Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key Make Picture Graphs

Refer to our Texas Go Math Grade 1 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key Make Picture Graphs.

Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key Make Picture Graphs

Explore

Use Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 1 to solve the problem. Draw to show your work.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 2
Answer:

Explanation:
Asaf has 6 baseballs and 4 bats
Asaf has more number of baseballs than bats. So, i circled the baseballs.

FOR THE TEACHER • Read the following problem. Asaf has 6 baseballs. He has 4 bats. Does he have more baseballs or bats? Have children draw circles to show the baseballs and bats. Then have them circle the object with more

Math Talk
Mathematical Processes

Describe what the picture graph shows.
Answer:
A picture graph shows the information in the form of images or symbols.

Model and Draw

Are there more black or white sheep in the picture? Make a picture graph to find out.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 3
Each Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 4 stands for 1 sheep.
There are more _________ sheep.
Answer:

Explanation:
There are 3 black sheeps and 4 white sheeps
So, there are more white sheeps.

Share and Show

Do more children like cats or dogs? Ask 10 friends which pet they like better. Draw 1 circle for each child’s answer.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 5
Each Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 4 stands for I child.
Answer:

Use the picture graph to answer the questions.

Question 1.
How many children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 6?
_________ children
Answer:
4 children

Explanation:
Each Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 4 stands for I child
SO, 4 children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 6.

Question 2.
How many children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 7?
_________ children
Answer:
6 children

Explanation:
Each Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 4 stands for I child
SO, 6 children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 7.

Question 3.
Which pet did more children choose? Circle your answer.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 8
Answer:

Explanation:
More numbe rof children chose dogSo, i drew a circle aroud dog.

Problem Solving

Which activity do the most children like best? Ask 10 friends. Draw I circle for each child’s answer.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 9
Each Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 4 stands for 1 child.
Answer:

Use the picture graph to answer the questions.

Question 4.
How many children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 10?
_________ children
Answer:
2 children

Explanation:
Each Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 4 stands for 1 child
So, 2 children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 10.

Question 5.
How many children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 11 and Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 12?
________ children
Answer:
8 children

Explanation:
Each Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 4 stands for 1 child
5 children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 11
3 children choseTexas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 12
5+3=8
Therefore, 8 children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 11 and Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 12.

Question 6.
Which activity did the most children choose? Circle it.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 13
Answer:

Explanation:
Most of the children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 11. So, i drew a circle around Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 11.

Question 7.
Did all your classmates make picture graphs that look the same? Say yes or no.
Answer:
No, all my class make make picture graphs that look different as opinions of children will not be same.

Question 8.
H.O.T. Write your own question about the graph.
Answer:
Which food do the most children like best? Ask 10 friends. Draw I circle for each child’s answer

Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 14

Question 9.
H.O.T. Multi-Step Look at the question you wrote. Answer your question.
Answer:

Explanation:
6 children like pizza and 4 childen like noodles.

Daily Assessment Task

Matt made this picture graph to show the paint colors his friends like best.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 15
Each Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 4 stands for 1 child.

Choose the correct answer.

Question 10.
Apply How many children chose a paint color?
(A) 9
(B) 5
(C) 10
Answer:
(A) 9

Explanation:
4 children chose blue
3 children chose red
2 children chose green
4+3+2=9
Therefore, 9 children chose a paint color.

Question 11.
How many fewer children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 16 than Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 17?
(A) 3
(B) 7
(C) 2
Answer:
(C) 2

Explanation:
4 children chose blue
2 children chose green
4-2=2
Therefore, 2 fewer children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 16 than Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 17.

Question 12.
Multi-Step Matt adds his own choice to the graph. Now, two colors have the same number of circles. Which color did Matt choose?
(A) Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 17
(B) Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 18
(C) Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 16
Answer:
(C) Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 16

Explanation:
Matt adds his own choice to the graph. If he chose green the the red and green are chosed by same number of children.

Question 13.
Texas Test Prep Use the graph at the top. How many children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 16 and Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 18?
(A) 8
(B) 3
(C) 5
Answer:
(C) 5

Explanation:
3 children chose red
2 children chose green
3+2=5
Therefore, 5 children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 16 and Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 18.

TAKE HOME ACTIVITY • Ask your child to make a picture graph showing how many glasses of water each family member drinks in a day. Discuss how to find who drinks the most water.
Answer:

Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Homework and Practice Answer Key

Do more people like morning or evening? Ask 10 friends or family members which they like better. Draw I circle for each person’s answer.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 19
Each Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 4 stands for 1 person.
Answer:

Use the picture graph to answer the questions.

Question 1.
How many people chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 20?
_________ people
Answer:
3 people

Explanation:
Each Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 4 stands for 1 person
So, 3 people chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 20.

Question 2.
How many people chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 26?
__________ people
Answer:
7 people

Explanation:
Each Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 4 stands for 1 person
So, 7 people chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 26.

Problem Solving

Question 3.
Which time of day did more people choose? Explain how you know.
Answer:
Evening time

Explanation:
3 people chose morning and 7 people chose evening
Therefore, most of the people chose evening time.

Lesson Check

Marley made this picture graph to show the instrument the class likes best.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 22
Each Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 4 stands for 1 child.

Choose the correct answer.

Question 4.
How many children chose a favorite instrument?
(A) 11
(B) 12
(C) 3
Answer:
(B) 12

Explanation:
Each Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 4 stands for 1 child
5 children chose drum
4 children chose triangle
3 children chose bell
5+4+3=12
Therefore, 12 children chose a favorite instrument.

Question 5.
How many fewer children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 23 than Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 24?
(A) 2
(B) 3
(C) 1
Answer:
(C) 1

Explanation:
Each Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 4 stands for 1 child
4 children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 24
3 children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 23
4-3=1
So, 1 fewer child chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 23 than Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 24.

Question 6.
Multi-step Marley likes Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 25 the best. He adds his own choice to the graph. Now, how many fewer children choose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 23 than Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 25 ?
(A) 3
(B) 4
(C) 1
Answer:
(A) 3

Explanation:
5 children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 25
3 children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 23
If Marley likes drum then 6 children likes drum
6-3=3
Therefore, 3 fewer children choose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 23 than Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 25.

Question 7.
How many children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 23 and Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 24 altogether?
(A) 8
(B) 7
(C) 3
Answer:
(B) 7

Explanation:
4 children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 24
3 children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 23
4+3=7
So, 7 children chose Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 23 and Texas Go Math Grade 1 Lesson 19.2 Answer Key 24 altogether.

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top