McGraw Hill Math Grade 7 Lesson 17.3 Answer Key Solving Equations and Inequalities by Addition and Subtraction

Excel in your academics by accessing McGraw Hill Math Grade 7 Answer Key PDF Lesson 17.3 Solving Equations and Inequalities by Addition and Subtraction existing for free of cost.

McGraw-Hill Math Grade 7 Answer Key Lesson 17.3 Solving Equations and Inequalities by Addition and Subtraction

Exercises

SOLVE

Solve for the variable shown in the expression.

Question 1.
x + 6 = 17
Answer:
Given equation is x + 6 = 17
Subtract 6 from both sides of the equation to find x.
x + 6 – 6 = 17 – 6
x = 11

Question 2.
17 = s + 9
Answer:
Given equation is 17 = s + 9
Subtract 9 from both sides of the equation to find s.
17 – 9 = s + 9 – 9
8 = s

Question 3.
14 + z = 49
Answer:
Given equation is 14 + z = 49
Subtract 14 from both sides of the equation to find z.
14 + z – 14 = 49 – 14
z = 35

Question 4.
17 – f < 14
Answer:
Given inequality is 17 – f < 14
Subtract 14 from 17 to find f.
17 – 14 < f
3 < f

Question 5.
c – 11 > 11
Answer:
Given inequality is c – 11 > 11
Add 11 to both sides of the inequality to find c.
c – 11 + 11 > 11 + 11
c > 22

Question 6.
y + 23 = 25
Answer:
Given equation is y + 23 = 25
Subtract 23 from both sides of the equation to find y.
y + 23 – 23 = 25 – 23
y = 2

Question 7.
107 = 5 + l
Answer:
Given equation is 107 = 5 + I
Subtract 5 from both sides of the equation to find I.
107 – 5 = 5 + I – 5
102 = I

Question 8.
k + 36 = 64
Answer:
Given equation is k + 36 = 64
Subtract 36 from both sides of the equation to find k.
k + 36 – 36 = 64 – 36
k = 28

Question 9.
15 + u ≤ 43
Answer:
Given inequality is 15 + u ≤ 43
Subtract 15 from both sides of the inequality to find u.
15 + u – 15 ≤ 43 – 15
u ≤ 28

Question 10.
59 – t = 22
Answer:
Given equation is 59 – t = 22
Subtract 59 from both sides of the equation to find the value of t.
59 – t – 59 = 22 – 59
– t = – 37
t = 37

Question 11.
9 – a = 3
Answer:
Given equation is 9 – a = 3
Subtract 9 from both sides of the equation to find the value of a.
9 – a – 9 = 3 – 9
– a = -6
a = 6

Question 12.
75 + b > 101
Answer:
Given inequality is 75 + b > 101
Subtract 75 from both sides of the inequality to find b.
75 + b – 75 > 101 – 75
b > 26

Question 13.
49 – e = 24
Answer:
Given equation is 49 – e = 24
Subtract 49 from both sides of the equation to find the value e.
49 – e – 49 = 24 – 49
– e = – 25
e = 25

Question 14.
16 + d ≥ 39
Answer:
Given inequality is 16 + d ≥ 39
Subtract 16 from both sides of the inequality to find d.
16 + d – 16 ≥ 39 – 16
d ≥ 23

Question 15.
w + 15 ≤ 81
Answer:
Given inequality is w + 15 ≤ 81
Subtract 15 from both sides of the inequality to find w.
w + 15 – 15 ≤ 81 – 15
w ≤ 66

Question 16.
q – 23 = 35
Answer:
Given equation is q – 23 = 35
Add 23 to both sides of the equation to find q.
q – 23 + 23 = 35 + 23
q = 58

Leave a Comment

Scroll to Top