McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 9 Test Answer Key

Practice questions available in McGraw Hill Math Grade 2 Answer Key PDF Chapter 9 Test will engage students and is a great way of informal assessment.

McGraw-Hill Math Grade 2 Chapter 9 Test Answer Key

Read. Complete the bar graph.

Question 1.
Lin asks her friends what shape they like best.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 9 Test Answer Key 1
2 friends pick triangle.
6 friends pick circle.
1 friend picks rectangle.
2 friends pick square.
Answer:
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 9 Test Answer Key img 1

Explanation:
I completed the bar graph by drawings bars for the shapes picked by the friends.

Read the questions. Use the bar graph to help you answer the questions.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 9 Test Answer Key 2
Question 2.
Which color has the Buttons most buttons?
How many buttons are that color?
Answer:
Red – 9

Explanation:
The above graph show the number of buttons of each color
There are 3 black buttons
9 red buttons, 6 blue buttons and 4 green buttons
Red color buttons are more in number they are 9 red buttons.

Question 3.
How many more blue buttons are there than green buttons?
Answer:
2

Explanation:
The above graph show the number of buttons of each color
There are 6 blue buttons and 4 green buttons
6 – 4 = 2
So, here are 2 more blue buttons than green buttons.

Question 4.
How many more red buttons are there than black?
Answer:
The above graph show the number of buttons of each color
There are 3 black buttons, 9 red buttons
9 – 3 = 6
So, there are 6 more red buttons than black buttons.

Use a ruler. Measure to the nearest centimeter. Write the answer.

Question 5.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 9 Test Answer Key 3
__________ centimeters
Answer:
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 9 Test Answer Key img 2

Explanation:
The crayon is 2 centimeters long.

Question 6.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 9 Test Answer Key 4
__________ centimeters
Answer:
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 9 Test Answer Key img 3

Explanation:
The carrot is 2 centimeters long.

Question 7.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 9 Test Answer Key 5
___________ centimeters
Answer:
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 9 Test Answer Key img 4

Explanation:
The eraser is about 4 centimeters long.

Question 8.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 9 Test Answer Key 6
____________ centimeters
Answer:
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 9 Test Answer Key img 5

Explanation:
The feather is about 4 centimeters long.

Show your measurements for items 5 through 8 on the line plot. Draw X’s above the number for each measurement.

Question 9.
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 9 Test Answer Key 7
Number of Centimeters
Answer:
McGraw Hill Math Grade 2 Chapter 9 Test Answer Key img 6

Explanation:
I marked X on the number line at the lengths of the images above.
They are 2, 3 and 4 centimeters long respectively.

Question 10.
How much longer is the eraser in question 7 than the crayon in question 5?
______ centimeters
Answer:
2 centimeters

Explanation:
The eraser is about 4 centimeters long
The crayon is 2 centimeters long
Subtract
4 – 2 = 2
So, the eraser is 2 centimeters longer than the crayon.

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top