McGraw Hill Math Grade 7 Lesson 17.2 Answer Key Understanding Inequalities

Excel in your academics by accessing McGraw Hill Math Grade 7 Answer Key PDF Lesson 17.2 Understanding Inequalities existing for free of cost.

McGraw-Hill Math Grade 7 Answer Key Lesson 17.2 Understanding Inequalities

Exercises

EXPLAIN

Put into words what each expression is describing.

Question 1.
3x < 6
Answer:
The given expression 3x < 6 describes three times a number is less than six.

Question 2.
p – 1 > 5
Answer:
The given expression p – 1 > 5 describes a number minus one is greater than five.

Question 3.
y ≤ 4
Answer:
The given expression y ≤ 4 describes a number is less than or equal to four.

Question 4.
s2 ≥ 25
Answer:
The given expression s2 ≥ 25 describes a square of a number is greater than or equal to twenty-five.

Question 5.
\(\frac{f}{5}\) < 63
Answer:
The given expression \(\frac{f}{5}\) < 63 describes a number divided by five is less than sixty-three.

Question 6.
w + 9 < 12
Answer:
The given expression w + 9 < 12 describes a number plus nine is less than twelve.

Question 7.
643 < d + g
Answer:
The given expression 643 < d + g describes six hundred forty-three is less than the sum of two numbers.

Question 8.
z + 2 ≤ 15
Answer:
The given expression z + 2 ≤ 15 describes a number plus two is less than or equal to fifteen.

Question 9.
4h > 17
Answer:
The given expression 4h > 17 describes four times a number is greater than seventeen.

Question 10.
1 – n ≥ -63
Answer:
The given expression 1 – n ≥ -63 describes one minus number is greater than or equal to negative sixty-three.

Leave a Comment

Scroll to Top