Texas Go Math Grade 1 Lesson 13.4 Answer Key Unknown Numbers

Refer to our Texas Go Math Grade 1 Answer Key Pdf to score good marks in the exams. Test yourself by practicing the problems from Texas Go Math Grade 1 Lesson 13.4 Answer Key Unknown Numbers.

Texas Go Math Grade 1 Lesson 13.4 Answer Key Unknown Numbers

Explore

Listen to the problem. Use Texas Go Math Grade 1 Lesson 13.4 Answer Key 1 to show the story. Draw to show your work.
Answer:

FOR THE TEACHER • Read the problem. Calvin has 7 toy cars that are red. He has some blue toy cars. He has 10 toy cars. How many blue toy cars does Calvin have?
Answer:
Calvin has red toy cars = 7
Total number of toy cars are 10
He has some blue cars.
Total number of blue cars = 10 – 7 = 3

Math Talk
Mathematical Processes

How many toy cars are blue? Explain how you got your answer.
Answer:

Model and Draw

What are the unknown numbers?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 13.4 Answer Key 2
Use what you know about related facts to find the unknown parts.
Answer:
The unknown parts is 3.

Share and Show

Use Texas Go Math Grade 1 Lesson 13.4 Answer Key 1 to find the unknown numbers. Write the numbers.

Question 1.
8 + __________ = 15
15 – 8 = __________
Answer:
8 + 7 = 15
15 – 8 = 7

Question 2.
13 = 9 + __________
__________ = 13 – 9
Answer:
13 = 9 + 4
4 = 13 – 9

Question 3.
5 + __________ = 14
14 – 5 = __________
Answer:
5 + 9 = 14
14 – 5 = 9

Question 4.
14 = 6 + __________
__________ = 14 – 6
Answer:
14 = 6 + 8
8 = 14 – 6

Question 5.
9 + __________ = 16
16 – 9 = __________
Answer:
9 + 7 = 16
16 – 9 = 7

Question 6.
17 = 8 + __________
__________ = 17 – 8
Answer:
17 = 8 + 9
9 = 17 – 8

Problem Solving

Write the unknown numbers. Use Texas Go Math Grade 1 Lesson 13.4 Answer Key 1 if you need to.

Question 7.
7 + __________ = 15
15 – 7 = __________
Answer:
7 + 8 = 15
15 – 7 = 8

Question 8.
5 + __________ = 11
11 – 5 = __________
Answer:
5 + 6 = 11
11 – 5 = 6

Question 9.
__________ + 10 = 20
20 – 10 = __________
Answer:
10 + 10 = 20
20 – 10 = 10

Question 10
__________ + 9 = 16
16 – 9 = __________
Answer:
7 + 9 = 16
16 – 9 = 7

Question 11.
H.O.T. Solve. Rick has 10 party hats. He needs l hats for his party. How many more party hats does Rick need?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 13.4 Answer Key 3
_________ party hats
Answer:

Question 12.
H.O.T. Multi-Step Solve. Use Texas Go Math Grade 1 Lesson 13.4 Answer Key 1 if you need to.
There were 15 children at the park. Some children went home. Then 4 more children came to the park. Now there are 13 children at the park. How many children went home?
__________ children
Answer:
Total number of children at the park = 15
More children came to park = 4
Total number of children came to park = 19
Now children at the park = 13
Children went to home = 19 – 13 = 6

Daily Assessment Task

Use Texas Go Math Grade 1 Lesson 13.4 Answer Key 1. Choose the correct answer.

Question 13.
Analyze 14 cars are at the starting line. 10 cars cross the finish line. How many cars did not cross the finish line?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 13.4 Answer Key 4
10 + ________ = 14
(A) 4
(B) 9
(C) 5
Answer:
Cars at the starting line = 14.
Cars cross the finish line = 10
The cars did not cross the line are 14 – 10 = 4
Option A is the correct answer.

Question 14.
Nick has 3 blue cubes in his hand. The cubes on his desk are yellow. He has 12 cubes. How many yellow cubes does Nick have?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 13.4 Answer Key 5
3 + _________ = 12
12 – __________ = 3
(A) 6
(B) 9
(C) 4
Answer:
Total number of cubes near Nick = 12
Nick has blue cubes in his hand = 3
The remaining cubes are yellow colour
Total number of yellow colour cubes = 12 – 3 = 9.
Option B is the correct answer.

Question 15.
Multi-Step Tori counts the toys in her toy box. She has 3 bears and 3 cars. The rest are dolls. She has 12 toys in her toy box. How many dolls does Tori have?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 13.4 Answer Key 6
(A) 9
(B) 5
(C) 6
Answer:
Tori has 3 bears and 3 cars.
Total number of toys in the toy box are 12
The rest of the toys are 12 – 3 + 3 = 6.
Option C is the correct answer.

Question 16.
Texas Test Prep What is the unknown number?
9 + _________ = 18
(A) 8
(B) 9
(C) 11
Answer:
9 is the unknown number.

TAKE HOME ACTIVITY • Hove your child exploin how using subtraction can help him or her find the unknown number in 7 + _________ = 16.
Answer:
7 + 9 = 16

Texas Go Math Grade 1 Lesson 13.4 Homework and Practice Answer Key

Write the unknown numbers. Draw Texas Go Math Grade 1 Lesson 13.4 Answer Key 7 if you need to.

Question 1.
9 + _________ = 18
18 – 9 = _________
Answer:
9 + 9 = 18
18 – 9 = 9

Question 2.
7 + _________ = 15
15 – 7 = _________
Answer:
7 + 8 = 15
15 – 7 = 8

Question 3.
12 = 8 + _________
_________ = 12 – 8
Answer:
12 = 8 + 7
7 = 12 – 7

Question 4.
_________ + 6 = 15
15 – 6 = _________
Answer:
9 + 6 = 15
15 – 6 = 9

Problem Solving

Question 5.
Mr. Brown has 7 sleeping bags. He has 16 campers. How many more sleeping bags does Mr. Brown need?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 13.4 Answer Key 8
___________ sleeping bags
Answer:
Mr. Brown has sleeping bags = 7
He has campers = 16
More sleeping bags does Mr. Brown need = 16 – 7 = 9

Lesson Check

Choose the correct answer.

Question 6.
14 children are walking to raise money. 8 children finish the walk. How many children did not finish the walk?
8 + ________ = 14
(A) 4
(B) 7
(C) 6
Answer:
Children are walking to raise money = 14
Children finish the walk = 8
Children did not finish the walk = 14 – 8 = 6

Question 7.
Jasmine has 6 red pencils in her pencil case. The pencils in her hand are blue. She has 13 pencils. How many blue pencils does Jasmine have?
6 + __________ = 13
13 – _________ = 6
(A) 6
(B) 1
(C) 7
Answer:
Total number of pencils = 13
Jasmine has red pencils in her pencil case = 6
Pencils in her hand are blue.
Number of blue pencils = 13 – 6 = 7
Number of blue pencils are 7.

Question 8.
What is the unknown number?
________ + 8 = 16
(A) 8
(B) 9
(C) 7
Answer:
8 is the unknown number.

Question 9.
Multi-step Sam has 17 shirts in his drawer. He has 5 red shirts and 4 green shirts. The rest of his shirts are blue. How many blue shirts does Sam have?
Texas Go Math Grade 1 Lesson 13.4 Answer Key 9
(A) 9
(B) 8
(C) 10
Answer:
Total number of Sam has shirts in his drawer = 17
Total number of red shirts = 5
Total number of green shirts = 4
The remaining shirts are blue
Number of blue shirts = 17 – 5 + 4 = 8
Total number of blue shirts are 8.

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top