Texas Go Math Grade 2 Unit 4 Assessment Answer Key

Refer to our Texas Go Math Grade 2 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 2 Unit 4 Assessment Answer Key.

Texas Go Math Grade 2 Unit 4 Assessment Answer Key

Concepts and Skills

Question 1.
Circle shapes that have exactly 4 sides. Draw an X on shapes that have more than 4 vertices. (TEKS 2.8.C)
Texas Go Math Grade 2 Unit 4 Assessment Answer Key 1
Answer:

Explanation:
I circled the shapes that have only 4 sides and marked X on the shapes that have more than 4 vertices.

Use a ruler to draw the shape. (TEKS 2.8.A)

Go Math Grade 2 Unit 4 Test Answers Question 2.
a shape with 6 sides
Texas Go Math Grade 2 Unit 4 Assessment Answer Key 2
Answer:

Explanation:
I drew a hexagon that is a 6 sided shape.

Question 3.
a shape with 4 vertices
Texas Go Math Grade 2 Unit 4 Assessment Answer Key 3
Answer:

Explanation:
I drew a rectangle. A rectangle has 4 vertices.

Unit 4 Go Math Test 2nd Grade Answer Key Question 4.
Build a rectangular prism with 24 cubes. Shade to show the top and front views. (TEKS 2.8.D)
Texas Go Math Grade 2 Unit 4 Assessment Answer Key 4
Answer:

Fill in the bubble for the correct answer choice.

Question 5.
Which shape shows a way to fold and cut a pentagon to make two quadrilaterals? (TEKS 2.8.E)
Texas Go Math Grade 2 Unit 4 Assessment Answer Key 5
Answer:

Explanation:
I marked the shape that shows a way to fold and cut a pentagon to make two quadrilaterals.

Question 6.
Max starts baseball practice at the time shown on the clock. At what time did he start baseball practice? (TEKS 2.9.G)
Texas Go Math Grade 2 Unit 4 Assessment Answer Key 6
(A) 3:55
(B) 2:55
(C) 11:15
Answer:
(B) 2:55

Explanation:
The above clock has the hours hand on 2 and the minutes hand on 11 which tells it is 55 minutes. So, the time shown in the clock is 2:55.

Question 7.
Which of these solids is a rectangular prism? (TEKS 2.8.B)
Texas Go Math Grade 2 Unit 4 Assessment Answer Key 7
Answer:

Explanation:
I marked the  3rd shape as it is called a rectangular prism.

Question 8.
Which of the following shapes has 8 sides? (TEKS 2.8.C)
Texas Go Math Grade 2 Unit 4 Assessment Answer Key 8
Answer:

Explanation:
I marked the shape that has 8 sides.

Go Math Grade 2 Unit 4 Assessment Answer Key Question 9.
David measures a rope in centimeters. He draws this diagram to show the length of the rope. How many centimeters long is his rope? (TEKS 2.9.C)
Texas Go Math Grade 2 Unit 4 Assessment Answer Key 9
(A) 16 centimeters
(B) 21 centimeters
(C) 5 centimeters
Answer:

Explanation:
David measures a rope in centimeters. He draws this diagram to show the length of the rope
I counted the measurements by grouping them.
5+5+5+1=16
Therefore, David’s rope is 16 centimeters long.

Question 10.
Ellen is telling her sister about using a ruler. Which sentence is true? (TEKS 2.9.B)
(A) I foot is the same as I meter.
(B) I foot is the same as 12 inches.
(C) I centimeter is the same as 10 meters.
Answer:
(B) I foot is the same as 12 inches.

Explanation:
An inch ruler is used to measure any object in inches and 12 inches makes 1 feet.

Question 11.
Use an inch ruler. What is the length of the yarn to the nearest inch? (TEKS 2.9.D)
Texas Go Math Grade 2 Unit 4 Assessment Answer Key 10
(A) 4 inches
(B) 40 inches
(C) 6 inches
Answer:

Explanation:
I used an inch ruler and the yarn is 4 inches long.

Question 12.
Olivia brushes her teeth at this time each night. Which is this time shown on the clock? (TEKS 2.9.G)
Texas Go Math Grade 2 Unit 4 Assessment Answer Key 11
(A) 1:40 p.m.
(B) 8:05 a.m.
(C) 8:05 p.m.
Answer:
(C) 8:05 p.m.

Explanation:
Olivia brushes her teeth at this time each night
In the above clock, the hours hand is on 8 and the minutes hand is on 1 which means 5 minutes.
The clock shows that it is 8:05 and as it is night the time is 8:05 pm
Therefore, Olivia brushed her teeth at 8:05 p.m.

Unit 4 Assessment Answers Texas Go Math Grade 2 Question 13.
Adrian is measuring some classroom objects. Use an inch ruler. Circle two objects below that have a total length that is less than 9 inches. (TEKS 2.9.D)
Texas Go Math Grade 2 Unit 4 Assessment Answer Key 12
Answer:

Explanation:
I drew a circle around the objects that has the total length less than 9 inches.

Adrian wants to measure the length of a real bulletin board in inches and feet. Describe how these two measurements will be different. Then explain why they will be different, (TEKS 2.9.B)
Texas Go Math Grade 2 Unit 4 Assessment Answer Key 13
Answer:
A bulletin board has a length of 24 inches which is 2 feet.

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top