Texas Go Math Grade 1 Unit 6 Answer Key Personal Financial Literacy

Refer to our Texas Go Math Grade 1 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 1 Unit 6 Answer Key Personal Financial Literacy.

Texas Go Math Grade 1 Unit 6 Answer Key Personal Financial Literacy

Show What You Know

Check your understanding of important skills.

Count Forward

Write the numbers to complete counting forward.

Question 1.
9, 10, 11, _______, 13, 14, 15
Answer:
The Missing number is 12
9, 10, 11, 12, 13, 14, 15.

Question 2.
_____, 36, 37, 38, 31, 40, ____
Answer:
The missing numbers are 35 and 41.
35, 36, 37, 38, 31, 40, 41.

Count and Write Numbers to 10

How many objects are in each set?

Question 3.
Texas Go Math Grade 1 Unit 6 Answer Key 1
__________ butterflies
Answer:
In each set there are 5 butterflies.

Question 4.
Texas Go Math Grade 1 Unit 6 Answer Key 2
__________ cat
Answer:
There is only 1 cat.

Question 5.
Texas Go Math Grade 1 Unit 6 Answer Key 3
____________ leaves
Answer:
There are 8 leaves.

Add in Any Order

Use Texas Go Math Grade 1 Unit 6 Answer Key 21 to add. Color to match. Write each sum.

Question 6.
Texas Go Math Grade 1 Unit 6 Answer Key 4
1 + 4 = __________
Answer: 5
Texas Go Math Grade 1 Unit 6 Answer Key 21Texas Go Math Grade 1 Unit 6 Answer Key 21+ Texas-Go-Math-Grade-1-Unit-5-Answer-Key-19
1 + 4 = 5

Question 7.
Texas Go Math Grade 1 Unit 6 Answer Key 5
4 + 1 = ___________
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Unit-5-Answer-Key-19+Texas Go Math Grade 1 Unit 6 Answer Key 21Texas Go Math Grade 1 Unit 6 Answer Key 21
4 + 1 = 5.

Vocabulary Builder

Visualize It

Sort the words from the box.

Words
bike
clothes
food
house
radio
toys
Texas Go Math Grade 1 Unit 6 Answer Key 6
Answers:
Texas-Go-Math-Grade-1-Unit-6-Answer-Key-6

Understand Vocabulary

Count. Write the total value.

Question 1.
Texas Go Math Grade 1 Unit 6 Answer Key 7
Answer:
The coins are 1 nickel, 5 cents, 1 quarter, 1 cent and 1 quarter.
Total value of coins are 1 cent + 5 cent + 25 cent + 1 cent + 25 cents = 57 cents

Question 2.
Texas Go Math Grade 1 Unit 6 Answer Key 8
Answer:
The coins are 1 dime, 1 nickel, 1 nickel, 1 nickel, 1 quarter
The value of coins are 10 cents + 5 cents + 5 cents + 5 cents + 25 cents = 50 cents.

Question 3.
Texas Go Math Grade 1 Unit 6 Answer Key 9
Answer:
The coins are 1 quarter, 1 quarter, 1 dime, 5 cents, 1 quarter, 1 cent.
The value of coins are 25 cents + 25 cents + 10 cents + 5 cents + 25 cents + 1 cent = 91 cents.

Vocabulary Reader

Jenny Hen’s Penny Bakery written by Tim Johnson illustrated by Diane Greenseid
This Take-Home Book belongs to
Texas Go Math Grade 1 Unit 6 Answer Key 10
Answer:

Texas Go Math Grade 1 Unit 6 Answer Key 11
Jenny Hen, also known as Little Red, runs a bakery and sells bread. She also sells cakes and pies, and pizzas too, in every size!
Answer:

Texas Go Math Grade 1 Unit 6 Answer Key 12
Duck comes in. He’s first to buy. He’s come to get on apple pie.
“Five pennies for the pie,” says Jenny.
“Oh, dear Hen, I haven’t any.”
Answer:

Texas Go Math Grade 1 Unit 6 Answer Key 13
“Oh me, oh my, this is a pickle.
I have no pennies, just a nickel!”
Jenny smiles, “Then you’re in luck.
A nickel’s worth five pennies, Duck!”
Answer:

Texas Go Math Grade 1 Unit 6 Answer Key 14
Happy he can buy his pie, Duck lets out a great big sigh. He leaves the store and in comes Ted, a tabby cat, to buy some bread.
Answer:

Texas Go Math Grade 1 Unit 6 Answer Key 15
“Wheat or white?” asks Jenny. “Either one will cost ten pennies.”
Answer:

Texas Go Math Grade 1 Unit 6 Answer Key 16
Says Ted, “Oh woe is me, and what a crime. I haven’t pennies, just this dime.” Jenny smiles, and says, “Oh, please don’t fret! A dime’s worth ten pennies! So you’re all set!”
Answer:

Texas Go Math Grade 1 Unit 6 Answer Key 17
If you ran a bakery, what would you sell? How much would you charge for your bakery items? Draw pictures to show your ideas.
Answer:

Write about the Math

Write Math Look at the picture. Draw and write your own story about the bakery. Tell what you can buy and how much it costs.

Vocabulary Review
penny
nickel
dime
Texas Go Math Grade 1 Unit 6 Answer Key 18
Answer:

What Is It Worth?

Jenny Hen sells pie for 5¢ at her bakery.
Texas Go Math Grade 1 Unit 6 Answer Key 19
Question 1.
What coin has a value of 5c?
Answer:
1 Nickel has a value of 5 cents.

Question 2.
Duck finds a nickel. Now he has 2 nickels. How many pies can he buy?
_________ pies
Answer:
Given that
Duck finds a nickel.
Now he has 2 nickels
1 nickel = 5 cents then 2 nickels = 10 cents.
Duck can buy 2 pies.

Question 3.
What coin has the same value as 2 nickels?
Answer:
2 nickels = 10 cents.
10 cents = 1 dime
The dime has the same value as 2 nickels.

Question 4.
Bread costs 10¢ at the bakery. You have I nickel and 4 pennies. Can you buy the bread? Explain.
Texas Go Math Grade 1 Unit 6 Answer Key 20
Answer:
Given that
Bread costs = 10¢ at the bakery.
He have 1 nickel and 4 pennies
1 nickel = 5 cents
1 pennies = 1 cent then 4 pennies = 4 cents.
The total money they have = 1 cent + 4 cent = 5 cents.
He have not enough money to buy a bread.

Math Board Write a story about buying cookies at the bakery. Tell how much each cookie costs. Tell how much it costs for more than I cookie.
Answer: Mario run a bakery where he sells cookies, Drlng wanted to buy some cookies there so she went and asked for cookies, Mario said each cookie costs 5 cents so Drlng gave four 5 cents coins and bought 4 cookies

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top