McGraw Hill Math Grade 2 Chapters 1–9 Review Test Answer Key

Practice questions available in McGraw Hill Math Grade 2 Answer Key PDF Chapters 1–9 Review Test will engage students and is a great way of informal assessment.

McGraw-Hill Math Grade 2 Chapters 1–9 Review Test Answer Key

Add or subtract. Write the sum or difference.

Question 1.
5 + 2 = ___________
Answer:
5 + 2 = 7

Explanation:
The sum of 5 and 2 is 7.

Question 2.
3 + 8 = ___________
Answer:
3 + 8 = 11

Explanation:
The sum of 3 and 8 is 11.

Question 3.
12 + 4 = ___________
Answer:
12 + 4 = 16

Explanation:
The sum of 12 and 4 is 16.

Question 4.
9 + 9 + 1 = ___________
Answer:
9 + 9 + 1 = 19

Explanation:
9 + 9 + 1 = 9 + (9 + 1)
= 9 + 10 = 19
So, 9 + 9 + 1 = 19.

Question 5.
6 + 5 + 4 = ___________
Answer:
6 + 5 + 4 = 15

Explanation:
6 + 5 + 4 = (6 + 5) + 4
= 11 + 4 = 15
So, 6 + 5 + 4 = 15.

Question 6.
5 – 3 = ___________
Answer:
5 – 3 = 2

Explanation:
The difference of 5 and 3 is 2.

Question 7.
14 – 14 = ___________
Answer:
14 – 14 = 0

Explanation:
The difference of any number from itself is 0.

Question 8.
17 – 3 = ___________
Answer:
17 – 3 = 14

Explanation:
The difference of 17 and 3 is 14.

Question 9.
19 – 13 = ___________
Answer:
19 – 13 = 6

Explanation:
The difference of 19 and 13 is 6.

Question 10.
10 – 9 = ___________
Answer:
10 – 9 = 1

Explanation:
The difference of 10 and 9 is 1.

Solve. Write the number sentence.

Question 11.
John sees 3 McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 1–9 Review Test Answer Key 1 flying. He sees 6 McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 1–9 Review Test Answer Key 1 on a wire. How many McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 1–9 Review Test Answer Key 1 does he see in all?
_________ + _________ = _________ McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 1–9 Review Test Answer Key 1
Answer:
3 + 6 = 9McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 1–9 Review Test Answer Key 1

Explanation:
John sees 3 McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 1–9 Review Test Answer Key 1 flying
He sees 6 McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 1–9 Review Test Answer Key 1 on a wire
Add: 3 + 6 = 9
So, John sees 9 McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 1–9 Review Test Answer Key 1 in all.

Question 12.
Alice has 13 McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 1–9 Review Test Answer Key 2. She gives 8 to Tammy. Then Alice buys 5 more McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 1–9 Review Test Answer Key 2. How many McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 1–9 Review Test Answer Key 2 does Alice have now?
___________ – ___________ = _________ McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 1–9 Review Test Answer Key 2
___________ + ___________ = _________ McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 1–9 Review Test Answer Key 2
Answer:
13 – 8 = 5McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 1–9 Review Test Answer Key 2
5 + 5= 10McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 1–9 Review Test Answer Key 2

Explanation:
Alice has 13 McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 1–9 Review Test Answer Key 2
She gives 8 to Tammy
Subtract: 13 – 8 = 5McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 1–9 Review Test Answer Key 2
Then Alice buys 5 more
Add: 5 + 5 = 10McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 1–9 Review Test Answer Key 2
So, Alice have 10 McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 1–9 Review Test Answer Key 2 now.

Question 13.
There are 17 people on a bus. 12 people get off the bus. How many people are on the bus now?
___________ – ___________ = _________ people
Answer:
17 – 12 = 5 people

Explanation:
There are 17 people on a bus
12 people get off the bus
Subtract: 17 – 12 = 5
So, there are 5 people on the bus now.

Question 14.
Ms. Lee has 13 grapes. She eats 6 grapes. How many grapes are left?
___________ – ___________ = _________ grapes
Answer:
13 – 6 = 7 grapes

Explanation:
Ms. Lee has 13 grapes
She eats 6 grapes
Subtract: 13 – 6 = 7
So, there are 7 grapes left.

Add or subtract. Write the sum or difference.

Question 15.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 1–9 Review Test Answer Key 3
Answer:
McGraw Hill Math Grade 2 Chapters 1–9 Review Test Answer Key img 1

Explanation:
The sum of 41 and 25 is 66.

Question 16.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 1–9 Review Test Answer Key 4
Answer:
McGraw Hill Math Grade 2 Chapters 1–9 Review Test Answer Key img 2

Explanation:
The sum of 18 and 45 is 63.

Question 17.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 1–9 Review Test Answer Key 5
Answer:
McGraw Hill Math Grade 2 Chapters 1–9 Review Test Answer Key img 3

Explanation:
The difference of 67 and 31 is 36.

Question 18.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 1–9 Review Test Answer Key 6
Answer:
McGraw Hill Math Grade 2 Chapters 1–9 Review Test Answer Key img 4

Explanation:
The difference of 42 and 28 is 14.

Question 19.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 1–9 Review Test Answer Key 7
Answer:
McGraw Hill Math Grade 2 Chapters 1–9 Review Test Answer Key img 5

Explanation:
The sum of 83 and 15 is 98.

Question 20.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 1–9 Review Test Answer Key 8
Answer:
McGraw Hill Math Grade 2 Chapters 1–9 Review Test Answer Key img 6

Explanation:
The sum of 44 and 14 is 58.

Question 21.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 1–9 Review Test Answer Key 9
Answer:
McGraw Hill Math Grade 2 Chapters 1–9 Review Test Answer Key img 7

Explanation:
The difference of 78 and 78 is 0.

Question 22.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 1–9 Review Test Answer Key 10
Answer:
McGraw Hill Math Grade 2 Chapters 1–9 Review Test Answer Key img 8

Explanation:
The difference of 91 and 55 is 36.

Add or subtract to solve. Show your work.

Question 23.
Mr. Brown plants 26 flowers by the shed. He plants 45 flowers by the house. How many flowers does Mr. Brown plant?
_____________ flowers
Answer:
McGraw Hill Math Grade 2 Chapters 1–9 Review Test Answer Key img 9

Explanation:
Mr. Brown plants 26 flowers by the shed
He plants 45 flowers by the house
Add: 26 and 45
26 + 45 = 71
So, Mr. Brown planted 71 flowers.

Question 24.
There are 53 muffins in the bake shop. The shop sells 28 muffins. How many muffins are left?
___________ muffins
Answer:
McGraw Hill Math Grade 2 Chapters 1–9 Review Test Answer Key img 10

Explanation:
There are 53 muffins in the bake shop
The shop sells 28 muffins
Subtract: 53 – 28 = 25
So, 25 muffins are left.

Solve for the unknown number. Ask yourself: Do I need to add or subtract to find the unknown number? Write the answer on the line.

Question 25.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 1–9 Review Test Answer Key 11
Answer:
McGraw Hill Math Grade 2 Chapters 1–9 Review Test Answer Key img 11

Explanation:
Given 46 + ? = 83
So, subtract to find
83 – 46 = ?
83 – 46 = 37
So, the value of the triangle is 37.

Question 26.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 1–9 Review Test Answer Key 12
Answer:
McGraw Hill Math Grade 2 Chapters 1–9 Review Test Answer Key img 12

Explanation:
Given ? – 45 = 38
Add to find
45 + 38 = ?
45 + 38 = 83
So, the value of the square s 83.

Tell whether a number is odd or even. Use paper clips or other small objects. Try to put the objects in pairs. Then circle odd or even.

Question 27.
6
odd
even
Answer:
McGraw Hill Math Grade 2 Chapters 1–9 Review Test Answer Key img 14

Explanation:
6 is an even number as it is divisible by 2.

Question 28.
17
odd
even
Answer:
McGraw Hill Math Grade 2 Chapters 1–9 Review Test Answer Key img 13

Explanation:
17 is an odd number as it is not divisible by 2.

Question 29.
12
odd
even
Answer:
McGraw Hill Math Grade 2 Chapters 1–9 Review Test Answer Key img 14

Explanation:
12 is an even number as it is divisible by 2.

Question 30.
9
odd
even
Answer:
McGraw Hill Math Grade 2 Chapters 1–9 Review Test Answer Key img 13

Explanation:
9 is an odd number as it is not divisible by 2.

Write a number sentence to tell what the array shows.

Question 31.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 1–9 Review Test Answer Key 13
_________ + _________ + _________ = __________
Answer:
4 + 4 + 4 = 12

Explanation:
The array shows 3 rows of 4 stars
So, the number sentence that the array shows is 4 + 4 + 4 = 12.

Question 32.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 1–9 Review Test Answer Key 14
_________ + _________ = __________
Answer:
5 + 5 = 10

Explanation:
The array shows 2 rows of 5 birds
So, the number sentence that the array shows is 5 + 5 = 10.

McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 1–9 Review Test Answer Key 15

Question 33.
Write the number in words.
Answer:
Five hundred twenty-seven.

Explanation:
The above quick picture represents the number 527
The number in words is Five hundred twenty-seven.

Question 34.
Write the number in expanded form.
Answer:
527 = 500 + 20 + 7

Explanation:
The above quick picture represents the number 527
The number 527 in expanded form is 500 + 20 + 7.

Compare each set of numbers. Write <, >, or = to tell how they compare.

Question 35.
539 ______ 395
Answer:
539 > 395

Explanation:
The number 539 is greater than 395.

Question 36.
413 ______ 431
Answer:
413 < 431

Explanation:
The number 413 is less than 431.

Add or subtract. Write the sum or difference.

Question 37.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 1–9 Review Test Answer Key 16
Answer:
McGraw Hill Math Grade 2 Chapters 1–9 Review Test Answer Key img 15

Explanation:
The difference of 728 and 502 is 226.

Question 38.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 1–9 Review Test Answer Key 17
Answer:
McGraw Hill Math Grade 2 Chapters 1–9 Review Test Answer Key img 16

Explanation:
The difference of 673 and 295 is 378.

Question 39.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 1–9 Review Test Answer Key 18
Answer:
McGraw Hill Math Grade 2 Chapters 1–9 Review Test Answer Key img 17

Explanation:
The difference of 635and 100 is 535.

Question 40.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 1–9 Review Test Answer Key 19
Answer:
McGraw Hill Math Grade 2 Chapters 1–9 Review Test Answer Key img 18

Explanation:
The difference of 581 and 100 is 481.

Question 41.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 1–9 Review Test Answer Key 20
Answer:
McGraw Hill Math Grade 2 Chapters 1–9 Review Test Answer Key img 19

Explanation:
The sum of 128 and 802 is 930.

Question 42.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 1–9 Review Test Answer Key 21
Answer:
McGraw Hill Math Grade 2 Chapters 1–9 Review Test Answer Key img 20

Explanation:
The sum of 327 and 184 is 511.

Question 43.

McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 1–9 Review Test Answer Key 22
Answer:
McGraw Hill Math Grade 2 Chapters 1–9 Review Test Answer Key img 21

Explanation:
The sum of 220, 314 and 372 is 1006.

Question 44.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 1–9 Review Test Answer Key 23
Answer:
McGraw Hill Math Grade 2 Chapters 1–9 Review Test Answer Key img 22

Explanation:
The sum of 470, 414 and 72 is 956.

Solve. Write your answer.

Question 45.
Judy sees this problem in a book: 220 + McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 1–9 Review Test Answer Key 24 = 538. How can she find the missing addend?
Answer:
McGraw Hill Math Grade 2 Chapters 1–9 Review Test Answer Key img 23

Explanation:
Judy sees this problem in a book
220 + McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 1–9 Review Test Answer Key 24 = 538
So, subtract 220 from 538 is find the missing addend
538 – 220 = ?
538 – 220 = 318
So, the missing addend is 318.

Look at each clock. Write the time with A.M. or P.M.

Question 46.
Afternoon
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 1–9 Review Test Answer Key 25
Answer:
4:50 P.M.

Explanation:
The time shown in the clock is 4:50
As it is afternoon it is 4:50 P.M.

Question 47.
Morning
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 1–9 Review Test Answer Key 26
Answer:
8:15 A.M.

Explanation:
The time shown in the clock is 8:15
As it is morning it is 8:15 A.M.

Count the money. Write the total. Use the ¢ or $ symbol.

Question 48.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 1–9 Review Test Answer Key 27
Answer:
$1 ¢89

Explanation:
There is 1$, 3 quarters, 1 dime and 4 nickels
3 quarters = 3 x 25 = 75 ¢
1 dime = 1 x 10 = 10 ¢
4 nickels = 4 x 1 = 4 ¢
Add: 75 + 10 + 4 = 89
The value of the given money is $1 ¢89.

Question 49.
Draw a shape with 3 angles.
Answer:
McGraw Hill Math Grade 2 Chapters 1–9 Review Test Answer Key img 24

Explanation:
A triangle is a shape that has 3 sides and 3 angles
So, i drew a triangle.

Question 50.
Which shape is a cube? Circle it.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 1–9 Review Test Answer Key 28
Answer:
McGraw Hill Math Grade 2 Chapters 1–9 Review Test Answer Key img 25

Explanation:
The first shape is a cube
So, i drew a circle around the first shape.

Question 51.
Draw a box around the circle that shows thirds.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 1–9 Review Test Answer Key 29
Answer:
McGraw Hill Math Grade 2 Chapters 1–9 Review Test Answer Key img 26

Explanation:
The middle circle show thirds
So, i drew a box around the middle circle.

Question 52.
Which shapes have half colored blue? Circle them.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 1–9 Review Test Answer Key 30
Answer:
McGraw Hill Math Grade 2 Chapters 1–9 Review Test Answer Key img 27

Explanation:
The middle and the last squares are half colored blue
So, i drew circles around the middle and the third squares.

Question 53.
Sharon measures the length of a bike 2 times. She measures the bike in feet. It is 6 feet long. Then she measures the bike in yards. It is 2 yards long. Why are there more feet than yards?
Answer:
Feet is a shorter measurement than a yard
So, there are more feet than yards.

Question 54.
Find a water glass at home. Estimate how tall it is. Then measure the glass.
Estimate: about ___________ centimeters
Measure: ___________ centimeters
Answer:
Estimate: about 10 centimeters
Measure: 12 centimeters

Explanation:
I took a water glass
I estimated that i would be 10 cm tall
I measured the glass using a ruler
The glass is 12 centimeters tall.

Use the bar graph to help you answer the questions.

McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 1–9 Review Test Answer Key 31

Margaret draws a graph. It shows the favorite juices of the children in her class.

Question 55.
How many children chose orange juice?
Answer:
6 children

Explanation:
Margaret draws a graph
It shows the favorite juices of the children in her class
The bar at the orange juice is till 6
So, 6 children chose orange juice.

Question 56.
How many more children chose apple juice than grapefruit juice?
Answer:
5 children

Explanation:
Margaret draws a graph
It shows the favorite juices of the children in her class
8 children chose apple juice
3 children chose grape fruit juice
8 – 3 = 5
So, 5 more children chose apple juice than grapefruit juice.

Question 57.
How many children chose grape juice or apple juice?
Answer:
4 children

Explanation:
Margaret draws a graph
It shows the favorite juices of the children in her class
8 children chose apple juice
4 children chose grape juice
8 – 4 = 4
So, 4 more children chose apple juice than grape juice.

Question 58.
Which juice was chosen the least?
Answer:
Grapefruit juice

Explanation:
Only 3 children chose grapefruit juice
So, grapefruit juice is chosen least.

Leave a Comment

Scroll to Top