McGraw Hill Math Grade 7 Lesson 6.1 Answer Key Changing Improper Fractions to Mixed Numbers

Excel in your academics by accessing McGraw Hill Math Grade 7 Answer Key PDF Lesson 6.1 Changing Improper Fractions to Mixed Numbers existing for free of cost.

McGraw-Hill Math Grade 7 Answer Key Lesson 6.1 Changing Improper Fractions to Mixed Numbers

Exercises Change To Mixed Numbers

Question 1.
\(\frac{44}{3}\)
Answer:
\(\frac{44}{3}\) = 14\(\frac{2}{3}\)
Explanation:
To convert the given improper fraction into mixed number first we need to perform division operation. Divide 44 by 3 the quotient is equal to 14 and remainder is 2. So, the improper fraction \(\frac{44}{3}\) in mixed number as 14\(\frac{2}{3}\).

Question 2.
\(\frac{91}{4}\)
Answer:
\(\frac{91}{4}\) = 22\(\frac{3}{4}\)
Explanation:
To convert the given improper fraction into mixed number first we need to perform division operation. Divide 91 by 4 the quotient is equal to 22 and remainder is 3. So, the improper fraction \(\frac{91}{4}\) in mixed number as 22\(\frac{3}{4}\).

Question 3.
\(\frac{5}{2}\)
Answer:
\(\frac{5}{2}\) = 2\(\frac{1}{2}\)
Explanation:
To convert the given improper fraction into mixed number first we need to perform division operation. Divide 5 by 2 the quotient is equal to 2 and remainder is 1. So, the improper fraction \(\frac{5}{2}\) in mixed number as 2\(\frac{1}{2}\).

Question 4.
\(\frac{22}{3}\)
Answer:
\(\frac{22}{3}\) = 7\(\frac{1}{3}\)
Explanation:
To convert the given improper fraction into mixed number first we need to perform division operation. Divide 22 by 3 the quotient is equal to 7 and remainder is 1. So, the improper fraction \(\frac{22}{3}\) in mixed number as 7\(\frac{1}{3}\).

Question 5.
\(\frac{55}{12}\)
Answer:
\(\frac{55}{12}\) = 4\(\frac{7}{12}\)
Explanation:
To convert the given improper fraction into mixed number first we need to perform division operation. Divide 55 by 12 the quotient is equal to 4 and remainder is 7. So, the improper fraction \(\frac{55}{12}\) in mixed number as 4\(\frac{7}{12}\).

Changing Improper Fractions to Mixed Numbers 1

Question 6.
–\(\frac{107}{11}\)
Answer:
–\(\frac{107}{11}\) = –9\(\frac{8}{11}\)
Explanation:
To convert the given improper fraction into mixed number first we need to perform division operation. Divide -107 by 11 the quotient is equal to -9 and remainder is 8. So, the improper fraction –\(\frac{107}{11}\) in mixed number as -9\(\frac{8}{11}\).

Question 7.
\(\frac{156}{16}\)
Answer:
\(\frac{156}{16}\) = 9\(\frac{12}{16}\) = 9\(\frac{3}{4}\)
Explanation:
To convert the given improper fraction into mixed number first we need to perform division operation. Divide 156 by 16 the quotient is equal to 9 and remainder is 12. So, the improper fraction \(\frac{156}{16}\) in mixed number as 9\(\frac{12}{16}\).

Question 8.
\(\frac{31}{8}\)
Answer:
\(\frac{31}{8}\) = 3\(\frac{7}{8}\)
Explanation:
To convert the given improper fraction into mixed number first we need to perform division operation. Divide 31 by 8 the quotient is equal to 3 and remainder is 7. So, the improper fraction \(\frac{31}{8}\) in mixed number as 3\(\frac{7}{8}\).

Question 9.
\(\frac{101}{21}\)
Answer:
\(\frac{101}{21}\) = 4\(\frac{17}{21}\)
Explanation:
To convert the given improper fraction into mixed number first we need to perform division operation. Divide 101 by 21 the quotient is equal to 4 and remainder is 17. So, the improper fraction \(\frac{101}{21}\) in mixed number as 4\(\frac{17}{21}\).

Question 10.
\(\frac{33}{2}\)
Answer:
\(\frac{33}{2}\) = 16\(\frac{1}{2}\)
Explanation:
To convert the given improper fraction into mixed number first we need to perform division operation. Divide 33 by 2 the quotient is equal to 16 and remainder is 1. So, the improper fraction \(\frac{33}{2}\) in mixed number as 16\(\frac{1}{2}\).

Question 11.
\(\frac{47}{11}\)
Answer:
\(\frac{47}{11}\) = 4\(\frac{3}{11}\)
Explanation:
To convert the given improper fraction into mixed number first we need to perform division operation. Divide 47 by 11 the quotient is equal to 4 and remainder is 3. So, the improper fraction \(\frac{47}{11}\) in mixed number as 4\(\frac{3}{11}\).

Question 12.
–\(\frac{202}{19}\)
Answer:
–\(\frac{202}{19}\) = –10\(\frac{12}{19}\)
Explanation:
To convert the given improper fraction into mixed number first we need to perform division operation. Divide 202 by 19 the quotient is equal to 10 and remainder is 12. So, the improper fraction –\(\frac{202}{19}\) in mixed number as -10\(\frac{12}{19}\).

Question 13.
\(\frac{78}{8}\)
Answer:
\(\frac{78}{8}\) = 9\(\frac{6}{8}\) = 9\(\frac{3}{4}\)
Explanation:
To convert the given improper fraction into mixed number first we need to perform division operation. Divide 78 by 8 the quotient is equal to 9 and remainder is 6. So, the improper fraction \(\frac{78}{8}\) in mixed number as 9\(\frac{6}{8}\).

Question 14.
\(\frac{47}{7}\)
Answer:
\(\frac{47}{7}\) = 6\(\frac{5}{7}\) 
Explanation:
To convert the given improper fraction into mixed number first we need to perform division operation. Divide 47 by 7 the quotient is equal to 6 and remainder is 5. So, the improper fraction \(\frac{47}{7}\) in mixed number as 6\(\frac{5}{7}\).

Question 15.
–\(\frac{147}{12}\)
Answer:
–\(\frac{147}{12}\) = –12\(\frac{3}{12}\) = -12\(\frac{1}{4}\)
Explanation:
To convert the given improper fraction into mixed number first we need to perform division operation. Divide 147 by 12 the quotient is equal to 12 and remainder is 3. So, the improper fraction –\(\frac{147}{12}\) in mixed number as -12\(\frac{1}{4}\).

Question 16.
\(\frac{260}{16}\)
Answer:
\(\frac{260}{16}\) = 16\(\frac{4}{16}\) = 16\(\frac{1}{4}\)
Explanation:
To convert the given improper fraction into mixed number first we need to perform division operation. Divide 260 by 16 the quotient is equal to 16 and remainder is 4. So, the improper fraction \(\frac{260}{16}\) in mixed number as 16\(\frac{1}{4}\).

Changing Improper Fractions to Mixed Numbers 2

Question 17.
\(\frac{58}{3}\)
Answer:
\(\frac{58}{3}\) = 19\(\frac{1}{3}\) 
Explanation:
To convert the given improper fraction into mixed number first we need to perform division operation. Divide 58 by 3 the quotient is equal to 19 and remainder is 1. So, the improper fraction \(\frac{58}{3}\) in mixed number as 19\(\frac{1}{3}\).

Question 18.
–\(\frac{77}{4}\)
Answer:
–\(\frac{77}{4}\) = -19\(\frac{1}{4}\)
Explanation:
To convert the given improper fraction into mixed number first we need to perform division operation. Divide 77 by 4 the quotient is equal to 19 and remainder is 1. So, the improper fraction –\(\frac{77}{4}\) in mixed number as -19\(\frac{1}{4}\).

Question 19.
\(\frac{133}{12}\)
Answer:
\(\frac{133}{12}\) = 11\(\frac{1}{12}\) 
Explanation:
To convert the given improper fraction into mixed number first we need to perform division operation. Divide 133 by 12 the quotient is equal to 11 and remainder is 1. So, the improper fraction \(\frac{133}{12}\) in mixed number as 11\(\frac{1}{12}\).

Question 20.
\(\frac{345}{7}\)
Answer:
\(\frac{345}{7}\) = 49\(\frac{2}{7}\) 
Explanation:
To convert the given improper fraction into mixed number first we need to perform division operation. Divide 345 by 7 the quotient is equal to 49 and remainder is 2. So, the improper fraction \(\frac{345}{7}\) in mixed number as 49\(\frac{2}{7}\).

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top