McGraw Hill Math Grade 6 Lesson 6.1 Answer Key Changing Improper Fractions to Mixed Numbers

Practice questions available in McGraw Hill Math Grade 6 Answer Key PDF Lesson 6.1 Changing Improper Fractions to Mixed Numbers will engage students and is a great way of informal assessment.

McGraw-Hill Math Grade 6 Answer Key Lesson 6.1 Changing Improper Fractions to Mixed Numbers

Exercises
Change to Mixed Numbers

Question 1.
\(\frac{22}{7}\)
Answer:
Mixed fraction of \(\frac{22}{7}\) = 3\(\frac{1}{7}\)

Explanation:
\(\frac{22}{7}\) = 3 + \(\frac{1}{7}\)
= 3\(\frac{1}{7}\)

Question 2.
\(\frac{35}{4}\)
Answer:
Mixed fraction of \(\frac{35}{4}\) = 8\(\frac{3}{4}\)

Explanation:
\(\frac{35}{4}\) = 8 + \(\frac{3}{4}\)
= 8 \(\frac{3}{4}\)

Question 3.
\(\frac{73}{10}\)
Answer:
Mixed fraction of \(\frac{73}{10}\) = 7\(\frac{3}{10}\)

Explanation:
\(\frac{73}{10}\) = 7 + \(\frac{3}{10}\)
= 7\(\frac{3}{10}\)

Question 4.
\(\frac{47}{3}\)
Answer:
Mixed fraction of \(\frac{47}{3}\) = 15\(\frac{2}{3}\)

Explanation:
\(\frac{47}{3}\) = 15 + \(\frac{2}{3}\)
= 15\(\frac{2}{3}\)

Question 5.
\(\frac{87}{11}\)
Answer:
Mixed fraction of \(\frac{87}{11}\) = 7\(\frac{10}{11}\)

Explanation:
\(\frac{87}{11}\) = 7 + \(\frac{10}{11}\)
= 7\(\frac{10}{11}\)

Question 6.
\(\frac{35}{6}\)
Answer:
Mixed fraction of \(\frac{35}{6}\) = 5\(\frac{5}{6}\)

Explanation:
\(\frac{35}{6}\) = 5 + \(\frac{5}{6}\)
= 5\(\frac{5}{6}\)

Question 7.
\(\frac{26}{5}\)
Answer:
Mixed fraction of \(\frac{26}{5}\) = 5\(\frac{1}{5}\)

Explanation:
\(\frac{26}{5}\) = 5 + \(\frac{1}{5}\)
= 5\(\frac{1}{5}\)

Question 8.
\(\frac{111}{8}\)
Answer:
Mixed fraction of latex]\frac{111}{8}[/latex] = 13\(\frac{7}{8}\)

Explanation:
latex]\frac{111}{8}[/latex] = 13 + latex]\frac{7}{8}[/latex]
= 13\(\frac{7}{8}\)

Question 9.
\(\frac{32}{3}\)
Answer:
Mixed fraction of \(\frac{32}{3}\) = 10\(\frac{2}{3}\)

Explanation:
\(\frac{32}{3}\) = 10 + \(\frac{2}{3}\)
= 10\(\frac{2}{3}\)

Question 10.
\(\frac{66}{5}\)
Answer:
Mixed fraction of \(\frac{66}{5}\) = 13\(\frac{1}{5}\)

Explanation:
\(\frac{66}{5}\) = 13 + \(\frac{1}{5}\)
= 13\(\frac{1}{5}\)

Question 11.
\(\frac{211}{11}\)
Answer:
Mixed fraction of \(\frac{211}{11}\) = 19\(\frac{2}{11}\)

Explanation:
\(\frac{211}{11}\) = 19 + \(\frac{2}{11}\)
= 19\(\frac{2}{11}\)

Question 12.
\(\frac{21}{4}\)
Answer:
Mixed fraction of \(\frac{21}{4}\) = 5\(\frac{1}{4}\)

Explanation:
\(\frac{21}{4}\) = 5 + \(\frac{1}{4}\)
= 5\(\frac{1}{4}\)

Question 13.
\(\frac{78}{7}\)
Answer:
Mixed fraction of \(\frac{78}{7}\) = 11\(\frac{1}{7}\)

Explanation:
\(\frac{78}{7}\) = 11 + \(\frac{1}{7}\)
= 11\(\frac{1}{7}\)

Question 14.
\(\frac{82}{9}\)
Answer:
Mixed fraction of \(\frac{82}{9}\) = 9\(\frac{1}{9}\)

Explanation:
latex]\frac{82}{9}[/latex] = 9 + \(\frac{1}{9}\)
= 9\(\frac{1}{9}\)

Question 15.
\(\frac{13}{2}\)
Answer:
Mixed fraction of \(\frac{13}{2}\) = 6\(\frac{1}{2}\)

Explanation:
\(\frac{13}{2}\) = 6 + \(\frac{1}{2}\)
= 6\(\frac{1}{2}\)

Question 16.
\(\frac{67}{4}\)
Answer:
Mixed fraction of \(\frac{67}{4}\) = 16\(\frac{3}{4}\)

Explanation:
\(\frac{67}{4}\) = 16 + \(\frac{3}{4}\)
= 16\(\frac{3}{4}\)

Question 17.
\(\frac{11}{8}\)
Answer:
Mixed fraction of \(\frac{11}{8}\) = 1\(\frac{3}{8}\)

Explanation:
\(\frac{11}{8}\) = 1 + \(\frac{3}{8}\)
= 1\(\frac{3}{8}\)

Question 18.
\(\frac{43}{14}\)
Answer:
Mixed fraction of \(\frac{43}{14}\) = 3\(\frac{1}{14}\)

Explanation:
\(\frac{43}{14}\) = 3 + \(\frac{1}{14}\)
= 3\(\frac{1}{14}\)

Question 19.
\(\frac{137}{13}\)
Answer:
Mixed fraction of \(\frac{137}{13}\) = 10\(\frac{7}{13}\)

Explanation:
\(\frac{137}{13}\) = 10 + \(\frac{7}{13}\)
= 10\(\frac{7}{13}\)

Question 20.
\(\frac{45}{2}\)
Answer:
Mixed fraction of \(\frac{45}{2}\) = 22\(\frac{1}{2}\)

Explanation:
\(\frac{45}{2}\) = 22 + \(\frac{1}{2}\)
= 22\(\frac{1}{2}\)

Leave a Comment

Scroll to Top