Texas Go Math Grade 1 Lesson 18.1 Answer Key Time to the Hour

Refer to our Texas Go Math Grade 1 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 1 Lesson 18.1 Answer Key Time to the Hour.

Texas Go Math Grade 1 Lesson 18.1 Answer Key Time to the Hour

Explore

Start at 1.
Write the unknown numbers.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 18.1 Answer Key 1
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-18.1-Answer-Key-Time-to-the-Hour-Explore

Explanation:

FOR THE TEACHER • Have children look at the number line and the clock face to decide which numbers come after 2 and 8.
Answer:
Number after 2: 3.
Number after 8: 9.

Explanation:
Number coming after 2 is 3.
Number coming after 8 is 9.

 

Math Talk
Mathematical Processes
How are a clock face and ordering numbers alike? Explain.
Answer:
Number on a clock face and ordering numbers alike because both start from small number to big numbers.

Explanation:
Ordering a list of numbers means stating the numbers from least to greatest or greatest to least. A clock face has numbers called as unique alphanumeric identification number. Numbers on clock are from small numbers to big numbers.

 

Model and Draw
What does this clock show?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 18.1 Answer Key 2
The hour hand points to the 3. The minute hand points to 12.
It is 3 o’clock.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 18.1 Answer Key 3
Answer:
This clock shows: Time 3:00 AM/PM.

Explanation:
Texas Go Math Grade 1 Lesson 18.1 Answer Key 2
Texas Go Math Grade 1 Lesson 18.1 Answer Key 3

 

Share and Show
Look at where the hour hand points. Write the time.
Question 1.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 18.1 Answer Key 4
Answer:
Time it shows is 9:00 AM or 21:00 PM.

Explanation:
The hour hand points: 12.
Time it shows is 9:00 AM or 21:00 PM.

 

Question 2.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 18.1 Answer Key 5
Answer:
Time it shows is 1:00 AM or 13:00 PM.

Explanation:
The hour hand points: 12.
Time it shows is 1:00 AM or 13:00 PM.

 

Question 3.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 18.1 Answer Key 6
Answer:
Time it shows is 11:00 AM or 23:00 PM.

Explanation:
The hour hand points: 12.
Time it shows is 11:00 AM or 23:00 PM.

 

Question 4.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 18.1 Answer Key 7
Answer:
Time it shows is 6:00 AM or 18:00 PM.

Explanation:
The hour hand points: 12.
Time it shows is 6:00 AM or 18:00 PM.

 

Question 5.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 18.1 Answer Key 8
Answer:
Time it shows is 7:00 AM or 19:00 PM.

Explanation:
The hour hand points: 12.
Time it shows is 7:00 AM or 19:00 PM.

 

Question 6.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 18.1 Answer Key 9
Answer:
Time it shows is 5:00 AM or 17:00 PM.

Explanation:
The hour hand points: 12.
Time it shows is 5:00 AM or 17:00 PM.

 

Problem Solving
Look at where the hour hand points. Write the time.
Question 7.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 18.1 Answer Key 10
Answer:
Time it shows is 4:00 AM or 16:00 PM.

Explanation:
The hour hand points: 12.
Time it shows is 4:00 AM or 16:00 PM.

 

Question 8.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 18.1 Answer Key 11
Answer:
Time it shows is 10:00 AM or 22:00 PM.

Explanation:
The hour hand points: 12.
Time it shows is 10:00 AM or 22:00 PM.

 

Question 9.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 18.1 Answer Key 12
Answer:
Time it shows is 6:00 AM or 18:00 PM.

Explanation:
The hour hand points: 12.
Time it shows is 6:00 AM or 18:00 PM.

 

Question 10.
H.O.T. Which time is not the same? Circle it.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 18.1 Answer Key 13
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-18.1-Answer-Key-Time-to-the-Hour-Problem Solving-H.O.T-10

Explanation:
Time in first clock is 11:00 or 11’O clock..
Time in second clock is 1:00 or 1’O clock.

 

Question 11.
H.O.T. Multi-Step Morgan leaves for school at 8 o’clock. Write and draw to show 8 o’clock.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 18.1 Answer Key 14
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-18.1-Answer-Key-Time-to-the-Hour-Problem Solving-H.O.T. Multi-Step-11

Explanation:
Hours hand will be showing 12.
Minutes hands will be showing 8.

 

Daily Assessment Task
Choose the correct answer.
Question 12.
What time does the clock show?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 18.1 Answer Key 15
(A) 9:00
(B) 8:00
(C) 6:00
Answer:
The clock shows 8’O clock.
(B) 8:00.

Explanation:
Texas Go Math Grade 1 Lesson 18.1 Answer Key 15
The clock shows 8’O clock.

 

Question 13.
Which clock shows 3 o’clock?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 18.1 Answer Key 16
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-18.1-Answer-Key-Time-to-the-Hour-Problem Solving-H.O.T. Multi-Step-13

Explanation:
First clock shows time: 3’O clock.
Second clock shows time: 7’O clock.
Third clock shows time: 12’O clock.

 

Question 14.
On Jody’s clock, the hour hand points to the 10. Which shows Jody’s clock?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 18.1 Answer Key 17
Answer:
Third clock shows 10 , so its Jody’s clock.
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-18.1-Answer-Key-Time-to-the-Hour-Problem Solving-H.O.T. Multi-Step-14

Explanation:
First clock shows time: 11’O clock.
Second clock shows time: 9’O clock.
Third clock shows time: 10’O clock.

 

Question 15.
Texas Test Prep What time does the clock show?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 18.1 Answer Key 18
(A) 12:00
(B) 2:00
(C) 1 o’clock
Answer:
The clock shows 2’O clock.
(B) 2:00

Explanation:
The clock shows 2’O clock.

 

TAKE HOME ACTIVITY • Hove your thud describe what he or she did in this lesson.
Answer:
He or She has learnt how the time is shown in the clock and to read the time in this lesson.

Explanation:
He or She has learnt how the time is shown in the clock and to read the time in this lesson.

 

Texas Go Math Grade 1 Lesson 18.1 Homework and Practice Answer Key

Look at where the hour hand points. Write the time.
Question 1.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 18.1 Answer Key 19
Answer:
Time shown in clock is 2’O clock.

Explanation:
Time shown in clock is 2’O clock.

 

Question 2.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 18.1 Answer Key 20
Answer:
Time shown in clock is 7’O clock.

Explanation:
Time shown in clock is 7’O clock.

 

Question 3.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 18.1 Answer Key 21
Answer:
Time shown in clock is 9’O clock.

Explanation:
Time shown in clock is 9’O clock.

 

Question 4.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 18.1 Answer Key 22
Answer:
Time shown in clock is 4’O clock.

Explanation:
Time shown in clock is 4’O clock.

 

Question 5.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 18.1 Answer Key 23
Answer:
Time shown in clock is 6’O clock.

Explanation:
Time shown in clock is 6’O clock.

 

Question 6.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 18.1 Answer Key 24
Answer:
Time shown in clock is 12’O clock.

Explanation:
Time shown in clock is 12’O clock.

 

Problem Solving
Question 7.
Multi-Step Suzanne eats dinner at 5 o’clock. Write and draw to show 5 o’clock.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 18.1 Answer Key 25
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-18.1-Answer-Key-Time-to-the-Hour-Texas Go Math Grade 1 Lesson 18.1 Homework and Practice Answer Key-Problem Solving-Multi-Step-7

Explanation:
Suzanne eats dinner at 5 o’clock.
Hours hand shows 12.
Minutes hand shows 5.

 

Lesson Check
Choose the correct answer.
Question 8.
The clock shows the time Matt gets up in the morning. What time does the clock show?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 18.1 Answer Key 26
(A) 8:00
(B) 7:00
(C) 9:00
Answer:
The clock shows the time: 7’O clock.
(B) 7:00.

Explanation:
The clock shows the time: 7’O clock.
Matt gets up in the morning at 7’O clock.
Texas Go Math Grade 1 Lesson 18.1 Answer Key 26

Question 9.
Which clock shows 6 o’clock?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 18.1 Answer Key 27
Answer:
Texas-Go-Math-Grade-1-Lesson-18.1-Answer-Key-Time-to-the-Hour-Texas Go Math Grade 1 Lesson 18.1 Homework and Practice Answer Key-Problem Solving-Multi-Step-9

Explanation:
First clock shows the time: 4’O clock.
Second clock shows the time: 12’O clock.
Third clock shows the time: 6’O clock.

 

Question 10.
Look at the hour hand. What is the time?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 18.1 Answer Key 28
(A) 4:00
(B) 9 o’clock
(C) 10:00
Answer:
Time shown in the clock is 10’O clock.
(C) 10:00.

Explanation:
Texas Go Math Grade 1 Lesson 18.1 Answer Key 28
Time shown in the clock is 10’O clock.

 

Question 11.
What time does the clock show?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 18.1 Answer Key 29
(A) 3 o’clock
(B) 2:00
(C) 5:00
Answer:
Time shown in the clock is 3’O clock.
(A) 3 o’clock.

Explanation:
Texas Go Math Grade 1 Lesson 18.1 Answer Key 29
Time shown in the clock is 3’O clock.

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top