Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key Read Picture Graphs

Refer to our Texas Go Math Grade 1 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key Read Picture Graphs.

Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key Read Picture Graphs

Explore

Use Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 1. Draw to show the cubes. 1 Write how many more Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 2.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 3
Answer:

Explanation:
I drew cubes 4 blue cubes and 2 green cubes. So, there are 2 blue cubes more than green cubes.

FOR THE TEACHER • Read the following problem. There are 2 green cubes and 4 blue cubes. How many more blue cubes are there than green cubes?
Answer:

Math Talk
Mathematical Processes

Describe how you can use your picture to compare the cubes.
Answer: I counted the number of cubes by comparing the cubes in the picture.

Model and Draw

Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 4
Each Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 5 stands for 1 child.
A picture graph uses pictures to show information.

There are _________ children on the Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 6.
There are _________ children on the Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 7.
There are more children on the __________.
Answer:
There are 4 children on the Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 6.
There are 2 children on the Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 7.
There are more children on the swing.

Share and Show

Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 8
Each Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 55 stands for 1 child.

Use the picture graph to answer the questions.

Question 1.
Which activity did more children choose? Circle your answer.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 9
Answer:

Explanation:
Each Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 55 stands for 1 child
So, 7 x = 35
35 children choosed the rides as their favourite activity at the fair. So,i circled rides.

Question 2.
How many children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 10?
__________ children
Answer:
25 children

Explanation:
Each Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 55 stands for 1 child
So, 5 x 5 = 25
25 children choosed animals as their favourite activity at the fair.

Question 3.
How many children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 11?
__________ children
Answer:
35 children

Explanation:
Each Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 55 stands for 1 child
7 x 5 = 35
35 children choosed rides as their favourite activity at the fair.

Question 4.
How many fewer children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 10 than Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 11?
_________ fewer children
Answer:
10 fewer children

Explanation:
Each Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 55 stands for 1 child
So, 2 x 5 = 10
Therefore, 10  fewer children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 10 than Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 11.

Problem Solving

Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 12
Each Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 5 stands for 1 child.

Use the picture graph to answer the questions.

Question 5.
How many children drink Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 13 ?
__________ children
Answer:
8 children

Explanation:
Each Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 5 stands for 1 child
So, 8 x 1 = 8
Therefore, 8 children drank Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 13.

Question 6.
How many children in all drink Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 14 and Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 15?
__________ children
Answer:
8 children

Explanation:
3 children choosed Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 14
5 children choosed Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 15
3+5=8
Each Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 5 stands for 1 child
So, 8 children choosed drinks Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 14 and Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 15in all.

Question 7.
How many fewer children drink Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 15 than Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 13?
__________ fewer children
Answer:
3 fewer children

Explanation:
5 children choosed Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 15
8 children choosed Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 13
8-5=3
Each Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 5 stands for 1 child
So, 3 fewer children drink Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 15 than Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 13.

Question 8.
How many more children drink Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 13 than Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 14?
_____ more children
Answer:
5 more children

Explanation:
8 children choosed Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 13
3 children choosed Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 14
8-3=5
Each Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 5 stands for 1 child
So, 5 more children drink Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 13 than Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 14.

Question 9.
H.O.T. How many children in all drink Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 13, Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 14 and Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 15?
_________ children
Answer:
16 children

Explanation:
Explanation:
8 children choosed Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 13
3 children choosed Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 14
5 children choosed Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 15
8+3+5=16
Each Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 5 stands for 1 child
So, 16 children in all drink Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 13, Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 14 and Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 15.

Question 10.
H.O.T. Multi-Step 4 new children join the class. They drink Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 14 at lunch. Now, how many more children drink Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 144 than Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 15?
__________ more children
Answer:
2 more children

Explanation:
3 children choosed Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 14and 4 more children choosed Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 14
so, 7 childrem choosed Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 14
5 children choosed Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 15
7-5=2
Each Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 5 stands for 1 child
So, 2 more children drink Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 144 than Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 15.

Daily Assessment Task

Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 16
Each Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 5 stands for 1 child.

Choose the correct answer.

Question 11.
How many children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 17 and Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 18 altogether?
(A) 5 children
(B) 1 child
(C) 6 children
Answer:
(C) 6 children

Explanation:
5 children choosed Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 17 and 1 child choosed Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 18
So, 5+1=6
Each Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 5 stands for 1 child
Therefore, 6 children choose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 17 and Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 18 altogether

Question 12.
Apply How many more children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 19 than Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 18?
(A) 7 children
(B) 8 children
(C) 1 child
Answer:
(A) 7 children

Explanation:
8 children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 19
1 child choseTexas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 18
8-1=7
Each Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 5 stands for 1 child
Therefore, 7 more children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 19 than Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 18.

Question 13.
Multi-Step How many more children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 19 than Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 17 and Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 18 altogether?
(A) 8 children
(B) 2 children
(C) 6 children
Answer:
(B) 2 children

Explanation:
8 children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 19
5 children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 17
1 child choseTexas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 18
8-(5+1) = 8-6=2
Each Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 5 stands for 1 child
Therefore, 2 more children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 19 than Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 17 and Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 18 altogether.

Question 14.
TEXAS Test Prep Use the graph at the top. How many children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 19?
(A) 8 children
(B) 9 children
(C) 1 child
Answer:
(A) 8 children

Explanation:
Each Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 5 stands for 1 child
Therefore, 8 children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 19.

TAKE HOME ACTIVITY • Keep track of the weather for one week by drawing a picture each day to show if it is sunny, cloudy, or rainy. At the end of the week, ask your child what the weather was like for most of the week.
Answer:

Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Homework and Practice Answer Key

Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 20
Each Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 5 stands for 1 child.

Use the picture graph to answer the questions.

Question 1.
How many children go by Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 21?
__________ children
Answer:
4 children

Explanation:
Each Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 5 stands for 1 child
Therefore, 4 children go by Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 21.

Question 2.
How many children go by Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 22?
_________ children
Answer:
6 children

Explanation:
Each Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 5 stands for 1 child
Therefore, 6 children go by Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 22.

Question 3.
Which way do most children go to school? ____________
Answer:
Most of the children went to school by Bicycle.

Explanation:
8 children go by bicycle
6 children go by car
4 children go by bus
As 8 is more than 6 and 4 So, most children go to school by bicycle.

Problem Solving

Question 4.
How many more children go by car than bus?
___________ more children
Answer:
6 children go by car
4 children go by bus
6-4=2
Each Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 5 stands for 1 child
Therefore, 2 more children go by car than bus.

Question 5.
How many children go by Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 23, and Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 21, altogether?
_________ children
Answer:
8 children go by bicycle
6 children go by car
4 children go by bus
8+6+4=17
Therefore, 17 children go by Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 23, and Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 21, altogether.

Lesson Check

Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 24
Each Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 5 stands for 1 child.

Choose the correct answer.

Question 6.
How many children collect Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 25 and Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 26 altogether?
(A) 5
(B) 2
(C) 9
Answer:
(C) 9

Explanation:
4 children collected Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 25 and
5 children collected Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 26
4+5=9
Each Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 5 stands for 1 child
Therefore, 9 children collected Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 25 and Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 26 altogether.

Question 7.
How many fewer children collect Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 27 than Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 26?
(A) 2
(B) 5
(C) 7
Answer:
(A) 2

Explanation:
7 children collected Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 27
5 children collected Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 26
7-5=2
Each Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 5 stands for 1 child
Therefore, 2 more children collected Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 27 than Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 26.

Question 8.
How many more children collect Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 26 than Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 25?
(A) 7
(B) 1
(C) 4
Answer:
(B) 1

Explanation:
5 children collected Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 26
4 children collected Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 25
5-4=1
Each Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 5 stands for 1 child
Therefore, 1 more child collected Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 26 than Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 25.

Question 9.
Multi-Step How many more children collect Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 25 and Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 27 altogether than Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 26?
(A) 2
(B) 5
(C) 6
Answer:
(C) 6

Explanation:
4 children collected Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 25 and 7 children collected Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 27
So, 11 children collect Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 25 and Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 27
5 children collected Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 26
11-5=6
Each Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 5 stands for 1 child
Therefore, 6 more children collect Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 25 and Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 27 altogether than Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.1 Answer Key 26.

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top