Texas Go Math Grade 4 Module 1 Assessment Answer Key

Refer to our Texas Go Math Grade 4 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 4 Module 1 Assessment Answer Key.

Texas Go Math Grade 4 Module 1 Assessment Answer Key

Vocabulary

Concept and Skills

expanded form
period
round
standard form

Choose the best term from the box.

Question 1.
The ________________ of 1,723,850 is 1,000,000 + 700,000 + 20,000 + 3,000 + 800 + 50.
Answer:
We know that,
The “Expanded Form” of 1,723,850 is 1,000,000 + 700,000 + 20,000 + 3,000 + 800 + 50.
Hence, from the above,
We can conclude that
The best term that suits the given statement is: Expanded Form

Question 2.
You can _______________ to find out how much or how many,
Answer:
We know that,
You can “Round” to find out how much or how many
Hence, from the above,
We can conclude that
The best term that suits the given statement is: Round

Texas Go Math Grade 4 Answer Key Module 1 Question 3.
In 192,860 the digits 1, 9, and 2 are in the same ______________
Answer:
We know that,
In 192,860 the digits 1, 9, and 2 are in the same “Period”
Hence, from the above,
We can conclude that
The best term that suits the given statement is: Period

Concepts and Skills

Question 4.
7 is \(\frac{1}{10}\) of ______________
Answer:
Let the result be: x
So,
According to the given information,
\(\frac{1}{10}\) × x = 7
x = 7 × 10
x = 70
Hence, from the above,
We can conclude that
7 is \(\frac{1}{10}\) of 70

Question 5.
800 is 10 times as much as ____________
Answer:
Let the result be x
So,
According to the given information,
10 × x = 800
x = \(\frac{800}{10}\)
x = 80
Hence, from the above,
We can conclude that
800 is 10 times as much as 80

Write the number in two other forms.

Question 6.
293,805
Answer:
The given standard form is: 293,805
So,
The representation of the given number in the Word form is:
Two hundred and ninety-three thousand, Eight hundred and five
The representation of the given number in the Expanded form is:
200,000 + 90,000 + 3,000 + 800 + 0 + 5
Hence, from the above,
We can conclude that
The representation of the given number in the Word form is:
Two hundred and ninety-three thousand, Eight hundred and five
The representation of the given number in the Expanded form is:
200,000 + 90,000 + 3,000 + 800 + 0 + 5

Grade 4 Module 1 Answer Key Texas Go Math Question 7.
2,000,000 + 6,00,000 + 30,000 + 5,000 + 20 + 6
Answer:
The given Expanded form is:
2,000,000 + 6,00,000 + 30,000 + 5,000 + 20 + 6
So,
The representation of the given form in the Word form is:
Two Million, Six hundred and thirty-five thousand, and twenty-six
The representation of the given form in the Standard form is: 2,635,026
Hence, from the above,
We can conclude that
The representation of the given form in the Word form is:
Two Million, Six hundred and thirty-five thousand, and twenty-six
The representation of the given form in the Standard form is: 2,635,026

Compare. Write <, >, or =.

Question 8.
457,380 ________ 458,590
Answer:
The given numbers are: 457,380 and 458,590
Now,
Compare Thousand’s place-value in the given numbers
So,
7 < 8
Hence, from the above,
We can conclude that
457,380 < 458,590

Question 9.
390,040 ________ 9,040
Answer:
The given numbers are: 390,040 and 9,040
Now,
Compare Hundred Thousand’s place-value in the given numbers
So,
3 > 0
Hence, from the above,
We can conclude that
390,040 > 9,040

Question 10.
11,809 __________ 11,980
Answer:
The given numbers are: 11,809 and 11,980
Now,
Compare Hundred’s place-value in the given numbers
So,
8 < 9
Hence, from the above,
We can conclude that
11,809 < 11,980

Order from least to greatest

Question 11.
801,652; 801,114; 84,318
Answer:
The given numbers are: 801,652, 801,114, and 84,318
Now,
Compare Hundred’s place-value in the first two numbers
So,
801,652 > 801,114
Hence, from the above,
We can conclude that
The order of the numbers from the least to the greatest is:
84,318 < 801,114 < 801,652

Texas Go Math Grade 4 Pdf Module 1 Assessment Answers Question 12.
6,551,111; 6,540,164; 6,547,894
Answer:
The given numbers are: 6,551,111, 6,540,164, and 6,547,894
Now,
Compare  Thousand’s place in second and third numbers
So,
6,540,164 < 6,547,894
Hence, from the above,
We can conclude that
The order of the numbers from the least to the greatest is:
6,540,164 < 6,547,894 < 6,551,111

Round to the place of the underlined digit.

Question 13.
140,250
Answer:
The given number is: 140,250
Now,
We know that,
a. If the number you are rounding is followed by 5, 6, 7, 8, or 9, round the number up.
b. If the number you are rounding is followed by 0, 1, 2, 3, or 4, round the number down.
Hence, from the above,
We can conclude that
The number that rounded to the nearest digit is: 140,000

Question 14.
10,450
Answer:
The given number is: 10,450
Now,
We know that,
a. If the number you are rounding is followed by 5, 6, 7, 8, or 9, round the number up.
b. If the number you are rounding is followed by 0, 1, 2, 3, or 4, round the number down.
Hence, from the above,
We can conclude that
The number that rounded to the nearest digit is: 10,000

Question 15.
126,234
Answer:
The given number is: 126,234
Now,
We know that,
a. If the number you are rounding is followed by 5, 6, 7, 8, or 9, round the number up.
b. If the number you are rounding is followed by 0, 1, 2, 3, or 4, round the number down.
Hence, from the above,
We can conclude that
The number that is rounded to the nearest digit is: 126,000

Fill the bubble in completely to show your answer.

Go Math Grade 4 Module 1 Answer Key Pdf Question 16.
Matt did research on the heights of volcanoes. He found that Lassen Peak is 10,457 feet, Mt. Rainier is 14,410 feet, Mt. Shasta is 14,161 feet, and Mt. St. Helens is 8,364 feet. Which height is the greatest?
A. 8,364
B. 14,410
C. 10,457
D. 14,161
Answer:
It is given that
Matt did research on the heights of volcanoes. He found that Lassen Peak is 10,457 feet, Mt. Rainier is 14,410 feet, Mt. Shasta is 14,161 feet, and Mt. St. Helens is 8,364 feet
Now,
The given numbers are: 10,457, 14,410, 14,161, and 8,364
So,
From the given numbers,
We can observe that
The greatest number is: 14,410
Hence, from the above,
We can conclude that
The height that is the greatest is:

Question 17.
Which number, rounded to the nearest ten thousand, is 60,000?
A. 26,912
B. 53,024
C. 261,395
D. 62, 093
Answer:
The given number is: 60,000
Now,
We know that,
a. If the number you are rounding is followed by 5, 6, 7, 8, or 9, round the number up.
b. If the number you are rounding is followed by 0, 1, 2, 3, or 4, round the number down.
Hence, from the above,
We can conclude that
The number, which is rounded to the nearest ten-thousand, is 60,000:

Question 18.
Gail wrote the number seven million, six hundred forty-eight thousand, three hundred ninety-seven on the board. Which shows how Gail would write this number in standard and expanded form?
A. 768,397; 700,000 + 60,000 + 8,000 + 300 + 977
B. 70,648,397; 70,000,000 + 600,000 + 40,000 + 8,000 + 300 + 90 + 7
C. 7,648,397; 7,000,000 + 400,000 + 60,000 + 8,000 + 300 + 97
D. 7,648,397; 7,000,000 + 600,000 + 40,000 + 8,000 + 300 + 90 + 7
Answer:
It is given that
Gail wrote the number seven million, six hundred forty-eight thousand, three hundred ninety-seven on the board
Now,
The given Word form is:
Seven million, six hundred forty-eight thousand, three hundred ninety-seven
So,
The representation of the Standard form for the given form is 7,648.397
The representation of the Expanded form for the given form is:
7,000,000 + 600,000 + 40,000 + 8,000 + 300 + 90 + 7
Hence, from the above,
We can conclude that
The representations that show how Gail would write this number in standard and expanded form is:

Go Math Grade 4 Module 1 Assessment Answer Key Question 19.
Company A sold 6,028,468 cans of corn during the last three months. What is the value of digit 4 in the number 6,028,468?

Record your answer and fill in the bubbles on the grid. Be sure to use the correct place value.
Texas Go Math Grade 4 Module 1 Assessment Answer Key 1
Answer:
It is given that
Company A sold 6,028,468 cans of corn during the last three months
Now,
The given number is: 6,028,468
Now,
From the above number,
We can observe that
The place value of 4 in the given number is: 400
Hence, from the above,
We can conclude that
The value of digit 4 in the number 6,028,468 is:

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top