Refer to our Texas Go Math Grade 4 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 4 Module 16 Assessment Answer Key.

## Texas Go Math Grade 4 Module 16 Assessment Answer Key

**Vocabulary**

- balance
- deposit
- second
- withdrawal

**Choose the best term from the box to complete the sentence.**

Question 1.

A _____________ is a small unit of time.

Answer: Second

Explanation:

1 hour = 3600 seconds

Question 2.

The ____________ is the amount of money that is in an account after a deposit or withdrawal is made.

Answer: Balance

Explanation:

In banking and accounting, the balance is the amount of money owed (or due) on an account. In bookkeeping, “balance” is the difference between the sum of debit entries and the sum of credit entries entered into an account during a financial period.

Question 3.

When money is added to the balance of an account it is a ____________ .

Answer: Deposit

Explanation:

A sum of money paid into a bank

**Grade 4 Module 16 Answer Key Go Math Question 4.**

When money is subtracted from the balance of an account it is a ____________ .

Answer: withdrawal

Explanation:

the withdrawal of money from your account at a bank. bank run – the concerted action of depositors who try to withdraw their money from a bank because they think it will fail. withdrawal – the act of taking out money or other capital.

**Concepts and Skills**

**Complete.**

Question 5.

5 weeks = _____________ days

Answer:

5 weeks = 35 days

Explanation:

1 week = 7 days

5 x 7 = 35 days

Question 6.

4 minutes = _____________ seconds

Answer:

4 minutes = 240 seconds

Explanation:

1 Minute = 60 seconds

4 x 60 = 240 seconds

Question 7.

_____________ months = 4 years

Answer:

12 months = 1 year

4 x 12 = 48

Question 8.

_____________ hours = 5 days

Answer:

120 hours = 5 days

Explanation:

1 day = 24 hours

5 x 24 = 120 hours

Question 9.

8 years = _____________ weeks

Answer:

8 x 52 = 416 weeks

Explanation:

1 year = 52 weeks

8 x 52 = 416 weeks

Question 10.

7 days = _____________ hours

Answer:

7 days = 168 hours

Explanation:

1 day = 24 hours

7 x 24 = 168

Question 11.

14 days = _____________ weeks

Answer:

14 days = 2 weeks

Explanation:

1 week = 7 days

14 ÷2 = 7

Question 12.

2 years = _____________ weeks

Answer:

2 years = weeks

Explanation:

1 year = 52 weeks

2 x 52 = 104 weeks

**Use a time line to find the start or end time.**

Question 13

Start time: 11:38 A.M.

Elapsed time: 3 hours 10 minutes

End time: _____________

Answer:

Explanation:

The elapsed time is shown on a number line

End time: 2:58 pm

Question 14.

Start time: _____________

Elapsed time: 2 hours 37 minutes

End time: 1:12 P.M.

Answer:

Explanation:

Start time is 10:12 A.M

**Grade 4 Go Math Module 16 Answer Key Question 15.**

Start time: _____________

Elapsed time: 2 hours 14 minutes

End time: 5:30 P.M.

Answer:

Explanation:

Start time: 3:00 PM

Question 16.

Start time: 7:41 P.M.

Elapsed time: 1 hour 9 minutes

End time: _____________

Answer:

Explanation:

End time: 9:01 PM

**Fill in the bubble completely to show your answer.**

Question 17.

Jerome has a balance of $63.45 in his checking account. He withdraws $38.14 to buy a computer game. What is his checking account balance now?

(A) $35.31

(B) $25.31

(C) $101.59

(D) $5.31

Answer: B

Explanation:

Jerome has a balance of $63.45 in his checking account.

He withdraws $38.14 to buy a computer game.

63.45 – 38.14 = 25.31

His balance is $25.31

Question 18.

Serena buys 3 T-shirts at $12 each and 2 pairs of sandals at $24 each. How much does Serena spend?

(A) $74

(B) $12

(C) $84

(D) $96

Answer: C

Explanation:

Serena buys 3 T-shirts at $12 each and

3 x 12 = 36

2 pairs of sandals at $24 each.

2 x 24 = 48

36 + 48 = 84

Serena spend $84

Question 19.

Ken had a balance of $1,150.00 in his checking account. He withdrew $85.35 to buy groceries. One week later he deposited $250.00 into his checking account. What is the balance in his checking account now? TEKS 4.8,C

(A) $1,314.65

(B) $900.00

(C) $335.35

(D) $1,335.35

Answer: A

Explanation:

1,150.00 – 85.35 = 1064.65

1064.65 + 250.00 = 1,314.65

1,314.65 is the balance in his checking account now

Question 20.

Vince bought 8 hardback books to read during the summer. He spent $288 for the books. If each book cost the same amount, how much did one book cost?

(A) $58

(B) $17

(C) $36

(D) $125

Answer: C

Explanation:

Vince bought 8 hardback books to read during the summer.

He spent $288 for the books.

288 ÷ 8 = 36

one book cost is $36