 gallons = 4 quarts
50 x 4 = 200
200 – 10 = 190 quarts of water are now left in the fish tank

Question 19.
Parker’s kitten weighed 135 grams when she was born. She now weighs 2 kilograms more than that. How many grams does the kitten weigh?
(A) 335 grams
(B) 2,135 grams
(C) 155 grams
(D) 1,370 grams
Answer: B
Explanation:
1 kg = 1000 grams
2 x 1000 = 2000
2000 + 135 = 2,135 grams

Question 20.
Baxter had 4 kilograms of flour. He made 3 loaves of bread. He used 235 grams to make each loaf. How many grams of flour did he have left?
(A) 1,650 grams
(B) 305 grams
(C) 165 grams
(D) 3,295 grams
Answer: D
Explanation:
3 x 235 = 705
1 kilogram = 1000 grams
4 x 1000 = 4000
4000 – 705 = 3295 grams was left

Question 21.
A tour of the island began at 10:25 A.M. It lasted 4 hours and 42 minutes. What time was the tour over? TEKS 4.8.C
(A) 4:17 P.M.
(B) 2:07 P.M.
(C) 3:07 P.M.
(D) 5:17 A.M.
Answer: B
Explanation:
A tour of the island began at 10:25 A.M.
It lasted 4 hours and 42 minutes.
is 3:07 P.M. time was the tour over

Question 22
Leanne has 6 kilograms of salt. She wants to divide it into portions that are 8 grams each. How many portions will she make?
(A) 750
(B) 14
(C) 48
(D) 75
Answer: A
Explanation:
1 kilogram = 1000 grams
6 x 1000 = 6000
6000 divided by 8 = 750

Question 23.
The minute hand of a dock moves clockwise from 3 to 8. What is the measure of the angle that the minute hand cuts?
(A) 240°
(B) 150°
(C) 75°
(D) 180°
Answer: A
Explanation:
The minute hand of a dock moves clockwise from 3 to 8.
240 is the measure of the angle that the minute hand cuts

Unit 4 End of Unit Assessment Answer Key 4th Grade Question 24.
Mary has been a member of the debate dub for 9 weeks and 5 days. Jack has been a member for 75 days. Who has been a member the longest and by how many days?
(A) Jack has been a member 12 days longer
(B) Mary has been a member for 20 days longer
(C) lack has been a member 7 days longer
(D) Not Here
Answer: D
Explanation:
1 week = 7 days
9 x 7 = 63
63 + 5 = 68 days
Jack has been a member for 75 days.
75 – 68 = 7

Question 25.
Charlotte divided a whole pizza into 4 pieces. One piece formed a straight angle. One piece formed a right angle. Two pieces formed acute angles with the same degree measure. Write an equation that represents the degree measure of the whole pizza as the sum of the measures of its parts.
Answer:
The sum of the measures of its parts is 360°
Explanation:
Charlotte divided a whole pizza into 4 pieces.
One piece formed a straight angle = 180°
One piece formed a right angle = 90°
Two pieces formed acute angles with the same degree measure = 45°
180 + 90 + 45 + 45 = 360°

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top